جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


هفت کشور در یک نمایش


هفت کشور در یک نمایش
نمایش «هفت دستور کلیدی برای معاصر شدن» کاری از گروه هنرهای اجرایی ویرگول است که با کارگردانی آروند دشت آرای و سارا ریحانی در بخش چشم‌انداز ۸۷ بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی
تئاتر فجر اجرا می‌شود.
در این پروژه هفت بازیگر از کشورهای ایران، افغانستان، آمریکا، انگلیس، پرتغال، کره‌جنوبی و ایتالیا حضور دارند. مونیکا ژیلت بازیگر و فیلمساز آمریکایی‌الاصل یکی از بازیگران این نمایش است که در معرفی خود می‌گوید: متولد و بزرگ شده لس‌آنجلس هستم و در نیویورک سکونت دارم.
طی شش سال گذشته در سراسر آمریکا، اروپا و ژاپن اجرا داشته‌ام. از سال ۲۰۰۷ از کشور اتریش بورسیه گرفتم و در حال حاضر یکی از اعضای گروه سوئیت‌اند تندر هستم.والنتینا دویدری بازیگر و کارگردان تئاتر انگلیسی‌الاصل که در حال حاضر مقیم فرانسه است نیز در این نمایش بازی می‌کند. والنتینا هم بورسیه اتریش و عضو گروه سوئیت‌اند تندر است.
آنتونیو پدرولوپز بازیگر و کارگردان از پرتغال نیز که از سال ۱۹۹۸ به عضویت گروه سوئیت‌اند تندر در آمده است در این نمایش ایفای نقش می‌کند. این کیونگ لی نام بازیگر دیگر این نمایش است که متولد کره و دانش‌آموخته فلسفه و تئاتر از دانشگاه‌های سئول و نیوزیلند است می‌گوید: در چهار سال اخیر به عنوان بازیگر و کارگردان فعالیت داشته‌ام.
در حال حاضر نیز ساکن اشتوتگارت آلمان هستم و یکی از اعضای گروه سوئیت‌اند تندر محسوب می‌شوم. دومنیکو چیوستینو ایتالیایی که تئاتر را در روسیه و بلژیک خوانده است می‌گوید: در بروکسل بلژیک به کار بازیگری و کارگردانی تئاتر مشغول هستم.
اخیرا نیز قصد دارم تحقیقاتم درباره فیلم مستند و نمایش را ادامه دهم. امیدوارم یک روز بتوانم یکی از نمایش‌هایم را در ایران اجرا کنم.گلی اکبری نام یکی دیگر از بازیگران «هفت دستور کلیدی برای معاصر شدن» است که گرچه در تهران متولد شده اما اصلیت افغانی دارد. او می‌گوید ۴ سال است که کار سینمایی انجام می‌دهم و در «آخرین ملکه زمین»، «مجنون لیلی» و «برف بی‌صدا می‌بارد» حضور داشته‌ام و خوشحالم که تجربه‌ای جدید را پشت سر می‌گذارم. سارا ریحانی مدیر گروه هنرهای اجرایی ویرگول نیز که به همراه آروند دشت آرای در بخش کارگردانی حضور داشته نیز پابه‌پای این گروه از بازیگران به ایفای نقش در کار می‌پردازد.
او طراحی لباس این پروژه را نیز بر عهده داشته است. متن نمایش «هفت دستور کلیدی برای معاصر شدن» توسط طلا معتضدی نوشته و در روند تمرینات و با حضور بازیگران دراماتورژی شده است. طراحی صحنه کار را آروند دشت آرای انجام داده و در گروه کارگردانی‌اش از همراهی داریوش فائزی، آرزو عالی و لیلا مدن‌پور استفاده می‌کند.«هفت دستور کلیدی برای معاصر شدن» ۲۴ و ۲۵ بهمن در نوبت‌های ۱۷ و ۲۰ تالار قشقایی و به مدت ۷۰ دقیقه اجرا می‌شود.
۲۵ سال پوستر تئاتر ایران دبیرخانه بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به منظور ایجاد عرصه رقابت، فراهم کردن امکان مقایسه، نقد و تحلیل پوسترهای تئاتر همچنین معرفی، تقویت و تشویق هنرمندان این عرصه اقدام به برگزاری نمایشگاهی از ۲۵ سال پوسترهای تئاتر کرده است. در نمایشگاه ۲۵ سال پوستر تئاتر که با همکاری موسسه فرهنگی ـ هنری صبا برگزار می‌شود ۱۹۴ پوستر در دو بخش مسابقه و مرور در معرض دید عموم قرار دارد.
این آثار شامل پوستر اجراهای تئاتر در ۲۵ سال گذشته می‌شود که بازدید از آن مروری بر اجراهای مختلف جشنواره‌ای اجرای عموم، پایان‌نامه‌ها و... در تهران و شهرستان‌ها خواهد بود. در میان آثار ارائه شده طرح‌هایی از آیدین آغداشلو، مرتضی ممیز،‌ امیر اثباتی، محمدرضا شریفی‌نیا، حسین خسروجردی، ابراهیم حقیقی،‌ امیر اسمی،‌ علیرضا فانی، مرتضی اتابکی، سیامک احصایی، مرتضی آکوچکیان و... به چشم می‌خورد که خاطرات نمایش‌هایی چون «معمای مهیار معمار» به کارگردانی رضا قاسمی، «پیروزی در شیکاگو» داود رشیدی، «مکبث» جمشید ملک‌پور، «سه خواهر» اکبر زنجانپور،«اتللو» هوشنگ توکلی، «باغ آلبالو» رکن‌الدین خسروی، «در خیابان‌های سرد شب» حسن فتحی، «تاجر ونیزی» تاجبخش فنائیان، «مرده‌های بی‌کفن و دفن» حمید سمندریان، «غم عشق» نصرالله قادری، «بیتوس بیچاره» حمید مظفری، «تیغ و ماه» آتیلا پسیانی، «پایین گذر سقاخانه» هادی مرزبان و بسیاری از اجراهای دور و نزدیک تئاتر را به همراه دارد. همچنین علاوه بر نمایشگاه و با همکاری مرکز توسعه هنرهای تجسمی کتاب «۲۵ سال پوستر تئاتر ایران» توسط دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر منتشر خواهد شد.
علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه می‌توانند هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و جمعه‌ها ۱۴ تا ۱۹ به مؤسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان برادران مظفر جنوبی مراجعه کنند. این نمایشگاه تا ۱۶ اسفندماه دایر خواهد بود.
منبع : روزنامه تهران امروز