یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
خواص غذایی و دارویی سیر
یكی از قدیمی ترین گیاهان مورد مصرف غذایی و دارویی گیاه سیر است. قدیمی ترین اسناد به جای مانده در مورد سیر مربوط به كتیبه های سومریان است كه از ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.همچنین سیر یكی از مهمترین داروهای مصر باستان است كه حداقل ۲۲ خاصیت درمانی برای آن قایل بوده اند و در پاپیروس های به جای مانده از ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است.در بازار دارویی اشكال مختلف فراورده های سیر وجود دارد كه بیشتر از همه به صورت تنطور، قرص و یا پرل های حاوی روغن هستند كه توضیحات خلاصه ای درباره آن ها داده می شود.تنطور سیر شامل عصاره آبی الكلی مواد موجود در سیر است كه به طور تقریبی همان خاصیت سیر را دارد ولی دارای بوی شدید بوده به همین دلیل از آن كمتر جایی استفاده می شود. قرص سیر حاوی پودر سیر خشك شده است كه بهترین شكل دارویی آن است و خواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی اكثر موادی است كه در سیر تازه وجود دارد. بیشترین فراورده های سیر در جهان به این شكل است و از آن جا كه این قرص ها دارای روكش هستند، لذا دارای بوی سیر نبوده ولی بعد از خوردن كمی بوی سیر از دهان به مشام می رسد.سوال مهمی كه اكثر افراد دارند این است كه آیا خواص سیر به شكل ترشی و یا در غذاهای پختنی و یا سرخ كرده نیز مانند سیر تازه است؟ از نظر علمی، تركیبات و مكانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و به طور مثال تركیبات موجود در سیر تا زمانی كه پوست حبه ها جدا نشده باشد با زمانی كه سیر پوست كنده و خرد شود كمی متفاوت است، یعنی به محض له شدن سیر و مجاور شدن آن با هوا تغییراتی در آن روی می دهد. چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند. هر چه سیر بیشتر حرارت داده شود خواص آن كمتر می شود. بنابراین اثر سیر در غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب كمتر از سیر تازه است. همان بویی كه در آشپزخانه از غذاهای پختنی و یا سرخ شده حاوی سیر به مشام می رسد مربوط به مواد گوگردی سیر است كه در بالاتر از ۶۰ درجه حرارت، كم كم متصاعد می شوند. همچنین سیر وقتی به صورت ترشی درمی آید دستخوش تغییراتی خواهد شد كه به حرارت محیط، سركه زمان نگهداری و فاكتورهایی از این قبیل بستگی دارد ولی در اكثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.
● خواص مهم دارویی سیر:
▪ پایین آورنده چربی خون
▪ اثر كاهش كلسترول خون
▪ سیر می تواند به طور ضعیف قند خون را كاهش دهد.
▪ سیر دارای اثر كاهش فشار خون است.
▪ تركیبات سیر می تواند از چسبندگی پلاكت ها جلوگیری كند.
منبع : روزنامه جوان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
دولت سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس رئیس جمهور گشت ارشاد رئیسی امام خمینی جنگ
آتش سوزی تهران وزارت بهداشت قتل شهرداری تهران پلیس سیل کنکور هواشناسی فضای مجازی سلامت زنان
خودرو دلار بازار سرمایه قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا مسکن تورم ایران خودرو
مهران مدیری سریال سینمای ایران تلویزیون سینما موسیقی سریال پایتخت کیومرث پوراحمد فیلم ترانه علیدوستی کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه جنگ غزه رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی جام حذفی سپاهان آلومینیوم اراک فوتسال تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس لیورپول
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا سامسونگ فناوری اپل بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل