شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


انقلاب دیجیتال در صنعت عکاسی و پدرکشی!


انقلاب دیجیتال در صنعت عکاسی و پدرکشی!
جمله معروفی میگوید، انقلاب فرزندان خود را میکشد، اما در مورد صنایع فتوگرافی باید گفت که انقلاب دیجیتالی در حال کشتن پدران خود است.
آگفا که مخفف «شرکت سهامی تولید رنگهای جوهری» است بیش از یکصد سال پیش و در سال ۱۸۶۸ تاسیس شد که در سال ۱۹۰۳ اولین فیلم عکاسی را وارد بازار کرد و باز هم این شرکت آگفا بود که در سال ۱۹۳۶ اولین فیلم رنگی مدرن را به بازار عکاسی ارائه نمود.
کنسرن شیمی بایرن در سال ۱۹۵۳، صد درصد سهام این شرکت را خرید و در سال ۱۹۶۴ آگفا و شرکت بلژیکی مصنوعات فتوگرافی «گورت» به هم پیوستند که در سال ۱۹۸۱ بار دیگر توسط کنسرن بایرن خریداری شد. کنسرن بایرن در پایان دهه نود، آگفا را وارد بازار سهام نمود که شرکت بلژیکی «گورت» با خرید ۲۵ درصد از سهام آگفا دارای اکثریت سهام این شرکت شد، اما پنج سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۴ سهام آن را به میزان ۱۱۲ میلیون یورفروخت که مدیریت آگفا با بیست و پنج درصد، شرکت سرمایه گذاری نانو با ۵۵ درصد و دو شرکت سرمایه گذاری آمریکائی هرکدام با ده درصد در آن سهیم شدند، که این اقدام با تعجب آگاهان صنایع فتوگرافی روبرو شد.
صاحبان جدید شرکت فیلم سازی آگفا، با همه اخراج های دسته جمعی و صرف جوئی هائی که در امر تولید بکار بردند، نتوانستند از پس انقلاب دیجیتالی که در عرصه صنایع فتوگرافی رخ داده برآیند و اکنون با اعلام ورشگستگی ۲۴۰۰ نفر از کارمندان این شرکت در سراسر جهان و ۱۸۰۰ نفر در آلمان به همراه خانواده هایشان در معرض بیکاری و اخراج قرار گرفته اند.
عکاسی دیجیتال از همان آغاز شرکت آگفا را با مشکل فروش فیلم روبرو ساخت. تنها در سال گذشته و در آلمان فروش دوربین های دیجیتال به نسبت دوربین های آنالوگ پنج برابر بیشتر بوده است. فروش شرکت آگفا در سال ۲۰۰۳ بیش از یازده درصد کاهش یافت و به ۸۷۰ میلیون یورو رسید که این سال مالی با ۸۴ میلیون یورو ضرر به پایان برده شد.
در سال گذشته میلادی فروش آگفا حتی از این هم بیشتر کاهش نشان داد و به تقریبا ۷۰۰ میلیون یورو رسید.
اما وضعیت شرکت دوربین سازی لایکا نیز بهتر از این نیست. برای این شرکت در حال حاضر۱۰۵۰ نفر در سراسر جهان مشغول بکار هستند و بغیر از ۴۱۵ نفر که در شهر زولمس واقع در ایالت هسن کار میکنند بقیه در کشور پرتقال و یا سایر کشورهای جهان به تولید دوربینهای شکاری و یا دوربینهای عکاسی مشغول هستند.
لایکا در سال ۱۹۲۵ در نمایشگاه لایپزیک نخسیتن دوربین عکاسی دستی را ارائه و با آن بازارهای جهان را تسخیر کرد. اما انقلاب دیجیتال در دنیای عکاسی باعث گردید که این شرکت در چهار سال گذشته مجبور به اخراج بیش از چهار صد نفر از کارمندان خود گردد.
مدیران کارخانه تولید دوربین لایکا که در میان عکاسان حرفه ای کیفیت، استقامت و دقت تکنیکی آن زبانزد است، ابعاد انقلاب دیجیتال را نادیده گرفتند و در سال گذشته فروش این دوربین در سراسر جهان به مرز صد میلیون یورو کاهش یافت که این میزان به معنی پانزده میلیون و پانصد هزار یورو ضرر در سال مالی ۲۰۰۴ بوده است.
اکنون قرار است در جلسه سهام داران که بزودی برگزار خواهد شد، پیشنهادات همه جانبه ای برای مبارزه با بحران مالی این شرکت ارائه شود که بکارگیری ذخیره مالی چهار میلیون یوروئی و فروش سهام جدید از مهمترین آنها هستند. اما کلاوس نیدینگ رئیس سازمان حمایت از دارندگان اوراق بهادار میگوید که تزریق سرمایه به تنهائی کافی نیست.
لایکا اکنون باید تصمیم بگیرد که یا بعنوان یک مانوفاکتور به میزان محدود اما با کیفیت بسیار بالا برای بازار به تولید دوربین دست ساز بپردازد، که این امر به معنی نیاز به نیروی کار بسیار کمتر است و یا اینکه واقعا به تولید انبوه بپردازد.
اما در حال حاضر این شرکت نه مرغ است و نه ماهی. از سوی دیگر لایکا برای بازار دیجیتال هم کوچک است و به تنهائی قدرت رقابت با بزرگان این عرصه را ندارد.
به این ترتیب با بروز انقلاب دیجیتالی در دنیای عکاسی سرنوشت آگفا و لایکا تنها مواردی نخواهد بود که ما شاهد آن هستیم، این انقلاب قربانیان دیگری را هم طلب خواهد کرد.
منبع : photomillenium


همچنین مشاهده کنید