قیمت طلا امروز




 سایت آوش / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

مرثیه ای برای یک نابغه از دست رفته/ اکبر عبدی از شخصیت سازی تا تیپ فروشی!

تحریریه آوش/ سال‌های پایانی کارنامه او می‌توانند محل نقد باشند و بسیاری از فیلم‌های متأخرش احتمالاً در تاریخ سینما باقی نخواهند ماند. اما آثار ضعیف نمی‌توانند شخصیت‌های بزرگ را پاک کنند. غلامرضا، مکوندی، عباس خاکپور و آن بازیگر سرگردان «هنرپیشه» همچنان زنده‌اند
 مرثیه ای برای یک نابغه از دست رفته/ اکبر عبدی از شخصیت سازی تا تیپ فروشی!

صبح یکشنبه چهارم مرداد، مقابل تالار وحدت، مردمی ایستاده بودند که اکبر عبدی برای هر نسلشان چهره‌ای متفاوت داشت؛ برای گروهی همان جوان بازیگوش و همیشه دیررسیده «باز مدرسه‌ام دیر شد» بود، برای نسلی دیگر غلامرضای معصوم و شکننده «مادر»، برای عده‌ای استوار مکوندی در «ای ایران»، برای بسیاری عباس خاکپور «آدم‌برفی» و برای مخاطبان سال‌های بعد، بازیگری که حتی از میان انبوه فیلم‌های کم‌رمق و کمدی‌های مصرفی نیز گاه می‌توانست لحظه‌ای ناب بیرون بکشد. 

پیکر او صبح چهارم مرداد از پهنه رودکی و مقابل تالار وحدت تشییع و برای خاک‌سپاری به قطعه هنرمندان بدرقه شد. اکبر عبدی شامگاه جمعه دوم مرداد ۱۴۰۵، در ۶۶ سالگی و پس از ماه‌ها درگیری با بیماری قلبی درگذشت. برخی گزارش‌ها محل مرگ را بیمارستان و علت نهایی را ایست قلبی اعلام کردند و در روایتی دیگر، مرگ او در منزل بر اثر عوارض بیماری قلبی عنوان شد. او در اردیبهشت همان سال بر اثر سکته قلبی بستری شده و پس از حدود سه هفته درمان از بیمارستان مرخص شده بود.

اکنون که آخرین بدرقه انجام شده، پرسش فقط این نیست که اکبر عبدی در چند فیلم و سریال بازی کرد یا چند نسل را خنداند. پرسش مهم‌تر این است که سینمای ایران با یکی از نادرترین استعدادهای غریزی خود چه کرد؛ بازیگری که روزگاری علی حاتمی، ناصر تقوایی، داریوش مهرجویی و محسن مخملباف برای توانایی‌هایش شخصیت می‌نوشتند، اما در سال‌های پایانی زندگی غالباً به فیلم‌هایی پناه برد که نه در اندازه او بودند و نه چیزی به میراثش اضافه کردند. 

 

پسری که همیشه دیر می‌رسید

اکبر عبدی آقاباقر، چهارم شهریور ۱۳۳۹ در محله نازی‌آباد تهران به دنیا آمد. از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صداوسیما بود و فعالیتش را در پایان دهه ۱۳۵۰ و آغاز دهه ۱۳۶۰ از تلویزیون شروع کرد. «محله برو بیا»، «محله بهداشت» و «مثل‌آباد» مقدمات شهرتش را فراهم کردند، اما «باز مدرسه‌ام دیر شد» در سال ۱۳۶۲ بود که چهره او را به حافظه عمومی سپرد؛ جوانی بیش از بیست‌ساله که با تسلط بر بدن، صدا و حالات صورت، دانش‌آمندی بازیگوش و کم‌سن‌تر از خودش را باورپذیر می‌کرد. 

از همان ابتدا، یکی از رازهای عبدی آشکار بود: او برای بازی‌کردن منتظر دیالوگ نمی‌ماند. پیش از آنکه حرف بزند، بدنش نقش را معرفی می‌کرد؛ نحوه راه‌رفتن، افتادن شانه‌ها، …



 «بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
۷ ساعت قبل / سایت نورنیوز

«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت

فیلم سینمایی «بُت» به کارگردانی حمید نعمت‌الله پس از دریافت پروانه نمایش بدون حذف یا اصلاحیه، قرار است مهرماه 1405 روی پرده سینماها برود؛ اثری اجتماعی که با حضور لیلا حاتمی و جمعی از بازیگران شناخته‌شده ساخته شده است.

 تاریخ اکران فیلم سینمایی «ناپلئون در باغ زردآلو» مشخص شد + پوستر
۹ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

تاریخ اکران فیلم سینمایی «ناپلئون در باغ زردآلو» مشخص شد + پوستر

پوستر فیلم سینمایی کمدی «ناپلئون در باغ زردآلو» به کارگردانی حامد محمدی و تهیه‌کنندگی احسان ظلی‌پور، با بازی جمعی از چهره‌های مطرح سینمای ایران منتشر شد.

 آغاز فیلمبرداری «تایپیست» با حضور بابک حمیدیان
۱۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

آغاز فیلمبرداری «تایپیست» با حضور بابک حمیدیان

فیلم سینمایی «تایپیست» به کارگردانی هادی نوری با حضور بابک حمیدیان آغاز شد؛ این درام عاشقانه تاریخی به تهیه‌کنندگی بهرام رادان و سعید خانی در تهران تولید می‌شود.

 موزه اردبیل پذیرای وسایل اکبر عبدی شد
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

موزه اردبیل پذیرای وسایل اکبر عبدی شد

همسر زنده‌یاد اکبر عبدی درباره سنگ مزار و اهدای یادگاری‌ها به موزه گفت: بخشی از وسایل شخصی زنده‌یاد اکبر عبدی برای نگه‌داری به یک موزه در اردبیل سپرده شده است.

 اعلام نارضایتی انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران از طرح جدید مجلس
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

اعلام نارضایتی انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران از طرح جدید مجلس

انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران در انتقاد از مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی بیانیه‌ای منتشر کرد.



سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها از نقش حمایتی خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه در چارچوبِ قانون، در تلاش برای حفظ توازن میان معیشت هنرمندان و قدرت خرید مخاطبان است؛ توازنی که نباید با تیترهایِ یک‌سویه، فدایِ جنجال‌هایِ رسانه‌ای شود.
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.