قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

ببینید|روایت میرشکاک از یگانگی رهبر شهید/ساز نمی‌زد اما مقام‌دان بود - تسنیم

میرشکاک در مصاحبه‌ای از رهبر شهید گفت که استثنا بود و هنرشان، گره زدن فرجامشان با فرجام اباعبدالله(ع).
 ببینید|روایت میرشکاک از یگانگی رهبر شهید/ساز نمی‌زد اما مقام‌دان بود - تسنیم

فرهنگی

خبرگزاری تسنیم: از آن چهره‌هایی است که نمی‌توان او را در یک قاب منتقد، روزنامه‌نگار یا شاعر محدود و محصور کرد. یوسفعلی میرشکاک، متولد 1338، از آن چهره‌های جنجالی است که در دهه‌های گذشته فراتر از دنیای شاعری، به زندگی انسان ایرانی در برزخ میان «سنت و مدرنیته» می‌اندیشد و می‌نویسد. او در این سال‌ها کوشیده تا پیوندی میان انسان امروز ایرانی با ریشه‌ها و مواریث گذشته برقرار کند؛ تلاشی که می‌توان نتیجه آن را در دوره‌های شاهنامه‌خوانی و برپایی محافل ادبی در استان‌های مختلف کشور دید. میرشکاک از آن دسته از شاعرانی است که روزگار امروز کمتر به چشم دیده است؛ شاعری با کلامی استخوان‌دار که یادآور شاعران خراسان است و با لطافت طبع شاعران عراقی. شعر او شناسنامه‌دار است و پرداختن به عاطفه و احساس، شعر او را از ساحت اندیشه خالی نکرده. 

اما گفت‌وگویی که در ادامه منتشر می‌شود، درباره‌ او نیست. این مصاحبت چند ساعته که در صبح یک روز جمعه پس از تشییع رهبر شهید ایران دست داد، همان روزها که رخت سیاه محرم با لباس عزای آقای شهید ایران پیوند خورد و یکی شد. میرشکاک با حوصله در این گفت‌وگو از مردی سخن گفت که او را «استثنایی بر موجودیت فعلی‌مان» می‌نامد. همو که «قلب تازه‌ شعر ایران» بود و "انقلابی‌" بودن را تنها نسخه مبارزه با استعمارگران امروز می‌دانست. میرشکاک در این مصاحبه، از شعر شسته‌رفته و یکدست قائد شهید گفت، از تقوایی که دو قِران از بیت‌المال را برای خود حلال نمی‌کرد، از «من دیپلمات نیستمِ» ایشان در برابر دیپلماسی غرب، و از فرجامی که با فرجام اباعبدالله(ع) گره خورد.

با کسی گفت‌وگو کرده‌ایم که نه فقط ناظر تاریخ است، بلکه روایت‌گر دیروز، تحلیلگر امروز و نگران فردای این میهن است. در ادامه، فرازهایی از این گفت‌وگوی صریح و بی‌پرده را می‌خوانید:

قوت سخنوری مکتب خراسان با نمک سبک عراقی

حضرت قائد شهید پدیده ویژه‌ای بود،‌ درست است که خاستگاهش هویت صنفی روحانی است؛ ولی جزء نمونه‌های نادری بود که از این خاستگاه نه تنها فراتر می‌رود بلکه از حیث وسعت دید و دیدگاه خیلی فرانگرتر است. ماجرای مبارزه سیاسی ایشان را خیلی‌ها می‌دانند، خاطرات ایشان هم هست و دیگران هم چیزهایی نوشته‌اند اما فقط این وجه جزو ویژگی‌های ایشان نیست. ایشان کلاً انسان ذووجوهی بودند. خیلی از بزرگان حوزه هستند که خیال می‌کنند شعر هم می‌گویند و بعضاً منتشر هم می‌شود، اما شعرشان خنده‌دار است؛ چون معلوم است که در این ساحت جز صورت شعر چیزی فرانگرفته‌اند. حال آنکه شعر سید شهید- درود خدا بر او باد- هم‌تافت و آمیزه‌ای از مکتب خراسان و مکتب عراق است. قوت سخنورانه مکتب خراسان را دارد، زبان شسته‌رفته دری اما با لطافت و ظرافت و نمک شعر مکتب عراق و این کاری است که کمتر شاعری از عهده آن برآمده است.

غزل‌های قائد شهید یکدست است و این از عهده همه برنمی‌آید

مرحوم محمد قهرمان که سعی می‌کرد بین سبک هندی و سبک خراسانی هم‌آمیزی ایجاد کند؛ با این حال شعرش در دایره محدودی می‌ماند، اما شعر حضرت آقا - ان‌شاءالله کل دیوانش منتشر شود- خیلی فراگیر است. این شسته‌رفته بودن زبان از ویژگی‌های شعری ایشان است. شما حشو در زبان ایشان نمی‌بینید. یا به اصطلاح شعرا؛ شعر ایشان هیچ‌گاه شتر گربه نیست؛ یعنی اینطور نیست که برخی ابیات آنقدر بلند باشد که شتر به نظر بیاید و برخی آنقدر ضعیف‌‌ که مثل گربه باشد. شعر مرحوم شهریار اینطور بود؛ شتر گربه بود؛ چون رعایت موازین سخنوری نمی‌کرد. اما مثلاً هوشنگ ابتهاج سخت هوشیار بود که ابیات یک‌دست باشد. آنهایی که به حافظ نظر داشتند،‌ شعرشان یک‌دست است. ما به یک‌دستی شعر خواجه در شعر فارسی نداریم. نه بیدل اینطور بود نه حتی سعدی که پیشگام و استاد حافظ است. مثلاً رودکی با اینکه مطلع شعر فارسی است- به قول خیلی‌ها پدر شعر فارسی  است- شعرش یک دست است: 

بوی جوی مولیان آید همی

یاد یار مهربان آید همی ...

و یا:

شاد زی با سیاه‌چشمان شاد

که جهان نیست جز فسانه و باد

برای همین عنصری می‌گوید:

غزل رودکی‌وار نیکو بود

غزل‌های من رودکی‌وار نیست 

غزل‌های حضرت قائد شهید یک‌دست است. امیدوارم شعرایی که تحت تأثیر منش و بینش ایشان هستند، این نکته را از ایشان یاد بگیرند و شعر  یک‌دست بگویند؛ البته دانش نیاز دارد، سخت است و شاعر باید فضائل دیگر هم داشته باشد.

 

.

 

شاعر سخته پخته

خیلی از علما وقتی می‌خواهند شعر بگویند،‌ سواد خود را سعی می‌کنند یک‌جوری در شعر بگنجانند، اما من در شعر حضرت آقا مطلقاً این را ندیدم که جملات عربی قلمبه سلمبه در شعر بیاورند تا بخواهند فضل و سوادشان را به رخ دیگران بکشانند. انگار وقتی شعر می‌گفته‌اند بقیه وجوه وجودشان را کنار می‌گذاشتند و فقط شاعر می‌ماندند؛ آن هم شاعر سخته و پخته. ببینید|شعرخوانی یوسفعلی میرشکاک در رثای امام حسین(ع)

آمریکا از کوبای بدون فیدل کاسترو هم می‌ترسد

این خیلی عجیب است. چون در کنار همه این قضایا شخصیت مبارزی است که به تعبیر خودش می‌گفت من دیپلمات نیستم، انقلابی‌ام. این خیلی حرف است. اگر قرار است از مشی ایشان پیروی کنیم، ایشان تا آخر خط را مشخص کرده است که به دیپلماسی نمی‌توان امیدوار بود، به انقلابی بودن می‌توان امیدوار بود. چرا؟ چون ما هرچه در دیپلماسی دعوی داشته باشیم،‌ غرب در دیپلماسی از ما جلوتر است و برگ‌های برنده دست آنهاست. چیزی که می‌تواند روبروی غرب مقاومت کند، «انقلابی» بودن است. سال‌هاست که فیدل کاسترو مرده است،‌ با این حال آمریکا هنوز از کوبا می‌ترسد؛ حال آنکه کوبا دیگر آنقدر زوری ندارد که مقابل آمریکا بایستد، چرا؟ هراس آمریکا این است که مرام فیدل کاسترو در کوبا تداوم داشته باشد. 

رهبر شهید حافظ وضع موجود نبود، به سمت وضع موعود حرکت می‌کرد

رهبر شهید این جمله «من دیپلمات نیستم، من انقلابی‌ام» را در موقف زعامت و رهبری می‌گوید. به نظر می‌رسد که آدم وقتی به حدی از قدرت می‌رسد،‌ ظاهراً باید متوقف و حافظ وضع موجود باشد، اما ایشان به سمت وضع موعود حرکت می‌کرد؛ گرچه همراه نداشت.

ایشان همانند شعر، در سیاست هم یک استثنا بود. اگر- حداقل از زمانی که رهبر و زعیم این امت شد- دیگران هم همراه با ایشان حرکت می‌کردند؛ یعنی انقلابی بودند یا انقلابی می‌ماندند- اوضاع کلاً وضع دیگری داشت و اینطور نبود. اما متأسفانه دیگران حرکت نکردند و اینطور فکر کردند که وقت پرداختن به وضع موجود است. خصوصی‌سازی پیش آمد،‌ بانک‌بازی و ... مثلاً در محله‌ای که ما زندگی می‌کنیم، گیشا، دو چیز فراوان است؛ اول بانک و دیگر فست‌فود. این یعنی ماندن در راه. 

برای حل نشدن در تمدن غرب، یک راه بیشتر نداریم: انقلابی بودن

اگر قرار باشد در تمدن وارداتی غرب و ساحت غرب‌زدگی متوقف شویم،‌ حل خواهیم شد؛ همانند یک حبه قند در آب ‌جوش. اگر هم نزنی هم ذوب خواهد شد؛ چون فرهنگ غرب علی‌رغم همه مشکلات نیست‌انگارانه‌اش،‌ خیلی قوی است و مانند اسید است، همه چیز را در خود حل می‌کند. 

در این عمر- که به نظرم زیاد عمر کردم- تا آمدیم تلفن کردن را یاد بگیریم، تلفن‌ها رومیزی شدند، تا آمدیم قاب تلفن را بسازیم، گوشی‌هایی آمد که با فاصله فاصله از گوشی صحبت می‌کردند. تا آمدیم بدانیم این چیست،‌ موبایل آمد، موبایلی آمد که عکس می‌گرفت، فیلم می‌گرفت... حال آنکه در تمدن‌های شرقی اگر چیزی ابداع می‌شد، سال‌ها به همان شکل باقی می‌ماند و کسی دست بر آن نمی‌برد، چرا که در این فرهنگ به سنت پیشینیان احترام می‌گذاشتند، کارکرد آن را عزیز می‌دانستند اما غرب این حرف‌ها اصلاً‌ حالی‌اش نیست؛ مانند علوم ازمایشگاهی که یک تئوری جای تئوری دیگری می‌نشیند. برخی فکر می‌کنند که این تکامل است؛ حال آنکه از گسستی به گسست دیگری می‌رود. زمین را این تمدن زیر و زبر کرده است. حال اگر در این تمدن می‌خواهیم خودمان باشیم، راه همان راهی است که سید معلوم کرده است: انقلابی بودن.

جهل مضاعف است اگر فکر کنیم انقلاب برای بیرون کردن شاه بود

 او در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به این پرسش که «یعنی شما معتقدید که یارانی که همراه رهبر شهید بودند، ایشان را همراهی نکردند» گفت: آنها توان همراهی نداشتند. یافت و منش ایشان را درک نمی‌کردند. کل این صف‌کشی‌ها و جنگ و جدال‌ها و حتی تهمت‌ها برای این پیش آمد که جماعت می‌گفت که آقا حالا که انقلاب کردیم،‌گیر و داری با غرب نداشته باشیم و داخل را بسازیم. به ما چه که فلسطین اینطور است، لبنان آنطور است. با آمریکا یک طوری مصالحه کنیم و کنار بیاییم. ایشان نمی‌پذیرفت. ایشان این نکته را خوب می‌دانست که آمریکا رابطه و مصالحه به خرجش نمی‌رود،‌ آمریکا یک چیز می‌خواهد: انفعال و تسلیم محض.

آمریکا جز "تسلیم محض ایران" چیز دیگری نمی‌خواهد

الان هم همین را می‌خواهد. اصلاً آمریکا جز این، راه دیگری نمی‌شناسد. نه فقط با کشورهای جهان سوم. با اروپا و ناتو هم همین‌طور است. خودش را کدخدا که نه، شاه می‌بیند. سید این را خوب می‌دانست که اگر راه را برای آمریکا باز کنیم- حتی اگر به اندازه سوراخ سوزن باشد- طولی نمی‌کشد که برسد به اندازه یک دروازه و بعد دروازه که چیزی نیست، می‌رسد به اندازه یک کشور. بعد دوباره می‌رسیم به همان نقطه‌ای که علیه آن انقلاب کردیم.

خیلی‌ها فکر می‌کنند که انقلاب برای بیرون کردن شاه بود. این جهل مضاعف است. انقلاب ایران برای این شکل گرفت که انسان ایرانی تازه فهمید که ما داریم به سمت فساد فراگیر می‌رویم و به سمت عواملی که دیگر نتوانیم با نیاکانمان نسبت داشته باشیم. قتل‌های ناموسی در دهه 50 شیوع پیدا کرد، چرا؟ چون روستایی از هر کجای کشور آمده به شهر، بعد یواش یواش دید که دخترش چادر نمی‌پوشد و همرنگ جماعت شده است. این برای جامعه ما که 70 درصد بینش و منش روستایی داشت، برتافتنی نبود. به همین خاطر برگشتند. خود به خود این بازگشت با بینش دینی و زعامت امام خمینی(ره) گره خورد و شد انقلاب اسلامی.

ما یا باید بتوانیم این اسلامی بودن را حفظ کنیم؛ در غیر این صورت آن را از دست دهیم. از دست دادن آن مساوی است با کنار آمدن با آمریکا، کنار آمدن با آمریکا یعنی از دست دادن اسلامیت،‌ اخلاق و خیلی چیزهای دیگر. تنها راه برگشت آمریکا و کند شدن زبان، اوضاع اقتصادی است. دست‌های پنهانی که سال‌هاست دارند تلاش می‌کنند این آتش را شعله‌ور کنند، می‌دانند که تنها راه بازگشت آمریکا نه،‌ بلکه استقبال از بازگشت به آمریکا همین مسائل اقتصادی است. سید در تمام طول زعامت خود با این قضیه استقامت کرد و با شهادتش راه را بند آورد.

کاری که ایشان کرد- یعنی از مبارزه تا تبدیل به زعیم شدن و از زعیم شدن تا شهادت و تبدیل به اسطوره شدن- کار واقعاً کارستانی است. سال‌ها بود برای کسی رخ نداده بود جز یک نفر: مهاتما گاندی. که او به دست دوست کشته شد و حضرت آقا به دست دشمن به شهادت رسید. گاندی توسط یک بچه برهمن کشته شد، اما پشت دست‌هایی که باعث شد او گاندی را بکشد انگلیس بود. چون برهمن‌ها وضع اقتصادی خوبی داشتند، با انگلیسی‌ها دست به یکی کردند و می‌دانستند که اگر نجس‌ها حق رای داشته و با آنها برابر باشند، کاسبی آنها تعطیل خواهد شد. برهمن طبقه اول بود، اما نجس‌ها بیرون از این چهارچوب بودند؛ به همین دلیل نجس شمرده می‌شدند. 

حضرت آقا دو قِران از بیت‌المال را خرج خود نمی‌کرد

او در ادامه با اشاره به شرایط و شکاف اقتصادی میان مردم و برخی از مسئولان گفت: تا چند سال می‌توان با اخلاق و اخلاق‌مداری با چنین وضعی مواجه شد و تاب آورد. از این حیث رهبر شهید، یک اسوه و نمونه بود. من یادم هست زمانی که دایی فرزندان ایشان، یعنی جناب آقا سیدحسن خجسته، برای عید فرزندان خواهرش کفش می‌خرید. چون حضرت آقا با اینکه خزانه‌دار امام(ره) بود، دو قِران از بیت‌المال را خرج خود نمی‌کرد؛ حال آنکه طبق فتوای جماعت اهل اجتهاد می‌توانست یک‌سوم این مبلغ را برای خود خرج کند. اما این کار را نمی‌کرد. این تقوای فردی است. دیگران این تقوا را ندارند. خیلی‌ها که امام(ره) این احکام را به آنها داده بود، میلیاردها میلیاردها در بانک‌ها اندوختند، ویلا ساختند، کارخانه خریدند و ... ظاهراً‌ شرعی هم هست. اما حضرت آقا با اینکه ظاهراً هیچ مخالفتی با این دیدگاه نمی‌کرد،‌ اما عملاً دیدگاه دیگری داشت.

در برزخ میان سنت و مدرنیته تبدیل به یک پدیده شد

ایشان معتقد بود که با زهد فردی می‌توان انقلابی بود. این نتیجه سال‌ها زندان و تبعید است. آدم در زندان، غذای دلخواه را نمی‌خورد، هرچه زندان می‌دهد باید بسازد. در تبعید هم همین‌طور. ایشان ساخته شده بود، همانطور که یک تکه آهن در کوره تبدیل به فولاد می‌شود، ایشان اندک‌اندک به فرد دیگری تبدیل شده بود. پدیده  دیگری شده بود. برای همین است که خیلی از آخوندهای سنتی حضور ایشان را برنمی‌تافتند چون سنتی نبود، آنهایی که مدرن شده بودند نیز برنمی‌تافتند؛ چون می‌گفتند مدرن نیست. در برزخ میان سنت و مدرنیته تبدیل به یک پدیده شدن کار دشواری است که ایشان شده بود. خواست حضرت حق بود که این جامعه یک چنین شخصی را داشته باشد که این شأن را  در این کشور،‌فرهنگ و تشیع آشکار کند که چنین تشییعی داشته باشد.

در وقایع دی‌ماه به نظر‌ می‌آمد که دارد فاصله‌ای میان حکومت و مردم ایجاد می‌شود؛ شکافی که دیگر نمی‌توان آن را پر کرد. ببینید که چگونه ایشان با شهادتشان این شکاف را پر کرد و دوباره این مردم را با حکومت یکی کرد. مردم کار خود را انجام دادند، حال مانده است که حکومت می‌تواند با مشی و دنباله‌رو آقا باشد- یعنی انقلابی باشد- یا می‌خواهد از مردم فاصله بگیرد؟ کسی که 200 میلیون حقوق می‌گیرد، نمی‌تواند به فکر آنی باشد که 10 -20 میلیون حقوق می‌گیرد و خود به خود این دو طیف یک جا روبروی هم قرار می‌گیرند و همدیگر را نفی می‌کنند.

برخی می‌خواهند مرام سید شهید را دور بزنند

اولین کار مسئولان این است که اصلاح مرام اقتصادی را آغاز کنند. حال آنکه الان می‌بینیم که برخی‌ها  دارند تلاش می‌کنند که یک‌جورهایی مرام سید شهید را دور بزنند! اینکه فرجامش چه خواهد شد، به خودشان مربوط است. به قول خواجه:

صلاح ممکلت خویش خسروان دانند

گدای گوشه‌نشینی تو حافظا مفروش

قائد شهید کاری کرد کارستان

تا همین جا قائد شهید کار کارستانی کرد. من فکر نمی‌کردم که آقا با شهادتشان به چنین جایگاهی برسند. اینکه آدم فرجام خود را با فرجام اباعبدالله گره بزند،‌ خیلی هنر است.اینکه آدم فرجام خود را با فرجام اباعبدالله گره بزند،‌ خیلی هنر است. ایشان هم آگاهانه وارد این راه شده بود. کسی که مبارزه می‌کند- با هر آیینی- این یقین را دارد که ممکن است هر آینه کشته شود. سال‌های سال ایشان مبارزه کرده بودند،‌ زندان و تبعید رفته بودند و سال‌های جبهه که در خط مقدم بود، نمی‌ترسید از مرگ. یکبار هم که در مسجد ابوذر بمب گذاشته بودند که به تعبیر ایشان، شهید شده بودند و دوباره برگشتند؛ و این بار آخر.

یک مرده بنام به که صد زنده به ننگ

درست است که ایشان استثنایی است بر موجودیت فعلی ما، اما امیدوارم جماعت دست‌اندرکار قدرت فکر نکنند که این استثنا را باید کنار گذاشت و راه ایشان را دنبال نکرد! همه ما خواهیم مرد. به تعبیر کلام‌الله مجید، إِنَّكَ مَيِّت وَإِنَّهُم مَّيِّتُون؛ تو می‌میری،‌ دیگران هم می‌میرند. جاودان ماندن در زمین و بر زمین محال است. اگر قرار است بمیریم،‌ چرا با عزت نمیریم. به تعبیر شاعر: 

یا ما سر خصم را بکوبیم به سنگ

یا او تن ما به دار سازد آونگ

در این سراچه پرنیرنگ 

یک مرده بنام به که صد زنده به ننگ

الان چه شرفی دارد که ترامپ به بن سلمان و پدرش بگوید که این‌ها گاو شیری ما هستند. دیگر آن لباس هیچ ارزشی ندارد، اسلامیت که ندارد، شرف عربی هم ندارد. آنها این ذلت را پذیرفتند. 

رگ سیدی گلسرخی هنوز زنده بود

در ادامه میرشکاک به جایگاه تاریخی رهبر شهید ایران اشاره و اضافه کرد: رهبر شهید یک استثنا بود، یعنی استثنا شد. وقتی انسان با مرگ عادی از دنیا می‌رود، در کنار دیگر مردگان است. وقتی با شهادت از دنیا می‌رود همه چیز تغییر می‌کند. مرحوم خسرو گلسرخی که از سادات گلسرخی بود، شاعر و مقاله‌نویس قابلی نبود. هنگامی که علیه آن اوضاع پاشدند، خیلی‌ها توبه‌نامه امضا کردند، اما خسرو کوتاه نیامد و گفت من سر جانم چانه نمی‌زنم. آن رگ سیدی در او زنده بود، علی‌رغم اینکه به ظاهر مارکسیست بود. همین باعث جاودانگی او شد. گلسرخی با شعرها و مقاله‌هایش نماند، با شیوه از دنیا رفتنش ماندگار شد. یا جنس فرجام طیب حاج‌رضایی هم باعث شد او ماندگار شود. جالب است در کنار نام طیب، نام دیگران مثل رمضان یخی هم زنده می‌ماند. حال آنکه علی‌القاعده اگر طیب به دست طاغوت کشته نمی‌شد دیگران هم اسمشان می‌رفت.

خون را فتح کرد و خون، تقدیر را تغییر داد

آقا اباعبدالله(ع) برترین نمونه است. علی‌رغم اینکه می‌دانست که زورش نمی‌رسد، لشکر اشقیا 134 هزار نفرند، کل مردان این سوی میدان 73 نفرند که یکی از آنها نیز بیمار است. تصمیم می‌گیرد شهید شود. چه کسی می‌تواند به این رفعت برسد؟! نه مالی به دست آورده، نه حکومتی به دست آورده و نه جایی را فتح کرده. خون را فتح کرده است و خون، تقدیر را فتح می‌کند و تغییر می‌دهد.

برای این است که اگر بتوانم دعوت کنم، اهل قدرت را دعوت می‌کنم که به مردم برگردند و دست از منافع خود بردارند و با مردم همراه شوند؛ وگرنه بیم این می‌رود که جامعه دو قطبی شود. عده‌ای پیرو قائد شهید و عده‌ای پیرو دنیا و جامعه دچار نه گسستگی که گیر و داری شود که نتوان فکری برای آن کرد. انسان شیعه اگر بخواهد بین خودش و حاکم یکی را انتخاب کند_اگر حاکم مثل خودش باشد، مانند آقا_ حاکم را انتخاب می‌کند. آقایان باید بدانند آنکه هم حکومت و هم مردم را نگه داشت، سید شهید بود. ایشان این قدرت را داشت که صورت غالب امت(نمی‌گویم ملت) را نگه دارد و جلوی اهل قدرت را نیز بگیرد که به حقوق مردم بیش از حد تعدی نکنند. 

گسستن از شاهنامه معلول زندگی تکنیکی امروز است

بخش دیگری از صحبت‌های میرشکاک به "شاهنامه" فردوسی و جایگاه آن در زندگی ایرانی معاصر اختصاص داشت. او در پاسخ به این پرسش که چرا بین شاهنامه که شناسنامه فرهنگی ماست و نسل امروز فاصله دیده می‌شود، آن را برخاسته از سبک نوین زندگی ایرانی امروز دانست و گفت: گسستن از شاهنامه و کلاً مواریث گذشته، معلول زندگی تکنیکی روزگار کنونی است. وقتی انسان قرار باشد صبح تا شب به دنبال یک تکه نان بدود، مجال پرداختن به این امور برایش باقی نمی‌ماند. اغلب مردم در تمدن جدید، به ویژه در جهان سوم، دو یا سه شغل دارند؛ برای اینکه بتواند اجاره خانه، قبض و چه و چه را بدهد. وقتی به خانه می‌رسد دیگر زمانی برای پرداختن به فردوسی، سعدی و حافظ و دیگران برایش باقی نمی‌ماند. اگر مراقب این موضوع نباشیم، در دو سه دهه دیگر چیزی از فرهنگ ما باقی نخواهد ماند. 

بزرگان گذشته ما کسانی بودند که دین، آیین و منش و بینش را به زبان ویژه قوم ایرانی، یعنی زبان شعر، بیان کردند. انگار به خرج انسان ایرانی هیچ حرف و حدیثی نمی‌رود مگر اینکه موسیقایی باشد. نه فقط ما، هندوستان، مصر باستان و دیگر کشورهای ریشه‌دار نیز همین‌طور است. نه مثل آمریکا بی‌ریشه. تمام هنرشان این است که 250 سال است که کشور تشکیل داده‌اند. برای ما 2500 سال کمترین بخش قضیه است. 

انگار زبان در آغاز موزون و مقفی و موسیقایی بوده است. این برای ما و هندوستان مانده است. در مصر موسیقی‌اش مانده است که تطبیق داده‌اند با تلاوت قرآن. اینکه غالب قاریان درجه یک از مصر می‌آید به این دلیل است که موسیقی روزگار فراعنه به هنرمندی مردم مصر تطبیق با تلاوت کلام‌الله تطبیق پیدا کرده است. برای ما، تا همین 60 سال پیش، همچنان ساحت، ساحت شعر بود. مثلاً وقتی می‌خواهیم بگوییم طمع بد است، می‌گوییم:

دست طمع چو پیش کسان کرده‌ای دراز

پل بسته‌ای که بگذری از آبروی خویش

یا برای قانع کردن کسی حتماً بیت شعری می‌خوانیم. می‌خواهیم بگوییم که معاون و مدیر و قدرت پیدا کردن اعتباری ندارد، می‌گوییم:

 من از روییدن خار سر دیوار دانستم

 که ناکس کس نمی گردد از این بالا نشینی‌ها

همه چیز ما، از عشق تا عزا، از عروسی تا همه وجوه فردی و جمعی حیث انسانی ما ایرانی‌ها به شعر بستگی داشته است. اما از وقتی که وارد زندگی مدرن شدیم، این فاصله روز به روز بیشتر می‌شود. یکی از کسانی که بعد از انقلاب سخت شاهنامه را جدی گرفت و تکاپو کرد که شاهنامه دوباره به جامعه برگردد یا جامعه به شاهنامه بازگردد، من بودم که شاید به خاطر لر بودن من است. این مسئله شاید در تهران عجیب و غریب باشد اما لرها نمی‌توانند شاهنامه را رها کنند. 

او در بخش دیگری از سخنان خود به تعصب فردوسی بر قوم ایرانی اشاره کرد و از جایگاه شاهنامه در میان مردم استان‌های لرنشین کشور گفت.

انتهای پیام/  



۳ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

روایت‌های یک بدرقه تاریخی

صفحه سیاست-

نسخه اولیه این گزارش‌ها، همزمان با مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب، حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، منتشر می‌شود.

نسخه کاملتر این مجموعه به‌زودی از سوی پژوهشگاه در دسترس قرار خواهد گرفت.

این مجموعه اقدامات با رویکردی میان‌رشته‌ای و با بهره‌گیری از ظرفیت گروه افکارسنجی دفتر طرح‌های ملی، مرکز رصد فرهنگی و پژوهشگران حوزه‌های فرهنگ، هنر، ارتباطات و مطالعات اجتماعی انجام شده و تلاش دارد تصویری چندبعدی از تجربه جامعه ایرانی در مواجهه با این رویداد ارائه کند. درواقع مجموعه این مطالعات، صرفاً به ثبت یک رویداد تاریخی محدود نمی‌شود؛ بلکه تلاش دارد ابعاد مختلف تجربه جمعی جامعه ایرانی را در مواجهه با شهادت، وداع، تشییع و تدفین رهبر شهید از منظرهای اجتماعی، فرهنگی، رسانه‌ای، هنری و مردم‌نگارانه بررسی و مستند کند.

نظرسنجی ملی درباره تشییع رهبر شهید و مسائل روز

در نخستین اقدام، «نظرسنجی درباره تشییع رهبر شهید و مسائل روز» از سوی گروه افکارسنجی دفتر طرح‌های ملی انجام شد. این نظرسنجی در بازه زمانی ۱۳ تا ۲۲ تیر ۱۴۰۵، به‌صورت تلفنی و در سطح ملی اجرا شده و دیدگاه‌ها و برداشت‌های مردم درباره آیین تشییع و برخی مسائل مرتبط با این رویداد را بررسی کرده است.

به استناد این نظرسنجی بخش قابل ملاحظه‌ای یعنی ۵۰ درصد از جمعیت شرکت‌کننده در مراسم وداع و تشییع از شهرها و مناطق دیگر خود را به شهرهای برگزارکننده مراسم در تهران، قم و مشهد رسانده بودند.

این امر نشانه علاقه و انگیزه بالای مردم برای شرکت در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید بوده است. همچنین شرکت‌کنندگان در مراسم وداع و تشییع از کم وکیف برگزاری مراسم و خدمات ارائه شده درسطح بالایی راضی بوده‌اند.

این سطح بالای رضایت، از حسن مدیریت (برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و نظارت) نهادها و ارگان‌های متولی امر مراسم حکایت می‌کند.

بیش از ۹۰ درصد پاسخگویان نیز در هر سه نمونه تهران، قم و مشهد مراسم وداع و تشییع را به مثابه یک نقطه عطف مهم درنظرگرفته‌اند و معتقدند این پدیده در حافظه تاریخی مردم ایران ماندگار خواهدشد.

- مجموعه مطالعات و گزارش‌های پژوهشی

در کنار اجرای نظرسنجی ملی، مجموعه‌ای از گزارش‌ها و مطالعات تخصصی نیز با تمرکز بر ابعاد مختلف این رویداد تهیه شده است که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

۱ - «مشهد؛ ایستگاه پایانی، مردم‌نگاری تجربه یک سوگ جمعی»

گزارشی از مرکز رصد فرهنگی که به مطالعه تجربه جمعی سوگ و حضور مردم در آیین بدرقه و تشییع در مشهد پرداخته است.

۲ - «بازنمایی رویداد شهادت، وداع، تشییع و تدفین رهبر جمهوری اسلامی ایران در رسانه‌های اجتماعی»

این گزارش به نحوه بازنمایی و روایت این رویداد در فضای رسانه‌ای و اجتماعی پرداخته است.

۳ - «مردم‌نگاری آیین تشییع رهبر شهید در تهران»

مطالعه‌ای مردم‌نگارانه درباره تجربه حضور مردم، مناسک جمعی و وجوه اجتماعی آیین تشییع در تهران.

۴ - «مردم‌نگاری آیین تشییع رهبر شهید در قم»

این گزارش به تجربه زیسته مردم و ابعاد اجتماعی و آیینی تشییع در شهر قم اختصاص دارد.

۵ - «ابعاد هنری و زیبایی‌شناختی آیین تشییع دومین رهبر انقلاب اسلامی؛ تحلیلی برای سیاستگذاری فرهنگی»

این مطالعه با تمرکز بر وجوه هنری، زیبایی‌شناختی و نمادین آیین تشییع، ظرفیت‌های آن را از منظر سیاستگذاری فرهنگی بررسی می‌کند.

۶ - «تحلیل نحوه بازنمایی و چارچوب‌بندی مراسم تشییع رهبر فقید انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در رسانه‌های اجتماعی»

این گزارش با استفاده از داده‌های پلتفرم‌های ایکس، اینستاگرام، تلگرام، ایتا، بله و رسانه‌های خبری، به تحلیل نحوه بازنمایی، روایت‌پردازی و چارچوب‌بندی این رویداد در فضای رسانه‌ای پرداخته است.

۷ - «دور و نزدیک روضه رضوان؛ مشاهدهای اتنوگرافیک از مراسم وداع و تشییع رهبر شهید در مشهد»

این گزارش با رویکرد اتنوگرافیک، به مشاهده و ثبت تجربه مردم در مراسم وداع و تشییع در مشهد پرداخته است.

۸ - «گزارش تشییع رهبر شهید در عراق»

این گزارش توسط سیدحسن موسوی، پژوهشگر عراقی، تهیه شده و به بازتاب و نحوه برگزاری آیین تشییع و بدرقه رهبر شهید در عراق اختصاص دارد.

۹ - «میان وداع و خونخواهی؛ مردم‌نگاری شب پانزدهم و صبح شانزدهم تیر در تشییع رهبر شهید و اعضای خانواده‌اش در قم»

این مطالعه با تمرکز بر تجربه مردم در شب پانزدهم و صبح شانزدهم تیر، به بررسی هم‌زمان وجوه سوگ، وداع و احساسات جمعی شکل‌گرفته پیرامون این رویداد پرداخته است.


۳ ساعت قبل / سایت صفحه اقتصاد

آخرین وضعیت ترافیک در معابر مشهد

صفحه اقتصاد -

بنا بر اعلام مرکز کنترل ترافیک هم اکنون به علت برگزاری مراسم چهلم قائد شهید در تقاطع خسروی به سمت حرم مطهر، تقاطع امام رضا- دانش به سمت حرم مطهر، میدان شهید گمنام به سمت حرم مطهر با محدودیت ترافیکی مواجه هستیم.

همچنین در میدان انقلاب به سمت میدان جهاد، میدان قائم به سمت میدان امام علی (ع)،پل آموزگار به سمت میدان آزادی، طول بلوار وکیل آباد مسیر رفت و برگشت، تقاطع شهدا به سمت حرم مطهر، میدان شهدای گوهرشاد به سمت حرم مطهر و تقاطع وحدت-امیرالمومنین به سمت حرم مطهر ترافیک پرحجم است. مطالعه بیشتر: آخرین وضعیت محدودیت ترافیکی در مشهد اعلام شد منبع: مهر اخبار مرتبط circle قیمت لباس فرم دانش آموزان مشهد اعلام شد + جدول circle شاخص آلودگی هوای مشهد امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد circle برنامه مراسم بزرگداشت چهلم رهبر شهید انقلاب اعلام شد circle آخرین وضعیت ترافیک امروز شنبه ۲۴ مرداد در آزادراه تهران - کرج -قزوین پیشنهاد سردبیر circle رئیس مجلس: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود circle تحلیل بازار ارز امروز ۲۹ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه ۳۰ مرداد circle وزارت امور خارجه: تحریم های جدید آمریکا مصداق جنایت علیه بشریت است circle هشدار کمیسیون امنیت ملی به هرگونه خطای محاسباتی دشمن




 بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!
۵ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!

صحبت‌هایی در خصوص اعزام امیرحسین حسین‌زاده و علیرضا بیرانوند به بازی‌های آسیایی ناگویا وجود دارد.

 تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشاری است که تهران در اختیار دارد/ فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق با ما، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۳ ساعت قبل / سایت انتخاب

تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشاری است که تهران در اختیار دارد/ فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق با ما، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

ونس ادعا کرد: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آنها را درباره نوع توافق یا ترتیباتی که مایل‌اند با ما منعقد کنند، تغییر می‌دهد. فشارهای اقتصادی باعث خواهد ش...

 وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا

در پی برخورد یک بالگرد پلیس ایالتی با یک هواپیمای کوچک در جریان یک مانور آموزشی در فرودگاهی در پنسیلوانیا در شامگاه ۱۹ آگوست، یک خلبان کشته و دو افسر پلیس زخ...

 اوراق قرضه جهانی زیر فشار | نفت ۹۰ دلاری، هوش مصنوعی و کسری بودجه به جان بازار افتادند
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

اوراق قرضه جهانی زیر فشار | نفت ۹۰ دلاری، هوش مصنوعی و کسری بودجه به جان بازار افتادند

اقتصادنیوز: موج فروش در بازار اوراق قرضه جهانی روز سه‌شنبه تشدید شد و بازده اوراق بلندمدت آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا و ژاپن را به سطوح کم‌سابقه چند دهه اخیر رساند؛ روندی که افزایش قیمت نفت و نگرانی‌های مالی دولت‌ها را در کنار موج استقراض شرکت‌های بزرگ فناوری برای سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی پررنگ‌تر کرده است.

 حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند.

 سه مرحله در تحول محافظه‌کاری از منظر راجر اسکروتن | محافظه‌کاری مدرن و سازگاری با ارزش‌های لیبرال | محافظه‌کاری و لیبرالیسم دو روی یک سکه‌اند؟
۳۲ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

سه مرحله در تحول محافظه‌کاری از منظر راجر اسکروتن | محافظه‌کاری مدرن و سازگاری با ارزش‌های لیبرال | محافظه‌کاری و لیبرالیسم دو روی یک سکه‌اند؟

اقتصادنیوز: محافظه‌کاران و لیبرال‌ها هر دو در برابر نظام‌های مبتنی بر مدیریت مطلق و برنامه‌ریزی از بالا، از آزادی و نظام‌های آزاد دفاع می‌کنند. در اندیشه راجر اسکروتن نقطه‌ای وجود دارد که در آن محافظه‌کاری و لیبرالیسم به هم می‌رسند: دفاع همزمان از وحدت ملی، مرزها، جامعه مشخص و نهادهای کهن از یک سو، و دفاع جدی از آزادی از سوی دیگر.

 رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!
۱ ساعت قبل / سایت فوتبالی

رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!

پایگاه خبری فوتبالی- دنیای فوتبال شاهد یکی از عجیب‌ترین بازگشت‌های سال‌های اخیر است؛ رونالدینیو، اسطوره برزیلی و برنده توپ طلای ۲۰۰۵، در ۴۶ سالگی بار دیگر به فوتبال ایتالیا برگشته و به‌عنوان بازیکن راونا در سری C فعالیت خواهد کرد. به گزارش فوتبالی، باشگاه راونا در ماه ژوئن رسما اعلام کرده بود که رونالدینیو به‌عنوان بازیکن ثبت خواهد شد و حتی قرار است پیراهن شماره ۱۰ را بر تن کند. این اتفاق بیش از یک دهه پس از آخرین حضور حرفه‌ای رونالدینیو در زمین رخ می‌دهد. آخرین بازی رسمی او در سپتامبر ۲۰۱۵ با پ ...,سری سی,راونا,رونالدینیو,بارسلونا,تیم ملی برزیل,نقل و انتقالات,پیشنهاد سردبیر

 فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

 جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا

شرکت فنرسازی زر گلپایگان (خگلپا) در پی توافق با مشتری عمده خود، سازه‌گستر سایپا، از افزایش حدود ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات اصلی خبر داد.

 ضرورت پرهیز از نگاه افراط و تفریطی به کنوانسیون خزر | آخرین خبر
۳ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

ضرورت پرهیز از نگاه افراط و تفریطی به کنوانسیون خزر | آخرین خبر

ایران/متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست آرمینا آرم-پژوهشگر ارشد «ایراس»| بحث درباره وضعیت حقوقی دریای کاسپین و جایگاه ایران در این پهنه آبی موضوعی نیست که به تحولات امروز محدود باشد؛ بلکه سال‌هاست یکی از مباحث مهم حقوقی، سیاسی و راهبردی در روابط میان پنج کشور

 وزیر خزانه‌داری آمریکا: شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال خواهیم کرد/ فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود/ ویدئو
۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

وزیر خزانه‌داری آمریکا: شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال خواهیم کرد/ فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود/ ویدئو

وزیر خزانه‌داری آمریکا با تکرار تهدیدها علیه ایران، مدعی شد زمان آن رسیده است که متحدان آمریکا و سایر کشورهای جهان از تعامل با جمهوری اسلامی دست بکشند و گفت واشنگتن شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال خواهد کرد.

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»

اخبار روز ایران و خاورمیانه در نورنیوز

 تنش دیپلماتیک ایران و لبنان شدت گرفت؛ وزیر خارجه لبنان از «دخالت تهران» گفت
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

تنش دیپلماتیک ایران و لبنان شدت گرفت؛ وزیر خارجه لبنان از «دخالت تهران» گفت

وزیر امور خارجه لبنان با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن مدعی شد که ادامه حضور سفیر ایران در بیروت با یک تصمیم حاکمیتی و قطعی در تعارض است و بازگشت روابط به مسیر طبیعی را منوط به پایان مداخله تهران و تمکین به مقررات دیپلماتیک دانست.

 شادی گل جالب صیادمنش پس از درخشش امشب!
۳۲ دقیقه قبل / سایت ورزش ۳

شادی گل جالب صیادمنش پس از درخشش امشب!

شادی گل جالب صیادمنش پس از درخشش امشب در لیگ اروپا

 انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت

نیو لای قرار بود یکی از شکست‌های فراموش‌شده سینمای چین باشد؛ اما یک موج تمسخر در شبکه‌های اجتماعی، این انیمیشن دو نفره و کم‌هزینه را به یکی از عجیب‌ترین پدیده‌های گیشه تبدیل کرد.

 روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم

مدیرعامل شرکت روس‌اتم تأکید کرد این شرکت روسی با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های در حال گسترش علیه آن، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران، مصر، مجارستان و هند ادامه می‌دهد.

 در روز چهلم جنگ سوم چه گذشت؟/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: اگر حداکثر فشار اقتصادی را علیه ایران اعمال کنیم، احتمالا شاهد ازسرگیری گسترده جنگ نخواهیم بود/ عمان: عبور ایمن از تنگه هرمز به امنیت و شکوفایی کل منطقه مرتبط است
۲ ساعت قبل / سایت انتخاب

در روز چهلم جنگ سوم چه گذشت؟/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: اگر حداکثر فشار اقتصادی را علیه ایران اعمال کنیم، احتمالا شاهد ازسرگیری گسترده جنگ نخواهیم بود/ عمان: عبور ایمن از تنگه هرمز به امنیت و شکوفایی کل منطقه مرتبط است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص...

 ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت | آخرین خبر
۳ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت | آخرین خبر

فرارو/متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست جنگ‌ها کوره‌های آزمونی هستند که اغلب تغییرات در «فیزیک» دنیای پیرامون ما را آشکار می‌سازند: اینکه چه کسی قدرت دارد، چه کسی ندارد و قدرت چگونه اعمال می‌شود. توماس فریدمن در یادداشتی در نیویورک تایمز نوشت: «اگر قرار بود کت

 با ۵۹۰ میلیون از سایپا اطلس بخرید+جدول شرایط
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

با ۵۹۰ میلیون از سایپا اطلس بخرید+جدول شرایط

در این گزارش شرایط فروش اقساطی اطلس را بخوانید.

 شوک تازه هواوی به بازار موبایل؛ Pura X View با نمایشگر ۶.۳۹ اینچی معرفی شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

شوک تازه هواوی به بازار موبایل؛ Pura X View با نمایشگر ۶.۳۹ اینچی معرفی شد

هواوی به‌تازگی از طراحی جدیدی برای گوشی‌های هوشمند خود رونمایی کرده است که ترکیبی از نمایشگر عریض‌تر در قالب یک گوشی معمولی و غیرتاشو را به مشتریان ارائه می‌دهد.

 [محمدعلی حیدری‌هایی] چالش حشد الشعبی و تدبیر بزرگان عراق
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی حیدری‌هایی] چالش حشد الشعبی و تدبیر بزرگان عراق

این روزها درباره سرنوشت طرح خلع سلاح حشد الشعبی و بحث انحصار سلاح در دست دولت عراق که موعد آن ۳۰ سپتامبر اعلام شده، نگرانی‌هایی بروز کرده است…

 خبر مهم برای مشترکان؛ دلیل تمام شدن سریع بسته اینترنت مشخص شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

خبر مهم برای مشترکان؛ دلیل تمام شدن سریع بسته اینترنت مشخص شد

در پی ابهام‌های اخیر درباره نحوه مصرف و کسر حجم بسته‌های اینترنت، همراه اول با تشریح سازوکار محاسبه ترافیک و اجرای یک آزمایش زنده، نحوه کسر حجم از بسته‌های اینترنتی را برای خبرنگاران توضیح داد.

 مگر هالند یا امباپه می‌خواستید؟ دبی در تب طارمی!
۵ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

مگر هالند یا امباپه می‌خواستید؟ دبی در تب طارمی!

خبر انتقال مهدی طارمی به الوصل، بحث داغ هواداران این تیم در شبکه اجتماعی ایکس شده و کاربران اماراتی دیدگاه‌های متفاوتی درباره سن، کیفیت فنی و توانایی‌های رهبری مهاجم ایرانی مطرح کرده‌اند.

 عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از ورود شوراهای عالی به امور اجرایی دانشگاه‌ها، تأکید کرد که این نهادها باید بر سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت متمرکز باشند و روند جذب اعضای هیأت علمی نیز با هدف حفظ جایگاه استادان اصلاح شود.

 تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع و اصلاح سازوکارهای اجرایی م...

 سکته مغزی چقدر درمان می‌شود؟
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

سکته مغزی چقدر درمان می‌شود؟

نایب‌رئیس انجمن سکته مغزی ایران با تأکید بر ضرورت توسعه درمان‌های حاد سکته مغزی گفت: در حال حاضر حدود ۵ درصد بیماران سکته مغزی در کشور درمان ترومبولیز دریافت می‌کنند.

 شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد از شناسایی و تعقیب قضایی یک شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن این استان خبر داد و گفت که در این پرونده ۲۵ نفر تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

 در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز، کنسولگری ایران در هند، «کالیفرنیا» را قلمروی جدید ایران معرفی کرد + عکس
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز، کنسولگری ایران در هند، «کالیفرنیا» را قلمروی جدید ایران معرفی کرد + عکس

در واکنشی کنایه‌آمیز به ادعای دونالد ترامپ درباره تنگه هرمز، دیپلمات‌های ایرانی در هند با انتشار نقشه‌ آمریکا، کالیفرنیا را قلمروی جدید ایران معرفی کردند.

 پیش‌فروش خودرو با ۳۶۰ میلیون تومان؛ فرصت جدید سایپا برای خریداران
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پیش‌فروش خودرو با ۳۶۰ میلیون تومان؛ فرصت جدید سایپا برای خریداران

در این گزارش شرایط ثبت نام پیش فروش سایپا در مرداد ۱۴۰۵ را بخوانید.

 ۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/  هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران
۳ ساعت قبل / سایت رکنا

۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/ هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران

اجتماعی رکنا، رؤسای فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همزمان با روز جهانی بشردوستی، با هشدار نسبت به افزایش خطر برای کارکنان امدادی، خواستار اقدام عملی دولت‌ها و طرف‌های درگیر برای حفاظت از نیروهای بشردوستانه و تضمین امنیت فعالیت‌های امدادی شدند.

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.

 زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟

مشکلات آموزش و پرورش برآمده از همه دولتهای گذشته است، اما در دولت فعلی هم وزارتخانه مربوطه نتوانسته تدبیر و ابتکار عمل خاصی از خود بروز و ظهور دهد.

 غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست

پایگاه خبری فوتبالی- پل پوگبا در آستانه آغاز فصل جدید، مقصد جدید خود را پیدا کرده است. به گزارش فوتبالی، طبق گزارش‌های منتشرشده، هافبک فرانسوی پس از جدایی از موناکو به صورت بازیکن آزاد، با فورتونا سیتارد به توافق شفاهی رسیده و انتقال او وارد مراحل نهایی شده است.این انتقال در شرایطی رقم می‌خورد که موناکو و پوگبا روز گذشته رسما به همکاری خود پایان دادند. دو طرف قراردادشان را با توافقی دوجانبه فسخ کردند؛ قراردادی که قرار بود تا ژوئن ۲۰۲۷ ادامه داشته باشد. پل پوگبا در دوران حضورش در موناکو با مشکلات ...,فورتونا سیتارد,لیگ هلند,پل پوگبا,موناکو,پیشنهاد سردبیر,نقل و انتقالات

 عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم

گزارش تسنیم از بیست و چهارمین یادواره 23 شهید روستای پیل نور.

 قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، قیمت روغن موتور خودرو در مردادماه همچنان تحت تأثیر موج تازه‌ای از تغییرات هزینه‌ای قرار دارد و بررسی بازار نشان می‌دهد خریداران با...

 راهکار مهم برای پیشگیری از سکته قلبی؛ از آسانسور استفاده نکنید
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

راهکار مهم برای پیشگیری از سکته قلبی؛ از آسانسور استفاده نکنید

انتخاب پله به‌جای آسانسور شاید ساده به نظر برسد، اما داده‌های تازه نشان می‌دهد همین عادت روزمره می‌تواند به سلامت قلب کمک کند.

 جدول زمانی واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی/ آخرین اخبار پرداخت معوقات
۳ ساعت قبل / سایت رکنا

جدول زمانی واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی/ آخرین اخبار پرداخت معوقات

پرداخت حقوق مردادماه حدود ۵ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی از ۲۹ مرداد آغاز شده و تا پایان ۳۱ مرداد ادامه دارد؛ این در حالی است که معوقات فروردین و اردیبهشت به حدود ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده و زمان قطعی پرداخت آن هنوز اعلام نشده است.

 بارسلونا و مساله ریاست!
۷ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بارسلونا و مساله ریاست!

فلیک برای تیمش یک رهبر جدید می‌خواست و رودری باید کنار رافینیا نقش بزرگ‌تری داشته باشد.

 ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.

 سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد

جزییات مبلغ و زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ را در این گزارش بخوانید.

 چرا امام حسن عسکری(ع) به سامرا آمدند و ایشان چگونه به شهادت رسیدند؟
۲ ساعت قبل / سایت جماران

چرا امام حسن عسکری(ع) به سامرا آمدند و ایشان چگونه به شهادت رسیدند؟

هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری بود که امام عسکری علیه السلام با توطئه معتمد عباسی در شهر سامرا به شهادت رسیدند. معتمد قصد آن داشت که این شهادت را مرگ طبیعی جلوه دهد.

 [محمدعلی فیاض‌بخش] هنگامه پرورش
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی فیاض‌بخش] هنگامه پرورش

معمولا مدارس غیر دولتی از نیمه‌ شهریور فعالیت‌های آموزشی خود را شروع می‌کنند ـ اگر نگوییم پیش از شهریور نیز به نوعی فعالیت‌های خود را داشته‌اندـ.

 یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است
۲ ساعت قبل / سایت انتخاب

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...

 ۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه نقش‌جهان برای استقلال
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه نقش‌جهان برای استقلال

براساس اعلام سخنگوی سازمان لیگ فوتبال، استقلال در دیدار برابر پرسپولیس که در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار می‌شود، ۹۰ درصد ظرفیت استادیوم را در اختیار خواهد داشت.

 انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

سخنگوی کرملین از آنچه افزایش سطح مشارکت انگلیس در جنگ اوکراین خواند، ‌ انتقاد کرد و گفت: موضع لندن در حالی است که برخی کشورهای اروپایی از حمایت از کی‌یف خسته شده‌اند.

 سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

دیدار دو تیم تراکتور تبریز و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر است.

 مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد سیاست إعمال فشار آمریکا به این کشور اجازه نخواهد داد اهداف خود در قبال ایران را محقق کند.

 جمع‌آوری خط لوله ۶ کیلومتری قاچاقچیان سوخت در میناب
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

جمع‌آوری خط لوله ۶ کیلومتری قاچاقچیان سوخت در میناب

فرمانده پایگاه دریابانی میناب از کشف و جمع‌آوری یک خط لوله ۶ کیلومتری انتقال سوخت قاچاق در نوار ساحلی این شهرستان خبر داد؛ خط لوله‌ای که قاچاقچیان برای مخفی...

 زمان واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1405 مشخص شد
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

زمان واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1405 مشخص شد

اقتصادنیوز: نمایندگان مجلس از پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی به همراه مطالبات همسان سازی از دهم شهریور خبر دادند.

 درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله
۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

برنا - گروه ورزشی: لژیونر ایرانی در پیروزی پرگل لخ‌پوزنان مقابل تون، روی سه گل تیمش نقش مستقیم داشت تا شبی درخشان را در پلی‌آف لیگ اروپا پشت سر بگذارد.

 امباپه با خوب بودنش مورینیو را می‌خنداند
۷ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

امباپه با خوب بودنش مورینیو را می‌خنداند

کیلیان امباپه در جلسات تمرینی این روزها ژوزه مورینیو را شیفته خود کرده است.

 [ولی‌الله سیف] پیش‌نیاز اصلاحات اقتصادی
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[ولی‌الله سیف] پیش‌نیاز اصلاحات اقتصادی

بدون ثبات و پیش‌بینی‌پذیری در بازار، هرگز اصلاحات اقتصادی به نتیجه نمی‌رسد.

 زندانی خولین آلوارز: حبس‌کشیده اتلتیکو! (عکس)
۶ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

زندانی خولین آلوارز: حبس‌کشیده اتلتیکو! (عکس)

فوتو شوت اتلتیکو مادرید کار دست این باشگاه داد. تصویر جدید خولین آلوارز به دستمایه اینستاگرام و توییتر برای شوخی تبدیل شده است.

 پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه

نیروهای ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل با ۲ تانک و سه خودروی نظامی به سمت تل الداریات در حومه جنوبی قنیطره در جنوب سوریه پیشروی کردند.

 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۲۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!
۲ دقیقه قبل / سایت فوتبالی

گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!

پایگاه خبری فوتبالی- یک: وفادار به ترکیب برنده: یک قانون ساده در فوتبال وجود دارد، به تیمی که برنده شده دست نزنید و بیخودی دنبال جنگولک بازی نروید. منطق حکم می‌کند، مربیان موفق در دنیای فوتبال اکثرا با چرخه محدودی از بازیکنان ترکیب را می‌چینند و به ندرت دست به تغییر می‌زنند.دو: تیمهای مجتبی حسینی در سالهای اخیر یک ویژگی مشترک داشته‌اند. جمع شدن در زمین خودی، بازی فشرده و استفاده از ضدحمله. هر چند آنها به دروازه استقلال فشار خاصی نیاوردند چون زورش را نداشتند. تارتار در کنفرانس مطبوعاتی قبل از باز ...,استقلال,نساجی,مجتبی حسینی,سهراب بختیاری‌زاده,صالح حردانی,یاسر آسانی,عارف آقاسی,پیشنهاد سردبیر

 توانیر: در جنگ ۴۰ روزه، بیش از ۲ هزار نقطه از شبکه برق مورد اصابت قرار گرفت
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

توانیر: در جنگ ۴۰ روزه، بیش از ۲ هزار نقطه از شبکه برق مورد اصابت قرار گرفت

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ناترازی برق کشور از ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات در سال‌های گذشته به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده، گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده در شبکه عمومی نیز ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، با این حال شرایط موجود مطلوب و مورد قبول ما نیست و شبکه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است.

 انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با انتقاد از طولانی شدن روند اجرای قانون در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: اگر دانش، سازوکار و اراده لازم برای اجرای قانون را داشته باشیم، نباید اجرای یک قانون ۲۵ سال طول بکشد. باید با اصلاح آیین‌نامه‌ها و نظام پرداخت، اجرای این قانون را از حالت کلی و غیرشفاف خارج و به یک نظام مشخص، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عملکرد تبدیل کنیم.

 فوری و قطعی: پرسپولیس- تراکتور بدون تماشاگر
۶ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

فوری و قطعی: پرسپولیس- تراکتور بدون تماشاگر

بازی پرسپولیس و تراکتور به طور قطع بدون حضور تماشاگران به صورت رفت و برگشت برگزار خواهد شد.

 ساختار معیوب آگاهی! | آخرین خبر
۲ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

ساختار معیوب آگاهی! | آخرین خبر

هم میهن/متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست تجربهٔ ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ جلوی چشم ماست! هیچ نیروی سیاسی را نمی‌توان یافت که از آن ماجرا درس لازم را گرفته باشد. احمد زیدآبادی| چرا در ادبیات فارسی این همه بر درس گرفتن از تاریخ تأکید شده است؟ به این دلیلِ روشن که ما

 درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد
۳۲ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد

اقتصادنیوز: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.

 خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید

سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن با تصمیم جدید بانک مرکزی افزایش یافت و وام زوجین در تهران به ۲ میلیارد تومان رسید.

 [کاظم اشکانی] آنچه با شهید نمی‌رود
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[کاظم اشکانی] آنچه با شهید نمی‌رود

در رواق دارالذکر، گاهی زائرینی را می‌بینی که پس از زیارت، چند قدمی از مسیر معمول خود فاصله می‌گیرند و به سوی آرامگاه قائد شهید می‌آیند.

 کالابرگ شهریور با رقم جدید می‌آید؟ جزئیات اعتبار احتمالی خانوارها
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کالابرگ شهریور با رقم جدید می‌آید؟ جزئیات اعتبار احتمالی خانوارها

با مطرح شدن افزایش ۲۳ درصدی اعتبار کالابرگ الکترونیکی، مبلغ احتمالی این حمایت برای مشمولان دهک‌های پایین به یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان به ازای هر نفر می‌رسد؛ اما اجرای این افزایش همچنان به تأمین منابع پایدار و اعلام رسمی زمان شارژ جدید وابسته است.

 قیمت یک عدد شلیل به ۴۱ هزار تومان رسید!
۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

قیمت یک عدد شلیل به ۴۱ هزار تومان رسید!

انتشار این ویدیو از قیمت سرسام‌آور شلیل در بازار میوه طی ساعات اخیر مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

 نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی
۳۶ دقیقه قبل / سایت تابناک

نماز مایک تایسون در کافه نژادپرست آمریکایی

یک کافه در آمریکا جلوی در ورودی‌اش تابلوی «ورود سگ و مسلمان‌ها ممنوع» گذاشته بود، مایک تایسون (یکی از بهترین بوکسورهای تاریخ) که در سال‌های اخیر مسلمان شده،...

 شاهزاده هری و همسرش پس از ۶ سال به بریتانیا برمی‌گردند | آیا خانواده سلطنتی از بازگشت هری و مگان استقبال می‌کنند؟
۲۸ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

شاهزاده هری و همسرش پس از ۶ سال به بریتانیا برمی‌گردند | آیا خانواده سلطنتی از بازگشت هری و مگان استقبال می‌کنند؟

شاهزاده هری مایل است با پدرش آشتی کند و زمان بیشتری را با او که به دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان است، بگذراند.

 مهدی طارمی در تیم فرهاد مجیدی
۵۸ دقیقه قبل / روزنامه هفت صبح

مهدی طارمی در تیم فرهاد مجیدی

مهدی طارمی دیگر جایی در فوتبال اروپا ندارد و گویا تنها چاره اش حضور در لیگ امارات است!

 نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور
۱۹ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

خاطرات شما از قرنطینه دوران همه‌گیری کرونا در برابر سناریوی آخرالزمانی «آخرین خانه» رنگ می‌بازد؛ فیلمی از لویی لتریه که به لطف فضای سنگین و نمور خود تا حد زیادی موفق است، هرچند اتفاقاتش همیشه منطقی به نظر نمی‌رسند.

 تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأمین برق صنایع با اولویت تولید و اشتغال پیگیری می‌شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع شد و بر استفاده از ظرفیت بورس انرژی، برق وارداتی و مدیریت مصرف برای عبور از محدودیت‌های شبکه تأکید کرد.

 جشن وزیر اسرائیلی برای تخریب ده‌هزارمین خانه فلسطینی‌ها (زیرنویس فارسی) | آخرین خبر
۵۹ دقیقه قبل / سایت آخرین خبر

جشن وزیر اسرائیلی برای تخریب ده‌هزارمین خانه فلسطینی‌ها (زیرنویس فارسی) | آخرین خبر

آخرین خبر/ایتمار بن گویر وزیر امنیت اسرائیلی تخریب ده هزارمین خانه فلسطینی در کرانه باختری را جشن گرفت و آن را «موفقیتی تاریخی» توصیف کرد. 🔹 آخرین خبر در روبیکا 🔹 آخرین خبر در ایتا 🔹 آخرین خبر در بله

 رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای

نیکلاس کیج در فیلم اکشن‌تریلر «پریش» در نقش یکی از آخرین بازماندگان یک آخرالزمان هسته‌ای ظاهر می‌شود؛ مردی که پس از سه دهه زندگی در انزوا، با ورود زنی به همراه نوزادش به پناهگاه او، ناخواسته درگیر نبردی مرگبار با گروهی از آدم‌خوارهای خشن می‌شود.

 پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است
۲ ساعت قبل / سایت جماران

پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است

روزنامه «واشنگتن‌پست» در گزارشی از افزایش نارضایتی دولت‌های عرب حاشیه خلیج فارس از سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران خبر داده و نوشته است: متحدان منطقه‌ای واشنگتن که برخی از آنها در ابتدای جنگ تصور می‌کردند یک پیروزی سریع و قاطع می‌تواند به سودشان تمام شود، اکنون پس از ماه‌ها درگیری، تداوم حملات موشکی و پهپادی و بسته‌ماندن تنگه هرمز، بیش از گذشته نسبت به راهبرد آمریکا و توان ترامپ برای پایان دادن دیپلماتیک به بحران تردید دارند.

 میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه میلان علاقه خود به جذب اندریک، مهاجم جوان رئال مادرید، را به باشگاه اسپانیایی اعلام کرده و شرایط انتقال قرضی این بازیکن را زیر نظر دارد. به گزارش فوتبالی، با این حال، موضع فعلی رئال مادرید روشن است یعنی باشگاه در مقطع فعلی اجازه جدایی اندریک را نمی‌دهد. اندریک در تابستان ۲۰۲۴ از پالمیراس به رئال مادرید پیوست و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استعدادهای نسل جدید فوتبال برزیل وارد سانتیاگو برنابئو شد. با این حال، مسیر او در مادرید آن‌طور که انتظار می‌رفت سریع پیش نرفت. رقابت ب ...,میلان,رئال مادرید,نقل و انتقالات,اندریک,پیشنهاد سردبیر

 وریر خزانه‌داری آمریکا: احتمالاً‌ درگیری گسترده نظامی با ایران از سرگرفته نخواهد شد | جهان نیوز
۳۵ دقیقه قبل / سایت جهان نیوز

وریر خزانه‌داری آمریکا: احتمالاً‌ درگیری گسترده نظامی با ایران از سرگرفته نخواهد شد | جهان نیوز

اسکار بسنت روز پنجشنبه گفت که با توجه به تغییر رویکرد واشنگتن به سمت کمپینِ تکراریِ فشار اقتصادی، احتمالاً درگیری نظامی گسترده با ایران از سرگرفته نخواهد شد.

 عکس: مراسم بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران» در حرم مطهر رضوی
۲۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

عکس: مراسم بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران» در حرم مطهر رضوی

مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع و تدفین پیکر مطهر رهبر شهید حضرت آیت‌الله‌العظمی سیّدعلی حسینی خامنه‌ای و اعضای خانواده ایشان از سوی حضرت آیت‌الله سیدمجتبی ح...

 خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه حزب الله لبنان اعمال کرد
۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه حزب الله لبنان اعمال کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه تحریم‌هایی را علیه شبکه‌ای اعمال کرد که به ادعای این وزارتخانه، برای حزب‌الله پول نقد منتقل می‌کرد.

 واریزی نقدی دولت برای ۱۵ میلیون خانوار امروز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

واریزی نقدی دولت برای ۱۵ میلیون خانوار امروز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ یارانه نقدی مردادماه ۱۴۰۵ برای خانوارهای مشمول دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. این مرحله از پرداخت، پس از ا...

 ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۲ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همراه با دیگر شهر‌ها ۱۷۳ شب است که خیابان را رها نکرده‌اند. خیابانی که سنگر مهمی در برابر دشمن سفاک آمریکایی و صهیونی است. خیابانی که طومار توطئه‌های دشمنان ایران را در هم پیچیده است.

 بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس
۴ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس در مذاکره با تیم فولاد موفق شده امتیاز تیم دوم این که که راهی لیگ آزادگان شده خریداری و قصد دارد هدایت آن را به کاپیتان اسبق خود بسپارد.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۲ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 تنگه هرمز دوباره به نقطه جوش می‌رسد؟ | آخرین خبر
۲ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

تنگه هرمز دوباره به نقطه جوش می‌رسد؟ | آخرین خبر

اکو ایران/متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست کشورهای خلیج فارس تصور می‌کنند ایران در نهایت در برابر افزایش فشار اقتصادی، پاسخ نظامی خواهد داد و در هر صورت درگیری دوباره به نقطه جوش خواهد رسید. به نظر می‌رسد دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر فشا

 ۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد

معاون رئیس‌جمهور گفت: پروژه انتقال آب ارس با دستور رئیس‌جمهور دوباره فعال شد‌.

 تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران اعلام شد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران اعلام شد

وزارت خزانه‌داری آمریکا فهرست جدیدی از تحریم‌ها علیه اشخاص و نهادهای مرتبط با ایران، کوبا، حزب‌الله و روسیه منتشر کرد؛ در این میان نام سه تبعه ترکیه‌ای مرتبط با ایران نیز دیده می‌شود.

 اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

کانال «کان» گزارش داد: یک مقام امنیتی می‌گوید اسرائیل معتقد نیست حماس خلع سلاح خواهد شد.

 بازی تراکتور و پرسپولیس 100 درصد بدون تماشاگر است
۱ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

بازی تراکتور و پرسپولیس 100 درصد بدون تماشاگر است

حجت الله بهمنی سخنگوی سازمان لیگ: بازی تراکتور پرسپولیس این فصل هم رفت هم برگشت بدون تماشاگر برگزار خواهد شد

 نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در فضای مجازی نوشت: حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.

 مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)
۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)

مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران» از سوی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد.

 خاتون بم برای صعود به برد برابر الاتحاد نیاز دارد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

خاتون بم برای صعود به برد برابر الاتحاد نیاز دارد

خاتون بم در آخرین دیدار مرحله انتخابی لیگ قهرمانان زنان آسیا، برای رسیدن به مرحله گروهی باید الاتحاد اردن را شکست دهد.

 رئال مادرید برای سومین سال متوالی باارزش‌ترین برند فوتبال جهان شد
۳ ساعت قبل / سایت فوتبالی

رئال مادرید برای سومین سال متوالی باارزش‌ترین برند فوتبال جهان شد

پایگاه خبری فوتبالی- رئال مادرید بار دیگر در صدر ارزشمندترین برندهای فوتبال جهان قرار گرفت. به گزارش فوتبالی، طبق جدیدترین گزارش Brand Finance Football 50 2026، رئال مادرید برای سومین سال متوالی عنوان ارزشمندترین برند باشگاهی فوتبال جهان را به دست آورده و ارزش برند این باشگاه به حدود ۲.۴ میلیارد یورو رسیده است؛ رقمی که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. رئال مادرید تنها در زمینه ارزش برند صدرنشین نیست؛ این باشگاه با امتیاز ۹۵.۸ از ۱۰۰ در شاخص قدرت برند نیز رتبه نخست جهان را در اختیار ...,رئال مادرید,فلورنتینو پرز,لالیگا,ژوزه مورینیو,پیشنهاد سردبیر

 حساب یارانه‌بگیران شارژ شد؛ جزئیات واریز یارانه مرداد اعلام شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

حساب یارانه‌بگیران شارژ شد؛ جزئیات واریز یارانه مرداد اعلام شد

یارانه نقدی مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های چهار تا نه در سراسر کشور واریز و قابل برداشت شد.

 مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ چقدر است؟ + زمان واریز آن کی تعیین شد؟
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ چقدر است؟ + زمان واریز آن کی تعیین شد؟

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۵ قرار است مانند سال گذشته در دو مرحله به حساب مشمولان واریز شود. بر اساس آخرین اعلام رئیس اتاق تعاون ایر...

 ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم

رئیس مجلس و هیئت پارلمانی ایران در جریان سفر به عراق، به زیارت مضجع شریف امام حسین(ع) مشرف شدند.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...

 جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم
۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم

اگر تصمیم‌ سازان خود نیز در دام بزرگنمایی گرفتار آیند و قدرت متعارف عظیم آمریکا، یا برتری فناوری و اطلاعاتی اسرائیل را دستکم گیرند، آن‌گاه غره‌سازی دشمن به...

 درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت

درگیری میان دو طایفه در ایرانشهر به کشته شدن عابران پیاده و دستگیری تعدادی از عوامل نزاع منجر شد.

 خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!
۳ ساعت قبل / سایت سیتنا

خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

تداوم خاموشی‌ها و نوسان برق، علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، خطر آسیب به لوازم خانگی و تحمیل هزینه‌های سنگین به خانوارها را افزایش داده است؛ در حالی که با وجود

 یک گام تازه برای حل چالش سوخت در سیستان و بلوچستان
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

یک گام تازه برای حل چالش سوخت در سیستان و بلوچستان

پیگیری‌های استاندار سیستان و بلوچستان برای اصلاح وضعیت سهمیه و دسترسی به سوخت، پس از سلسله رایزنی‌ها و مکاتبات با مقامات عالی دولت، از معاون اول رئیس‌جمهور تا وزرای مرتبط، وارد مرحله تصمیم‌گیری اجرایی شد.