قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

آلودگی نفتی به خانه لاک‌پشت‌ها و جنگل‌های حرا رسید/ نفوذ نفت تا عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتری بستر/ آلوده شدن ۳.۲ هکتار از سواحل این جزیره زیبا

مدیرکل آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آلودگی نفتی سواحل قشم و هنگام در روزهای اخیر گفت: مشکل این است که دوباره آلودگی جدید از سمت دریا وارد منطقه شده است و بخشی از مناطقی که پاکسازی شده‌اند، دوباره آلوده شده‌اند.
 آلودگی نفتی به خانه لاک‌پشت‌ها و جنگل‌های حرا رسید/ نفوذ نفت تا عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتری بستر/ آلوده شدن ۳.۲ هکتار از سواحل این جزیره زیبا

به گزارش خبرآنلاین، امید صدیقی مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت آلودگی نفتی سواحل قشم اظهار کرد: طی چند روز اخیر آلودگی نفتی که منشأ آن دریاست، به سمت سواحل ایران آمده و عمدتا سواحل جنوبی قشم را درگیر کرده است. بخشی از این آلودگی نیز به شمال شرق جزیره هنگام رسیده است.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: عمده مناطق آلوده‌شده در جنوب قشم شامل سواحل شیب‌دراز، روستای سوزا و منطقه نقاشه و در شمال شرق جزیره هنگام نیز آلودگی مشاهده شده است.

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی ۴ تا ۵ روز اخیر اقدامات گسترده‌ای برای پاکسازی این مناطق انجام شده است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست، جوامع محلی و منطقه آزاد قشم در عملیات پاکسازی مشارکت کرده‌اند و مناطق آلوده نیز توسط سازمان محیط زیست مورد بررسی قرار گرفته است.

نحوه پاکسازی سواحل از نفت

صدیقی ادامه داد: طبق ماده ۱۱ «قانون حفاظت از دریاها و رودخانه‌های قابل کشتیرانی در مقابل آلودگی به مواد نفتی»، سازمان بنادر و دریانوردی مسئول اصلی مقابله با آلودگی‌های نفتی در دریاست. در همین راستا لکه‌های نفتی موجود در آب‌های ساحلی با استفاده از تجهیزات و مواد جذب‌کننده مورد مقابله قرار گرفته‌اند تا تراکم نفت کاهش یابد و از ورود حجم بیشتری از آن به سواحل جلوگیری شود.

وی بیان کرد: نفتی که به ساحل رسیده و خشک شده نیز با استفاده از ماشین‌آلات و تجهیزات از لایه سطحی ساحل جمع‌آوری شده و در ادامه، عملیات پاکسازی به‌صورت دستی توسط نیروهای جوامع محلی و محیط زیست انجام شده است. همچنین پدهای جاذب‌ که نفت را جذب کرده‌اند و مواد جمع‌آوری‌شده به سایت مدیریت پسماند در قشم منتقل می‌شوند تا به‌ صورت اصولی دفع شوند. اعزام شناور به منطقه برای مقابله با آلودگی نفتی

صدیقی با اشاره به اعزام یک شناور مقابله با آلودگی نفتی به منطقه گفت: از حدود ۲ روز پیش یک شناور مقابله با آلودگی نفتی از سوی سازمان بنادر به آب‌های جنوب قشم اعزام شده است و عملیات مقابله با لکه‌های نفتی را انجام می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: یک کشتی تخصصی به نام «دریاپاک» نیز از بوشهر به سمت بندرعباس و قشم حرکت کرده است و احتمالا فردا به منطقه می‌رسد. این شناور عملکرد بسیار خوبی دارد و با استفاده از بازوهای بزرگ خود می‌تواند نفت را جمع‌آوری و به مخازن منتقل کند. بنابراین، با رسیدن این شناور، سرعت عملیات پاکسازی افزایش خواهد یافت. آلوده شدن ۳.۲ هکتار در ۳ ساحل

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حجم دقیق نفت واردشده به منطقه هنوز مشخص نیست، اظهار کرد: بر اساس آخرین آماری که همکاران ما ارائه کرده‌اند، درمجموع حدود ۳.۲ هکتار از سواحل منطقه آلوده شده است. حدود ۹۵۰ متر از این آلودگی مربوط به سواحل سوزا، حدود ۷۰۰ متر مربوط به منطقه نقاشه و حدود همین میزان مربوط به سواحل شیب‌دراز است. نفوذ نفت تا عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتری بستر در برخی مناطق

صدیقی گفت: نفت در برخی مناطق تا عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متری بستر نفوذ کرده است که برای پاکسازی کامل آنها به عملیات تکمیلی نیاز داریم. با این حال، مشکل این است که دوباره آلودگی جدید از سمت دریا وارد منطقه شده است و بخشی از مناطقی که پاکسازی شده‌اند، دوباره آلوده می‌شوند. منشأ آلودگی نفتی سواحل قشم چیست؟

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره منشأ آلودگی نیز بیان کرد: منشأ این آلودگی از تأسیسات ما نیست و آنچه همکاران بررسی کرده‌اند، نشان می‌دهد آلودگی از سمت دریا وارد شده است. یکی از احتمالات این است که منشأ آلودگی به یکی از این حوادث مرتبط باشد، اما هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره منشأ آن اظهارنظر کرد.

صدیقی ادامه داد: آلودگی از سمت دریا و احتمالا از محدوده تنگه هرمز به سمت سواحل حرکت کرده و گزارش‌هایی نیز درباره رسیدن آلودگی به سواحل عمان مطرح شده است. رهاسازی نفت در دریا یا تأسیسات نفتی قشم؟

حمید بورد معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با رد ادعاهای مطرح‌شده در فضای مجازی درباره ارتباط لکه‌های نفتی با تأسیسات نفتی قشم گفت: تأسیسات نفتی شرکت ملی نفت در قشم بسیار محدود است و این تأسیسات نیز به علت انجام تعمیرات، در مقطع کنونی تعطیل است. در قشم تأسیسات گسترده‌ای برای تولید نفت وجود ندارد که بتوان آن را منشأ چنین آلودگی‌هایی دانست، از این‌رو نسبت دادن لکه‌های نفتی به تأسیسات نفتی این منطقه را به‌ طور جدی تکذیب می‌کنم.

وی با اشاره به شرایط تردد شناورها در منطقه اظهار کرد: چنانچه آلودگی نفتی وجود داشته باشد، باید منشأ آن در مسیر عبور نفتکش‌ها و شناورهای دریایی بررسی شود و این موضوع ارتباطی با تأسیسات تحت مدیریت شرکت ملی نفت ایران ندارد. عملیات تولید، انتقال و بارگیری نفت در تأسیسات تحت مدیریت شرکت ملی نفت ایران به صورت کامل، دقیق و مستمر کنترل می‌شود و هیچ‌گونه آلودگی ناشی از این فرآیندها گزارش نشده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین ادعاهای مطرح‌شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر رهاسازی نفت در دریا را فاقد مبنای کارشناسی دانست و گفت: فعالان و کارشناسان صنعت نفت به‌خوبی می‌دانند که چنین ادعایی با اصول فنی و سازوکارهای عملیاتی صنعت نفت همخوانی ندارد. آلودگی نفتی پیامدهای آشکار تجاوزات نظامی است

شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به آلودگی نفتی در سواحل جنوبی قشم و جزیره هنگام در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آلودگی نفتی در سواحل جنوبی قشم و جزیره هنگام، بخشی از پیامدهای آشکار تجاوزات نظامی است که بر زیست‌بوم ساحلی و دریایی کشور تحمیل شده است. نگرانی از آسیب دیدن لاک‌پشت‌ها

صدیقی درباره درباره تأثیر نفت بر زیستگاه‌های حساس قشم و هنگام نیز گفت: سواحل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها به‌ صورت شبانه‌روزی توسط همکاران محیط زیست پایش می‌شود. تعدادی لاک‌پشت نیز در منطقه مشاهده شده‌اند و همکاران ما در حال بررسی وضعیت آنها هستند و در صورت آلوده‌ شدن، اقدامات لازم برای خارج کردن، شستشو و انتقال آنها به آب‌های سالم انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: پاکسازی سواحل شیب‌دراز در اولویت قرار دارد چراکه فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها از بهمن و اسفند آغاز می‌شود و لازم است عملیات پاکسازی تا پیش از آن انجام شود تا آلودگی برای این زیستگاه حساس مشکل ایجاد نکند. پاکسازی جنگل‌های حرا ‌در منطقه نقاشه

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درباره آسیب به جنگل‌های حرا ‌در منطقه نقاشه اظهار کرد: مقدار کمی درخت حرا در آنجا وجود دارد که جزو مناطق حفاظت‌شده ما نیست. با این حال، عملیات پاکسازی آنها در حال انجام است و همکاران محیط زیست به طور فعال این موضوع را پیگیری می‌کنند.

به گفته صدیقی، عملیات مقابله و پاکسازی همچنان ادامه دارد، اما ورود مجدد آلودگی از سمت دریا موجب شده برخی مناطق پاکسازی‌شده دوباره آلوده شوند و با رسیدن شناور «دریاپاک» انتظار می‌رود روند جمع‌آوری آلودگی با سرعت بیشتری انجام شود.

۲۳۳۲۱۷ کد مطلب 2261114



۴ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

سخنگوی دولت یمن: نیرو‌های مسلح موفق به محاصره دریایی کامل عربستان شده‌اند

به گزارش برنا، «عمر البخیتی» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری «سبأ» یمن از پیروزی‌های چشمگیر نیرو‌های مسلح این کشور و موفقیت آنها در ایجاد معادله «محاصره در برابر محاصره» علیه عربستان سعودی که از ۲۰ جولای آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد، تقدیر کرد.

وی گفت: به لطف و حمایت خدا، نیرو‌های مسلح یمن معادله «چشم در برابر چشم»، و حفاظت از حاکمیت یمن در برابر هرگونه تجاوز دشمن و هدف قرار دادن تجمعات نظامی عربستان در هر کجا که باشد را با موفقیت اجرا کرده‌اند.

سخنگوی دولت یمن اشاره کرد که نیرو‌های مسلح این کشور همچنین با جلوگیری از عبور ۴۸ کشتی از دریا‌های سرخ و عرب و هدف قرار دادن ۸ نفتکش، موفق به اعمال محاصره دریایی کامل بر عربستان سعودی شده‌اند.

وی تاکید کرد که این عملیات‌های مبارک در پاسخ به محاصره ظالمانه‌ای که عربستان از طریق زمین، دریا و هوا به مدت بیش از ۱۲ سال بر جمهوری یمن تحمیل کرده و باعث خسارات جانی و مالی هنگفتی شده و رنج مردم یمن را به بالاترین سطح رسانده است، انجام می‌شود.

البخیتی با اشاره به اینکه عملیات نیرو‌های مسلح یمن تنها پس از ۴ سال تعلل نظام سعودی و نقض تمام تعهدات خود در توافق‌نامه کاهش تنش انجام شد، افزود که این عملیات‌ها همچنین منعکس کننده خواسته‌های مردم یمن است که آرزوی رهایی از هرگونه محاصره و قیمومیت و حق بهره‌مندی کامل از منابع خود را دارند.

وی به عملیات‌های انجام شده توسط نیرو‌های مسلح یمن در عمق عربستان سعودی، علاوه بر عملیات‌های دقیقی که مراکز تجمع نیرو‌های دشمن سعودی را در یمن هدف قرار داده است، اشاره کرد و افزود که نیرو‌های مسلح یمن امروز حافظ حاکمیت یمن و دستی بلند در مقابله با هرگونه نقض حاکمیت یمن هستند.

سخنگوی دولت یمن بار دیگر از افراد گمراه شده در اردوگاه‌های سعودی خواست تا با خروج از این تاسیسات و دور شدن از هرگونه تجمع نظامی دشمن، جان خود را حفظ کنند، زیرا این مراکز اهداف مشروع نیرو‌های مسلح یمن هستند.

وی همچنین از عربستان سعودی خواست که اجرای دستورات آمریکایی و صهیونیستی را که به ضرر مردم این کشور و مردم جهان عرب و اسلام است، متوقف کند و با توقف تجاوز و لغو محاصره یمن و فراهم کردن امکان دسترسی یمنی‌ها به منابع خود برای پرداخت حقوق و خروج اشغالگر از خاک یمن، به عدالت، منطق و مصلحت تن دهد.

البخیتی با بیان اینکه «پیروزی نهایی از آنِ اهل حق است»، افزود: عربستان سعودی چاره‌ای جز برآورده کردن خواسته‌های مردم ما ندارد.

انتهای پیام/




 شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است
۱۷ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: طبق بررسی‌ تصاویر در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران در شرق استان سمنان(تنها زیستگاه زادآور یوزپلنگ آسیایی) جنسیت یوزپلنگ هیوا «نر» است.

 پورجمشیدیان خبر داد: مساعدت دولت برای خرید و واردات اتوبوس
۱۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پورجمشیدیان خبر داد: مساعدت دولت برای خرید و واردات اتوبوس

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تاکید کرد: یک مصوبه برای خرید و واردات دو هزار دستگاه اتوبوس و یک مصوبه سه هزار دستگاهی داریم، اما در روند خرید و واردات اتوبوس مشکلاتی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن دستگاه‌های مختلف، زمان‌بر می‌شود.

 کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد
۱۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد

رئیس پلیس راه خراسان شمالی از توقیف یک دستگاه کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه خبر داد و گفت: رانندگی با وسایل نقلیه سنگین بدون مهارت و صلاحیت قانونی خطرآفرین است.

 آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان
۱۸ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان

قیمت دلار در معاملات امروز (پنجشنبه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، روی رقم ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند.

 سه کشته در تصادف مشکوک جاده‌ی بلخ-سمنگان افغانستان
۱۵ ساعت قبل / سایت رکنا

سه کشته در تصادف مشکوک جاده‌ی بلخ-سمنگان افغانستان

در پی وقوع یک حادثه جاده‌ای در جاده بلخ-سمنگان در شمال افغانستان دست کم سه نفر جان باختند. علت دقیق تصادف هنوز مشخص نیست و مسئولین در حال بررسی هستند.

 کشف بیش از ۱۷ تن انواع موادمخدر در ۴۸ ساعت گذشته
۱۴ ساعت قبل / سایت تابناک

کشف بیش از ۱۷ تن انواع موادمخدر در ۴۸ ساعت گذشته

فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: در ۴۸ ساعت گذشته، پلیس با اجرای طرح های ارتقای امنیت در سطح کشور، همزمان در موضوعات دارای اولویت از جمله مبارزه ب...