قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

۶۰۰ هزار خودروی فرسوده اسقاط شد؛ رکورد تازه در صنعت خودرو

قانون‌گذار حتی صرفه‌جویی حاصل از بهبود و مدیریت سوخت را نیز به موضوع نوسازی گره زده و دولت را موظف کرده است از محل این صرفه‌جویی، سازوکار و تسهیلات لازم برای...
 ۶۰۰ هزار خودروی فرسوده اسقاط شد؛ رکورد تازه در صنعت خودرو

بر اساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست «با اسقاط بیش از ۶۰۰ هزار خودروی فرسوده از سال ۱۴۰۳، رکورد اسقاط خودرو شکست.» با این حال بیش از ۲۰ میلیون خودرو و موتورسیکلت همچنان در مرز فرسودگی قرار دارند؛ ناوگانی که هم هوای شهرها را آلوده می‌کند و هم مصرف سوخت را افزایش می‌دهد.   به گزارش ایسنا، قانون هوای پاک صراحتاً برای خودروهای فرسوده تکلیف تعیین کرده است. ماده ۸ این قانون، مالکان وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه‌سنگین، سنگین و موتورسیکلت را مکلف کرده است پس از رسیدن وسیله نقلیه به سن فرسودگی، آن را از رده خارج کنند. همچنین بر اساس این ماده، حمل بار و مسافر، صدور گواهی معاینه فنی، تخصیص بیمه شخص ثالث، خرید و فروش، نقل‌وانتقال و تردد وسایل نقلیه موتوری فرسوده ممنوع است.   قانون‌گذار حتی صرفه‌جویی حاصل از بهبود و مدیریت سوخت را نیز به موضوع نوسازی گره زده و دولت را موظف کرده است از محل این صرفه‌جویی، سازوکار و تسهیلات لازم برای جایگزینی خودروهای فرسوده حمل‌ونقل عمومی با خودروهای نو را فراهم کند.   با وجود این تکالیف قانونی، خروج خودروهای فرسوده از چرخه تردد سال‌ها با کندی مواجه بود اما طی دو سال اخیر روند اسقاط شتاب گرفته است، به‌طوری که در سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد و مجموع اسقاط از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون به بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه رسیده است.   این میزان اسقاط در حالی رقم خورده که پیش از این، روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان با رکود چندساله مواجه بود. شینا انصاری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست- پیش‌تر اعلام کرده بود که از زمان تصویب قانون تا سال ۱۴۰۲ تنها حدود ۲۰۰ هزار خودرو اسقاط شده بود این در حالی است که قانون برنامه هفتم، هدف‌گذاری سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه اسقاط را تعیین کرده است.   اصلاح مسیر اسقاط با آیین‌نامه‌های جدید   در همین راستا، سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین آیین‌نامه اجرایی اسقاط و نوسازی ناوگان دیزلی با ظرفیت بالای ۲۰ تن با استفاده از مکانیزم گواهی صرفه‌جویی و تصویب آن در هیئت دولت خبر داده است.   همچنین اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و رفع موانع قانونی مربوط به تعداد اسقاط به ازای تولید وسایل نقلیه، از دیگر اقداماتی است که با هدف افزایش سرعت نوسازی ناوگان انجام شده است. در این راستا محمدصادق حاتمی - مدیر …



 مرکز آزمون تصادف خودرو راه‌اندازی شد اما  آزمون تصادف خودروها آغاز نشد
۶ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

مرکز آزمون تصادف خودرو راه‌اندازی شد اما آزمون تصادف خودروها آغاز نشد

نورنیوز-گروه اجتماعی :  گزارش روز پنجشنبه از سایت پلیس راه، سردار سید تیمور حسینی با اشاره به اهمیت مرکز آزمون تصادف یا «کرش‌تست» اظهار کرد: راه‌اندازی این مرکز یکی از آرزوهای دیرینه پلیس بود که پس از پیگیری‌های بسیار، سال گذشته با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری افتتاح شد؛ مرکزی که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای ایمنی خودروهای تولیدی و کاهش پیامدهای ناشی از تصادفات داشته باشد.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های جدی پلیس در حوزه ایمنی وسایل نقلیه، استحکام بدنه خودرو و میزان ضربه‌پذیری آن است؛ موضوعی که صرفاً از طریق آزمون‌های تخصصی و عملیاتی در مرکز آزمون تصادف قابل ارزیابی است.

رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: در فرآیند کرش‌تست، خودرو با سرعت مشخص مورد آزمایش قرار می‌گیرد و با استفاده از آدمک‌های آزمایشگاهی که در جایگاه راننده، سرنشین جلو و سرنشینان عقب قرار می‌گیرند، مشخص می‌شود که در صورت وقوع تصادف، میزان حفاظت خودرو از سرنشینان تا چه اندازه است و احتمال وارد شدن صدمات به آنان چگونه خواهد بود.

سردار حسینی با بیان اینکه راه‌اندازی این مرکز گام مهمی در حوزه ایمنی خودرو محسوب می‌شود، تصریح کرد: با وجود اینکه این آرزوی دیرینه پلیس محقق و مرکز آزمون تصادف کشور راه‌اندازی شده است، متأسفانه تاکنون حتی یک خودرو در این مرکز مورد آزمایش قرار نگرفته است.

وی گفت: واقعاً جای سؤال دارد که چگونه مرکزی با این اهمیت ایجاد شده، الزام قانونی نیز در این زمینه وجود دارد، اما تا امروز حتی یک مورد از محصولات خودرویی که در حال تولید هستند یا قرار است در آینده وارد خط تولید و بازار شوند، برای ارزیابی ایمنی و میزان حفاظت از سرنشینان مورد آزمون قرار نگرفته‌اند.

رئیس پلیس راهور فراجا با تأکید بر ضرورت اجرای دقیق الزامات قانونی در این حوزه اظهار کرد: انتظار و استدعا دارم سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی، نسبت به اجرای این الزام قانونی حساسیت لازم را داشته باشند و اجازه ندهند ظرفیت ایجادشده در مرکز آزمون تصادف بدون استفاده باقی بماند.

سردار حسینی با اشاره به دو کارکرد اصلی سامانه‌های ایمنی خودرو افزود: …



 آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مازندران
۳۹ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مازندران

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرهنگ هادی عبادی روز پنجشنبه اظهار کرد: در حال حاضر تردد در راه‌های استان به صورت دوطرفه انجام می‌شود و به جز محدوده‌هایی از محور کندوان، مشکل خاصی در جریان ترافیک وجود ندارد.

وی افزود: در مسیر جنوبی به شمالی محور کندوان و در محدوده سیاه‌بیشه تا میانک، حجم خودروها افزایش یافته و ترافیک در این بخش نیمه‌سنگین است.

رئیس پلیس راه مازندران ادامه داد: تردد در محورهای هراز، سوادکوه و سایر بخش‌های محور کندوان در حال حاضر عادی و روان است.

عبادی با اشاره به اجرای محدودیت‌های ترافیکی در محورهای استان گفت: این محدودیت‌ها از ظهر روز چهارشنبه در جاده‌های مازندران آغاز شده و تا صبح روز شنبه ادامه خواهد داشت.

وی همچنین درباره شرایط جوی محورهای مواصلاتی استان گفت: در حال حاضر مداخله جوی خاصی در راه‌های مازندران مشاهده نمی‌شود و تردد در شرایط عادی در جریان است.



 ثبت نام کارت سوخت خودرو ۱۴۰۵؛ راهنمای کامل از مدارک تا دریافت + جدول زمانبندی
۱ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

ثبت نام کارت سوخت خودرو ۱۴۰۵؛ راهنمای کامل از مدارک تا دریافت + جدول زمانبندی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ داشتن کارت سوخت شخصی برای استفاده از سهمیه یارانهای بنزین ضروری است و بدون آن، سوختگیری فقط با نرخ آزاد (هر لیتر ۵۰۰۰ تومان) امکانپذیر است . با تغییر رویه در سالهای اخیر، مرجع اصلی ثبت درخواست، سامانه fcs.niopdc.ir است و روشهای قدیمیتر منسوخ شدهاند. در این گزارش، تمام اطلاعات مورد نیاز شما برای ثبتنام، از مدارک و مراحل تا هزینه و روشهای تحویل، گردآوری شده است. سامانه اصلی و آدرس رسمی

آدرس رسمی و تنها مرجع ثبت درخواست کارت سوخت،  fcs.niopdc.ir  است  . پس از ورود به این آدرس، برای احراز هویت باید از  پنجره ملی خدمات دولت هوشمند  ( my.gov.ir )  استفاده کنید  . از مراجعه به هر سایت یا لینک غیررسمی که ادعای ثبتنام دارد، جداً خودداری کنید، زیرا ممکن است کلاهبرداری باشد  . مدارک لازم برای ثبتنام

پیش از شروع فرآیند، اطلاعات و مدارک زیر را آماده داشته باشید تا ثبتنام بدون مشکل انجام شود  :

مدارک هویتی مالک:  کد ملی و شماره تلفن همراه که به نام خودتان باشد.

مدارک خودرو:  شماره پلاک،  شناسه برگ سبز (VIN)  یا شماره زیر بارکد کارت خودرو.

بیمه شخص ثالث:  داشتن بیمهنامه شخص ثالث معتبر برای صدور و فعالسازی کارت سوخت الزامی است  .

اطلاعات تماس و نشانی:  کد پستی دقیق محل سکونت (برای ارسال کارت از طریق پست). راهنمای گامبهگام ثبتنام اینترنتی

مراحل ثبتنام در سامانه  fcs.niopdc.ir  به شرح زیر است  :

ورود به سامانه:  به آدرس  fcs.niopdc.ir  بروید.

احراز هویت:  روی گزینه «ورود از طریق پنجره دولت من» کلیک کنید. شماره موبایل را وارد کنید و کد تأیید پیامکشده را در سامانه درج کنید. سپس کد ملی و تاریخ تولد را وارد کنید تا هویت شما با ثبتاحوال تطبیق داده شود  . همچنین بخوانید: مبلغ حداقل حقوق بازنشستگان پس از اجرای همسان سازی مشخص شد

افزودن خودرو:  از منوی سمت راست، گزینه «خودروهای من» را انتخاب کنید و با کلیک روی «افزودن خودرو جدید»، اطلاعات پلاک و شناسه برگ سبز را دقیقاً مطابق با مدارک خودرو وارد کنید  .

ثبت درخواست: …



 رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

رئیس پلیس راه هرمزگان گفت: برخورد رخ‌ به‌ رخ یک دستگاه خودروی سوخت‌بر با یک دستگاه دنا در محور فین واقع در استان هرمزگان منجر به فوت سه نفر شد.

به گزارش تابناک به نقل از مهر، سرهنگ محمد حق پرست ظهر پنجشنبه در تشریح آخرین وضعیت تردد در محورهای مواصلاتی هرمزگان، اظهار کرد: تردد در محورهای مواصلاتی استان در حال حاضر عادی و روان است و تنها در محدوده محور بندرعباس به میناب حوالی دانشگاه هرمزگان به دلیل برگزاری کنکور سراسری مقداری تراکم ترافیکی وجود دارد.

رئیس پلیس راه هرمزگان، افزود: همکاران پلیس راه در این محدوده حضور دارند و مشغول کنترل و مدیریت ترافیک هستند و خوشبختانه تاکنون مشکل خاصی در محدوده برگزاری کنکور ایجاد نشده است.
 
وی از والدینی که فرزندان خود را برای شرکت در آزمون سراسری همراهی می‌کنند، خواست از توقف در سطح معابر، به ویژه جاده‌ها، خودداری کنند و گفت: والدین باید خودروهای خود را در محل‌های پارک، کنارگذرها و شانه راه‌های مشخص شده متوقف کرده و برای پیاده کردن فرزندان خود از محل‌های تعیین شده استفاده کنند.

حق‌پرست همچنین بر ضرورت همکاری و تعامل والدین و رانندگان با عوامل پلیس راه تأکید کرد.
 
وی در ادامه با اشاره به وقوع یک فقره تصادف مرگبار در محور فین محدوده دشت امام، بیان کرد: متأسفانه صبح امروز یک مورد تصادف منجر به فوت در این محور رخ داد که در پی آن سه نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.

رئیس پلیس راه هرمزگان، ادامه داد: در این حادثه یک دستگاه خودروی سوخت‌بر به دلیل حرکت در خلاف جهت مسیر با یک دستگاه سواری دنا به صورت رخ به رخ برخورد کرد که در پی این برخورد خودروها دچار حریق شدند.

وی گفت: در این حادثه راننده و سرنشین خودروی سوخت‌بر و راننده خودروی دنا هر سه نفر در صحنه تصادف جان باختند.

حق‌پرست با اشاره به خطرات ناشی از تردد خودروهای سوخت‌بر و رانندگی پرخطر از رانندگان خواست با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از حرکت خلاف جهت و انجام رفتارهای پرخطر در جاده‌ها خودداری کنند.

وی همچنین از مسئولان و متولیان حوزه ترافیک و دستگاه‌های مرتبط خواست وظایف خود را در زمینه فرهنگ‌سازی و آموزش صحیح رانندگی با جدیت دنبال کنند تا از وقوع حوادث …



 ­تصادف مرگبار کامیون هندوانه با خودروی تیبا در بزرگراه امام علی (ع) (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۱ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

­تصادف مرگبار کامیون هندوانه با خودروی تیبا در بزرگراه امام علی (ع) (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

به گزارش شهرآرانیوز، سید جلال ملکی اظهار داشت: ساعت ۱ بامداد یک حادثه تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه امام علی (ع) به سامنه ۱۲۵ اطلاع داده شد و دو ایستگاه آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند در محل مشاهده شد یک دستگاه خودروی سواری تیبا به‌دلیل نامشخصی ابتدا با قسمت عقب یک دستگاه کامیون خاور که حامل بار میوه بود، برخورد کرده و سپس از مسیر خود منحرف شده و با یک خودروی لیفان نیز تصادف کرده که خسارت جزئی به لیفان وارد شده بود.

وی با اشاره به اینکه راننده خاور و راننده لیفان دچار آسیب جسمی نشدند، ادامه داد: خودروی تیبا بر اثر شدت برخورد دچار تخریب گسترده شده بود. متأسفانه دو سرنشین خانم این خودرو که یکی حدوداً ۲۵ تا ۲۶ ساله و دیگری ۲۲ تا ۲۳ ساله بودند، بر اثر پرت شدن از خودرو به بیرون، در دم جان باختند و عوامل اورژانس مرگ آنان را تأیید کردند.

در ادامه حتما بخوانید واژگونی مرگبار موتورسیکلت با راکب ۱۶ ساله در خلیل آباد خراسان رضوی

سخنگوی آتش‌نشانی تهران تصریح کرد: یک سرنشین دیگر تیبا که خانمی حدوداً ۳۰ ساله بود و در صندلی جلو سمت شاگرد محبوس شده بود، با عملیات رهاسازی توسط آتش‌نشانان و برش قطعات خودرو، از داخل خودرو خارج شد. خوشبختانه این مصدوم زنده بود، اما به دلیل جراحات شدید، سریعاً تحویل عوامل اورژانس داده شد تا به مراکز درمانی منتقل گردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از اتمام عملیات آتش‌نشانی در ساعت ۱:۳۳ بامداد، محل حادثه برای بررسی دقیق علت و ابعاد این سانحه به مأموران پلیس راهور تحویل داده شد.

منبع: صداوسیما



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ اسرائیل: ​اردوغان، ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناکی در سوریه می‌کشاند/ انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان
سایت دیدارنیوز

سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ اسرائیل: ​اردوغان، ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناکی …

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...
 وزیر علوم: به آسیب‌دیدگان جنگ سهمیه‌ کنکور اختصاص می‌یابد/شهادت ۴داوطلب کنکور دانشجومعلمان
سایت جهان صنعت نیوز

وزیر علوم: به آسیب‌دیدگان جنگ سهمیه‌ کنکور اختصاص می‌یابد/شهادت ۴داوطلب کنکور دانشجومعلمان

وزیر علوم با اشاره به شهادت شماری از دانش‌آموزان و داوطلبان آزمون سراسری در جریان تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشورمان، گفت: برای افرادی که در جریان جنگ منازلشان تخریب شده یا آواره شده‌اند، تمهیداتی برای اختصاص سهمیه در آزمون سراسری پیش‌بینی شده است که پس از تصویب، امکان اعمال آن برای مشمولان فراهم خواهد شد.
 عکس: قابی چشم نواز از سد شاه‌قاسم در بویراحمد
سایت تابناک

عکس: قابی چشم نواز از سد شاه‌قاسم در بویراحمد

سد شاه قاسم یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود. این سد در فاصله حدود ۵ کیلومتری شهر یاسوج قرار دارد.
 اجتماع بزرگ «مسجدی‌ها» فردا در میدان فلسطین برگزار می‌شود
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اجتماع بزرگ «مسجدی‌ها» فردا در میدان فلسطین برگزار می‌شود

همزمان با فرارسیدن روز جهانی مسجد، اجتماع بزرگ «مسجدی‌ها» با هدف بازخوانی جایگاه مسجد به عنوان سنگرِ آگاهی‌بخشی و استکبارستیزی، در میدان فلسطین تهران برگزار خواهد شد.
 تداوم گرمای ۴۰ درجه‌ای در پایتخت
سایت دیدارنیوز

تداوم گرمای ۴۰ درجه‌ای در پایتخت

حمیدرضا خورشیدی، رئیس سازمان هواشناسی استان تهران گفت: تا امروز استقرار دمای گرم در استان تهران ادامه دارد. از روز جمعه به بعد نیز این شرایط تا حدی ماندگار خ...
 اتفاق ناگوار در بندرانزلی + گزارش امدادگران از حادثه
سایت تابناک

اتفاق ناگوار در بندرانزلی + گزارش امدادگران از حادثه

برخورد یک فروند قایق با پل در محدوده تالاب انزلی، ۲ کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت.
 واکنش سریع پلیس به ناامنی در ورزشگاه نسیم‌شهر
سایت تابناک

واکنش سریع پلیس به ناامنی در ورزشگاه نسیم‌شهر

پس از انتشار ویدیویی از ورود چند جوان با سلاح سرد به ورزشگاه قائم نسیم‌شهر و حمله به ورزشکاران، رییس اداره ورزش بهارستان از بازداشت عاملان درگیری خبر داد.
 چند وقت یک‌بار باید حوله هایمان را بشوییم؟
سایت تابناک

چند وقت یک‌بار باید حوله هایمان را بشوییم؟

بسیاری از ما تصور می‌کنیم چون بعد از تمیز شدن با صابون و آب از حوله استفاده می‌کنیم، پس حوله تمیز می‌ماند، اما باکتری‌ها و قارچ‌ها (Bacteria and Fungi) بلافا...