قیمت طلا امروز




 سایت هم میهن / ۳ ساعت قبل

ماجرای این روزهای بازار مسکن

بازار اجاره مسکن شرایط خاصی را سپری می‌کند؛ از یک سو اجاره بها نسبت به مرداد پارسال فقط ۳۱ درصد رشد کرده و از طرف دیگر بین ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوارهای مستأجر را به خود اختصاص می‌دهد؛ آماری که نشان می‌دهد ظرفیت بازار اجاره تکمیل شده است.
 ماجرای این روزهای بازار مسکن

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایسنا، نرخ‌های اجاره مسکن به قدری بالا رفته که به استناد آمار دیگر ظرفیتی برای رشد ندارد. گزارش رسمی می‌گوید که به طور میانگین، اجاره بها در مقایسه با مرداد سال قبل ۳۱ درصد رشد کرده اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد برخی مالکان در تهران نرخ اجاره را بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بالا برده‌اند. در مناطق میانی و حتی جنوبی شهر تهران، پول پیش‌ها میلیاردی شده است.

بازار اجاره مسکن شرایط خاصی را سپری می‌کند. از یک سو تورم سالانه اجاره به استناد گزارش مرکز آمار به کمترین میزان خود از آذرماه سال ۱۴۰۱ رسیده و از طرف دیگر برخی برآوردهای غیررسمی حاکی از آن است که سهم اجاره از درآمد خانوارهای مستأجر به ۵۰ تا ۷۰ درصد رسیده و برای برخی گروه‌های کم‌درآمد بالاتر از ۷۰ درصد گزارش می‌شود.

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم سالانه اجاره مسکن در مردادماه امسال به ۳۲.۳ درصد رسید که این میزان از آذر ماه سال ۱۴۰۱ کمترین سطح تورم سالانه در این بازار بوده است. این در حالی است که تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه در این ماه بدون تغییر محسوس نسبت به تیر ماه، به ترتیب در سطح ۲.۵ درصد و ۳۱.۸ درصد، باقی ماند. این موضوع نشان‌دهنده ثبات شرایط تورمی در بازار اجاره مسکن کشور در مقطع زمانی اوج جابه‌جایی مستاجران در بازار اجاره (نیمه تابستان) است.

اطلاعات درج شده در گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده مربوط به مرداد ماه ۱۴۰۵ نشان می‌دهد، تورم شاخص اجاره مسکن خانوارهای کشور، با فاصله محسوس از تورم عمومی این ماه کمتر بوده است. تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در این ماه در حالی ۳۱.۸ درصد اعلام شده که تورم نقطه به نقطه عمومی، ۸۹ درصد یعنی حدود سه برابر بیشتر از تورم اجاره بوده است.

تورم عمومی سالانه نیز حدود ۷۰ درصد گزارش شده که بیش از دو برابر تورم سالانه شاخص اجاره مسکن مرداد ماه (۳۲.۳ درصد) است. همچنین تورم عمومی ماهانه در این ماه ۳.۴ درصد بوده در حالی که تورم ماهانه شاخص اجاره، ۲.۵ درصد اعلام شده است.

بازار اجاره رکورددار کمترین رشد قیمت مرداد ماه

بازار اجاره همچنین در میان ۱۲ گروه از کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، کمترین میزان تورم نقطه به نقطه و سالانه را در مرداد ماه امسال تجربه کرد. …





دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - 31 August 2026