قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

چرا تابستان فصل محبوب میکروب‌هاست؟

برنا _ گروه اجتماعی؛ یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره فصل گرما و تغییر در سبک زندگی و تغذیه و شیوع برخی بیماری‌های عفونی توضیحاتی ارائه داد.
 چرا تابستان فصل محبوب میکروب‌هاست؟
زینب صیامی درباره عفونت‌های گوارشی اظهار کرد: عفونت‌های گوارشی و مسمومیت‌های غذایی، شایع‌ترین عفونت‌های فصل تابستان است. تکثیر بالای باکتری‌ها به دلیل گرمای هوا، چرایی شیوع بالای عفونت‌های گوارشی در فصل تابستان به‌شمار می‌رود. به طور مثال، اگر یک غذا چهار ساعت در دمای محیط باقی‌بماند، باکتری‌های مختلفی در آن شروع به رشد می‌کند.

او درباره علل دیگر افزایش عفونت‌های گوارشی توضیح داد: افزایش سفر‌ها و پیک‌نیک‌ها در فصل تابستان سبب افزایش مصرف غذا‌های خارج از خانه می‌شود. این در حالی است که رعایت زنجیره سرد در فصل تابستان به سختی اتفاق می‌افتد و با چالش تکثیر باکتری‌ها در مواد غذایی رو‌به‌رو هستیم. در نتیجه، احتمال رشد باکتری در مواد غذایی وجود دارد. همچنین افزایش تمایل برای حضور در استخرها، مجموعه‌های آبی و شنا در دریاچه‌ها و استخر‌ها نیز می‌تواند چالش‌های ویروسی ایجاد کند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره باکتری‌های شایع فصل تابستان گفت: باکتری‌های «شیگلا» و «سالمونلا» در تابستان شایع‌اند؛ سالمونلا در سس‌ها و خامه‌ها رشد می‌کند. همچنین «کامپیلوباکتر» در گوشت‌های نیمه پخته سبب بروز چالش‌هایی می‌شود؛ این در حالی است که افراد به مصرف گوشت کباب‌شده یا جوجه‌کباب در پیک‌نیک‌ها تمایل دارند. اگر گوشت و جوجه به طور کامل پخته نشود، کامپیلوباکتر در آن رشد می‌کند و احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی و عفونت‌های گوارشی وجود دارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره علائم بالینی عفونت‌های گوارشی توضیح داد: احتمال ابتلا به علائم مختلف وجود دارد، اما علائم به نوع «گاستروانتریت» وابسته است. اگر فرد به گاستروانتریت غیرالتهابی مبتلا باشد، به اسهال آبکی مبتلا می‌شود و اگر تب داشته باشد، تب خفیف را تجربه می‌کند. همچنین اگر به نوع التهابی مبتلا شوند، مبتلایان تب دارند و این احتمال وجود دارد که مدفوع آنها خون داشته باشد. دل‌پیچه شدید از علائم گاستروانتریت التهابی به‌حساب می‌آید.

این پزشک درباره درمان عفونت‌های گوارشی اظهار کرد: تامین مایعات بدن برای مبتلایان، مهم‌ترین روش درمانی برای این بیماران محسوب می‌شود. اگر افراد به نوع غیرالتهابی گاستروانتریت مبتلا باشند و تحمل خوراکی را داشته باشند، می‌توان از پودر ORS استفاده کرد. اگر فرد به نوع التهابی مبتلا باشد، درمان جایگزین مایعات وریدی را انتخاب می‌کنیم. آنتی‌بیوتیک برای تمام اسهال‌ها توصیه نمی‌شود، اگر فرد به تب مبتلا باشد، در مدفوع آنها خون وجود داشته باشد و بیماری آنها التهابی باشد از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنیم. همچنین گاهی اوقات در اسهال‌های مسافرتی با نظر پزشک از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود.

انتهای پیام/



 فراخوان مشمولان اعزامی شهریور ۱۴۰۵

فراخوان مشمولان اعزامی شهریور ۱۴۰۵

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ شهریور ماه ۱۴۰۵ باید از یکم تا پنجم شهریور، در محل و مراکز آموزشی مندرج در برگ معرفی‌نامه حضور یابند.

 آغاز واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تامین‌اجتماعی از فردا

آغاز واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تامین‌اجتماعی از فردا

پرداخت حقوق مربوط به مرداد ماه کلیه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی، از ظهر روز پنج‌شنبه ۲۹ مرداد ماه آغاز می‌شود.

 آخرین قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی +جدول

آخرین قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی +جدول

قیمت خودرو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ در شرایطی اعلام شد که بازار همچنان در محدوده‌ای کم‌تحرک و بدون جهت مشخص حرکت کرد.

 وزارت بهداشت می‌گوید دارو گران نمی‌شود، ما می‌گوییم می‌شود! / نظر شما درباره ماجرای ارز ترجیحی دارو چیست؟

وزارت بهداشت می‌گوید دارو گران نمی‌شود، ما می‌گوییم می‌شود! / نظر شما درباره ماجرای ارز ترجیحی دارو چیست؟

سازمان غذا و دارو می‌گوید با تغییر ارزی اخیر موج گرانی در راه نیست؛ اما ما -و تجربه ما-، معتقدیم اتفاقا در راه است. این تحلیل را گذشت زمان؛ به زودی تائید خوا...

 مرگ ۱۸ زن موتورسوار در اصفهان / طی ۴ ماهه امسال اتفاق افتاده است

مرگ ۱۸ زن موتورسوار در اصفهان / طی ۴ ماهه امسال اتفاق افتاده است

بر اساس قانون،هیچ یک از شرکت های بیمه، متهعد به پرداخت خسارت مالی و جانی به موتورسوران بدون گواهینامه نیستند و به محض وقوع حادثه، موتورسیکلت متخلفان توسط پلیس توقیف می شود.

 افزایش حقوق اعضای هیات علمی به کجا رسید؟

افزایش حقوق اعضای هیات علمی به کجا رسید؟

مهدی پندار، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع انسانی وزارت علوم توضیحاتی درباره افزایش حقوق اعضای هیات علمی ارایه کرد.

 مرگ همزمان 2 ورزشکار جوان در صحنه تلخ / دزفولی ها در ماتم و غم + عکس ها

مرگ همزمان 2 ورزشکار جوان در صحنه تلخ / دزفولی ها در ماتم و غم + عکس ها

حوادث رکنا: بر اثر وقوع یک سانحه رانندگی شدید در کمربندی دزفول ـ اندیمشک، ۲ جوان ورزشکار جان خود را از دست دادند.

 زاکانی: از حق و حقوق شهر کوتاه نمی‌آییم

زاکانی: از حق و حقوق شهر کوتاه نمی‌آییم

شهردار تهران با بیان اینکه ما باید مسکن را به سمت ارزان‌سازی سوق دهیم، گفت: به دنبال سوداگری در عرصه مسکن نیستیم و می‌خواهیم مسکن ارزان عرضه شود.