قیمت طلا امروز




 روزنامه پیام ما / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

ماجرای زنده‌گیری یوز «هیوا»

زنده‌گیری یوزپلنگ «هیوا» و انتقال آن به مرکز تکثیر، پرسش‌هایی را درباره شفافیت و پروتکل‌های حفاظتی ایجاد کرده است. آیا طرح تکثیر در اسارت به اهداف خود رسیده است
 ماجرای زنده‌گیری یوز «هیوا»
در حالی که بیش از یک دهه از آغاز پروژه‌های تکثیر یوزپلنگ آسیایی در اسارت می‌گذرد، اخبار مربوط به زنده‌گیری یک یوزپلنگ نر جوان به نام «هیوا» در زمستان گذشته و انتقال آن به مرکز تکثیر، ابعاد جدیدی از چالش‌های مدیریتی این طرح را نمایان کرده است. ابهامات در فرآیند تصمیم‌گیری

بر اساس اطلاعات واصله، این یوزپلنگ پس از مدتی نگهداری در اسارت، مجدداً رهاسازی شده است. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر سعید یوسف‌پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، تأکید کرده بود تصمیم‌گیری برای زنده‌گیری یوز از طبیعت، نیازمند بررسی‌های دقیق کارشناسی در «کمیته ملی یوز» است و این حوزه از اختیارات استانی خارج است. اکنون این پرسش اساسی مطرح است که آیا انتقال «هیوا» با مجوز رسمی این کمیته انجام شده یا در فرآیندی غیرشفاف صورت گرفته است؟ کارنامه تکثیر در اسارت؛ از امید تا چالش

پروژه تکثیر یوزپلنگ در اسارت که از سال ۱۳۹۳ با انتقال «کوشکی» و «دلبر» به پارک پردیسان آغاز شد، با هدف احیای جمعیت این گونه کلید خورد. با این حال، گذشت سال‌ها و عدم حصول موفقیت‌های ملموس در زادآوری پایدار و تلف شدن توله‌ها، این طرح را با انتقادات گسترده‌ای مواجه کرده است. منتقدان معتقدند هزینه‌های بالای انسانی و علمی در کنار پیامدهای درمانی برای یوزهای حاضر در اسارت، پرسش‌هایی جدی را درباره استراتژی‌های کلان سازمان حفاظت محیط زیست ایجاد کرده است. نگاه کارشناسی؛ تهدید جمعیت وحشی یا فرصت احیا؟

محمدعلی یکتانیک، کارشناس محیط زیست، در گفتگو با فارس، نگاه متفاوتی به این اقدامات دارد. وی معتقد است تکثیر در اسارت نباید جایگزین حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی شود. یکتانیک تأکید کرد: «خارج کردن هر فرد بالغ زادآور از طبیعت، به معنای کاهش جمعیت مؤثر (Effective Population Size) است. یوزپلنگ آسیایی گونه‌ای بسیار آسیب‌پذیر است و هرگونه برداشت از طبیعت، پویایی و بقای جمعیت وحشی را به شدت تهدید می‌کند.»

به گفته کارشناسان، اولویت کنونی باید حفظ زیستگاه‌ها و کاهش تعارضات انسانی باشد، چرا که تکثیر در اسارت به تنهایی قادر به تضمین بقای این گونه در حیات‌وحش ایران نیست. انتظار می‌رود سازمان حفاظت محیط زیست با ارائه توضیحات شفاف درباره پرونده «هیوا»، ابعاد تصمیم‌گیری‌های پشت پرده این طرح را برای افکار عمومی و جامعه علمی روشن کند.



 زمان واریز حقوق مردادماه 1405 بازنشستگان مشخص شد

زمان واریز حقوق مردادماه 1405 بازنشستگان مشخص شد

سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان پرداخت حقوق مردادماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران توضیح داد.

 فیلم / شگرد خبیثانه گروگانگیران برای گرفتن پول میلیونی از خانواده دختر دانشجو

فیلم / شگرد خبیثانه گروگانگیران برای گرفتن پول میلیونی از خانواده دختر دانشجو

حوادث رکنا: سرهنگ حجت متقی، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری فراجا، از دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای خبر داد که با ترفند گروگان‌گیری مجازی و ایجاد رعب و وحشت، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از شهروندان تهرانی کلاهبرداری کرده است.

 ریشه کمبودهای دارویی به پنج ماه قبل بازمی‌گردد

ریشه کمبودهای دارویی به پنج ماه قبل بازمی‌گردد

رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه بروز کمبودهای دارویی نتیجه تصمیمات مقطعی نیست، اعلام کرد: مشکل اصلی سال گذشته، تأمین ارز نبود؛ بلکه اختلال در روند انتقال ارز به شرکت‌های خارجی بود که باعث شد زنجیره‌ای از مشکلات در بازه‌ای شش‌ماهه شکل بگیرد و اثرات آن در فروردین و اردیبهشت‌ماه نمایان شود.

 کلاهبرداری با حواله‌های جعلی روغن / سارق کابل‌های مخابرات دستگیر شد

کلاهبرداری با حواله‌های جعلی روغن / سارق کابل‌های مخابرات دستگیر شد

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران چند عملیات پلیس خبر داد که منجر به دستگیری یک جوان ۲۶ ساله در محله دولت‌آباد با کشف ۵۰۰ گرم گل و ۱۰۰ لیتر مشروبات الکلی، دستگیری متهم کلاهبرداری با ۶۱۰ حواله جعلی روغن خوراکی، دستگیری دو مظنون به گوشی‌قاپی پس از تعقیب و گریز در بزرگراه همت، دستگیری سارق حرفه‌ای کابل‌های مخابراتی باکشف ۲۰۰ متر فیبر نوری و کشف۵۰۰ تن شکر قاچاق به ارزش ۴۶ میلیارد تومان درجاده واوان توسط شد.

 عکس های تلخ / مرگ آتشین سه جوان قمی در آتش سوزی بزرگ

عکس های تلخ / مرگ آتشین سه جوان قمی در آتش سوزی بزرگ

حوادث رکنا: حادثه آتش‌سوزی در یک واحد مکانیکی در خیابان سمیه قم، در نهایت به جان‌باختن سه جوان منجر شد.

 آزادی معلم زندانی بوسیله دانش‌آموزانش

آزادی معلم زندانی بوسیله دانش‌آموزانش

مدیر ستاد دیه استان تهران از رهایی یک معلم بدهکار از زندان با کمک دانش‌آموزان مدرسه خبر داد.

 هشدار درباره سوپر ال‌نینو در این تاریخ؛ احتمال ثبت قوی‌ترین ال‌نینوی تاریخ به ۷۰ درصد رسید

هشدار درباره سوپر ال‌نینو در این تاریخ؛ احتمال ثبت قوی‌ترین ال‌نینوی تاریخ به ۷۰ درصد رسید

اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا اعلام کرد پدیده اقلیمی «ال‌نینو» در حال تشدید سریع است و حدود ۷۰ درصد احتمال دارد به قوی‌ترین رویداد ثبت‌شده از سال ۱۹۵۰ تاکنون تبدیل شود و رکورد ال‌نینوی شدید سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۳ را پشت سر بگذارد.

 پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

پلیس پایتخت از دستگیری سارقان و زورگیرانی خبر داد که با سرقت خشونت‌بار شهروندان را دچار رعب و وحشت کرده بودند.