قیمت طلا امروز




 سایت اندیشه معاصر / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

چرا مدل مدیریت سازمان‌ها در حال تغییر است؟ / تحول دیجیتال از فناوری فراتر رفت / سازمان‌ها در مسیر حکمرانی دیجیتال قرار گرفتند / نقشه راه تغییر مدل‌های مدیریتی چیست؟

تحول دیجیتال امروز دیگر یک انتخاب لوکس یا صرفاً یک روند فناورانه نیست، بلکه برای بسیاری از سازمان‌ها به یک ضرورت راهبردی تبدیل شده است.
 چرا مدل مدیریت سازمان‌ها در حال تغییر است؟ / تحول دیجیتال از فناوری فراتر رفت / سازمان‌ها در مسیر حکمرانی دیجیتال قرار گرفتند / نقشه راه تغییر مدل‌های مدیریتی چیست؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ یادداشت مهمان، رضا بهروزی، با این حال، مسئله اصلی بسیاری از سازمان‌ها کمبود فناوری نیست. تقریباً همه سازمان‌ها به نرم‌افزار، زیرساخت، شبکه، داده و طیف گسترده‌ای از ابزارهای دیجیتال دسترسی دارند. مسئله اصلی این است که آیا این فناوری‌ها در یک نظام منسجم، هدفمند و قابل حکمرانی قرار گرفته‌اند یا خیر؟

واقعیت این است که در بسیاری از سازمان‌ها، سرمایه‌گذاری در فناوری اطلاعات طی سال‌های گذشته افزایش یافته، اما این افزایش لزوماً به افزایش بهره‌وری، کیفیت تصمیم‌گیری، چابکی سازمان یا رضایت مشتری منجر نشده است. علت را باید در نوع نگاه سازمان به فناوری جست‌وجو کرد. هنوز در بسیاری از سازمان‌ها، پروژه فناوری با این سؤال آغاز می‌شود که «چه سامانه‌ای نیاز داریم؟» در حالی که سؤال درست باید این باشد که «چه مسئله‌ای داریم، چه تغییری می‌خواهیم ایجاد کنیم و برای رسیدن به آن چه قابلیت سازمانی نیاز داریم؟»

این تفاوت در نوع نگاه، مرز میان «اجرای پروژه فناوری» و «تحول دیجیتال» محسوب می‌شود.

مشکل از جایی آغاز می‌شود که فناوری جایگزین استراتژی می‌شود

یکی از مهم‌ترین خطاهای سازمان‌ها در زمینه دیجیتالی‌سازی، این است که تحول دیجیتال را با خرید یا توسعه سامانه آغاز می‌کنند. برای مثال، سازمانی تصمیم می‌گیرد سیستم مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه‌ریزی منابع سازمانی، اتوماسیون، سامانه هوش مصنوعی یا یک پلتفرم جدید تهیه کند، اما هنوز مشخص نکرده است که این فناوری قرار است کدام مسئله را حل کند، چه فرآیندی را تغییر دهد و چه ارزش قابل اندازه‌گیری برای سازمان ایجاد کند.

در چنین شرایطی، حتی اگر پروژه از نظر فنی کاملاً موفق اجرا شود، ممکن است از نظر سازمانی شکست خورده باشد. بنابراین قبل از هر پروژه فناوری باید چند سؤال اساسی پاسخ داده شود:

مسئله چیست؟

مالک این مسئله در سازمان چه کسی است؟

وضعیت موجود چگونه است؟

وضعیت مطلوب چیست؟

فاصله میان این دو وضعیت چقدر است؟

چه گزینه‌هایی برای رفع این شکاف وجود دارد؟

آیا فناوری واقعاً بهترین گزینه است؟

و در نهایت اگر پروژه اجرا شود، دقیقاً چه ارزش قابل اندازه‌گیری ایجاد خواهد کرد؟

اگر سازمان نتواند به این پرسش‌ها پاسخ دهد، ورود مستقیم به …





 زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند / بودجه شهرداری ۱۲ برابر شد/شهرداری وارد بازار مسکن می‌شود/۲۸۰۰ مدرسه تهران به مجتمع‌های آموزشی تبدیل می‌شوند
۱۶ ساعت قبل / سایت رکنا

زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند / بودجه شهرداری ۱۲ برابر شد/شهرداری وارد بازار مسکن می‌شود/۲۸۰۰ مدرسه تهران به مجتمع‌های آموزشی تبدیل می‌شوند

اجتماعی رکنا، شهردار تهران با اعلام اینکه ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند، از ورود مدیریت شهری به طرح‌های ساخت مجتمع‌های مسکونی و آموزشی خبر داد و گفت بودجه شهرداری نسبت به دوره قبل ۱۲ برابر شده است.

 از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی» | طالبان با زنان افغان چه کرد؟
۱۵ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی» | طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد. گاردین در گزارشی می‌نویسد این مقررات، همراه با تعطیلی پناهگاه‌های زنان و محدودیت دسترسی آنان به درمان، نظامی ساخته که زندگی میلیون‌ها زن و دختر افغان را به‌شدت تحت کنترل قرار داده است.

 درخواست رئیس نظام پزشکی از پزشکیان؛ چند تصمیم بزرگ و شجاعانه بگیرید - تسنیم
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

درخواست رئیس نظام پزشکی از پزشکیان؛ چند تصمیم بزرگ و شجاعانه بگیرید - تسنیم

رئیس زاده از رئیس جمهور خواست چند تصمیم بزرگ، شجاعانه و ماندگار برای حوزه سلامت بگیرد.

 حق شهروندی باید از حالت شعار خارج شود - مردم سالاری آنلاین
۱۷ دقیقه قبل / روزنامه مردم سالاری

حق شهروندی باید از حالت شعار خارج شود - مردم سالاری آنلاین

یک وکیل دادگستری گفت: تفاوت دولت قانون‌مدار با دولتی که صرفاً قانون وضع می‌کند، در این است که دولت قانون‌مدار خود را نیز ملتزم به قانون می‌داند و هیچ مقام یا دستگاهی نباید خود را فراتر از قانون تصور کند و حتی مصلحت عمومی نیز نمی‌تواند مجوز نادیده گرفتن حقوق اساسی مردم باشد.

 از پذیرش ۵۰ بیمار تا توافق برای ادامه درمان؛ روزی متفاوت برای بیماران پروانه‌ای
۱۲ ساعت قبل / سایت فراز

از پذیرش ۵۰ بیمار تا توافق برای ادامه درمان؛ روزی متفاوت برای بیماران پروانه‌ای

خانه‌ای‌بی با سامان‌دهی حضور بیماران و همراهی آنان در تمام مراحل، ظرفیت بیمارستان شهید شکری و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله را برای ارائه خدمات تخصصی به بیمار...

 کاهش نسبی دمای هوا در کشور | 6 شهر در جمع گرمترین های جهان ماندند
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کاهش نسبی دمای هوا در کشور | 6 شهر در جمع گرمترین های جهان ماندند

در روز شنبه ۳۱ مردادماه دمای هوا در بسیاری از استان با کاهش نسبی روبرو شد، چندان که دمای هوا در گرمترین کشور کمتر از ۴۹ درجه سانتی گراد بالای صفر بود.