قیمت طلا امروز




 سایت خبرفوری / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

آنفلوانزا در ۲ استان بالاتر از مرز هشدار

مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تازه ترین وضعیت بیماری های تنفسی را در کشور منتشر کرد.
 آنفلوانزا در ۲ استان بالاتر از مرز هشدار

در هفته نوزدهم سال ۱۴۰۵ (هفته منتهی به ۹ مرداد) نسبت موارد دارای علائم عفونت های تنفسی، هم در مراجعین سرپایی و هم در مراجعین بستری، کاهش داشته است؛ به طوری که ۴.۹ درصد از مراجعین سرپایی، دارای علائم شبه آنفلوانزا (ILI) و ۷.۴ درصد از مراجعین بستری، دارای علائم تنفسی شدید (SARI) بوده اند. این در حالی است که این نسبت ها در هفته قبل به ترتیب ۷.۶ درصد و ۸.۸ درصد بوده است.

در این نظام مراقبت دیده وری، از میان ۱۴۱ نمونه تنفسی اخذ شده از مراجعین با تظاهرات ILI یا SARI، درصد مثبت آزمایش PCR آنفلونزا ۰.۷ درصد و درصد مثبت آزمایش PCR کووید ۱۹، ۱.۴ درصد بوده است.

این نسبت ها در هفته قبل به ترتیب ۲.۵ درصد و ۲.۵ درصد بوده است.

در این هفته، نسبت نمونه های مثبت از نظر آنفلوانزا، هم در بیماران بستری و هم در بیماران سرپایی، کاهش نشان داده است. توضیح آنکه این نسبت در هفته مشابه سال قبل، ۱ درصد بوده است. نسبت نمونه های تنفسی مثبت از نظر کووید ۱۹ هنوز در سطح پایینی قرار دارد.

این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۱۰.۴ درصد بوده است.

درصد مثبت آنفلوانزا بر اساس داده های نظام مراقبت غیردیده وری آزمایشگاهی در هفته نوزدهم سال ۱۴۰۵

از آنجایی که داده های نظام مراقبت غیردیده وری (یا روتین)، عمدتا تحت تاثیر تصمیم پزشکان برای درخواست آزمایش و میزان دسترسی به ابزار/ کیت تشخیصی است؛ یافته های آن باید با احتیاط تفسیر شود.

بر اساس داده های نظام مراقبت غیردیده وری آزمایشگاهی، در هفته نوزدهم سال ۱۴۰۵، مجموعا تعداد ۲۸۶۱ نمونه تنفسی (که ۹۴.۱ درصد آنها از بیماران بستری اخذ شده)، در آزمایشگاه های مولکولی دانشگاه های علوم پزشکی کشور آزمایش شده و از میان آنها ۶۸ مورد مثبت آنفلوانزا بوده است (۲.۴ درصد).

تایپ غالب ویروس در موارد مثبت آنفلوانزا، همچنان B است. (۸۲.۲ درصد)

در مقطع زمانی مشابه در سال قبل (۱۴۰۴)، تایپ غالب ویروس A بوده است.

در استان‌های خوزستان (۱۴.۴ درصد) و کرمان (۱۱.۵ درصد)، درصد مثبت آنفلوانزا، بالاتر از آستانه هشدار بالا (۱۰ درصد) است.

در استان‌ چهارمحال و بختیاری (۶.۷ درصد) نیز درصد مثبت آنفلوانزا، اگر چه کمتر از آستانه هشدار بالا است، ولی بالاتر از رقم کشوری و آستانه هشدار پایین (۵ درصد) گزارش شده است.

۴۲.۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا به گروه سنی کودکان تعلق داشته که شامل گروه سنی زیر ۲ سال(۱۱.۸ درصد) ، گروه سنی ۲ تا ۵ سال(۸.۸ درصد) و گروه سنی ۶ تا ۱۵ سال(۲۲ درصد) بوده است.



 مراکز «امید و زندگی» باید از مرحله ایده به مرحله اجرا برسد

مراکز «امید و زندگی» باید از مرحله ایده به مرحله اجرا برسد

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر ضرورت اجرای طرح «مراکز امید و زندگی» گفت: این طرح حاصل مطالعات گسترده کارشناسی و بررسی تجارب داخلی و بین‌المللی است و باید از مرحله ایده و طراحی عبور کرده و وارد فرآیند عملیاتی شود؛ در این مسیر، استمرار فعالیت مراکز فعلی و اجرای مرحله‌به‌مرحله طرح در استان‌ها ضروری است.

 کارنامه داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد منتشر شد

کارنامه داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد منتشر شد

کارنامه نهایی داوطلبان آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه اعلام نتایج مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی این دانشگاه قرار گرفت.

 خبر خوب برای دماوند | مهم‌ ترین مانع ثبت جهانی رفع شد

خبر خوب برای دماوند | مهم‌ ترین مانع ثبت جهانی رفع شد

با توقف معادن بالای ۱۷۰۰ متر و ممنوعیت احداث راه جدید، یکی از دشوارترین موانع ثبت جهانی دماوند کنار رفت.

 حذف ارز ترجیحی دارو صحت ندارد/ تغییر نرخ برخی مواد حدواسط به معنای گرانی گسترده نیست

حذف ارز ترجیحی دارو صحت ندارد/ تغییر نرخ برخی مواد حدواسط به معنای گرانی گسترده نیست

سخنگوی سازمان غذا و دارو با رد شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو، اعلام کرد: تغییر ارزی اخیر تنها مربوط به برخی مواد حدواسط و پیش‌سازهای دارویی است و نباید آن را به حذف یکباره ارز ترجیحی کل زنجیره دارو تعمیم داد؛ این تصمیم به معنای آغاز موج جدید گرانی داروها نیست و سیاست وزارت بهداشت همچنان بر جلوگیری از انتقال فشار مالی به بیماران استوار است.

 تعلل در صدور گواهینامه موتورسواری زنان صدای یک روحانی را درآورد!

تعلل در صدور گواهینامه موتورسواری زنان صدای یک روحانی را درآورد!

مرتضی پناهیان در توییتر نوشت: تعداد فوتی های بانوان موتور سوار باید به چه عددی برسه که شما به فکر گواهینامه بانوان بیفتید؟

 ریشه کمبودهای دارویی به پنج ماه قبل بازمی‌گردد

ریشه کمبودهای دارویی به پنج ماه قبل بازمی‌گردد

رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه بروز کمبودهای دارویی نتیجه تصمیمات مقطعی نیست، اعلام کرد: مشکل اصلی سال گذشته، تأمین ارز نبود؛ بلکه اختلال در روند انتقال ارز به شرکت‌های خارجی بود که باعث شد زنجیره‌ای از مشکلات در بازه‌ای شش‌ماهه شکل بگیرد و اثرات آن در فروردین و اردیبهشت‌ماه نمایان شود.

 بحران نقدینگی در زنجیره دارو؛ پایداری تأمین در خطر است

بحران نقدینگی در زنجیره دارو؛ پایداری تأمین در خطر است

عضو داروساز شورای عالی سازمان نظام پزشکی معتقد است داروسازان همیشه در صف اول خدمت‌ قرار دارند و شایسته نیست در صف آخر دریافت مطالبات و تأمین معیشت بایستند.

 تأکید استاندار تهران بر شتاب‌بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تأکید استاندار تهران بر شتاب‌بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

استاندار تهران توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را از محورهای مهم مدیریت ناترازی انرژی دانست و بر تسریع روند اجرای پروژه‌های خورشیدی و رفع موانع پیش‌روی طرح‌های این حوزه تأکید کرد.