قیمت طلا امروز




 سایت اکونیوز / ۱۳ ساعت قبل

بانک مرکزی تماشاگر نوسانات غیرعادی بازار ارز نیست - اکونیوز

اقتصاد ایران: رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در برابر نوسانات غیرعادی بازار ارز تماشاگر نخواهد بود و هر زمان نرخ ها از واقعیت های اقتصادی فاصله بگیرند،
 بانک مرکزی تماشاگر نوسانات غیرعادی بازار ارز نیست - اکونیوز

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش خبرگزاری  اقتصاد ایران ، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این بانک با استفاده از ظرفیت ارزی و ابزارهای در اختیار خود، به‌موقع و با قدرت در بازار مداخله خواهد کرد، گفت: با وجود شرایط جنگی، محدودیت‌های شدید خارجی و اختلالاتی که در تجارت کشور ایجاد شده، تأمین ارز واردات تا امروز نسبت به دوره مشابه سال پیش، صرفاً ۱۵ درصد کاهش داشته است که بخشی از آن نیز ناشی از کاهش حجم واردات و در نتیجه کاهش تقاضای تجاری برای ارز بوده است.

وی افزود: در عین حال، بانک مرکزی در این دوره، موقعیت ذخایر خود را تقویت کرده و منابع موجود برای استمرار پوشش نیازهای تجاری کشور در سناریوهای پیش‌رو کفایت دارد.

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: وقتی تقاضای تجاری با کمبود جدی ارز مواجه نیست، بخش قابل توجهی از فشارهایی که در بازار ارز مشاهده می‌کنیم را باید در افزایش تقاضای احتیاطی، سفته‌بازانه و تقاضای خروج سرمایه جستجو کرد.

وی ادامه داد:این نوع تقاضا به اخبار و انتظارات بسیار حساس است و همان‌قدر که می‌تواند در مدت کوتاهی افزایش یابد با تغییر شرایط و انتظارات نیز می‌تواند به‌سرعت فروکش کند. تلاش روزانه مقامات آمریکایی برای بازتولید اخبار تکراری و کم‌اثر نیز با هدف اثرگذاری بر همین انتظارات صورت می‌گیرد.

همتی با بیان اینکه این بانک در برابر نوسانات غیرعادی بازار تماشاگر نخواهد بود، تاکید کرد: هر جا نرخ‌ها از واقعیت‌های بنیادی اقتصاد فاصله بگیرند و نوسانات انتظاری تشدید شود، بانک مرکزی با استفاده از ظرفیت ارزی و ابزارهای در اختیار خود، به‌موقع و با قدرت در بازار مداخله خواهد کرد. زمان، نحوه و حجم این مداخلات نیز متناسب با شرایط بازار تعیین خواهد شد و فعالان بازار نباید نوسانات فعلی را یک‌طرفه یا بدون پاسخ تلقی کنند.

وی در پایان با اشاره به ابزارهای در اختیار بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در کنار مداخله مستقیم، بانک مرکزی مجموعه‌ای از ابزارهای رسمی برای پوشش ریسک و حفظ ارزش دارایی مردم در نظر گرفته است تا تقاضای احتیاطی الزاماً به بازار نقدی ارز منتقل نشود. اختیار معامله سکه یکی از این ابزارهاست که در روزهای آینده اجرایی شده و ابزارهای دیگری نیز متناسب با شرایط بازار فعال خواهد شد. …




 اخبار جدید

 قیمت طلا امروز شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ /افزایش قیمت طلا
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا امروز شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ /افزایش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با افزایش ۱۷ دلاری نسبت به روز گذشته، ۴۴۶۸ (چهار هزار و چهارصد و شصت و هشت) دلار نرخ‌گذاری شد.

 سهم تورم از آتش جنگ
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سهم تورم از آتش جنگ

جنگ علاوه بر تخریب زیرساخت‌ها و کاهش تولید، با اختلال در تجارت، کاهش عرضه ارز و تشدید انتظارات تورمی، به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند. تجربه اقتصاد ایران در جنگ نشان می‌دهد شدت تورم به وضعیت اقتصاد پیش از جنگ نیز وابسته است. اقتصاد امروز با تورم مزمن، کسری بودجه، رشد نقدینگی، کاهش ارزش ریال و ناترازی‌های گسترده روبه‌رو است؛ بنابراین جنگ می‌تواند این مشکلات را تشدید کند. حال آنکه ریشه تورم در ایران، در ناترازی‌های انباشته و اصلاحات به‌تعویق‌افتاده نیز نهفته است. هفته‌نامه «تجارت فردا» سهم تورم از آتش جنگ را بررسی کرده است. 

 آخرین قیمت کالاهای اساسی در میادین شهرداری
۸ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آخرین قیمت کالاهای اساسی در میادین شهرداری

در میادین میوه‌وتره‌بار شهرداری، با حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه‌های جانبی، کالاهای اساسی موردنیاز مردم با قیمتی مناسب‌تر از سطح خرده‌فروشی عرضه می‌شود و شهروندان می‌توانند اقلام موردنیاز خود را از این طریق با پرداخت هزینه کمتر تهیه کنند.

 هزینه واردات خودرو از مناطق آزاد 20 درصد کاهش یافت
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه واردات خودرو از مناطق آزاد 20 درصد کاهش یافت

دنیای اقتصاد: با ابلاغ مصوبه هیات وزیران، سود بازرگانی تبدیل پلاک خودروهای مناطق آزاد به پلاک ملی ۲۰درصد کاهش یافت. به گزارش ایرنا، نرگس باقری زمردی، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، تصویب‌نامه هیات وزیران در مورد اصلاح الزامات قانون بودجه سال جاری را به محمدعلی بهپوری، مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران، ابلاغ کرد. بر اساس این تصویب‌نامه، تبدیل پلاک مناطق آزاد به ملی (مندرج در جدول الزامات منابع قانون بودجه سال ١٤٠٥ موضوع ردیف شماره 3-1-1) به جهت تسریع و ایجاد انگیزه اجرایی‌شدن، مشمول اعمال تخفیف ٢٠درصدی سود بازرگانی جهت واردات خودروهای مذکور می‌شود. مفاد این مصوبه صرفا برای سال ١٤٠٥ قابل اجراست.

 قیمت تتر امروز
۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با کاهش 0.44 درصدی به 219,110 (دویست و نوزده هزار و یکصد و ده) تومان رسید.

 متهم ردیف دوم ناترازی بنزین
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

متهم ردیف دوم ناترازی بنزین

در ماه‌های اخیر و همزمان با تشدید چالش ناترازی بنزین در کشور، بخش عمده‌ای از تحلیل‌های رسانه‌ای و اظهارنظرهای عمومی، صنعت خودروسازی و پیشرانه‌های تولیدی را به‌عنوان متهم ردیف اول مصرف لجام‌گسیخته سوخت معرفی کرده‌اند. این داوری اگرچه در نگاه نخست ساده، جذاب و اقناع‌کننده به نظر می‌رسد، اما از منظر مهندسی پیشرانه، تحلیل داده‌های عملکردی و مدیریت جامع انرژی، رویکردی تک‌علتی، تقلیل‌گرایانه و فاقد مبانی جامع سیستمی است.

شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ - 5 September 2026