پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان ها
زمانی تصور می شد که رژیم های غذایی نقشی در مرگ های ناشی از سرطان ندارند.
امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها ایفا می کند با پذیرش این حقیقت که انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا می باشد و به دلیل تعداد و تنوع سرطان هایی که بالقوه با رژیم غذایی در ارتباط هستند، می توان گفت که در حدود یک سوم سرطان هایی که در نهایت منجر به مرگ می شوند با آن چه که می خوریم در ارتباط هستند.تاثیر تحولاتی که امروزه بدون شک استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دلیل تفاوت های زمینه ای و ذاتی با یکدیگر متفاوت است و علاوه بر ویژگی های وراثتی عوامل بیرونی نیز در ایجاد سرطان ها تاثیر به سزایی دارند.با وجود شیوع روزافزون سرطان در دنیا هر روزه خبرهای امیدوار کننده ای درباره این بیماری ها می شنویم.اگر نمی توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد کرده یا اگر نمی توانیم در محیط زیست و عوامل تهدید کننده موجود در آن غلبه کنیم، اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی خود در طول زندگی احتمال ابتلا به سرطان را در خود به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهیم.مطالعه جمعیت هایی که از یک منطقه به منطقه دیگر مهاجرت می کنند و در نتیجه مهاجرت، فرهنگ غذایی خود را نیز تغییر می دهند نشان داده است که این مردم در اثر تغییر الگوی غذایی و پذیرش الگوی جدید در معرض ابتلا به سرطان های شایع در منطقه قرار می گیرند.بین تغذیه و رژیم غذایی با سرطان ارتباطی پیچیده وجود دارد.غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و پیش ساز سرطان یا بالعکس دارای مواد ضد سرطانی باشد.نکات ذیل بر اساس دستور العمل های توصیه شده توسط سازمان های حمایتی و ارگان های بهداشتی که قابل استفاده برای عموم مردم می باشد قابل توجه است.
۱) رژیمی متنوع داشته باشید، در رژیم روزانه خود از تمام گروه های غذایی: میوه ها، سبزی ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی استفاده کنید به خاطر داشته باشید که مواد مغذی مورد نیاز شما تنها از یک یا دو منبع تامین نشود.
۲) وزن خون را همواره متعادل نگه دارید چاقی عامل اصلی به وجود آورنده بسیاری از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، عروقی، فشار خون، دیابت و زمینه ساز بعضی از سرطان هاست.
۳) میزان غذاهای نشاسته ای و فیبری را در رژیم خود افزایش دهید.به آسانی می توان مقدار نشاسته و فیبر رژیم را با خوردن میوه ها، سبزی ها، سیب زمینی، دانه ها، نان ها و غلات کامل افزایش داد.یک رژیم پر فیبر احتمال ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را کاهش می دهد.
۴) مصرف شیرینی را محدود کنید، الگوهای غذایی حاوی شیرینی و غذاهای شیرین، اغلب پرچرب، با کالری زیاد می باشند که چنین رژیمی زمینه ساز بروز بعضی از سرطان هاست.
۵) نمک رژیم غذایی خود را تا حد ممکن کاهش دهید.
۶) مصرف نوشابه های الکلی را قطع کنید.مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مری و کبد شود.میزان ابتلا به سرطان در الکلی هایی که سیگار می کشند چندین برابر است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های استان
منبع : روزنامه خراسان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی معلمان رهبر انقلاب دولت سیزدهم مجلس بابک زنجانی شهید مطهری
آتش سوزی قوه قضاییه تهران روز معلم پلیس اصفهان سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو سایپا کارگران تورم
نمایشگاه کتاب سریال جواد عزتی تلویزیون عفاف و حجاب فیلم سینمایی مسعود اسکویی سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه چین انگلیس اوکراین نتانیاهو ترکیه یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان علی خطیر باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تماس تصویری هواپیما تبلیغات اپل تلفن همراه گوگل همراه اول آیفون ناسا عیسی زارع پور وزیر ارتباطات
کبد چرب فشار خون بیمه کاهش وزن دیابت بیماری قلبی مسمومیت داروخانه