جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بررسی ارزیابی و مقایسه تظاهرات گوناگون افسردگی در زنان و مردان مراجعه کننده به درمانگاه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی مشهد در شش ماهه اول سال ۱۳۸۲


بررسی ارزیابی و مقایسه تظاهرات گوناگون افسردگی در زنان و مردان مراجعه کننده به درمانگاه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی مشهد در شش ماهه اول سال ۱۳۸۲
نتایج برخی مطالعات نشان می دهد که در مقطع معینی از زمان ۱۵ الی ۲۰ درصد بزرگسالان به طورقابل توجهی، از نشانه های افسردگی رنج می برند و حداقل ۱۲ درصد به این دلیل نهایتا به سمت درمان کشیده می شوند. منظور از افسردگی در این تحقیق، اختلال افسردگی اساسی بر اساس ملاک های تشخیصی DSMIV می باشد. هدف مطالعه حاضر مقایسه شدت ابعاد افسردگی در زنان و مردان و نیزهدف فرعی مشخص نمودن ابعاد برجسته تر افسردگی دردو جنس بود.
● روش کار:
این پژوهش یک مطالعه مقطعی و آینده نگر می باشد . تعداد ۶۰ نفر آزمودنی در قالب دو گروه (از هر جنس ۳۰ نفر) از میان مراجعین به درمانگاه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی در شش ماهه اول سال ۱۳۸۲، به شیوه غیراحتمالی در دسترس برگزیده شدند.
● یافته ها:
از میان ابعاد ۲۱ گانه پرسش نامه افسردگی بک پنج بعد احساس گناه، احساس مجازات، گریستن، کاهش وزن و بی میلی جنسی بطور معنی داری در زنان بیشتر از مردان بود. ابعاد برجسته افسردگی در زنان غمگینی، بی تصمیمی، خستگی پذیری، دشواری در کار و احساس مجازات و در مردان ابعاد غمگینی، بی تصمیمی، اتهام به خود، عصبانیت و دشواری در کار برجسته تر بودند.
● نتیجه گیری:
در شدت برخی ابعاد افسردگی میان زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود دارد. شناخت این تفاوت ها می تواند ما را در پیشگیری تشخیص و درمان افسردگی یاری رساند.
سیدمحمود طباطبایی
سارا رجبی
حمیدرضا ارشدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی