شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

رحلت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی سلام الله علیه و آله


رحلت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی سلام الله علیه و آله
ماكان محمد ابا احد من رجالكم ولكن رسول الله و خاتم النبیین
در حالی ماه صفر المظفر ۱۴۲۶ ه ق را به پایان می‌بریم كه دنیای اسلام غم رحلت اشرف مخلوقات، حضرت ختمی مرتبت، پیامبر عظیم الشان اسلام، محمدبن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم و همچنین شهادت مظلومانه دومین امام شیعیان، سبط اكبر حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام به سوگ و ماتم نشسته و پرچمهای عزا را برپا نموده‌اند.
مصیبت جانكاه و جانسوز بزرگ رهبری كه در طول مدت بیست و سه سال بعثت كه ده سال آن در مهاجرت گذشت و سیزده سال در مكه سپری گردید بنای با عظیمی بوجود آورد بنام آئین محمدی، كه امروزه شاهد این دستگاه با شكوه و این ساختمان محككم اسلامی می‌باشیم.
نور تعلیمات ۲۳ ساله پیامبری كه پرتو افكن عقول و مدارك میلیونها انسان در هر دوره گردید، این نور هنوز باقی است و هنوز بر دلها و خردها می‌تابد.
این شعله خاموش شدنی نیست.
چرا كه در پرتو آن، آزادی و پرهیزكاری و عدالت به تمام حقیقت خود می‌درخشد، بزرگترین دستاورد و محصول این عمر كتاب آسمانی قرآن كریم با ۱۱۴ سوره می‌باشد. و حدود ۴۰۰ آیه از این كتاب به ابعاد گوناگون آن حضرت می‌باشد.
مورخین نوشته‌اند ولادت آن حضرت ۶۱۶۳ سال بعد از هبوط حضرت آدم بوده است آن بطرگوار در ۱۷ ربیع الاول سال عام الفیل و رحلت مظلومانه آن حضرت در سال ۱۱ ه ، ق اواخر ماه بهار در خرداد ماه بوده است.
پیامبر گرامی اسلام ( ص ) در حالی فعالیت خود را در زمینه ترویج و آغاز دین اسلام شروع نموده كه عمده انسانهای آن زمان در قعر جاهلیت بوده و به آئین بت پرستی روی آورده بودند از آنجایی كه خداوند متعال اراده‌اش بر این تعلق گرفت تا اسلام طلوع نماید و بر پهنه گیتی گسترش پیدا كرده و نور افشانی نماید وحی الهی بر قلب پاك و مهربان بزرگ پیشوای انسانها یعنی پیامبر گرامی اسلام نازل و همین نقطه آغازین این انقلاب بزرگ بود.
آیا اسلام چگونه توانسته است قلمرویی بدین وسعت داشته باشد؟ این خود معجزه‌ای است كه محمد ( ص ) توانست از حجاز و از میان قومی جاهل به منصه ظهور رساندو تاریخ شاهد و گواه این مطالب است كه رسالت محمد ( ص) فقط منحصر در یك رسالت دینی نبود بلكه یك رسالت اجتماعی و اقتصادی هم به شمار می‌آمد. ایجاد یك نهضت اجتماعی و اقتصادی در سرزمین عربستان واقعه‌ای است فوق العاده كه پیامبر اسلام این رسالت را بعهده گرفت و همین امر سبب سرعت در توسعه دین اسلام شد.
او رحمه العالمین، پیامبر مرسل، خاتم النبیین، و تردیدی وجود ندارد كه بزرگترین اهداف حضرت وحدت نوع بشر در جامعه اسلامی بوده و بهمین جهت خداوند اساس دین او را بر ملت ابراهیم گذاشت. پیامبر با هیچ یك از مذاهب توحیدی مخالفت نكرد ولی آنها را دعوت نمود كه به اسلام بپیوندند.
منبع : سایت فاتح نت
منبع : سایت پیامبر اعظم