جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

آووکادو


آووکادو
بر خلاف باور عام، آووكادو یك میوه نیست، بلكه یك سبزی سرشار از مواد مغذی و اسیدهای چرب مورد نیاز برای بدن است. در واقع آووكادو یك نوع سبزی چرب است (یك آووكادوی متوسط حاوی حدود ۳۰ گرم چربی است).
آووكادو دارای انواع مختلفی است، یك نوع آن سبز و براق است و چربی كمی دارد و وزنی در حد ۹۰۰گرم دارد.
انواع متوسط آن گلابی شكل هستند از نظر نوع روغن بسیار شبیه به زیتون است (یعنی دارنده اسید چرب ضروری مورد نیاز بدن كه بدن قادر به ساخت آن نیست و باید از منابع غذایی دریافت شود).
این چربی از نوع مفید است كه نه تنها تاثیری در افزایش كلسترول بدن ندارد، بلكه باعث كاهش میزان كلسترول خون نیز می شود.
تحقیقات بالینی نشانگر آن است كه مصرف آووكادو در افراد با كاهش چشمگیری در میزان كلسترول خون آنها، همراه بوده است.
همچنین آووكادو حاوی میزان زیادی پتاسیم است كه مصرف پتاسیم نقش بسیار ارزنده ای در كاهش فشار خون بازی می كند. همچنین یكی از عوامل بسیار تاثیرگذار در بهبود خون مردگی های زیرپوست (كبودی ها) پس از جراحی هاست.
همچنین حاوی اسیدفولیك (عامل درمان گر انواعی از كم خونی) است و مصرف این سبزی می تواند جبران كننده كمبود این ماده مغذی باشد.
از سایر مواد مغذی موجود در آووكادو می توان به ویتامین های A، C، E و ویتامین های B۶ و B۵ اشاره كرد.
باید ذكر كنم ویتامین B۵ موجود در آن بر پوست و طراوت و شادابی آن اثر خاصی دارد، مانع خشكی بیش از اندازه و پوسته پوسته شدن پوست است و بهبودی زخم را مخصوصاً بعد از جراحی، تسریع می كند.
همچنین حاوی مس است كه برای استحكام ناخن ها و مو و حفظ رنگ آنها ضرورت دارد.میزان مصرف آووكادو در كشور ما بسیار پایین است، اما استفاده از آن به دلیل دارا بودن مواد مغذی بی شمار بسیار توصیه می شود.
آووكادو را باید خام مصرف كرد، زیرا پس از پختن مزه تلخی به خود می گیرد. به نظر می آید كه اولین بار آووكادو در ایران امروز و آمریكای جنوبی كشت داده می شده است و سپس به دیگر نقاط جهان برده شده است.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید