پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

ویتامین‌ها در خدمت چشم


ویتامین‌ها در خدمت چشم
از قدیم‌الایام گفته‌اند، هویج تقویت كننده بینائی بوده و برای سلامت چشم موثر است. دلیل اینكه چرا هویج باعث افزایش بینایی می‌شود، به ویتامین‌های موجود در آن برمی‌گردد. طبق گفته محققان برخورداری از یك رژیم پرویتامین كمك بزرگی به سلامت چشم می‌كند. ویتامین‌های D ، E ،C و گروه B كه به مقادیر زیاد در میوه‌ها و سبزیجات تازه یافت می‌شود، نقش فوق‌العاده‌ای در كاهش بروز بیماری‌های چشم و نارسائی‌های بینایی ایفاء می‌كند. برای اینكه سلامت چشم‌تان را همیشه حفظ كنید لازم است مكانیسم اثر ویتامین‌ها را شناخته و از منابع آنها آگاه شوید.
ویتامین C: یكی از ویتامین‌های موردنیاز سیستم بینائی است كه از بروز آب مروارید جلوگیری كرده و تاری دید در افرادی كه از لنز استفاده می‌كنند را كاهش می‌دهد. این ویتامین به مقادیر فراوان در مركبات، گوجه فرنگی، كیوی، فلفل و طالبی یافت می‌شود. ویتامین E :ویتامین موثر در سلامت چشم افراد میانسال. مصرف ویتامین E كه به میزان فراوان در جوانه گندم، سویا، تخم مرغ، گردو و ماهی موجود است ارتباط مستقیمی با كاهش بروز بیماری دژندسانس ماكولا كه در اثر تخریب لكه زرد چشم در بزرگسالان پدید می‌آید، دارد.
ویتامین D:محافظ بافت صلبیه بوده و از بروز عیوب انكساری چشم (البته از نوع نزدیك بینی) جلوگیری می‌كند. لبنیات منبع خوبی از ویتامین D است، ضمن اینكه نور خورشید نیز نقش فوق العاده ای در ساخت ویتامین D در بدن دارد.
ویتامین گروه :B در میان ویتامین‌های این گروه، ویتامین B۱ (تیامین) و B۲ (ریبوفلاوین) بیش از همه در سلامت چشم نقش دارد. تیامین باعث تسریع عملكرد ماهیچه‌های چشم شده و از بروز انحراف چشم و دوبینی در كودكان جلوگیری می‌كند. B۱ را به میزان فراوان در تخم مرغ، گوشت، جو، جگر، ماهی و موز می‌توانید بیابید. ریبوفلاوین نیز نقش فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از آب مروارید ایفا می‌كند. كمبود B۲ در بدن منجر به بروز سوزش چشم و اشك ریزی در چشم می‌شود. برای بهره‌گیری از این ویتامین به موز، جگر، دانه‌های خوراكی و سبزیجات برگ سبز بیش از گذشته اهمیت دهید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید