جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

ماست ضامن سلامت بدن


ماست ضامن سلامت بدن
ماست بیشتر به عنوان پیش غذا یا دسر در سفره ها جا دارد تمام افراد در هر سنی مصرف می کنند و انواع مختلف آن با عطر و طعم متفاوت در تمام فروشگاه های مواد غذایی عرضه می شود اگر نگوییم ماست یک معجزه غذایی است باید بپذیریم فواید بسیاری برای سلامت انسان دارد.
علاوه بر این ماست یک منبع عالی کلسیم است که در استخوان سازی نقش دارد و از ابتلا به آرتروز جلوگیری می کند.
همچنین انواع باکتری ها شامل لاکتو با سیلوس بولگاریس و استر پتوکوکوس ترموفیلوس، که برای تهیه ماست به کار می رود اثرات مفیدی بر چربی سوزی و کاهش وزن اعمال می کند.
تحقیقات نشان داده که خوردن ماست به طور مرتب عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهد و باکتری های موجود در انواع مختلف ماست می تواند از اسهال جلوگیری کرده یا حتی این عارضه را درمان کند.
کسانی که قدرت تحمل لاکتوز را ندارند و نمی توانند شیر بخورند اغلب ماست را به خوبی تحمل می کنند زیرا باکتری های زنده ماست تولید لاکتاز کرده و به هضم بهتر قند لاکتوز موجود در آن کمک می کنند.
هنگام انتخاب ماست، از میان انواع متفاوت عرضه شده در سوپر مارکت ها، محصولی را انتخاب کنید که کم چرب یا بدون چربی باشد.
ضمنا گاهی انواع ماست بدون قند هم عرضه می شود که اغلب با درج واژه سبک (لایت) مشخص شده است.اما گاهی این کلمه برای نشان دادن نوع کم چرب هم به کار می رود که به جای افزودن قند یک شیرین کننده دیگر به آن ها افزوده شده است.
حتما دقت کنید ماستی که انتخاب می کنید فاقد مخلوط های شیرین میوه ای شبیه مربا باشد.این مخلوط، کالری زیادی را به ماست می افزاید: در حالی که از نظر ویتامین ها، مواد معدنی یا فیبر ارزش غذایی ندارد.
اگر مایل به تهیه ماست میوه ای هستید بهتر است که خودتان میوه تازه را به ماست ساده و بدون چربی بیفزایید.ماست باید همیشه در یخچال نگهداری شود تاریخ مصرف داشته باشد و زودتر مصرف شود تا بتوان از فواید باکتری های زنده موجود در آن بهره مند شد.
هر چه زمان نگهداری ماست طولانی تر باشد میزان باکتری های زنده آن کمتر می شود.با افزودن مواد مختلف شامل انواع سبزیجات و میوه ها و جوانه ها می توان از طعم های مختلف این ماده غذایی و مفید بدون چربی یا کم چرب بهره مند شد.

رضایی
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید