شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا
کوچولوهای دریایی پرخاصیت

قابل ذکر است هر ۱۲۰ گرم میگو حدود ۴۷درصد از نیاز یک فرد سالم را در روز به پروتئین تامین میکند. میگو با وجود کلسترول بالا، کلسترول بد خون را افزایش نمیدهد چرا که چربی آن از نوع اسیدهای چرب غیراشباع (امگا ۳) میباشد که برای سلامت افراد بسیار مفید است.
میگو علاوه بر فواید ذکر شده، منبع غنی ویتامینهای A ، B۶ ،B۲۱ ،C ،D ،E و املاحی نظیر کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و سلنیوم است که نسبت به آبزیان دیگر بیشتر است. یکی از خواص متمایزکننده میگو سلنیوم زیاد آن است که از تکثیر سلولهای سرطانی و مرگ سلولی میکاهد.
این عنصر علائم لوپوس و عوارض ناشی از آلودگی هوا بر سلامت افراد را کاهش میدهد و در سمزدایی فلزات بدن همچون آرسنیک و جیوه نقش بسزایی دارد؛ به همین دلیل مصرف میگو به افراد ساکن در شهرهای آلوده توصیه میشود. از سوی دیگر، سلنیوم موجود در میگو، تولید اسپرم را در مردان افزایش میدهد و در رفع اختلال ناباروری مردان موثر است.
● شیوه انتخاب و نگهداری میگو
میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع که براحتی با اکسیژن هوا ترکیب شده و تولید پراکسید میکنند، خیلی راحت و سریع فاسد میشود. از آنجا که تمام اندامهای گوارشی میگو در ناحیه سر قرار دارد، شروع مرحله فساد از ناحیه اتصال سر با قسمت بدن است. لذا، هنگامی که میگو را به صورت تازه خریداری میکنید باید بهسرعت سر میگو را جدا کرده و بدون سر در فریزر نگهداری کنید. میگوی تازه باید با سر خریداری شود و سر آن سفت و محکم به بدن چسبیده باشد. بنابراین از خرید میگوهای فلهای که دور از چشم مشتری سرکنی میشوند، خودداری کنید.
رنگ میگو باید یکنواخت بوده و عاری از لکههای سیاه درشت باشد. خالهای ریز پراکنده در سطح بدن میگو طبیعی است. رنگ میگو بسته به گونه، نژاد و محیط زندگی میگو متفاوت است ولی پس از پخت، تقریبا تمامی میگوها به رنگ صورتی مایل به قرمز درمیآیند که شدت این رنگ نشانه سلامت میگوست. هرچه رنگ میگو پس از پخت کمتر صورتی شود، کیفیت پایینتری دارد.
میگوی تازه بوی بدی ندارد و فقط کمی بوی آبهای شور را میدهد که تند نیست ولی در صورت خراب شدن، بوی شدید و تند آمونیاک از آن احساس میشود. از این نظر نوع پرورشی و دریایی آن هیچ فرقی ندارند.
توجه داشته باشید که میگوی پوست کنده را نمیتوان به مدت طولانی در فریزر نگهداری کرد. میگوی منجمد را میتوان تا چند هفته در فریزر و میگوی تازه را میتوان یک تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد.
▪ نکته: بسیار توصیه میشود میگو را صرفا از اماکن معتبر خریداری کنید و یادآوری میشود که مبتلایان به بیماری نقرس باید در مصرف میگو احتیاط کنند.
منبع : روزنامه جام جم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست