جمعه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 9 May, 2025
مجله ویستا
شفای کودک درون

وقتی کودک درون شما فعال میشود، بیتردید احساسات و هیجانات را تجربه میکنید. به کودک درون خود اهمیت دهید و او را دوست بدارید.
در صورت سرکوب کردن کودک درون، هرگز یاد نمیگیرید که چگونه احساسات طبیعی خود را بروز دهید، یاد نمیگیرید که بازی کنید و لذت ببرید، از صمیمی شدن با دیگران میترسید، بنابراین از آنها فاصله میگیرید و منزوی میشوید.
● مراحل شفای کودک درون
فرآیند شفای کودک درون از مراحل زیر میگذرد:
۱) مرحله ۱: به منظور آشنایی با کودک درونتان ابتدا چشمهایشان را ببندید و آرام باشید، سعی کنید حداقل به مدت نیم ساعت خودتان را در نقش کودکی خردسال (۳ تا ۸ ساله) مجسم کنید و خودتان را ببینید که با اعضای خانواده در تعاملاید و به واکنشهای کودکانه خود دقت کنید.
▪ خودتان را با همبازیهایتان از همسایگی یا در مدرسه مجسم کنید. توجه کنید که در کنار آنان چه احساسی دارید و چقدر لذت میبرید.
▪ خودتان را در کلاس درس مجسم کنید و دقت کنید که با معلم چگونه ارتباط برقرار میکنید و چگونه خود را به محیط مدرسه میرسانید.
▪ بالاخره خودتان را در محیط خانواده مجسم کنید. آیا خوشحال، پرانرژی، سرحال و هیجان زدهاید؟ آیا از زندگی لذت میبرید یا غمگین، ناراحت، مأیوس، ناراضی و خشمگین هستید؟
اگر احساس کردید در آن حالت، کودکی ناراحت و ناراضی هستید، سعی کنید به یاد آورید، آخرین بار در کودکی چه زمانی شاد و خوشحال بودید. این آخرین خاطره شما از کودک شاد، همان «کودکدرون» است که در حال حاضر به منظور مقابله با استرس درونتان مخفی شده است.
۲) مرحله ۲: اکنون که با کودک درونتان آشنا شدید، سعی کنید به پرسشهای زیرپاسخ دهید:
▪ کودک درونتان را چگونه وصف میکنید؟
▪ چه زمانی کودک درونتان تصمیم گرفت در درون شما مخفی شود؟ چه اتفاقی برای این کودک خردسال افتاد که به این نتیجه رسید که باید به گوشهای در درونتان بخزد و مخفی شود؟
▪ آیا متوجه «فعال شدن» کودک درونتان میشوید؟
▪ کودک درونتان نیازمند شنیدن چه نوع پیامهایی است؟
▪ چگونه میتوانید این پیامهای مثبت را به او انتقال دهید؟ بیان جملات مثبت یکی از روشهایی است که کودک درونتان را شاد و خرسند میسازد و فرآیند شفای او را تسهیل میکند.
▪ عقاید غیرمنطقی کودک درونتان، درباره زندگی چیست؟
▪ چگونه میخواهید با این عقاید غیرمنطقی، مقابله کنید تا کودک درونتان بتواند خود را آشکار سازد و از زندگی لذت ببرد.
▪ برخی از پیامدهای منفی سرکوب کردن کودک درونتان کدام است؟
▪ برخی از پیامدهای منفی سرکوب کردن کودک درونتان کدام است؟
▪ چقدر توانایی لذت بردن از زندگی خود را دارید؟
۳) مرحله ۳: درحال حاضر، برای برنامهریزی عملی در جهت مراقبت از کودک درونتان آمادهاید. پس بهتر است برنامهای عملی برای توجه و مراقبت از کودک درونتان تهیه کنید و آن را به مرحله عمل درآورید.
۴) مرحله ۴: سه فعالیت زیر میتواند در برنامهریزی شما و مراقبت از کودک درونتان مؤثر باشد.
▪ فعالیت اول: یاد بگیرید چگونه از چیزهای کوچک در زندگی لذت ببرید.
برای لذت بردن هرچه بیشتر از زندگی باید گامهایی بردارید:
ـ گام اول: چشمهایتان را به روی زیباییهای طبیعت بگشایید و از آنها لذت ببرید. مانند زیباییهای غروب و طلوع خورشید، رودخانهها، صدای پرندگان، کاشتن یک درخت در باغچه و تماشای رشد آن و تمایز بین صداهای متفاوت.
ـ گام دوم: دایرهلغات «حسی» خود را گسترش دهید. سعی کنید زندگی را با تمام وجود و با تمام حسهایتان تجربه کنید. از بویایی، چشایی، شنوایی، بینایی و لامسه برای وصف تجارب خود از زندگی استفاده کنید.
ـ گام سوم: با طبیعت ارتباط برقرار کنید. برای مثال در ساحل رودخانه قدم بزنید، نور مهتاب را تماشا کنید و در زیر آسمان پرستاره پیادهروی کنید.
ـ گام چهارم: از کودکان و حیوانات لذت ببرید؛ خود را با آنها مشغول کنید؛ موسیقی گوش دهید؛ در یک کلاس سرگرمکننده و شادیآور شرکت کنید. از حضور افرادی که در کنارتان هستند لذت ببرید؛ حسی از شوخطبعی و سرگرمی را در خودتان ایجاد کنید و از آن لذت ببرید.
▪ فعالیت دوم: یاد بگیرید چگونه احساس کنید و چگونه احساسات خود را با دیگران تقسیم کنید. به این منظور نیز باید گامهایی بردارید:
ـ گام اول: احساسات خود را همه روزه در دفترچه یادداشت بنویسید.
ـ گام دوم: یک فیلم هیجانانگیز ببینید و به احساسات خود در آن شرایط توجه کندی و آنها را یادداشت کنید.
ـ گام سوم: به منظور برانگیختن احساسات مثبت درون خود، هر روز تمرینی انجام دهید. بعد خوب و مثبت زندگی را شناسایی کنید و به آنها بپردازید.
ـ گام چهارم: یک داستان فانتزی در دفترچه یادداشت خود بنویسید، داستانی که تجربه شما را حداقل در ۱۰ احساس مثبت متفاوت، وصف میکند.
ـ گام پنجم: آرام باشید و خودتان را مجسم کنید که احساسات مثبتی را تجربه میکنید از تجسم احساسات مثبت لذت ببرید. وقتی در تجسم احساسات مسلط شدید، برنامهای برای خود تدوین کنید تا بتوانید هر روز احساسات مثبت و واقعی خودتان را تجسم کنید. تجربه حاصل را در دفترچه یادداشت خود ثبت کنید.
▪ فعالیت سوم: یاد بگیرید چگونه بازی کنید.
نکات زیر میتواند به شما در یادگیری بازی کردن کمک کند:
ـ گام اول: سعی کنید اگر هنگام بازی کردن دچار احساس گناه میشوید، احساس گناه را کنار بگذارید. درباره نقش «بازی»، در زندگی خود فکر کنید. فعالیتهای زندگیتان را بازسازی کنید و بازی را در آن بگنجانید.
ـ گام دوم: برخی از فعالیتهای بازی «قابل قبول» را که قبلاً داشتید، از نظر خود تعریف کنید و آنها را دوباره به برنامههای روزانه وارد سازید.
ـ گام سوم: سعی کنید «خشک بودن» و جدیت را کنار بگذارید و خود انگیخته باشید و بگذارید «کودک درونتان» سر برآورد و خود را رها سازد.
ـ گام چهارم: سعی نکنید حالتها و رفتارهای کودکگونه را در حین بازی در خود خفه کنید، راحت باشید. خود را رها کنید، در یک فعالیت تفریحی یا بازی نیاز به رفتار بالغانه نیست.
ـ گام ششم: سعی کنید بهترین دوست خود باشید.
ـ گام هفتم: جست و خیز کنید، بدون استفاده از دارو یا مواد.
▪ فعالیت چهارم: به بخش بالغ و مسئول وجودتان مرخصی بدهید و سعی کنید از دیدگاه یک کودک به زندگی نگاه کنید. تصور کنید که چگونه یک کودک به بازی نگاه میکند. به احساسات، تجسم، برانگیختگی و خلاقیت خود فرصت بروز بدهید.
ـ گام اول: خندیدن در حین بازی یا سرگرمی اثر درمانی دارد و ضروری است، پس سعی کنید از ته دل بخندید.
ـ گام دوم: بازی، مستلزم استفاده از تخیل است. پس در بازی کردن از تخلیه و خیال کمک بگیرید تا بازی را برای خود جالب توجهتر و لذتبخشتر سازید.
ـ گام سوم: سعی کنید فعالیتهای بازی در فضای آزاد انجام گیرد؛ جایی که بتوانید بدوید، جست و خیز کنید و آزادانه فریاد بکشید (فعالیتهایی مانند تنیس، والیبال، فوتبال).
ـ گام چهارم: برای خودتان جشن تولد بگیرید و به یاد کودک درونتان به موسیقی گوش دهید، آواز بخوانید، شمع روشن کنید، کیک ببرید و خوش باشید.
ـ گام پنجم: بیتردید پس از انجام همه این فعالیتها، کودک درونتان به راحتی میتواند خود را به شما نشان بدهد و در زندگیتان فعال و همراه باشد.در مجموع، همه فعالیتهای ارائه شده، به منظور آزادسازی بخش نسبتاً مهمی از روان شماست. با آزاد شدن این بخش از روان، از انرژی و قدرت لازم برای رشد و کمال شخصی برخوردار خواهید شد. به علاوه زخمهای احساسی شما زودتر بهبود مییابند، انرژی بیشتری برای کار و فعالیت دارید و دردها و ناراحتیهای جسمانی، شما را ترک خواهند کرد.
منبع: مرکز مشاوره دانشجویی
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست