شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کک


استفاده از کک از وقتی که آبراهام داربی Daraby در سال ۱۹۰۷ ابداع کرد تا کنون نقش مهمی در صنعت ذوب آهن داشته و در آینده نیز خواهد داشت.
مرغوبیت کک و استحکام آن در کیفیت و کمیت محصول کوره‌های بلند نقش اساسی دارد. زیرا همان‌طور که می‌دانیم بار کوره تا ۳۳ متر می‌رسد و اگر کک استحکام لازم را نداشته باشد به‌صورت خاکه درآمده و همراه گازهای متصاعد از کوره خارج و در حین خروج به‌وسیله این غبار خلل و فرج کک مسدود و در کار کوره بلند اختلال ایجاد می‌شود.
کیفیت کک وابسته بدو ضریب آن است.
۱) ضریب خردشوندگی
۲) ضریب سائیدگی
۳) ترکیب شیمیائی از لحاظ درصد کربن، خاکستر و گوگرد است. ضریب خردشوندگی مشخص ارتفاع کوره، و ضریب سائیدگی مشخص حرکت کک در کوره است.
درباره کیفیت کک، اگر از زغال‌سنگ مرغوب تهیه و متجانس بود خوب است، اما اگر کک نامتجانس باشد کک نامرغوب بر آن برتری دارد [۱].

۱. فرهنگ مواد ـ مهندس پرویز فرهنگ
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید