شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مضرات ناخن های مصنوعی


مضرات ناخن های مصنوعی
ناخن یكی از ضمایم پوستی است كه نقش مهمی را در كارهای دست و زیبایی آن ایفا می كند، لذا از گذشته های دور همیشه زنان سعی می كردند ناخن های خود را زیباتر جلوه دهند و تغییرات مختلفی را از نظر رنگ، فرم و شكل به آنها بدهند؛ همچنین برای برطرف كردن بیماری های مختلف ناخن و به طور كلی برای زیبا كردن و تغییر شكل دادن ظاهر ناخن كارهای متعددی انجام می دادند.
یكی از روش هایی كه زنان برای زیبا كردن ناخن های خود به كار می برند، استفاده از ناخن های مصنوعی یا موادی است كه سطح یا شكل ناخن را به فرم دلخواه در آورد، هرچند تحقیقات در سال های اخیر روشن كرده است استفاده از اینگونه ناخن ها و حتی كاشت آنها می تواند باعث بروز عوارضی برای این افراد شود.
بهترین روش برای جدا كردن ناخن های مصنوعی استفاده از آب ولرم است كه در این حالت ناخن ها خود به خود جدا می شوند؛ خانم ها می توانند برای بهبودی عوارض چسب ناخن از كرم های مرطوب كننده مانند «اوسرین» استفاده نمایند.
دكتر «حبیب انصارین» استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران و متخصص پوست و مو معتقد است: امروزه زنان به دو دلیل از ناخن های مصنوعی یا كاشت ناخن استفاده می كنند، یكی به دلیل بیماری های مختلفی است كه صفحه ناخن از بین رفته و تغییر شكل یافته است و برای پوشاندن این آسیب از ناخن های مصنوعی استفاده می شود. همچنین دسته دیگری از زنان به دلیل زیبایی به كاشت ناخن های مصنوعی به روش های مختلفی روی می آورند.
وی می گوید: ناخن های مصنوعی بعد از تمیز كردن سطح ناخن به اندازه ناخن بریده می شوند و توسط چسب های مخصوصی چسبانده می شوند كه یا رنگی بوده و یا این كه بعد از چسباندن توسط لاك های مختلفی به دلخواه رنگ می شوند، ناخن های مصنوعی (ورقه های پلاستیكی) معمولاً سه ، چهار روز بیشتر نباید باقی بمانند زیرا اولاً برخورد با مواد شوینده و مواد شیمیایی سبب جدا شدن آنها می شود و ثانیاً تبخیر تركیبات ناخن موجب جدا شدن آنها می شود كه در صورت باقی ماندن صدماتی را برای ناخن ها به وجود می آورد.
وی می گوید: ناخن های مصنوعی به دو فرم كاشته می شوند؛ در ابتدا مانند پر كردن دندان توسط وسیله ای دور حاشیه ناخن قرار می گیرند و محكم می شوند و در این صورت صفحه ناخن كاملاً صاف شده و به اصطلاح حاشیه ناخن ها مانیكور می شوند و با موادی كه حاوی فایبرگلاس است آن ناحیه را پر می كنند و به اندازه دلخواه در می آورند.
همچنین به دلیل این كه ناخن دائماً در حال رشد است بعد از مدتی باعث به وجود آمدن فاصله بین ناخن اصلی و ناخن كاشته شده می شود كه مرتباً باید تعویض شود تا فرم آن به صورت درستی حفظ شود.
وی معتقداست: ناخن های مصنوعی به دلیل این كه روی ناخن طبیعی گذاشته می شوند توسط چسب های خاصی محكم می شوند. این ناخن ها دائماً باید تعویض شوند كه همین امر می تواند باعث دردناك شدن ناخن ها شود و حتی باقی ماندن آنها روی ناخن باعث جدا شدن ناخن ها می شود.
وی درباره عوارض اینگونه ناخن ها و كاشت آنها می گوید: درماتیت (اگزمای تماسی) كه به دلیل تحریك و آلرژی در پوست دور ناخن و در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شود از مهمترین عوارضی است كه در اثر استفاده از ناخن ها به وجود می آید؛ همچنین براساس گزارشات به دست آمده افراد آرایشگری كه كار كاشت ناخن را انجام می دهند به علت آزاد شدن سم سیانید و بخار ناشی از آن دچار مسمومیت می شوند.
وی می گوید: همچنین در اثر استفاده از این ناخن ها انیكولایزیس كه در واقع كندگی لبه آزاد ناخن از بستر است ایجاد می شود، ناصافی، تغییر ناخن، خط خط شدن آن، شكنندگی و خرد شدن ناخن نیز در اثر استفاده از ناخن های مصنوعی به وجود می آید؛ حتی بعضی از مواقع ناخن به طور كامل از بین می رود و تغییراتی در رنگ ناخن ها به وجود می آید. التهاب حاشیه ناخن، و بروز عفونت های معمولی یا قارچی نیز از دیگر عوارض آن است.
دكتر «داود مسعودی» متخصص پوست و مو نیز معتقد است: اصولاً ناخن های مصنوعی به دلیل این كه به ناخن ها زیبایی و تنوع می دهد و عیوب ناخن های بیمار و تغییر شكل داده شده را می پوشاند مورد تقاضای زنان قرار می گیرد.
برای چسباندن ناخن از حلال های مختلفی استفاده می شود بنابراین به دلیل حل شدن لایه محافظ ناخن در ناخن مصنوعی، ناخن ها استحكام خود را از دست می دهند و حالت نرمی شكل پیدا می كنند و آسیب پذیرتر می شوند و میكروب ها خصوصاً عفونت های قارچی به راحتی وارد لایه زیرین ناخ .
وی می گوید: ناخن های مصنوعی به چند حالت در بازار موجود است و مورد استفاده خانم ها قرار می گیرد. بعضی از آنها كه به شكل آماده موجودند، روی ناخن ریخته شده و سپس شكل می گیرند، این نوع از ناخن های مصنوعی بی رنگ هستند و افراد بنا به دلخواه خود می توانند از انواع لاك برای زیباتر كردن آنها استفاده كنند و نیاز به چسب ندارند. وی می گوید: ناخن های مصنوعی كه توسط چسب های مخصوص روی ناخن قرار می گیرد باعث بروز عوارضی همچون انواع آلرژی های پوستی می شود كه با عوارض قرمزی، التهاب، پوسته ریزی و خارش ظاهر می شوند؛ همین بعضی از انواع این نوع از ناخن ها ممكن است پس از چند بار استفاده حساسیتی در فرد ایجاد نكند ولی پس از استفاده مكرر این حساسیت ها بروز می كند كه در این صورت ناخن دچار آسیب و تغییر شكل می شود؛ همچنین در این موارد صفحه ناخن تغییر رنگ می دهد كه این مسئله به صورت موقت و گاهی طولانی مدت روی ناخن تظاهر می كند.
وی معتقد است، آلرژی به چسب هایی كه برای قرار گرفتن ناخن های مصنوعی روی ناخن مورد استفاده قرار می گیرد در زنان بیشتر مشاهده می شود. در صورت بروزعوارض مذكور، خانم ها باید از داروهای ضد حساسیت كه اكثراً كورتون های موضعی هستند برای بهبودی استفاده نمایند.
دكتر «غلامحسین غفارپور» متخصص پوست و مو معتقد است چسب هایی كه برای استحكام ناخن های مصنوعی به كار می روند بعد از مدت ها باعث عوارضی برای مصرف كنندگان می شود كه از این عوارض می توان به خالی شدن ناخن های طبیعی، سوراخ شدن، چروكیده و شكننده و بد رنگ شدن آنها اشاره كرد كه امكان باقی ماندن آن تا آخر عمر روی ناخن فرد وجود دارد.
البته باید گفت این عوارض در افراد به صورت متفاوت بروز می كند. وی می گوید: بهترین روش برای جدا كردن ناخن های مصنوعی، استفاده از آب ولرم است كه در این حالت ناخن ها خود به خود جدا می شوند؛ زنان می توانند برای بهبودی عوارض ِ چسب ناخن، از كرم های مرطوب كننده مانند «اوسرین» استفاده نمایند.
«لیلا روانبخش» آرایشگر معتقد است: در صورتی كه عمل كاشت ناخن به طور بهداشتی و مناسب انجام نشود عفونت های قارچی را در افراد افزایش می دهد و همچنین به دلیل این كه پوست كناره ناخن در بعضی از مواقع دچار خونریزی می شود و ابزار ِ كار را آلوده می كند، در صورت عدم رعایت بهداشت، احتمال انتقال بیماری های ویروسی همچون ایدز و هپاتیت را افزایش می دهد.
وی می گوید: ناخن های مصنوعی به خودی خود باعث عوارض نمی شود بلكه چسب آن باعث نرسیدن هوا به ناخن ها می شود و به مرور زمان ناخن ها از حالت طبیعی خود خارج و خشك می شوند و حتی رنگ آنها به صورت نارنجی كمرنگ در می آید.
«عاطفه محمودی» كارشناس بهداشت پوست نیز معتقد است : در زنانی كه از مانیكور و كاشت ناخن برای زیباتر جلوه دادن ناخن ها استفاده می كنند التهاب پوست دور ناخن افزایش می یابد. وی می گوید: برای چسباندن ناخن از حلال های مختلفی استفاده می شود بنابراین به دلیل حل شدن لایه محافظ ناخن در ناخن مصنوعی، ناخن ها استحكام خود را از دست می دهند و حالت نرمی شكل پیدا می كنند و آسیب پذیرتر می شوند و میكروب ها خصوصاً عفونت های قارچی به راحتی وارد لایه زیرین ناخن می شود. همچنین برای ترمیم ناخن از مواد ضد قارچ استفاده می شود، كه متأسفانه باعث سوزش پوست كنار ناخن می شود.
وی معتقد است: زنانی كه برای زیبا شدن ناخن های خود از مانیكور و كاشت ناخن استفاده می كنند در صورت خون آلود شدن دست و آلوده شدن قیچی و وسایل مورد استفاده باید رعایت احتیاط و مسائل بهداشتی را بكنند زیرا استفاده از این وسایل آلوده می تواند عفونت های ایدز و هپاتیت را به فرد دیگری انتقال دهد.
محمودی توضیح می دهد: ناخن از چند قسمت تشكیل شده است، ماتریكس كه باعث رشد ناخن ها می شود؛ صفحه ناخن كه سلول های آن شاخی شده و به حالت ضخیم درمی آید؛ فیتیكول، لایه نازكی كه روی ناخن قرار می گیرد؛ بستر ناخن كه زیر صفحه ناخن قرار می گیرد و باعث چسبیدن ناخن به سطح زیرین می شود؛ هلال ناخن؛ شیار ناخن كه قابل رؤیت نیست؛ زیر ناخن ( قسمتی از پوست كه زیر لبه آزاد ناخن قرار گرفته و از بروز عفونت به داخل ناخن جلوگیری می كند). بنابراین ناخن ها در اثر تغییرات طبیعی و غیرطبیعی ، بیماری های پوستی و دیگر بیماری های داخلی سیستم ایمنی مانند بیماری های دریچه قلب، ریه، صدف (پسوریازیس) ، عروقی باعث تغییر شكل ناخن می شوند و در این حالت آنها به شكل چخماقی و فرو رفته ، انحنا یافته ، ضخیم شده، شیار شیار شده، در می آیند و لكه های رنگی روی ناخن ایجاد می شوند.
گزارش : ارمغان جوادنیا
ویژه نامه ایدز
تاب های «متفرقه» در فروشگاه اینترنتی تبیان
منبع : تبیان


همچنین مشاهده کنید