یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

سقف جایگاه


معمولاً در مناطقى که زمستان سرد و طولانى دارند سقف کاذبى در زير سقف اصلى احداث شده و بين اين دو سقف علوفه و کاه ريخته مى‌شود.
سقف کاذب ضمن گرم نگهداشتن داخل جايگاه مانع از نفوذ رطوبت به سقف اصلى مى‌شود. انتقال اندک گرما از طريق سقف به مراتب مهم‌تر از عمل انتقال به‌وسيله ديوار است. اگر سقف به‌راحتى گرماى جايگاه را به خارج انتقال دهد و به‌راحتى نيز هواى سرد بيرون را به داخل منتقل کند رطوبت بالا آمده تا زير سقف به‌راحتى به‌صورت قطرات آب هم سقف را مرطوب و هم به پائين ريزش مى‌نمايد.
براى اينکه هواى داخلى جايگاه اسب نسبت به اصطبل و آغل ديگر حيوانات رطوبت کمترى دارد لذا سقف‌هاى چوبى تعبيه شده برروى ستون‌هاى چوبى به شرط استفاده و ساخت صحيح مدت‌هاى طولانى قابل استفاده خواهند بود. اين نوع سقف‌ها معمولاً براى جايگاه‌هاى عادى و ساده بسيار مناسب مى‌باشند.
اگر در جايگاه اسبان‌کارى معمولى از سقف چوبى استفاده شده است بايد لايه‌اى از کاه‌گل برروى چوب پهن گردد. يک چنين سقفى از دماى خوبى برخوردار مى‌باشد. اما تنها عيب آن قابل نفوذ بودن کمتر از اندازه در مقابل رطوبت و مشکل شدن نگهدارى علوفه در زير سقف مى‌باشد. براى جلوگيرى از رطوبت برروى کاهگل تخته و يا گونى قيراندود شده کشيده مى‌شود.
اما در جايگاه‌هاى ويژه اسب‌ها لوکس و ارزشمند سقف‌هاى بتونى و يا آجرى و بلوکى نسبت به ديگر انواع سقف ارجحيت دارند.
جايگاه ماديان‌هاى آبستن و کرّه‌دار و در مراکزى که اسب‌ها آزادانه در حرکت مى‌باشند اغلب بدون سقف بوده و در صورت لزوم تنها از سقف کاذب استفاده مى‌شود. در مناطق خشک و گرم جايگاه بايد بدون سقف باشد.
همچنین مشاهده کنید