پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا
ترکیب و خواص غذائی آفتابگردان
دانه آفتابگردان بهرنگهاى سفيد و خاکسترى راهراه، قهوهاي، بنفشتيره و سياه ديده مىشود. وزن هر دانه آفتابگردان در ارقام گوناگون از ۵ تا ۱۲۰ گرم است. وزن هزار دانه رقم رکورد که در ايران کاشته مىشود، نظر بهشرايط کاشت و داشت از ۵۰ تا ۹۰ گرم نوسان دارد. |
درصد پوست در دانه آفتابگردان در رقمهاى بومى ۳۵ تا ۵۰ و در رقمهاى اصلاح شده حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. |
ميزان روغن دانه آفتابگردان در رقمهاى گوناگون ۲۶ تا ۵۰ درصد است، رنگ روغن آفتابگردان زرد روشن و داراى ويتامينهاى زياد و ارزش غذائى فراوان است. روغن آفتابگردان مرکب از تعدادى اسيد چرب بهشرح زير است: |
- اسيد اولئيک -Oleic Acid، به مقدار ۳۴ درصد |
- اسيد لينولئيک - Linoleic Acid، به مقدار ۶۵ درصد |
- اسيد پالميتيک -Palmitic Acid، به مقدار ۶ درصد |
- اسيد اِستاريک - Estearic Acid، به مقدار ۴ درصد |
دانه خشک آفتابگردان ۱۵ تا ۱۶ درصد پروتئين دارد. پس از روغنگيرى از دانه، کنجالهاى که باقى مىماند ۱۳ درصد فيبر و ۴۰ درصد پروتئين دارد. |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی دولت مجلس تعطیلی شنبه ها شورای نگهبان قوه قضائیه دولت سیزدهم رئیس جمهور رهبر انقلاب حسن روحانی مجلس یازدهم
مشهد سیل سیل مشهد قوه قضاییه تهران هواشناسی پلیس قتل شهرداری تهران فضای مجازی بارش باران سازمان هواشناسی
خودرو مالیات تعطیلی شنبه قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی دلار سایپا مسکن بورس
سریال تلویزیون نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران موسیقی فردوسی سحر دولتشاهی شاهنامه سینمای ایران دفاع مقدس سینما
دانشگاه تهران شورای عالی انقلاب فرهنگی فضا تحقیقات و فناوری
فلسطین رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه حماس چین ترکیه اوکراین نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر جواد نکونام بازی لیگ برتر ایران رئال مادرید باشگاه استقلال فولاد خوزستان مهدی طارمی فولاد
هوش مصنوعی گوگل عیسی زارع پور ایرانسل تبلیغات سرعت اینترنت ناسا موبایل تلفن همراه دوربین
دیابت چای سرطان چاقی کاهش وزن زوال عقل کودک بارداری سرماخوردگی