چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
ترکیب و خواص غذائی آفتابگردان
دانه آفتابگردان بهرنگهاى سفيد و خاکسترى راهراه، قهوهاي، بنفشتيره و سياه ديده مىشود. وزن هر دانه آفتابگردان در ارقام گوناگون از ۵ تا ۱۲۰ گرم است. وزن هزار دانه رقم رکورد که در ايران کاشته مىشود، نظر بهشرايط کاشت و داشت از ۵۰ تا ۹۰ گرم نوسان دارد. |
درصد پوست در دانه آفتابگردان در رقمهاى بومى ۳۵ تا ۵۰ و در رقمهاى اصلاح شده حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. |
ميزان روغن دانه آفتابگردان در رقمهاى گوناگون ۲۶ تا ۵۰ درصد است، رنگ روغن آفتابگردان زرد روشن و داراى ويتامينهاى زياد و ارزش غذائى فراوان است. روغن آفتابگردان مرکب از تعدادى اسيد چرب بهشرح زير است: |
- اسيد اولئيک -Oleic Acid، به مقدار ۳۴ درصد |
- اسيد لينولئيک - Linoleic Acid، به مقدار ۶۵ درصد |
- اسيد پالميتيک -Palmitic Acid، به مقدار ۶ درصد |
- اسيد اِستاريک - Estearic Acid، به مقدار ۴ درصد |
دانه خشک آفتابگردان ۱۵ تا ۱۶ درصد پروتئين دارد. پس از روغنگيرى از دانه، کنجالهاى که باقى مىماند ۱۳ درصد فيبر و ۴۰ درصد پروتئين دارد. |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست