پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

کارشناسی طراحی صنعتی


هدف تربيت کادر طراحى صنعتى مورد نياز حال و آيندهٔ کشور است به نحوى که قادر باشند در زمينه‌هاى مختلف طرح اشياء و قطعات صنعتى مورد نياز جامعه و صنايع را در جهت‌گيرى درست به سوى استقلال اقتصادى و فرهنگى با توجه به ابعاد انسانى و فرهنگى در طراحى صنعتى يارى دهند. داوطلب بايد در زمينه‌هاى مختلف فنى و هنري، اطلاعات عمومى و اجتماعى و ترسيم فنى داراى توانائى لازم بوده از خلاقيت کافى در زمينه‌هاى فنى و هنرى برخوردار باشد. دروس اين دوره به چهار دسته تقسيم مى‌شود:
۱. در زمينهٔ مبانى طراحي، طراحى صنعتي.
۲. دروس نظرى در زمينه‌هاى تکنولوژى و روش‌هاى علمى که براى طراحان صنعتى مورد نياز است (رياضيات، فيزيک، آشنائى با مواد و مصالح و ...).
۳. دروس تخصصى و سمينار در ارتباط با انقلاب صنعتى روز.
۴. دروس نظرى و عملى به منظور آموزش تکنيک‌هاى نمايش ايده‌ها مثل نمايش با وسايل گرافيکي، ماکت‌سازي، عکاسي.
فارغ‌التحصيلان مى‌توانند در جهت طراحى انواع توليدات صنعتى و در تيم‌هاى طراحى مراکز صنعتى به ‌عنوان سرپرست، هماهنگ کننده و يا مشاور فعاليت کنند. در کارخانه‌هاى توليدى به طراحى اشياء و کالاها پرداخته به‌ طور مستقل يا با همکارى کارشناسان ديگر به صنايع داخلى کمک کنند. امکان ادامهٔ تحصيل در اين رشته تا حد کارشناسى ارشد در داخل کشور و تا سطوح بالاتر در خارج از کشور وجود دارد. اين افراد به ‌علت کار عملى طراحى در دوران تحصيل به راحتى مى‌توانند در مراکز صنعتى کشور جذب شوند و با استفاده از طراحى قادر خواهند بود کالاهاى مورد نياز را تهيه و با توليدات مشابه خارجى رقابت کنند.
نظر دانشجويان: داوطلبان بايد رياضى و فيزيک و شيمى را در حد ديپلم رياضى و اطلاعات فنى را در حد ديپلم مکانيک عمومى و ماشين‌ ابزار دانسته و از مسائل هنرى نيز اطلاعاتى داشته باشند. خلاقيت، تجسم قوي، ذوق هنرى از شرايط موفقيت در اين رشته است. اين رشته همچون پلى است بين هنر و صنعت.
همچنین مشاهده کنید