|
|
|
|
|
ـ مواد لازم: |
تخم مرغ: ۲ عدد |
سیب زمینی: ۱ عدد |
نخود: ۱ فنجان |
جعفری ساطوری شده: قدری |
فلفل قرمز: قدری |
ترشی: ۰.۵ فنجان |
عدس: ۰.۲۵ فنجان |
آویشن: قدری |
سیر: ۲ عدد |
نمک: قدری |
|
ـ طرز تهیه: |
نخود را به همراه یک چهارم آن عدس ۲۴ ساعت بخیسانید و آنها را دو بار چرخ کنید هنگام چرخ کردن در بار دوم دو حبه سیر، یک عدد سیب زمینی کوچک، قدری نمک، فلفل قرمز و بکین پودر به ان اضافه کنید بعد به همراه یک عدد تخم مرغ از آن خمیر درست کنید ۲ ال ۳ ساعت که در یخچال ماند در روغن سرخش کنید، البته میتوانید از تابه کوچک ولی بلند استفاده کنید تا در روغن شناور باشد، توجه داشته باشید که اگر روغن در حال جوش باشد زمان مورد نیاز برای سرخ شدن آن کوتاه است، بعد از سرخ شدن گرم گرم آن را سرو کنید، بسته به طبع خود از سسهای مختلف استفاده کنید، جنوبیهای ایران فلافل را با ترشی تند و کم آب میل میکنند. |
|
|
ـ مواد لازم: |
برنج: ۱۰۰۰ گرم |
کلم: ۱۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم |
روغن: ۲۵۰ گرم |
زعفران: ۱ قاشق مرباخوری |
|
ـ طرز تهیه: |
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده کرده و کمی نمک و فلفل و مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست میکنیم دو تا سه قاشق روغن در تابه میریزیم و داغ میکنیم کوفتهها را در روغن کمی سرخ میکنیم و کنار میگذاریم کلم برگ را خرد میکنیم، بعد میشوئیم و با ۲ تا ۳ لیوان آب و کمی نمک چند جوش میدهیم تا کلم نرم شود، بعد کلم را در آبکش میریزیم و در چهار تا پنج قاشق روغن آبکرده سرخ میکنیم و کوفته ریزه و کلم را مخلوط میکنیم و با یک لیوان آب و کمی زعفران سائیده و کمی نمک و فلفل میگذاریم چند جوش بزند بهطوری که آب آن نصف شود برنج را آبکش مینمائیم و ته دیگ را کمی روغن و آب ریخته یک سوم از برنج را در دیگ میریزیم نصف از کلم و کوفته را روی برنج ریخته با نصف بقیه برنج روی آن را میپوشانیم و بقیه کوفته و کلم را روی برنج میریزیم و با بقیه برنج روی آن را میپوشانیم و پلو را دم میکنیم. |
|
بدیهی است آب کوفته و کلم را باید با روغن مخلوط نموده روی برنج داده و پلو را دم نموده و ممکن است یک قاشق سوپخوری گرد لیمو عمانی یا دو سه قاشق سوپخوری گرد قوره نیز با کوفته و کلم مخلوط کنیم و لای پلو بریزیم. در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است. |
|
|
ـ مواد لازم: |
برگ مو: ۵۰۰ گرم |
سبزی: ۱۰۰۰ گرم |
باقلا: ۲۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم |
ماست ساده کم چرب: ۱ فنجان |
روغن اعلای کرمانشاهی: ۱۰۰ گرم |
برنج: ۵۰۰ گرم |
ادویه: قدری |
زردچوبه: قدری |
نمک: قدری |
|
ـ طرز تهیه: |
سبزی که می بایست شامل تره، پیازچه، شوید، مرزه، ترخون و نعناع باشد خوب شسته و خرد کنید. باقلا را نیز بپزید، آنگاه برنج را شسته آب آنرا گرفته و سبزی، باقلا و گوشت و روغن و ماست را مخلوط کرده و به اندازه دلخواه نمک و ادویه و زرد چوبه به آن اضافه نموده و داخل برگ گذاشته و آنها را داخل قابلمه بچینید. |
|
یک بشقاب برروی آنها گذاشته و آب گرم درست مماس با دلمهها بروی آنها ریخته و آن را روی شعله ملایم گذاشته تا بپزد و آب آن تبخیر شود، حالا غذای شما آماده است و میتوانید تا سرد نشده آن را سرو کنید. اگر مطابق با مقدار مواد اولیه مصرف کنید غذا فوق برای ۶ نفر میباشد. |
|
|
ـ مواد لازم: |
بادمجان: ۱۰ عدد |
پیاز: ۱۰۰ گرم |
زعفران: قدری |
نعناع: قدری |
کشک: ۵۰۰ گرم |
خرما: ۲۵۰ گرم |
روغن: ۲۲۵ گرم |
فلفل: قدری |
زردچوبه: قدری |
نمک: قدری |
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری |
گوشت بدون استخوان: ۲۰۰ گرم |
نخود: ۱۰۰ گرم |
گردو: ۱۲ عدد |
|
ـ طرز تهیه: |
بادمجانها را پوست کنده و حلقه حلقه بریده رویش نمک بپاشید و کنار بگذارید، سپس نخود را در آبجوش ریخته پوستش را در آورید بعد گوشت را قیمه کنید و در دو قاشق روغن و پیاز رنده شده سرخش کنید. همین که سرخ شد نخود پوست گرفته را مخلوطش کنید و بگذارید بپزد، پخته که شد، رب گوجه فرنگی را روی آن بریزید آنگاه روغن را در تاوه ریخته بادمجانها را در آتش ملایم سرخ کنید. |
|
وقتی که دو طرف بادمجانها سرخ شد، کمی آب جوش در آن ریخته باز هم بگذارید کمی بپزد، همین که پخته شد کشک را هم روی آن ریخته از آتش پائید آورید. هسته خرماها را بیرون آورده پوست مغز گردو را گرفته نعناع داغ را آماده کنید، خرما و مغز گردو و نعناع و زعفران سائیده شده را در موقع کشیدن بادمجانها در بشقاب روی آنها بریزید، بالای خرما و نعناع داغ، کشک بریزید و با دمجانها را سر سفره بیاورید. |
|
|
ـ مواد لازم: |
پاچه: ۴ عدد |
کله: ۱ عدد |
دنبه: ۱۵۰ گرم |
سیراب و شیردان و غیره: ۱ دست |
نمک: ۲ قاشق سوپخوری |
زعفران: قدری |
پیاز: قدری |
|
ـ طرز تهیه: |
موهای زیر پاچه را با تیغ ژیلت تراشیده دو سه بار در آب شسته و با دو یا سه پیاز کوچک و ۵ یا ۶ برگ بو در یک دیگ ریخته در آب جوش بپزید، آب باید تا ده سانتیمتر روی کله پاچه قرار بگیرد اول با آتش تند و سپس با آتش ملایم ۴ ال ۵ ساعت بپزید. |
|
اگر آب در دیگ روی بکاهش نهاد و کله پاچه نپخته ماند، مجدداً کمی آب جوش رویش بریزید، موقع پخته شدن باید فقط به اندازه دو سه کاسه آب، در دیگ کله پاچه باقی بماند. همین که کله پاچه پخته شد، نیم مثقال زعفران سائیده را در آبجوش حل نموده رویش ریخته، دو قاشق سر خالی نمک نرم با دنبه کوبیده رویش بپاشید. موقع کشیدن کله پاچه را همراه پیاز ترشی سر سفره بیاورید. |