|
|
بستهبندىهاى مختلف،
داراى خصوصيات متفاوتى هستند. به
همين دليل بستهبندى را شاخهاى
از علم اقتصاد و هنر مىدانند.
|
|
هماهنگى طرح بستهبندى با
محتويات، نحوه نگهداري، نحوهٔ
حملونقل امرى ضرورى است. بسته نه
تنها بايد فرآورده را محفوظ نگه
دارد، بلکه مصرفکننده را نيز
بايد جلب کند و اطلاعات لازم را به
او بدهد. و بايد بتوان فرآورده را از
داخل آن به راحتى خارج کرد و موقعى
که خالى شد بتوان پوشش هر بسته را از
بين برد. علاوه بر اين زيبايى بسته
باعث زيبايى محيط مىشود. امروزه
بستهبندى بيشتر با کاغذ صورت
مىگيرد.
|
|
بستهبندىها در انواعتجارى و صنعتى و دستى شامل جعبههاى مقوايى تاشده، جعبههاى سينىشکل، جعبههاى لولهاىشکل، لفافپيچ، جعبههاى کاغذى انعطافناپذير و بستهبندىهاى انعطافپذير است.
|
|
|
|
|
جعبههاى تاشده براى هر نوع
فرآيند چاپى مناسبند. و براى دارو،
غذا، هديه، لوازم آرايشي،
اسباببازى و لوازم خانه مناسب
هستند.
|
|
جعبههاى سينىشکل که از
اشکال اصلى جعبههاى تاشو هستند،
در مواردى چون پاکت سيگار، سينى
هادى نانوايي، جعبه بستني، پيتزا
و جعبهٔ لباس بکار مىروند.
|
|
جعبههاى لولهاى شکل که
بشکل تيوپ هستند، براى بستهبندى
بطرىها و لوازم بهداشتى و آرايشى
بکار مىروند و اغلب در يکى از
ديوارهها پنجره يا در دارند تا
محصول ديده شود.
|
|
لفافپيچ نوعى بستهبندى
براى اسباببازىها، لوازم خانگى
و محصولات منحنى است، که مستلزم
پيچيدن لايهاى از پلاستيک به دور
شيء موردنظر و حرارت دادن آن است.
|
|
جعبههاى کاغذى
انعطافناپذير، ظروفى سخت و دائمى
هستند. اين جعبهها امروزه در
طرحها و پرداختهاى جديد و جالبى
موجود مىباشد و عمدتاً براى
محصولات تجملي، لوازم آرايش،
جواهرات و دوربين بکار مىرود.
مواد اوليه اين جعبهها، مقوا و
مواد پوشاننده است. از کاغذها و
پارچههاى متنوع نيز براى پوشاندن
جعبهها مىتوان استفاده کرد.
|
|
بستهبندىهاى
انعطافپذير از قبل از تاريخ مورد
استفاده بوده است. اشکال و فرمهاى
بعدى آن شامل بستهبندى کاغذى است
که بعدها در توليد انبوه توسط جرج
وست کارخانهدار نيويورکى ابداع
شد.
|
|
شناخت سلفون و گسترش
لايههاى پلاستيکى و زرورقهاى
مخصوص و همچنين شيوههاى پوششدار
کردن باعث توسعه انواع گوناگون،
مصارف تازهاى براى بستهبندى
انعطافپذير گرديد.
|
|
امروزه بزرگترين
مصرفکننده بستهبندىهاى
انعطافپذير، صنايع غذايى است.
برخى از اين بستهها که براى منجمد
کردن، پختن، مخلوط کردن، محافظت
کردن و ذخيره کردن مواد غذايى
طراحى شدهاند، تأثير زيادى در
صنايع غذايى بويژه در زمينه
غذاهاى آماده دارند.
|
|
|
|