پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
عوامل مؤثر در کیفیت علوفه
علوفههاى خشبى که قسمت اعظم نشخوارکنندگان را تشکيل مىدهد کيفيت آنها به فاکتورهاى زير بستگى دارد: |
۱. نسبت تغييرات مقدار سلولز به پروتئين، هرچه گياه پربرگ و نسبت برگ به ساقه بيشتر باشد مواد پروتئينى گياه بيشتر و در نتيجه مواد مغذى بيشتر داشته و هضم آن بهتر و راحتتر صورت مىگيرد. |
۲. نوع خاک، غنى يا فقير بودن خاک در توليد علوفه با کيفيت و کميت خوب اهميت زيادى دارد. |
۳. در مورد علوفهٔ خشک، مرحلهٔ درو، گياهان علوفهاى بايد در مرحلهاى از رشد چيده شوند که نسبت برگ به ساقه زياد باشد. |
۴. نوع گياه، بدين ترتيب که ارزش غذائى گياهان مختلف با يکديگر متفاوت است. |
براى بهدست آوردن علوفهٔ بيشتر و بهتر از مراتع (مصنوعى و طبيعى) رعايت نکات زير توصيه مىشود: |
۱. ترکيب علوفه و تغييراتى که بهعلل مختلف در آن ايجاد مىشود. |
۲. بهرهبردارى صحيح از مراتع دائمى و موقتى و انتخاب گياه مناسب با در نظرگرفتن شرايط محيطى. |
۳. تقويت مراتع و بهبودى روشهاى زراعى. |
۴. انتخاب روش ساده، آسان، مطمئن و اقتصادى در نگهدارى علوفه. |
مهمترين علوفههائى که بيشتر در تغذيهٔ دام مورد استفاده قرار مىگيرد شامل گياهان تيره گرامينه (Gramineae)،(غلات) و لگومينوز (Leguminose)،(حبوبات) است. |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست