سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024


روند کاهش جمعیت در ایران کند شد
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ / سایت فرهیختگان / اجتماعی

روند کاهش جمعیت در ایران کند شد

معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست‌خبری هفته جمعیت از توقف روند کاهش جمعیت در کشور خبر داد.

یک دقیقه قبل۰0 0 با اعلام معاون وزیر بهداشت؛روند کاهش جمعیت در ایران کند شدمعاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست‌خبری هفته جمعیت از توقف روند کاهش جمعیت در کشور خبر داد.حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت صبح امروز در نشست‌خبری هفته جمعیت گفت: در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۴۰ هزار نفر تولد کمتری داشتیم اما در سال ۱۴۰۲ روند نزولی نرخ موالید کاهش و به ۱۷ هزار تولد رسید. همچنین در دو سال اخیر جلوی کاهش جمعیت گرفته شده و در سال ۱۴۰۲ سن زایمان مادران پایین‌تر آمده است.

پیش از این صابر جباری، مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت، گفت: بر اساس آمارها میزان موالید در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال در کشور افزایش یافته است. در سال ۱۴۰۱ در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال میزان موالید ۱۶ و ۵۴ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ درصد موالید کشور افزایش یافته است.

جباری گفت: در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال موالید از سال ۱۳۹۸ کاهشی بود که ۱۴۰۱ به ۲۴ و ۱۲ صدم درصد رسید و در سال ۱۴۰۲، ۲۴ و ۳۹ صدم درصد موالید کشور را داشته‌اند. مسؤول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که درصد زایمان‌های سوم به بعد در کشور افزایش یافته است، افزود: فرزند سوم در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷ و ۵۹ صدم درصد موالید بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ افزایش یافت. فرزند چهارم و پنجم نیز آمارهای افزایشی در کشور را نشان می‌دهد که نشانه اصلاح الگوی صحیح فرزندآوری است. وی گفت: از سال ۱۳۹۴ به بعد شاهد کاهش موالی در کشور بودیم که با شیب تندی مواجه بودیم، اما در برخی از سال‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار کاهش یافته است.

جباری اضافه کرد: پس از اجرای قانون حمایت از خانواده از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ روند کاهش موالید در کشور با شیب کمتری ادامه یافت که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ این رقم افزایشی شود. میزان فاصله ازدواج تا تولد نخستین فرزند از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته است و البته سیاست گذاری بر فرزندآوری در دو سال اول ازدواج است. زیرا، فرزندآوری در دو سال اول ازدواج موجب تشخیص به هنگام ناباروری و درمان مؤثر آن خواهد شد.

جباری با عنوان این مطلب که نرخ رشد جمعیت و باروری در کشور به ثبات رسیده و شیب نزولی آن متوقف شده است، افزود: نرخ رشد جمعیت ۰.۶ است و نرخ باروری کلی ۱.۶ درصد است. تا پیش از بسته شدن پنجره جمعیت کشور باید از این فرصت استفاده کرد و تاکید بر فرزندآوری جوانان دهه ۶۰ است.  باید به نرخ جانشینی در باروری کلی کشور دست یابیم که رقم آن ۲.۵ فرزند برای هر زوج است. شاید بر اساس آمارهای بین المللی این رقم ۲.۱ درصد باشد، اما به سبب کاهش میزان موالید در کشور رقم مورد نیاز کشورمان ۲.۵ در نظر گرفته شده و باید از رقم ۱.۶ کنونی به ۲.۵ برسیم. جباری تاکید کرد: زمان پنجره جمعیتی کشورمان ۵ سال است.

همچنین محمداسماعیل اکبری، فوق تخصص غدد و سرطان و رئیس انجمن اموزش پزشکی ایران درباره آمارهای کهنسالی جمعیت در کشور نیز در ایران باره گفته بود: به نظر می‌رسد که شرایط از قبل وخیم تر شده است. ما تا بیست سال دیگر نزدیک به ۹۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم شد و کشورهای اطرافمان هم همین میزان خواهند بود.

بیشتر بخوانید چند درصد جمعیت کشور جوان هستند؟قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه داردکاهش جمعیتلینک کوتاه: