شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


ردیابی داروها در خون تنها با نمونه اثر انگشت
۳ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / فناوری

ردیابی داروها در خون تنها با نمونه اثر انگشت

دانشمندان از عرق انگشت برای ردیابی داروها در جریان خون با دقت ۹۶ درصد استفاده کردند.

ردیابی داروها در خون تنها با نمونه اثر انگشت

دانشمندان از عرق انگشت برای ردیابی داروها در جریان خون با دقت ۹۶ درصد استفاده کردند. به گزارش ایسنا، مطالعه جدیدی از دانشگاه ساری (Surrey) گیلدفورد،  انگلستان با مورد هدف قرار دادن بیماری سل، به بررسی آنتی بیوتیک‌ها در جریان خون با استفاده از عرق نوک انگشت پرداخت و آنها را تقریبا با همان دقتی مشابه آزمایش خون شناسایی کرد.

به نقل از آی‌ای، سل یکی از علت‌های اصلی مرگ و میر ناشی از یک عامل عفونی است. اگرچه، سل قابل درمان است اما تقریبا ۵۰ درصد  از بیماران به طور کامل به رژیم طولانی مدت آنتی بیوتیک تجویز شده خود پایبند نیستند.

در این موارد، نظارت بر درمان بیمار بسیار اهمیت پیدا می‌کند زیرا هر گونه انحراف از برنامه تجویزی آنها ممکن است اثربخشی آن را مهار کند و در عوض منجر به سل مقاوم به دارو شود. دانشمندان دانشگاه ساری می‌خواستند این شکاف را برطرف کنند. آنها مطالعه‌ای را برای ارزیابی بهترین زمان برای آزمایش وجود دارو در جریان خون و تعیین میزان مصرف دارو انجام دادند.

چرا عرق روی نوک انگشت؟

پروفسور بیلی می‌گوید که آنها به دلیل کارشان در پزشکی قانونی تصمیم گرفتند با عرق نوک انگشت کار کنند. این مطالعه بررسی می‌کند که با تجزیه و تحلیل ترکیب شیمیایی اثر انگشت باقیمانده در صحنه جرم چه اطلاعاتی را می‌توان به دست آورد. اثر انگشت یک نمونه راحت برای آزمایش بالینی است، زیرا کاملا بدون درد و غیرتهاجمی است.

تیم پروفسور ملانی بیلی (Melanie Bailey) نمونه‌های خون، بزاق و عرق را از بیماران در بیمارستان‌ها در طول همه‌گیری کووید جمع‌آوری کردند. در حالی که جمع‌آوری خون و بزاق دشوار بود، اما مشکلی در جمع آوری عرق نداشتند. آنها از این درک به دست آمده در جدیدترین مطالعه خود در مورد درمان سل استفاده کردند.

این گروه یک نمونه از ده بیمار مبتلا به سل را در مرکز پزشکی دانشگاه گرونینگن (UMCG) در هلند جمع آوری کردند. دکتر اونو آکرمن (Onno Akkerman) می‌گوید: جمع آوری نمونه‌های ما بسیار ساده بود. ما از بیماران خواستیم دست‌های خود را بشویند، دستکش لاتکس بپوشند تا عرق کنند و سپس نوک انگشتان خود را روی مربع‌های کاغذی فشار دهند.

دانشمندان آنتی‌بیوتیک‌ها و متابولیت‌های تولید شده با مصرف دارو را به ترتیب با دقت ۹۶ و ۷۷ درصد شناسایی کردند. آنها توانستند وجود دارو را بین یک تا چهار ساعت پس از مصرف تشخیص دهند در حالی که نسخه متابولیزه شده پس از شش ساعت بهترین عملکرد را داشت. بنابراین، داده‌های آنها نشان می‌دهد که بهترین زمان برای آزمایش، یک تا شش  ساعت پس از مصرف دارو است.

چنین اطلاعاتی بر بیماری سل که باید برای درمان آن از یک برنامه درمانی دقیق پیروی شود، تاثیر می‌گذارد.

دکتر کیتی لانگمن (Katie Longman)، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: پزشکان باید بررسی کنند که آیا بیماران مبتلا به سل آنتی بیوتیک‌های خود را مصرف می‌کنند یا خیر. انجام این کار با استفاده از اثر انگشت به جای خون بسیار سریع‌تر و راحت‌تر است.

عرق مانند خون یک خطر زیستی نیست

نمونه گیری خون نیاز به آموزش و کار تخصصی دارد زیرا خون به دلیل ظرفیت انتقال بیماری، یک خطر زیستی است. در مقابل، جمع آوری عرق اثر انگشت را می‌توان بدون نیاز به پارامترهای خاص انجام داد.

پروفسور بیلی می‌گوید: تا به حال، آزمایش خون، استاندارد طلایی برای تشخیص داروها در بدن یک فرد بوده است. اکنون می‌توانیم نتایجی را به دست آوریم که تقریبا به همان اندازه دقیق هستند و از طریق عرق اثر انگشت به دست می‌آیند.

به گفته پروفسور بیلی، این روش غیرتهاجمی می‌تواند بر توسعه داروها تأثیر بگذارد و همچنین آزمایش‌های مربوط به مصرف مواد غیرقانونی را نیز تسهیل کند.

انتهای پیام خبرنگار هستی وفایی دبیر زهرا ابراهیم‌آبادی لینک کوتاه برچسب‌ها: بیماری سل اثر انگشت لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال