یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024


دانشجویان پاسخ می‌دهند؛ چرا انتخابات؟
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

دانشجویان پاسخ می‌دهند؛ چرا انتخابات؟

دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فردا جمعه، ۱۵ تیرماه در کشورمان برگزار خواهد شد. انتخاباتی سرنوشت‌ساز که می‌تواند سرنوشت کشور را طی ۴ سال آینده رقم زند. مسلم است که برای این انتخابات هر کسی از هر قشر و صنف و سلیقه‌ای دغدغه‌هایی دارد.

دانشجویان پاسخ می‌دهند؛ چرا انتخابات؟

ایسنا/فارس دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فردا جمعه، ۱۵ تیرماه در کشورمان برگزار خواهد شد. انتخاباتی سرنوشت‌ساز که می‌تواند سرنوشت کشور را طی ۴ سال آینده رقم زند. مسلم است که برای این انتخابات هر کسی از هر قشر و صنف و سلیقه‌ای دغدغه‌هایی دارد. دانشجویان به عنوان یکی از اصلی‌ترین اقشار سرنوشت‌ساز جامعه همواره در رویدادهای مختلف که مربوط به آینده کشور و به خصوص آینده خودشان است، حضور دارند و در این زمینه شاید نظرات متفاوت‌تری نسبت به سایر اقشار دارند.

در این راستا سراغ چند نفر از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های استان فارس می‌رویم تا نظر آنان را درباره انتخابات جویا شویم.

دبیر مرکز مطالعات دانشگاهی صدر بسیج دانشجویی فارس در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: به قول مرحوم آیت‌الله بهشتی، دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می‌شود.

امیرحسین سلیمانیان افزود: دانشجو همواره یکی از عناصر پررنگ، مهم و تأثیرگذار در جریانات و حوادث‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده و هست. یکی از اموراتی که بستری برای نقش‌آفرینی سیاسی برای دانشجویان است، امر انتخابات است، مخصوصاً انتخابات ریاست جمهوری که درحال حاضر آن را در پیش‌رو داریم.

وی بیان کرد: مشارکت در انتخابات در ابعاد مختلف باعث تأثیرگذاری سیاسی و ایفای نقش دانشجو می‌شود، از طرفی با مشارکت در انتخابات در یک امر سیاسی و انتخابی سیاسی به صورت مستقیم شرکت کرده‌اید و از طرفی دیگر با شرکت در انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح مورد نظر خودتان، خود را در مسیر مطالبه‌گری از آن کاندید در آینده قرار می‌دهید و ناخودآگاه در جریان کنش‌گری های سیاسی و مطالبات اجتماعی قرار می‌گیرید.

سلیمانیان اظهار کرد: در مبحثی دیگر شرکت در انتخابات از آنجا حائز اهمیت است که نظام مقدس جمهوری اسلامی در فلسفه سیاسی خود تکیه بر امر مردم‌سالاری دینی دارد و با شرکت در انتخابات، دانشجو به عنوان یک شهروند ایرانی مطلع و آگاه از حق مشارکتی خود در نظامی متکی بر مردم‌سالاری دینی استفاده کرده و همچنین به حمایت از این پاشنه آشیل در فلسفه سیاسی نظام سیاسی کشور پرداخته است.

به گفته وی، دانشجو به عنوان نیروی فعال، جوان و پویا با حضور در صحنه انتخابات می‌تواند از بسیاری از توانایی‌های خود برای نقش‌آفرینی در فضای سیاسی استفاده کند، از تبیین اندیشه، مواضع و آرای خودش تا تبیین و دفاع از اندیشه افرادی که خود را طرفدار آنان می‌دانند.

این فعال دانشجویی یادآور شد: در وضعیت فعلی که ما شاهد آن هستیم متاسفانه علی‌رغم وجود بستر ایفای نقش و همچنین انرژی و نیروی جوانی در دانشجو، میزان حضور دانشجویان و مردم در انتخابات با روندی نزولی همراه است که دلیل آن را موارد مختلفی می‌دانم که از بین آن‌ها به نظر بنده دو مورد مهمتر از دیگر موارد است، یکی مباحث اقتصادی و معیشتی است که می‌تواند فشارهای زیادی را بر مردم وارد کند و آنان را از وضعیت ناراضی کند و در موردی دیگر فاصله‌گیری سبک زندگی، ادبیات و نوع نگرش و اندیشه مسئولان با سبک زندگی، ادبیات و نوع نگرش عامه مردم باعث شده است تا شاهد یک خلأ ارتباطی و تعاملی بین مسئولان و مردم باشیم که دقیقا اینگونه به‌نظر می‌رسد که دانشجویان توانایی مطالبه این موارد را از مسئولان دارند و می‌توانند آغاز کننده این مسیر در جهت نزدیکی ادبیات فکری و زیست جهان مسئولان و مردم باشند.

نیلوفر محمدی، دانشجوی دانشگاه پیام نور شیراز هم به خبرنگار ایسنا گفت: نقش زنان در آینده ایران باید پررنگ‌تر از امروز باشد. توقع دختران و بانوان ایران از رئیس جمهور آینده افزایش حضور و نقش‌آفرینی زنان در سطح جامعه است.

وی بیان کرد: خوشبختانه به مرور زمان شاهد افزایش حضور زنان در دستگاه‌های دولتی و در سطح جامعه هستیم اما تا رسیدن به سطح ایده‌آل فاصله زیادی داریم. زنان به عنوان معلمان اصلی تربیت جامعه درون خانواده نقش مهم و تاثیرگذاری در تربیت نسل جدید و تصمیم‌گیری‌های کلان دارند.

عضو سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس اظهار کرد: از رئیس جمهور آینده توقع داریم صرفا برای افزایش سبد رای خود از زنان و دختران استفاده ابزاری نشود و به طور واقعی و حقیقی شاهد حمایت از بانوان و رفع یکسری محدودیت‌هایی که برای بانوان جهت نقش‌آفرینی بیشتر در جامعه هست، صورت گیرد. قطعا با این دیدگاه شاهد افزایش مشارکت و حضور بانوان در انتخابات خواهیم بود.

دانشجوی دانشکده علوم قرآنی شیراز و دبیر کانون جدال بین تمدنی ۸۰ سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس هم به خبرنگار ایسنا گفت: امروز در برهه بسیار حساسی قرار گرفته‌ایم و از طرفی شرایط حساس جهانی و نقش ایران عزیز در سطح بین‌المللی مهم است.

ابوالفضل امیدواری ادامه داد: اگر امروز می‌خواهیم به دوره‌های قبل برگردیم و باز شرایط حساس کنونی را درک نکنیم، قطعا شکستی قطعی در انتظارمان است.

وی بیان کرد: امروز انتخابی مهم در پیش‌رو داریم. انتخاب فردی که هم به معیشت مردم فکر می‌کند هم به فکر بازی دادن کشورمان در بازی‌های جهانی و هم نگاهش به داخل کشور و جوانان ما است نه به خارج از کشور، خلاصه کلام با دو دیدگاه روبه‌رو هستیم یکی حرف از تقویت کشور و اجازه دادن به مردم و مشارکت در امور کشور را می‌گوید و با اقتدار روبه روی ظلم ایستادن و برنامه داشتن را اما دیگری به فکر کدخدای قبلی است که باید با او صحبت کرد.

دانشجوی دانشگاه پیام نور شیراز و مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس هم به خبرنگار ایسنا گفت: امروز رای بالا پشتوانه عملکرد قوی رئیس جمهور چهاردهم است.

امیررضا خرمدل افزود: در مقاطع گوناگون و انتخابات مختلف ریاست جمهوری فراز و نشیب‌های گوناگونی در حضور مردم و مشارکت آنان در انتخابات روی داده است. گلایه مردم امری به حق و طبیعی است. مردم آگاه و وطن دوست ما هیچ گاه با صندوق‌های رای قهر نکرده‌اند.

وی بیان کرد: امری که امروز در مورد مشارکت در انتخابات شاهدش هستیم دلخوری مردم نسبت به مسئولین و وعده‌های انجام نشده آنان است. تورم، گرانی، مشکلات مسکن، فسادهای گوناگون و بحران‌های مختلف در سال‌های گذشته مردم را خسته کرده است.

خرمدل با تأکید بر اینکه رئیس جمهور جدید از هر تفکر و هر جناحی که باشد، باید نسبت به درخواست‌های مردم صادق باشد و واقعیت‌ها را بیان کند تا مردم هم از او حمایت کنند، گفت: اگر رئیس جمهور برنامه دقیقی از آینده داشته باشد و با تمام توان به میدان حل مشکلات مردم بیاید یقینا شاهد افزایش مشارکت مردم در صحنه خواهیم بود. توقع نسل جوان کشور توقعی افزون بر بقیه نسل‌هاست.

این فعال دانشجویی با تصریح اینکه امروز دهه هفتادی‌ها و دهه هشتادی‌ها به عنوان پرچمداران حرکت کشور به سوی آینده ایران با مشکلات مختلفی رو در رو هستند، گفت: مشکلات اشتغال، مشکلات اقتصادی، موانع مختلف جهت ازدواج به ویژه ازدواج آسان، سربازی و سردرگمی بعد از تحصیل مشکلات مهم نسل جدید هستند که آن‌ها را ‌دلسرد کرده است.

مدیر اجرایی سازمان جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: با امید به جهش در آینده ایران و برای ایران عزیز با مشارکت خود در انتخابات آینده‌ای درخشان‌تر را می‌سازیم.

انتهای پیام خبرنگار زهرا عسگری دبیر زهرا حبیب پور دبیر زهرا عسگری لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-سیاسی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح دانشجويان لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال