شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
۱۴۰۳/۰۲/۲۵ / خبرگزاری ایسنا / اجتماعی
نقش یک روغن گیاهی در کاهش خطر مرگ مرتبط با زوال عقل
بر اساس مطالعه جدید متخصصان دانشگاه هاروارد، مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ بر اثر زوال عقل را کاهش میدهد.
نقش یک روغن گیاهی در کاهش خطر مرگ مرتبط با زوال عقل
بر اساس مطالعه جدید متخصصان دانشگاه هاروارد، مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ بر اثر زوال عقل را کاهش میدهد. به گزارش ایسنا، طبق مشاهده و بررسی ۹۲ هزار نفر طی ۲۸ سال، مصرف روزانه هفت گرم روغن زیتون، یعنی قدری بیشتر از یک قاشق چایخوری، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را در مقایسه با کسانی که هرگز یا به ندرت روغن زیتون خورده بودند، ۲۸ درصد کاهش داد. نتایج این تحقیق روز دوشنبه در مجله جاما نتورک اوپن (JAMA Network Open) منتشر شد.
به گفته نویسندگان پژوهش، این اولین بار است که ارتباط میان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانهای و خطر مرگ ناشی از زوال عقل بررسی میشود.
«آن جولی تسیر»، یکی از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه هاروارد، میگوید: این تحقیق بر دستورالعملهای غذایی تاکید میکند که در آنها از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون استفاده میشود و نشان میدهد که این توصیهها نه تنها از سلامتی قلب بلکه به طور بالقوه از سلامتی مغز هم حمایت میکند. انتخاب روغن زیتون طبیعی به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز تجاری، انتخاب مطمئنی است و خطر ابتلا به زوال عقل کشنده را کاهش میدهد.
در این مطالعه مجموعه اطلاعات ۶۰ هزار و ۶۰۰ زن که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ در مطالعه «سلامت پرستاران» شرکت کرده بودند و همچنین حدود ۳۲ هزار مرد در همان دوره که در پژوهش «متخصصان سلامت» شرکت کرده بودند، بررسی شد. پژوهش اول عوامل خطر در بیماریهای مزمن عمده را در میان زنان در آمریکای شمالی بررسی کرد، در حالی که دومی به دنبال همان موضوع اما برای مردان بود.
نویسندگان مطالعه جدید، رژیم غذایی شرکتکنندگان را هر چهار سال یک بار از طریق یک پرسشنامه و شاخص تغذیه سالم جایگزین که رتبهبندی غذاها و مواد غذایی موثر در بیماریهای مزمن را نشان میداد، ارزیابی میکردند. هرچه فرد در این شاخص امتیاز بیشتری کسب کند، بهتر است.
طبق نتایج به دستآمده، جایگزین کردن پنج گرم یا ۱.۲ قاشق چایخوری روغن زیتون به جای مارگارین یا سس مایونز هشت تا ۱۴ درصد خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش میدهد. در عین حال نتایج جایگزینی با روغنهای گیاهی دیگر یا کره قابلتوجه نبود.
به گزارش ایندیپندنت، البته متخصصان خاطرنشان کردهاند این تحقیق یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند بلکه وجود یک ارتباط را نشان میدهد و همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.
به گفته تسیر، فواید بالقوه روغنزیتون برای سلامتی مغز احتمالا به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند از سد خونی مغز عبور کنند و مستقیما بر مغز تاثیر بگذارند. همچنین روغن زیتون احتمالا به دلیل مزیتهایی که برای سلامتی قلب و عروق دارد، غیرمستقیم هم بر سلامتی مغز تاثیر میگذارد.
«دیوید کورتیس»، استاد افتخاری ژنتیک، تکامل و محیط زیست در دانشگاه کالج لندن نیز میافزاید که حدود نیمی از موارد زوال عقل ناشی از بیماریهای عروقی است، بنابراین هر چیزی که سلامتی قلب و عروق را بهبود بخشد مانند سیگار نکشیدن، انتظار میرود که خطر زوال عقل را هم کاهش میدهد.
روغن زیتون برای سلامتی قلب، مغز، استخوانها و دیگر اعضای بدن مفید است. علاوه بر پختوپز با آن، میتوان در تهیه سس سالاد، سس سرکه و سس پستو هم از آن استفاده کرد و از مزیتهایش بهرهمند شد.
انتهای پیام خبرنگار جواد فرجالهی دبیر معصومه انصاری لینک کوتاه برچسبها: روغن زيتون زوال عقل مرگ بيماري زيتون لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما ساناپرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال
بر اساس مطالعه جدید متخصصان دانشگاه هاروارد، مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ بر اثر زوال عقل را کاهش میدهد. به گزارش ایسنا، طبق مشاهده و بررسی ۹۲ هزار نفر طی ۲۸ سال، مصرف روزانه هفت گرم روغن زیتون، یعنی قدری بیشتر از یک قاشق چایخوری، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را در مقایسه با کسانی که هرگز یا به ندرت روغن زیتون خورده بودند، ۲۸ درصد کاهش داد. نتایج این تحقیق روز دوشنبه در مجله جاما نتورک اوپن (JAMA Network Open) منتشر شد.
به گفته نویسندگان پژوهش، این اولین بار است که ارتباط میان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانهای و خطر مرگ ناشی از زوال عقل بررسی میشود.
«آن جولی تسیر»، یکی از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه هاروارد، میگوید: این تحقیق بر دستورالعملهای غذایی تاکید میکند که در آنها از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون استفاده میشود و نشان میدهد که این توصیهها نه تنها از سلامتی قلب بلکه به طور بالقوه از سلامتی مغز هم حمایت میکند. انتخاب روغن زیتون طبیعی به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز تجاری، انتخاب مطمئنی است و خطر ابتلا به زوال عقل کشنده را کاهش میدهد.
در این مطالعه مجموعه اطلاعات ۶۰ هزار و ۶۰۰ زن که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ در مطالعه «سلامت پرستاران» شرکت کرده بودند و همچنین حدود ۳۲ هزار مرد در همان دوره که در پژوهش «متخصصان سلامت» شرکت کرده بودند، بررسی شد. پژوهش اول عوامل خطر در بیماریهای مزمن عمده را در میان زنان در آمریکای شمالی بررسی کرد، در حالی که دومی به دنبال همان موضوع اما برای مردان بود.
نویسندگان مطالعه جدید، رژیم غذایی شرکتکنندگان را هر چهار سال یک بار از طریق یک پرسشنامه و شاخص تغذیه سالم جایگزین که رتبهبندی غذاها و مواد غذایی موثر در بیماریهای مزمن را نشان میداد، ارزیابی میکردند. هرچه فرد در این شاخص امتیاز بیشتری کسب کند، بهتر است.
طبق نتایج به دستآمده، جایگزین کردن پنج گرم یا ۱.۲ قاشق چایخوری روغن زیتون به جای مارگارین یا سس مایونز هشت تا ۱۴ درصد خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش میدهد. در عین حال نتایج جایگزینی با روغنهای گیاهی دیگر یا کره قابلتوجه نبود.
به گزارش ایندیپندنت، البته متخصصان خاطرنشان کردهاند این تحقیق یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند بلکه وجود یک ارتباط را نشان میدهد و همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.
به گفته تسیر، فواید بالقوه روغنزیتون برای سلامتی مغز احتمالا به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند از سد خونی مغز عبور کنند و مستقیما بر مغز تاثیر بگذارند. همچنین روغن زیتون احتمالا به دلیل مزیتهایی که برای سلامتی قلب و عروق دارد، غیرمستقیم هم بر سلامتی مغز تاثیر میگذارد.
«دیوید کورتیس»، استاد افتخاری ژنتیک، تکامل و محیط زیست در دانشگاه کالج لندن نیز میافزاید که حدود نیمی از موارد زوال عقل ناشی از بیماریهای عروقی است، بنابراین هر چیزی که سلامتی قلب و عروق را بهبود بخشد مانند سیگار نکشیدن، انتظار میرود که خطر زوال عقل را هم کاهش میدهد.
روغن زیتون برای سلامتی قلب، مغز، استخوانها و دیگر اعضای بدن مفید است. علاوه بر پختوپز با آن، میتوان در تهیه سس سالاد، سس سرکه و سس پستو هم از آن استفاده کرد و از مزیتهایش بهرهمند شد.
انتهای پیام خبرنگار جواد فرجالهی دبیر معصومه انصاری لینک کوتاه برچسبها: روغن زيتون زوال عقل مرگ بيماري زيتون لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما ساناپرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال
انتخابات ریاست جمهوری فوتبال اسرائیل ایران استقلال حسن یزدانی پرسپولیس انتخابات رژیم صهیونیستی غزه تیم ملی فوتبال ایران انتخابات ریاست جمهوری 1403