سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024


توسعه حوزه میکروالکترونیک با حمایت ۱۳ هزار میلیارد ریالی معاونت علمی
۴۶ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا / فناوری

توسعه حوزه میکروالکترونیک با حمایت ۱۳ هزار میلیارد ریالی معاونت علمی

مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک اعلام کرد: بیش از ۱۳هزار میلیارد ریال منابع برای توسعه فناوری میکروالکترونیک در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش‌بینی شده و برنامه‌های مشترک معاونت علمی برای توسعه این حوزه در حال اجرا هستند.

توسعه حوزه میکروالکترونیک با حمایت ۱۳ هزار میلیارد ریالی معاونت علمی

مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک اعلام کرد: بیش از ۱۳هزار میلیارد ریال منابع برای توسعه فناوری میکروالکترونیک در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش‌بینی شده و برنامه‌های مشترک معاونت علمی برای توسعه این حوزه در حال اجرا هستند. به گزارش ایسنا، محمدحسین محمدی لاریجانی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۹۹ برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور، یکی از حوزه‌های پیشران و اقتدارآفرین فناوری، حوزه ریزالکترونیک (میکروالکترونیک) است که معاونت علمی ریاست جمهوری موظف شده است تا با حداکثر ظرفیت خود و با همکاری سایر دستگاه‌ها، به منظور یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های این حوزه و جذب و توانمندسازی نخبگان اقدامات لازم را انجام دهد.

وی افزود: بر همین اساس بنا به دستور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، برنامه میکروالکترونیک مشترکی بین ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان این معاونت برای توسعه زیست بوم این فناوری در چهار محور اصلی در نظر گرفته شده است که طراحی و ساخت بدون کارخانه (Fabless) تراشه‌های مجتمع راهبردی یا مورد تقاضای صنعت و بازار و طراحی و ساخت سنسورهای صنعتی و پر مصرف، از اولویت‌های این برنامه به شمار می‌روند. همچنین توسعه فناوری ساخت مواد پیشرفته صنعت نیمه هادی با ارزش افزوده بالا و توسعه فناوری ساخت ادوات و تجهیزات ساخت نیمه هادی‌ها از دیگر محورهای این برنامه راهبردی هستند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: در حوزه طراحی و ساخت تراشه مجتمع بدون کارخانه (Fabless)، معاونت علمی و فناوری در برنامه مشترک ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و برنامه ملی میکروالکترونیک این معاونت و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و محوریت اجرایی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از ابتدای سال جاری تأسیس و راه‌اندازی «مرکز ملی پیشران طراحی تراشه» را با تصویب و ابلاغ برنامه و اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومانی، برای تربیت نیروی انسانی متخصص و ایجاد دفاتر طراحی متصل به صنعت و ارائه خدمات طراحی و ساخت تراشه بدون کارخانه به شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها در دستورکار خود قرار داد که مراحل راه‌اندازی آن رو به پایان است.

لاریجانی تصریح کرد: در حوزه توسعه فناوری ساخت مواد پیشرفته نیمه‌هادی، برنامه مشترکی به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان توسط ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته و برنامه ملی میکروالکترونیک، ارائه و در معاونت علمی تصویب و ابلاغ شد. این برنامه متمرکز بر سه محور استحصال مواد نیمه‌هادی با ارزش افزوده بالا از باطله‌های صنعتی، توسعه فناوری خالص‌سازی مواد نیمه هادی، اکتساب دانش ساخت مواد مصرفی تحریمی فرآیند تولید نیمه هادی‌ها و نیز مواد فرآیند تولید است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، همچنین در حوزه طراحی و ساخت سنسورهای صنعتی و پرمصرف، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه فناوری‌های این حوزه در برنامه مشترک ستاد نانو و میکرو و برنامه ملی میکروالکترونیک پیش‌بینی شده است. علاوه بر این برای توسعه فناوری تولید ادوات و تجهیزات ساخت نیمه‌هادی‌ها، در این برنامه مشترک پیش‌بینی ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار شده است که در سیر مراحل ارزیابی و تصویب قرار دارند.

مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک تصریح کرد: این برنامه‌ها در راستای بسترسازی جهت ایجاد مراکز آفرینش ملی فناوری میکروالکترونیک در نظر گرفته شده‌اند که یکی از 6 مرکز مهم و راهبردی معاونت علمی در توسعه فناوری‌های پیشران و اقتدارآفرین کشور خواهد بود.

انتهای پیام خبرنگار مریم رضایی دبیر رقیه السادات حسینی لینک کوتاه برچسب‌ها: معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برنامه ملی میکروالکترونیک لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال