سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024


امام راحل فقیهی کامل، فیلسوفی بی‌نظیر و عارفی به تمام معنا بود
۱۴۰۳/۰۳/۱۲ / خبرگزاری ایسنا / استانها

امام راحل فقیهی کامل، فیلسوفی بی‌نظیر و عارفی به تمام معنا بود

استاد حوزه علمیه خواهران حضرت فاطمه زهرا(س) ساوه گفت: ابعاد شخصیت علمی امام خمینی(ره) باید در جامعه تبیین شود و اینکار از مصادیق بارز جهاد تبیین است.

استاد حوزه علمیه: امام راحل فقیهی کامل، فیلسوفی بی‌نظیر و عارفی به تمام معنا بود

ایسنا/مرکزی استاد حوزه علمیه خواهران حضرت فاطمه زهرا(س) ساوه گفت: ابعاد شخصیت علمی امام خمینی(ره) باید در جامعه تبیین شود و اینکار از مصادیق بارز جهاد تبیین است. مرضیه شوکتی در گفت‌وگو با ایسنا، به مقام علمی امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: معمار کبیر انقلاب اسلامی در مقام علمی، یک شخصیت جامع به تمام معنا بودند. امام راحل فقیهی کامل، فیلسوفی بی نظیر و عارفی به تمام معنای کلمه و متخصص علم اخلاق اخلاق به شمار می رفتند.

وی به توجه امام به حوزه شعر و ادب نیز اشاره کرد و با بیان اینکه امام یک مجتهد جامع‌الشرایط بودند، اظهار کرد: مرحوم میرزای قمی فقیه نامی قرن سیزدهم هجری در جلد دوم کتاب قوانین اصول به بحث در مورد شرایط اجتهاد پرداختند و مجتهد را برخوردار از علومی نظیر علم لغت، صرف، نحو، کلام، منطق، اصول، تفسیر، طب، هیات، هندسه و ریاضی می‌داند. در واقع مجتهد جامع‌الشرایط باید ۱۲ علم را به قدر کافی بداند و از سایر علوم نیز مطلع باشد.

وی افزود: امام خمینی(ره) از ذوق سرشاری برخوردار بودند و تمامی علومی که میرزای قمی در مجتهد بودن شرط می‌دانستند را به نحو عالی اشراف داشتند. همچنین در علوم فلسفه و عرفان اسلامی نیز استاد مسلم بودند و این علوم را تدریس می‌کردند.

این استاد حوزه علمیه به آثار امام خمینی(ره) در علم ریاضیات اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه عده زیادی از فقها در این عرصه توجه کمتری داشتند، اما امام خمینی(ره) علاوه بر یادگیری این علوم به تدریس آنها نیز در هر برهه از حیات بابرکت خویش اهتمام جدی داشت.

وی بیان کرد: امام راحل در مسائلی نظیر قبله، ماه، ماه‌شناسی، تشخیص اول ماه مبارک رمضان یا شوال و ...، افق‌شناسی و هیات که از مباحث ریاضی است، اشراف وسیعی داشتند.

او با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) در تدریس علم اخلاق پرآوازه و در مقام علمی، یک فرد جامع به تمام معنا بود، اظهار کرد: شهرت امام خمینی(ره) در حوزه علمیه قم و بیان شیوا و برخوردار از اخلاق حسنه ایشان، نظیر نداشت و معرف وجهه روحانیتی بود که زبانزد خاص و عام بود.

شوکتی با بیان اینکه سابقه تدریس عالمانه امام خمینی(ره) موجب شد همگان از هر طبقه‌ای در مدرسه فیضیه در کلاس درس ایشان شرکت کنند، افزود: آوازه تدریس امام در مدرسه فیضیه چنان پیچید که هنوز هم با گذشت نیم قرن همچنان به نیکی از آن یاد می‌شود.

وی به تالیف کتاب‌های متعددی توسط امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: هم اکنون تالیفات فاخر امام خمینی(ره) در برخی جوامع حوزوی و دانشگاهی تدریس می‌شود که از جمله آنها جهاد با نفس یا جهاد اکبر، چهل حدیث و کتاب انوارالهدایه فی التعلیقه علی الکفایه که اولین تالیف امام در اصول فقه است. امام در اولین دوره انتشار کتاب انوارالهدایه، آن را تدریس می‌کردند و بعد از ارتحال امام در دو جلد منتشر شد.

این استاد حوزه تصریح کرد: جامعیت امام خمینی تنها در عرصه علم نیست بلکه او در همان حال که استاد بزرگ فلسفه و عرفان بوده و کتاب‌های عالی عقلی و فقهی، اصولی را تدریس می‌کرده، استاد اخلاق و مربی نفوس جان‌های تشنه کمال بوده و به مدت هشت سال در حوزه علمیه قم درس اخلاق داشته که برای امثال استاد مطهری بسیار سازنده و دگرگون‌کننده بوده است.

انتهای پیام خبرنگار علی فرقانی دبیر زهرا حبیب پور لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-فرهنگی و هنری امام خميني (ره) استان مرکزی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال