دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024


عکس‌های ماهواره پاکستان از خورشید و ماه
۱۴۰۳/۰۳/۰۵ / خبرگزاری ایسنا / فناوری

عکس‌های ماهواره پاکستان از خورشید و ماه

ماهواره کوچک «ICUBE-Q»، عکس‌هایی را ثبت کرده است که خورشید و ماه را از منظر مدار ماه به نمایش می‌گذارد.

عکس‌های ماهواره پاکستان از خورشید و ماه

ماهواره کوچک «ICUBE-Q»، عکس‌هایی را ثبت کرده است که خورشید و ماه را از منظر مدار ماه به نمایش می‌گذارد. به گزارش ایسنا، ماهواره کوچک پاکستان که با ماموریت «چانگ ای ۶»(Chang'e-6) چین برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه به فضا پرتاب شد، عکس خورشید و ماه را از مدار ماه ثبت کرده است.

به نقل از اسپیس، چین ماموریت چانگ ای ۶ را در روز سوم مه با هدف جمع‌آوری نمونه‌هایی از «دهانه آپولو»(Apollo Crater) در سمت دور ماه و آوردن آنها به زمین برای تحلیل شدن پرتاب کرد.

بیشتر بخوانید:

آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه

ماهواره کوچک هفت کیلوگرمی «ICUBE-Q» چین و پاکستان، تصاویری را از ماه و خورشید گرفت و داده‌های مربوط به میدان مغناطیسی را جمع‌آوری کرد اما با توجه به داده‌های منتشر شده به نظر می‌رسد که تصویربرداری از فضاپیمای چانگ ای ۶ موفقیت‌آمیز نبود.

مراسم آوردن داده‌ها به زمین، روز ۱۰ مه در پکن برگزار شد. داده‌ها شامل اولین عکس‌های گرفته‌شده توسط ماهواره بودند که خورشید و ماه را نشان می‌دهند. «ژانگ کجیان»(Zhang Kejian) رئیس «اداره ملی فضایی چین»(CNSA)، این داده‌ها را به «خلیل الرحمن هاشمی»(Khalil-ur-Rahman Hashmi) سفیر پاکستان در چین ارائه کرد. این کار، نمادی از تلاش‌های مشترک چین و پاکستان در فناوری فضایی و اکتشاف است.

«سید عامر احسن گیلانی»(Syed Amer Ahsan Gilani) معاون بخش ساخت ماهواره در «کمیسیون تحقیقات فضایی و جو فوقانی پاکستان»(SUPARCO) گفت: این برای ما یک رویداد بسیار بزرگ و مهم به شمار می‌رود زیرا اولین ماموریت پاکستان به ماه است. ما به دنبال همکاری در همه حوزه‌های فناوری هستیم؛ خواه سنجش از راه دور، خواه مسیریابی و خواه ماهواره‌های ارتباطی. ما متعاقبا تعدادی پرتاب را از چین داریم و این نشان‌دهنده انجام شدن یک همکاری خوب است.

«موسسه فناوری فضایی پاکستان»(IST) و «دانشگاه جیائو تونگ شانگهای»(SJTU) در چین، این ماهواره را به طور مشترک ابداع کردند. این به منزله همکاری بیشتر بین این دو کشور است. همچنین، پاکستان یک قرارداد را با «ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری چین»(ILRS) امضا کرده است.

«جی پینگ»(Ge Ping) معاون «مرکز اکتشافات قمری و مهندسی فضایی»(LESEC) وابسته به اداره ملی فضایی چین گفت: چین یک درخواست را از پاکستان برای کمک کردن به رساندن محموله در ماموریت آتی «چانگ ای ۸» دریافت کرده است.

در همین حال، چانگ ای ۶ در مدار ماه قرار دارد و برای فرود آماده می‌شود. اداره ملی فضایی چین هنوز تاریخی را برای فرود اعلام نکرده است اما انتظار می‌رود که تاریخ فرود حدود اوایل ژوئن باشد.

انتهای پیام خبرنگار روجا تحریری نوری دبیر مسعود جعفرشعار لینک کوتاه برچسب‌ها: ماهواره ICUBE-Q چانگ ای 6 پاكستان فناوری‌های چین اخبار مرتبط معمایی که به دست کاوشگر چین حل می‌شود! ماموریت «چانگ‌ ای ۶» چین وارد مدار ماه شد ماموریت «چانگ‌ای ۶» به سمت ماه پرتاب شد آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال