جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
![یک باور غلط درباره برنج کته و آبکش/ بهترین روش پخت برنج](/news/u/2024-07-03/mehrnews-qyfjl.jpg)
۲ روز قبل / خبرگزاری مهر / سلامت
یک باور غلط درباره برنج کته و آبکش/ بهترین روش پخت برنج
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به یک باور غلط درباره تفاوت برنج کته و آبکش، گفت: از نظر میزان انرژی و چاقکنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد.
https://mehrnews.com/x35kCz ۱۳ تیر ۱۴۰۳، ۸:۱۱ کد خبر 6155211 سلامت تغذیه سلامت تغذیه ۱۳ تیر ۱۴۰۳، ۸:۱۱ متخصص تغذیه عنوان کرد؛ یک باور غلط درباره برنج کته و آبکش/ بهترین روش پخت برنج
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به یک باور غلط درباره تفاوت برنج کته و آبکش، گفت: از نظر میزان انرژی و چاقکنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر، سمیرا ربیعی گفت: در روش پخت برنج به صورت کته ، آب در برنج باقی مانده و آرسنیک آن خارج نمیشود. اما در پخت برنج به صورت آبکش، مقداری از آرسنیک آن خارج میشود. بنابراین از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالمتر از برنج کته است.
این دکترای علوم تغذیه با اشاره به اینکه از نظر تغذیهای، برنج کته مغذیتر است اما از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالمتر است خاطرنشان کرد: باید به دنبال روش پختی باشیم که ضمن حفظ ویتامینهای گروه B، میزان آرسنیک برنج نیز به حداقل ممکن برسد.
وی با اشاره به بهترین روش پخت برنج گفت: در حال حاضر بهترین روش پختی که برای برنج پیشنهاد شده این است که به ازای هر پیمانه برنج خام، چهار پیمانه آب در قابلمه ریخته شود. بعد از به جوش آمدن آب، برنج از قبل خیسانده شده، در قابلمه ریخته شده و به مدت پنج دقیقه بجوشد.
ربیعی افزود: سپس برنج آبکشی شود و آب آن دور ریخته شود. دوباره برنج داخل قابلمه ریخته شده و این بار، به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب به قابلمه اضافه شود و برنج با حرارت کم دم کشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: در روش آبکش کردن معمولی مقدار زیادی از ویتامینهای گروه Bاز بین میرود. در روش کته کردن معمولی نیز، آرسنیک برنج خارج نمیشود.
به گفته ربیعی، مزیت روش پخت پیشنهادی این است که ضمن حفظ ویتامینهای محلول در آب برنج، ۷۰ درصد آرسنیک از برنج خارج میشود. این روش به ویژه برای نوزادان و کودکان که بیشتر در معرض خطرات ناشی از آلودگی با آرسنیک قرار دارند توصیه میشود.
کد خبر 6155211 حبیب احسنی پور
کپی شد برچسبها برنج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تغذیه سالم
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به یک باور غلط درباره تفاوت برنج کته و آبکش، گفت: از نظر میزان انرژی و چاقکنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر، سمیرا ربیعی گفت: در روش پخت برنج به صورت کته ، آب در برنج باقی مانده و آرسنیک آن خارج نمیشود. اما در پخت برنج به صورت آبکش، مقداری از آرسنیک آن خارج میشود. بنابراین از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالمتر از برنج کته است.
این دکترای علوم تغذیه با اشاره به اینکه از نظر تغذیهای، برنج کته مغذیتر است اما از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالمتر است خاطرنشان کرد: باید به دنبال روش پختی باشیم که ضمن حفظ ویتامینهای گروه B، میزان آرسنیک برنج نیز به حداقل ممکن برسد.
وی با اشاره به بهترین روش پخت برنج گفت: در حال حاضر بهترین روش پختی که برای برنج پیشنهاد شده این است که به ازای هر پیمانه برنج خام، چهار پیمانه آب در قابلمه ریخته شود. بعد از به جوش آمدن آب، برنج از قبل خیسانده شده، در قابلمه ریخته شده و به مدت پنج دقیقه بجوشد.
ربیعی افزود: سپس برنج آبکشی شود و آب آن دور ریخته شود. دوباره برنج داخل قابلمه ریخته شده و این بار، به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب به قابلمه اضافه شود و برنج با حرارت کم دم کشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: در روش آبکش کردن معمولی مقدار زیادی از ویتامینهای گروه Bاز بین میرود. در روش کته کردن معمولی نیز، آرسنیک برنج خارج نمیشود.
به گفته ربیعی، مزیت روش پخت پیشنهادی این است که ضمن حفظ ویتامینهای محلول در آب برنج، ۷۰ درصد آرسنیک از برنج خارج میشود. این روش به ویژه برای نوزادان و کودکان که بیشتر در معرض خطرات ناشی از آلودگی با آرسنیک قرار دارند توصیه میشود.
کد خبر 6155211 حبیب احسنی پور
کپی شد برچسبها برنج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تغذیه سالم
انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مسعود پزشکیان انتخابات 1403 سعید جلیلی پرسپولیس فوتبال استقلال ایران پزشکیان