خبرگزاری مهر / ۱۴۰۴/۱۲/۰۱

وقتی «حدیث انتظار» ساختارشکنی کرد؛ آغازی برای تحول با یک آلبوم!

پروژه موسیقایی «حدیث انتظار» از جمله آثار پیشگام تلفیق «موسیقی» و «مناجات» است که اواخر دهه هفتاد با هنرمندی گروه «لیله القدر» و حمایت مرکز موسیقی حوزه هنری پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
وقتی «حدیث انتظار» ساختارشکنی کرد؛ آغازی برای تحول با یک آلبوم!

خبرگزاری مهر-گروه هنر؛ در هم‌آمیختگی «موسیقی» و «مناجات» مسیری ارزشمند و مشخص در ساحت موسیقی کشورمان است که طی دهه‌های گذشته به واسطه حضور هنرمندان و ذاکران اهل بیت (ع) در قالب‌های مختلفی پیش روی مخاطبان قرار گرفته و توانسته است در گونه‌های تعریف‌شده‌ای جایگاه ویژه‌ای برای خود کسب کند. فرآیندی به شدت قابل اتکا که از دیرباز محل رفت و آمد هنرمندان ارزنده‌ای بوده که هر کدام با توسل به داشته‌های تجربی یا علمی خود از موسیقی، ارادت خود را به پیشگاه حضرت پروردگار اعلام کرده‌اند. عرض ارادتی موسیقایی که طبیعتاً اوج آن را می‌توان در ایام ماه مبارک رمضان دید و شنید که چگونه هنرمندان پیشگام موسیقی ایرانی، توانستند آثاری را خلق کنند که با الهام از نیایش‌ها، ادعیه و حتی آیات قرآن مجید هرکدام تبدیل به آثاری ماندگار در تاریخ موسیقی این سرزمین شدند.

آثاری که اگرچه در چهار پنج سال اخیر از تولید کیفی و کمی آنها کاسته شده اما همچنان در حوزه توجه و عنایت تعدادی از هنرمندان قرار دارد و می‌تواند در روزگار دعواها، تلخی‌ها، ناملایمات و گلایه‌های متعدد انسان امروزی، برای آنهایی که گوشه چشمی به موسیقی جدی و موسیقی ایرانی دارند، پناهگاهی مستحکم در دریافت آرامش و پرواز به سوی معبود باشند؛ آثاری که شنیدن آنها به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان طعم شیرین‌تر و جذاب‌تری دارد که ای کاش برای همه ما فرصتی پدید آید تا بتوانیم در چند دقیقه کوتاه، یک تجربه موسیقایی ناب را در ضیافت «مناجات» و الحان موسیقی از سر بگذرانیم.

طی سال‌های اخیر هم برخی از هنرمندان، مجموعه‌ها و مراکزی که در حوزه موسیقی آئینی فعالیت‌های مستمری دارند، تلاش خود را انجام داده‌اند تا به واسطه بهره مندی از ویژگی‌ها و گنجینه‌های نهفته در موسیقی ردیف دستگاهی و موسیقی نواحی ایران دست به تولید و یا بازسازی آثاری بزنند که طی سال‌های اخیر و حتی دهه‌های گذشته با حضور هنرمندان صاحب نام این عرصه به ویژه آواز پیش روی مخاطبان قرار گرفته‌اند. آثاری که با اتکا به گونه‌های آئینی چون «مناجات خوانی» که از گذشته‌های دور رسمی ارزشمند در ماه مبارک رمضان تلقی می شده و در جغرافیای ایران عزیز از تنوع زیادی هم برخوردار است، توانسته‌اند لحظات نابی را برای روزه داران فراهم کنند.

جمع آوری و تدوین چنین مجموعه‌هایی که دربرگیرنده ابعاد بسیار گوناگونی در حوزه‌های مختلف موسیقی بوده، امری دشوار و البته اجتناب ناپذیر است که باید برای حفظ و نگهبانی این میراث گرانبها تلاش‌های مضاعفی به خرج داد، شرایطی که اگرچه طی سال‌های اخیر به واسطه حضور مجموعه‌هایی چون مرکز موسیقی حوزه هنری، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز موسیقی انقلاب اسلامی (مأوا)، دفتر موسیقی و سرود سازمان صداوسیما، مرکز هنری رسانه‌ای نهضت و برخی دیگر از نهادها سعی در احیای موسیقی آئینی و مذهبی ما داشته، اما به لحظ فنی قطعاً دربرگیرنده مؤلفه‌های گوناگونی است که از درون آنها می‌توان پی به ارزش‌های والاتر و ارجمندتر موسیقی ردیف دستگاهی ایران برد. حتی اگر بدانیم چنین آثاری شاید مشتمل بر تعداد کمتری از مخاطبانی باشند که در این سال‌ها به شدت ذائقه خود را خواسته یا ناخواسته در حال تغییر می‌بینند.

باید پذیرفت که تولید، بازسازی و تدوین آثار موسیقایی که ریشه در باورها، آئین‌ها و اعتقاد الهی ما ایرانیان دارد امری لازم و جدی به ویژه در روزگار پربحران فرآیند تولید و عرضه موسیقایی است که می‌بایست با اتکا و دانش هنرمندان پیشگام این عرصه هم در قالب به روز و هم قالب تاریخی‌اش در دسترس مخاطبان و پژوهشگران قرار گیرد. شرایطی که بی تردید لازمه شناخت هویت فرهنگی هر یک ما از ایرانی‌هایی است که بدجور خودمان را به شرایط فعلی روزگار بدون توجه به آنچه میراث‌دار آن هستیم، سپردیم و لازم است با شنیدن آثاری که می‌توانند به سهم خود بخشی از شناسه هویتی و اعتقادی ما ایرانیان باشد، رجعتی موسیقایی به این میراث داشته باشیم؛ رجعتی که می‌تواند دربرگیرنده انتقال آرامشی باشد که انسان امروزی از پس اتفاقات، مشکلات و بحران‌های ریز و درشت روزگار خود می تواتند از آن به عنوان پناهگاهی ملهم از آموزه‌های اعتقادی و الهی بهره گیرد.

آنچه در سلسه گزارش‌های «مناجات‌هایی که با موسیقی شنیدنی شدند» گروه هنر خبرگزاری مهر پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد، تلاش برای رجعت دوباره به بخشی از آثار مهم موسیقایی در حوزه مناجات خوانی و موارد مشابهی است که در ایام ماه مبارک رمضان به واسطه آثاری در قالب آلبوم، تک آهنگ و یا یک اثر موسیقایی- مذهبی پیش روی مخاطبان قرار گرفته‌اند.

در سیزدهمین شماره از این گزارش به سراغ پروژه موسیقایی «حدیث انتظار» رفتیم که سال ۱۳۸۱ با هنرمندانی گروه هم سرایی «لیله القدر» آن دوران متشکل از صالح دریایی‌فرد (سرپرست گروه)، سعید باقری، صادق دریایی‌فرد، سعید طلایی و صابر دریایی‌فرد توسط مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی با موسیقی و تنظیم امید فتح الهی منتشر و در همان سال ها به دلیل حال و هوای متفاوتی که داشت تبدیل به یکی از آثار متفاوت آن روزگار شد.

«دعا»، «علی امامی»، «صاحب الزمان (عج)»، «آخرین حجت خدا»، «بیابان طلب»، «طلب»، «طلب مغرفت»، «رمضان»، «شهید»، «مقصود هستی»، «سبحان الله» با اشعاری از آیت الله شیخ محمد حسین اصفهانی، نزار محمد علوی، شیخ احمد عباسی الازهری، ادیب سلام الدین، حبیب چایچیان، عباس ترجمان، صالح دریایی‌فرد، سعید باقری، مهدی فلاح از جمله قطعاتی بودند که در این آلبوم گنجانده شده بود.

وقتی «حدیث انتظار» ساختارشکنی کرد؛ آغازی برای تحول با یک آلبوم!

در توضیح این پروژه موسیقایی آمده است:

«هم خوانی در آوازهای مذهبی، سنتی فرهنگی و آئینی است، که ریشه و سابقه ای کهن دارد. این آئین، در قالب اجرای اشعار مذهبی، در مدح و منقبت خاندان عصمت و طهارت (ع)، همراه با نغمه های گوش نواز به صورت فردی و جمعی انجام می گیرد. این نغمه ها ساختی ساده دارند و براساس تکرار و قرینه سازی های گاه به گاه شکل می گیرند که دو صفت بارز در نغمه خوانی این نوع آئین های موسیقایی است.

در این اثر برای اولین بار، از تلفیق سازهای الکترونیک و سازهای آکوستیک، تلفیق کلام فارسی با کلام عربی و از ملودی های معروف کشورهای جهان اسلام استفاده شده تا برداشت های نوین و روزآمدی از این سنت قدیمی را به پیشگاه دوستداران اهل بیت (ع) تقدیم کند مسیری که مرکز موسیقی حوزه هنری آماده پذیرش این نوع آثار است.

گروه تواشیح لیله القدر با سرپرستی امید فتح اللهی و سرپرست همسرایان صالح دریایی‌فرد یکی از اولین گروه های مبدع «تواشیح (همسرایی)» همراه با موسیقی در ایران است که فرصت انتشار اولین کارشان در مرکز موسیقی حوزه هنری فراهم می شود. این مرکز در کنار دیگر فعالیت های خود آغاز کننده حرکت تحول موسیقی مذهبی در ایران است.»

گروه هم خوانی «لیله القدر» از جمله گروه های فعال موسیقی مذهبی است که از دو دهه پیش فعالیت خود را در حوزه اجرای آثار موسیقایی مرتبط با قرآن و اهل بیت آغاز کرده است. این گروه که در ابتدا به عنوان یک مجموعه فعال در حوزه تواشیح مورد توجه مخاطبان قرار گرفت علاوه بر اجرای چند زبانه آثارشان سبک جدیدی از هم خوانی آثار مذهبی را شکل داده و با به کار گرفتن موسیقی تلاش کردند فضای متفاوتی از اجراهای این چنینی را ارایه دهند.

شیوه ای که گروه هم خوانی «لیله القدر» طی سال های اخیر پیش گرفته، شیوه ای رایج در کشورهایی چون لبنان، سوریه، ترکیه و برخی دیگر از کشورهای اسلامی است. ضمن اینکه در سال های اخیر و پس از فعالیت مجموعه هایی چون «لیله القدر» گروه های نوظهور دیگری نیز در ایران مشغول به فعالیت شده اند.

وقتی «حدیث انتظار» ساختارشکنی کرد؛ آغازی برای تحول با یک آلبوم!

صالح دریایی‌فرد مدیرعامل موسسه «لیله القدر» و سرپرست این مجموعه خرداد ماه سال ۱۳۹۷ بود که در نشست خبری اعضای این گروه که در خبرگزاری مهر برگزار شده بود، درباره فعالیت های این گروه توضیح داد: گروه هم خوانی «لیله القدر» بیش از ربع قرن است که فعالیت خود را در حوزه موسیقی مذهبی آغاز کرده و تلاش دارد در تبلیغ دین اسلام و مذهب شیعه آثاری را تولید کند. ما در این مدت ضمن توجه به چنین مضامینی همواره به این موضوع نیز توجه داشتیم که کارهای تولید شده حتما متناسب با سلیقه مخاطبان باشد و در این راه ضمن تولید کارهایی با موضوعات قرآن کریم و اهل بیت (ع) آثاری با موضوعات اجتماعی هم تولید کردیم.

وی ادامه داد: آنچه گروه هم خوانی «لیله القدر» در این سال ها به آن توجه داشته، جذب جوانان بوده و در این راه نوآوری یکی از مهم ترین اولویت های ما است و تلاش داریم مانند کشورهایی چون لبنان و سوریه به فضای جدیدی دست پیدا کنیم.

این فعال هنرهای مذهبی عنوان کرد: بعد از انتشار آلبوم های «حدیث انتظار» و «آرام دلها» با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی مخاطبان از آثار ما استقبال و ما را ترغیب کردند که گام های بلندی برای حضور بین المللی نیز برداریم. در این راه سفرهای متعددی را برای اجرای چند برنامه به کشورهای مختلف داشتیم که به تبع آن آثاری هم با زبان های مختلف به مخاطبان ارایه شد.

دریایی‌فرد افزود: گروه هم‌خوانی «لیله القدر» برای حضور بین المللی کارهای مطالعاتی بسیار قوی را انجام داده که در راستای این فعالیت اثر مکتوبی را با موضوع موسیقی آسمانی کشورهای اسلامی منتشر کردیم. در ضمیمه این اثر نیز استفتائات مقام معظم رهبری و هفت تن از علمای ارجمند دیگر پیرامون این موضوع به مخاطبان ارایه شده و تصور می کنم اقدام موثری برای آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان کشورهای دیگر از فعالیت های ماست. ما بسیار مفتخریم از اینکه وقتی در یکی از اکسپوهای کشور چین برای اجرای برنامه رفتیم توانستیم اثری را به زبان چینی اجرا کنیم.

وقتی «حدیث انتظار» ساختارشکنی کرد؛ آغازی برای تحول با یک آلبوم!

این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاکید گروه بر عنوان «موسیقی الهی» توضیح داد: پس از اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکید داشتند که به جای استفاده از کلمه «تواشیح» از کلیدواژه هایی چون «توحیدیات»، «هم سرایی» یا «هم خوانی» استفاده شود ما هم فعالیت های گروه را در قالب گروه هم خوانی «لیله القدر» ادامه دادیم ضمن اینکه در این مدت تلاش کردیم به عنوان «موسیقی الهی» نیز توجه کنیم زیرا دوست داریم آثارمان مخاطب را به یاد خداوند، ائمه اطهار و پیام های اخلاقی سوق دهد.

صابر دریایی‌فرد یکی از اعضای گروه «لیله القدر» نیز در این نشست بود که درباره این پروژه موسیقایی بیان کرد: اولین آلبوم گروه سال ۷۸ با حمایت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با عنوان «حدیث انتظار» در قالب نوار کاست منتشر شد و خوشبختانه استقبال مخاطبان به حدی بود که حوزه هنری برای سومین بار آن را به صورت سی دی توزیع کرد و این نشان دهنده تلاش گروه برای جلب مخاطب در راستای تولید آثاری با مضامین مذهبی بوده است. ما بسیار خوشحالیم که از همان دوران آلبوم های گروه اعم از «نگین آفرینش» و «بوی گل یاس» تبدیل به آثار پرفروشی شدند.

به هر ترتیب آنچه از این پروژه موسیقایی پیش روی مخاطبان قرار گرفت، تلاش برای ارائه اثری متفاوت و کمتر تجربه در آن دوران بود که توانست به عنوان یکی از گروه های پیشگام عرصه موسیقی آئینی و مذهبی کارهای جدیدی را برای شنوندگان این نوع ملودی ها ارائه دهد.

برای شنیدن تک آهنگ «رمضان» اینجا و برای شنیدن تک آهنگ «سبحان الله» از آلبوم «حدیث انتظار» اینجا را کلیک کنید.

منبع : خبرگزاری مهر




جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - 12 June 2026
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

قالیباف هم خبر از توافق با آمریکا داد | برای توافق نزدیک پیش‌رو...

روایت رویتزر از توافق احتمالی میان آمریکا و ایران
سایت خبرفوری

روایت رویتزر از توافق احتمالی میان آمریکا و ایران

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسئول بلندپایه در دولت آمریکا اعلام کرد: «واشنگتن طبق توافق با ایران مواد غنی‌شده را دریافت خواهد کرد.»
سایت آوش

قیصر خواننده در آغوش سلامیِ صداوسیما ویدئو سلفی گرفتند/ ببینید

تاب‌آوری اجتماعی ملی و ضرورت تصمیم‌گیری عقلانی
سایت خبرآنلاین

تاب‌آوری اجتماعی ملی و ضرورت تصمیم‌گیری عقلانی

تصمیم‌گیری درباره تداوم، مدیریت یا پایان هرگونه تنش و درگیری، نیازمند عقلانیت، تدبیر، دوراندیشی و در نظر گرفتن منافع بلندمدت ملی است. انتظار می‌رود تصمیم‌گیران و مسئولان عالی کشور، با بهره‌گیری از خرد جمعی، ارزیابی دقیق شرایط داخلی و بین‌المللی و توجه به مصالح ملت، راهبردی اتخاذ کنند که بیشترین منفعت …
         
چرا عقب‌نشینی کنشگران به زندگی خصوصی نشانه شکست نیست؟
سایت خبرآنلاین

چرا عقب‌نشینی کنشگران به زندگی خصوصی نشانه شکست نیست؟

دگردیسی، قانون طبیعت است. نه پیروزی‌های سیاسی دائمی‌اند و نه شکست‌های خصوصی پایدار. تاریخ محصول همین رفت‌ و آمدهای مداوم میان خانه و خیابان است. اینکه انسان و جامعه دوباره به سیاست بازمی‌گردند یا نه معمای اصلی نیست؛ پرسش مورد بحث این است که جامعه اکنون در کدام نقطه از چرخه فرسودگی و بازگشت ایستاده است؟ …
«کنترل مصرف» یا «کوپن تریاک» ؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

«کنترل مصرف» یا «کوپن تریاک» ؟

برخی از موارد اعتیاد آنقدر شدید و کهنه هستند که پزشکان هم از درمان مبتلایان با روش‌های رایج ناامید می‌شوند.
         
چرا انقلاب‌ها حاصل‌جمع خطی فقر و ظلم نیستند؟ / دیکتاتورها چک‌لیست‌های علمی را دور زدند/  فرمول انفجاری «جورج لاوسن» برای شورش توده‌ها
سایت خبرآنلاین

چرا انقلاب‌ها حاصل‌جمع خطی فقر و ظلم نیستند؟ / دیکتاتورها چک‌لیست‌های علمی را دور زدند/ فرمول انفجاری «جورج لاوسن» برای …

انقلاب برای لاوسن منوط به گرد آمدن یک مجموعه از علل زمینه ‏ساز انقلاب نیست. بلکه انقلاب ‏ها برآمده از یک مجموعه از پیکربندی‏ های عِلی هستند که درون خوشه ‏های اجتماعی ظهور پیدا می ‏کنند. در این چارچوب، رابطه ‏انسان‏ ها با یکدیگر در دو سطح بین-جامعه‏ ای و بین-اجتماعی موجب پیشبرد انقلاب ‏ها خواهد بود. شاید …
سایت تابناک

خودزنی خواهران منصوریان با چاقو!

در نخستین روز جام جهانی 2026 چه گذشت؟
سایت عصرایران

در نخستین روز جام جهانی 2026 چه گذشت؟

نخستین روز جام جهانی ۲۰۲۶ با چهار گل، سه کارت قرمز، یک کام‌بک تماشایی و پیروزی دو تیم مدعی صعود از گروه A به پایان رسید. اگر شب اول نشانه‌ای از آنچه در هفته‌...
کارِ کودک و ضرورت بازنگری سیاستی
روزنامه پیام ما

کارِ کودک و ضرورت بازنگری سیاستی

موضوع کار کودک مفهومی است که به دوره مدرن و جامعه صنعتی و شهری تعلق دارد. این‌که از «صنعتی و شهری» بودن آن سخن گفته شود، با این واقعیت که از نظر آماری بیشترین سهم کار کودک در بخش کشاورزی است،
وقتی دشمن ذهن تصمیم‌گیران را هدف می‌گیرد
روزنامه چارسوق

وقتی دشمن ذهن تصمیم‌گیران را هدف می‌گیرد

در جنگ‌های امروز، همیشه میدان نبرد محدود به مرزهای جغرافیایی، تجهیزات نظامی و رویارویی مستقیم نیست. بخشی از مهم‌ترین درگیری‌ها در عرصه ذهن، ادراک و تصمیم‌سازی شکل می‌گیرد؛ جایی که دشمن به‌جای حمله مستقیم به زیرساخت‌ها، تلاش می‌کند تصویر مسئولان و افکار عمومی از واقعیت را مخدوش کند. در چنین شرایطی، «خطای …
بعد از توئیت ترامپ، عراقچی در مرکز توجهات قرار گرفت
سایت برترینها

بعد از توئیت ترامپ، عراقچی در مرکز توجهات قرار گرفت

خبرگزاری فارس از عراقچی در مطلبی با عنوان عراقچی و باز هم توئیت‌های مبهم! انتقاد کرد.
نگاهی به گزارش ایرنا درباره متن نهایی توافق: بدتر از خسارت محض!
سایت رجانیوز

نگاهی به گزارش ایرنا درباره متن نهایی توافق: بدتر از خسارت محض!

ایرنا مدعی شده که توافق احتمالی «در سوءظن کامل به طرف مقابل» تهیه شده تا «جای هیچگونه تفسیر به رأی و فرار از تعهدی برای طرف مقابل وجود نداشته‌ باشد»؛ ادعایی که بررسی آن در بندهای بعدی نشان می‌دهد تا چه میزان با واقعیت فاصله دارد.
         
روایت یک خستگــــــی جمعی
روزنامه پیام ما

روایت یک خستگــــــی جمعی

کم‌حوصلگی، زودرنجی و کاهش آستانه تحمل، این روزها به تجربه‌ای مشترک برای بسیاری از مردم تبدیل شده است. کافی است نگاهی به گفت‌وگوهای روزمره بیندازیم؛ افراد بیشتری از خستگی روانی، بی‌قراری،
مخالفت علنی صداوسیما با توافق ایران و آمریکا/ شروط ده‌گانه در توافق محقق نشده است
سایت اقتصادآنلاین

مخالفت علنی صداوسیما با توافق ایران و آمریکا/ شروط ده‌گانه در توافق محقق نشده است

یک کارشناس شبکه خبر با اشاره به اطلاعات منتشرشده درباره توافق ایران و آمریکا گفت: بر اساس داده‌های موجود، بخش مهمی از شروط ده‌گانه اعلام‌شده محقق نشده است.
سایت پارس فوتبال

داور بازی ایران - نیوزیلند معرفی شد + عکس - پارس فوتبال

شتاب‌زدگی، قاتل حافظه دراماتیک سینما
خبرگزاری جام جم

شتاب‌زدگی، قاتل حافظه دراماتیک سینما

سینمای بحران و دفاع همواره یکی از چالش‌برانگیزترین عرصه‌ها برای فیلمسازان و سیاست‌گذاران فرهنگی بوده است.
روزنامه هفت صبح

رشد بی‌وقفه کتاب‌های صوتی در سبک زندگی جدید

اجاره‌خانه، درمان را از سبد خانوار بیرون راند
روزنامه هفت صبح

اجاره‌خانه، درمان را از سبد خانوار بیرون راند

خط سیر چهارساله سبد مخارج شهری نشان می‌دهد که جامعه، سلامت خود را فدای مسکن می‌کند
سود خصوصی، هزینه عمومی؛ خلا قانونی در حوادث پیک‌های موتوری/ یک حقوقدان: تا وقتی شرکت‌ها خسارت ندهند، تخلفات پیک‌های موتوری ادامه دارد
سایت اعتماد آنلاین

سود خصوصی، هزینه عمومی؛ خلا قانونی در حوادث پیک‌های موتوری/ یک حقوقدان: تا وقتی شرکت‌ها خسارت ندهند، تخلفات پیک‌های موتوری …

یک وکیل دادگستری معتقد است: در نظام حقوقی فعلی، مسئولیت کیفری ناشی از بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی و عدم رعایت نظامات دولتی به درستی بر عهده راننده قرار گرفته است، اما مشکل از جایی آغاز می‌شود که شرکت‌ها روزانه هزاران ماموریت برای پیک‌های موتوری تعریف می‌کنند، از تحویل سریع‌تر و جابه‌جایی بیشتر منتفع می‌شوند، …
مادران در صف دلالی، کدهای ملی در حراج/ وقتی قرعه‌کشی به فساد هویت دامن می‌زند
سایت اعتماد آنلاین

مادران در صف دلالی، کدهای ملی در حراج/ وقتی قرعه‌کشی به فساد هویت دامن می‌زند

بازار خودرو ایران به اندازه کافی تجربه تلخ روش‌های تخصیص غیرشفاف را دارد، اما گویی خاطره‌ها کوتاه است. قرعه‌کشی که پیش‌تر ثابت شد نه عادلانه است و نه کارا، بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است. در کنار آن، اصرار بر قیمت‌گذاری دستوری توسط شورای رقابت، آتش زیر خاکستر همان رانت عظیمی است که طی چهار سال گذشته، …
سایت آفتاب نیوز

امیر سیاری: از سرنوشت خلبانان ایرانی در قطر بی خبریم

سایت اکوایران

آیا امسال وارد ترسالی می‌شویم؟

جزئیات جدید از پیش‌نویس تفاهمنامه ۱۴ ماده ای ایران و آمریکا  
سایت الف

جزئیات جدید از پیش‌نویس تفاهمنامه ۱۴ ماده ای ایران و آمریکا  

جزئیات جدید از پیش نویس تفاهمنامه ۱۴ ماده ای ایران و آمریکا منتشر شد.
اصل تبادل نظر برای رسیدن به توافق نهایی درست است / باز شدن تنگه هرمز به معنای توقف اخذ عوارض نیست
سایت تابناک

اصل تبادل نظر برای رسیدن به توافق نهایی درست است / باز شدن تنگه هرمز به معنای توقف اخذ عوارض نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ادعای ترامپ درباره توافق با ایران گفت اصل تبادل نظر برای رسیدن به تفاهم قابل قبول درست است، اما هر توافقی باید منافع ملی ایران را تأمین کند.
         
رابطه کارفرما و کارمند در دورکاری: هشداری برای مدیرانی که فقط گزارش ها را می‌بینند، نه انسان ها را
سایت عصرایران

رابطه کارفرما و کارمند در دورکاری: هشداری برای مدیرانی که فقط گزارش ها را می‌بینند، نه انسان ها را

دورکاری اگرچه مزایای بسیاری دارد، اما چشم در چشم نشدن مداوم، گاهی به سردی عاطفی و ماشینی شدن رابطه کارفرما و کارمند می‌انجامد. در چنین شرایطی، مدیر هوشمند و...
سایت پارس فوتبال

خالکوبی معنادار علیرضا بیرانوند ؛ یادش نرفته از کجا به کجا رسیده!

یک پیش‌بینی عجیب از آینده بازار مسکن/ کدام بخش اقتصاد از توافق احتمالی ایران و امریکا بیشترین سود را می‌برد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

یک پیش‌بینی عجیب از آینده بازار مسکن/ کدام بخش اقتصاد از توافق احتمالی ایران و امریکا بیشترین سود را می‌برد؟ - مجله اینترنتی …

رییس کل پیشین بانک مرکزی می‌گوید در صورت دستیابی به توافق بخش نفت، گاز و پتروشیمی شاهد بیشترین تحول مثبت خواهد بود.
چرا مردم باید ازجزئیات توافق مطلع شوند*؟ | سیاست روز
سایت سیاست روز

چرا مردم باید ازجزئیات توافق مطلع شوند*؟ | سیاست روز

انتشار پیش نویس تفاهم ایران و آمریکا برای پایان جنگ از سوی منابع ایرانی و بازتاب آن در رسانه ...
         
مهدی مهدوی‌کیا، حاشیه‌ای دلنشین از یک متن جذاب؛ نسلی که همچنان آبروداری می‌کند - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

مهدی مهدوی‌کیا، حاشیه‌ای دلنشین از یک متن جذاب؛ نسلی که همچنان آبروداری می‌کند - پارس فوتبال

در میان تمام تصاویر و عکس‌های پرتعداد از داخل و بیرون ورزشگاه آزتک، یک فریم و چند خط توضیح، حس بهتری برای ایرانی‌ها به ارمغان آورد. مهدی مهدوی‌کیا جزو میهمانان افتخاری فیفا بود که از جایگاه ویژه بازی افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۶ را از نزدیک تماشا کرد.
پس‌لرزه‌های روانی جنگ/ حال روان جمعی چطور است؟
سایت عصرایران

پس‌لرزه‌های روانی جنگ/ حال روان جمعی چطور است؟

پیوند خوردن مشکلات عمیق معیشتی با افسردگی، چرخه‌ای معیوب می‌سازد که فرار از آن اصلاً چندان ساده‌ نیست؛ به‌ویژه آنکه وقتی تعرفه‌های خدمات روان‌شناسی و روان‌پز...
معمای خشخاش در ایران؛ افزایش مزارع غیرمجاز و چالش تأمین دارو
خبرگزاری مهر

معمای خشخاش در ایران؛ افزایش مزارع غیرمجاز و چالش تأمین دارو

خشخاش همچنان در فهرست گیاهان ممنوعه قرار دارد، اما همزمان نیازهای دارویی کشور و افزایش کشفیات مزارع غیرمجاز، پرسش‌های تازه‌ای درباره آینده این محصول ایجاد کرده است.
شمارش معکوس برای توافق و برای ایرانِ پساتوافق
سایت عصرایران

شمارش معکوس برای توافق و برای ایرانِ پساتوافق

مخالفان توافق سرخورده نشوند. سرخوردگی را بگذارند برای اینترنشنال و سلطنت طلبانی که با دعوت بیگانه به تجاوز به خاک میهن وعدۀ دموکراسی می‌دادند و بعد با آرم سا...
چرا ترامپ چشم به خارگ دوخته است؟ راز جزیره‌ای که قلب نفت ایران است
سایت اکوایران

چرا ترامپ چشم به خارگ دوخته است؟ راز جزیره‌ای که قلب نفت ایران است

علاقه ترامپ به خارگ موضوع تازه‌ای نیست. اسناد و گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد او حتی در دهه ۱۹۸۰ و در اوج تنش‌های آمریکا و ایران نیز از ایده حمله یا تصرف خارگ سخن گفته بود.
    
درباره افاضات توهم‌پرداز معاصر، محمود نبویان:  روی سینه آمریکا نشسته بودیم و داشتیم کار را تمام می کردیم که مذاکره شد!
سایت عصرایران

درباره افاضات توهم‌پرداز معاصر، محمود نبویان: روی سینه آمریکا نشسته بودیم و داشتیم کار را تمام می کردیم که مذاکره شد!

از رهبری و دولت و مجلس و دستگاه قضایی و شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی دفاع و سرداران سپاه و فراجا و امرای ارتش گرفته تا کارشناسان سیاسی و استادان دانشگاه...
یک بحران بزرگ در دندانپزشکی های ایران : پزشکان مجبور به تشخیصهای اشتباه هستند ؟
روزنامه شرق

یک بحران بزرگ در دندانپزشکی های ایران : پزشکان مجبور به تشخیصهای اشتباه هستند ؟

عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ از جریان یک بحران در کلینیک‌های دندانپزشکی به واسطه حضور پروانه داران غیر متخصص و از نیز انجام عمل های جراحی توسط غیرپزشک‌ها سخن گفت.
    
منبعی آگاه از مجلس خبر داد : جزییات جدید از متن تفاهمنامه ۱۴ماده‌ای ایران و آمریکا
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

منبعی آگاه از مجلس خبر داد : جزییات جدید از متن تفاهمنامه ۱۴ماده‌ای ایران و آمریکا

یک منبع آگاه از مجلس شورای اسلامی جزییات تازه‌ای از متن تفاهمنامه ایران و آمریکا را در اختیار همشهری آنلاین گذاشت.
داستان یک رئیس‌جمهور/ هفده سال بعد از ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۸ میراث احمدی نژاد برای اصولگرایان چیست؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

داستان یک رئیس‌جمهور/ هفده سال بعد از ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۸ میراث احمدی نژاد برای اصولگرایان چیست؟ - مردم سالاری آنلاین

۲۲ خرداد ۱۳۸۸ انتخابات ریاست جمهوری دهم برگزار و محمود احمدی نژاد به عنوان کاندیدای پیروز اصولگرایان، رییس دولت دهم شد؛ ۱۷ سال بعد از آن زمان فرم روابط بین واژه های احمدی نژاد و اصولگرایان تغییرات زیادی داشته است.تغییراتی بیش از ۱۷ سال زمان در تاریخ و تقویم سیاسی ایران.
رسانه نزدیک به جلیلی: معلوم نیست چه کسی در کشور توافق را تایید کرده که می خواهند با قاتلان رهبر جشن امضا بگیرند
سایت عصرایران

رسانه نزدیک به جلیلی: معلوم نیست چه کسی در کشور توافق را تایید کرده که می خواهند با قاتلان رهبر جشن امضا بگیرند

این رسانه نوشت: قرار است تیم مذاکره کننده ایرانی با قاتلان رهبر انقلاب جشن امضا برگزار کنند و عکس یادگاری هم بگیرند.
         
پشت‌پرده ادعای ترامپ برای عملیات مخفی عبور نفت از هرمز
سایت افکارنیوز

پشت‌پرده ادعای ترامپ برای عملیات مخفی عبور نفت از هرمز

نهاد ایرانی مدیریت تنگه هرمز گزارش داده که بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت با رعایت ترتیبات ایران از تنگه هرمز خارج شده اما ترامپ می‌گوید ۱۰۰ میلیون بشکه نفت را مخفیانه و با اسکورت آمریکا از تنگه خارج کرده است.
         
نیاز به تغییر پارادایم در روابط خارجی - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

نیاز به تغییر پارادایم در روابط خارجی - دیپلماسی ایرانی

حسین ملائک در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد:
رهبری، ادراک و محاسبه اشتباه - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

رهبری، ادراک و محاسبه اشتباه - دیپلماسی ایرانی

ترامپ ممکن است مقاومت را به عنوان نشانه‌ای مبنی بر نیاز به فشار بیشتر ببیند، نه به عنوان نشانه‌ای از تمایل حریف برای تحمل هزینه‌ها....
چرا جنگ با امریکا لازم بود - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

چرا جنگ با امریکا لازم بود - دیپلماسی ایرانی

سید وحید کریمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: تجربه مطلوبی از دیپلماسی نداشتیم و قطعا با جنگ هم به نتایج ملموس در سیاست خارجی...
دکترین امتناع قضایی سازی مسائل سیاسی در دیوان عالی فدرال - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

دکترین امتناع قضایی سازی مسائل سیاسی در دیوان عالی فدرال - دیپلماسی ایرانی

عباس ترابی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی درباره مفهوم حقوقی دکترین امتناع قضایی سازی مسائل سیاسی در دیوان عالی فدرال معتقد است که قضات دیوان...
سایت عصرایران

مغز انسان؛ فرماندهی کوچک با قدرتی بی پایان (+اینفوگرافیک)

آکسیوس منتشر کرد: جزئیات «یادداشت تفاهم» ایران و آمریکا
سایت عصرایران

آکسیوس منتشر کرد: جزئیات «یادداشت تفاهم» ایران و آمریکا

این توافق که با میانجیگری مشترک قطر و پاکستان حاصل شده، در صورت امضای نهایی طرفین «توافق اسلام‌آباد» نام خواهد گرفت.
اگر تأسیسات ایران نابود شده قطعنامه برای چیست؟ / تبادل پیام‌ها سندی برای ثبت بدعهدی آمریکاست / با این روند به نتیجه نمی‌رسیم
سایت تابناک

اگر تأسیسات ایران نابود شده قطعنامه برای چیست؟ / تبادل پیام‌ها سندی برای ثبت بدعهدی آمریکاست / با این روند به نتیجه نمی‌رسیم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر هیچ تغییری در سطح غنی‌سازی ایران ایجاد نشده، طرح مجدد اتهامات، نشان‌دهنده رویکرد سیاسی غرب است، گفت: ادامه تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا به عنوان سند و مدرکی از رفتار طرف مقابل ثبت میشود و انتظار رسیدن به نتیجه ممکن نیست.
سرگردانی بازار اجاره مسکن میان روایت‌ها / نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک: رشد 2 برابری قیمت اجاره خانه را تایید نمی‌کنم!
سایت تجارت نیوز

سرگردانی بازار اجاره مسکن میان روایت‌ها / نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک: رشد 2 برابری قیمت اجاره خانه را تایید نمی‌کنم!

بازار اجاره خانه روزهای سختی را سپری می‌کند؛ در حالی که مرکز آمار از کاهش تورم اجاره‌بها گزارش می‌دهد، مستاجران از افزایش سنگین قیمت اجاره خانه می‌گویند. مشاوران املاک نیز از رشد دوبرابری اجاره‌بها خبر می‌دهند، اما نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» این رقم را تایید نمی‌کند.
آب رفتن قدرت خرید مسکن در پایتخت | با ۵ میلیارد تومان چه خانه‌ای می‌توان خرید؟ 
سایت جهان صنعت نیوز

آب رفتن قدرت خرید مسکن در پایتخت | با ۵ میلیارد تومان چه خانه‌ای می‌توان خرید؟ 

بودجه‌هایی که تا چند سال پیش امکان خرید واحدی مناسب در مناطق مصرفی شهر را فراهم می‌کرد، اکنون تنها پاسخگوی خرید واحدهای کوچک‌متراژ یا دارای سن بنای بالا در مناطق ارزان‌تر پایتخت است.
بقا در گروی شفافیت؛ چرا رانت مواد اولیه، قاتل صنایع پایین‌دستی است
سایت صفحه اقتصاد

بقا در گروی شفافیت؛ چرا رانت مواد اولیه، قاتل صنایع پایین‌دستی است

صنایع کوچک و متوسط در ایران، با وجود نقش کلیدی در اشتغال‌زایی و تکمیل زنجیره ارزش، درگیر رکود پنهان و فعالیت‌های غیراقتصادی شده‌اند؛ وضعیتی که به‌گفته این تحلیل، بیش از تحریم‌ها، از توهم «حمایت رانتی»، بی‌ثباتی مقررات، نبود امنیت سرمایه‌گذاری و ناکارآمدی سازوکارهای بازار و بورس کالا ناشی می‌شود.