چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024


توصیه‌های یونیسف برای تغذیه مناسب در دوران کرونا
۱۳۹۹/۰۱/۱۶ / /

توصیه‌های یونیسف برای تغذیه مناسب در دوران کرونا

تغذیه سالم در دوران کرونا چیست؟ در شرایطی که بسیاری از مردم جهان مجبور به خانه‌نشینی شده‌اند، برخی ترجیح می‌دهند به دلیل راحتی و قیمت کم از غذا‌های فرآوری شده آماده استفاده کنند، اما باید توجه داشت که گزینه‌های مناسب، مقرون به صرفه و سالم‌تری نیز وجود دارد.در ادامه پنج روش برای تهیه غذا‌های سالم و داشتن رژیم غذایی متنوع و مغذی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی یونیسف آورده شده است:۱-مصرف میوه‌ها و سبزیجات خرید، نگهداری و پخت و پز سبزیجات تازه با توجه به شرایط قرنطینه و توصیه به خروج کمتر از خانه می‌تواند در این روز‌ها دشوار باشد، اما مصرف میوه‌ها و سبزیجات به‌خصوص در شرایط شیوع کروناویروس و برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است.اگر می‌توانید میوه‌ها و سبزیجات را به‌صورت تازه نگهداری کنید بهتر است، اما در صورتی که شرایط آن را ندارید، منجمد کردن آن نیز توصیه می‌شود، چرا که بیشتر مواد مغذی و طعم آن در صورت انجماد نیز حفظ می‌شود.‌می‌توانید سبزیجات را به‌صورت انواع سوپ‌ها، خوراک‌ها و دیگر غذا‌ها درآورید و آن را برای چندین روز با حفظ مواد مغذی نگهداری کنید. می‌توانید همچنین این غذا‌ها را منجمد کنید و هر زمانی که خواستید آن‌ها را دوباره گرم و مصرف کنید.۲- در صورت عدم دسترسی به مواد غذایی تازه از انواع خشک یا کنسرو‌های سالم آن‌ها استفاده کنید محصولات تازه تقریباً بهترین گزینه هستند، اما در صورتی که به آن‌ها دسترسی ندارید، گزینه‌های سالم زیادی وجود دارد که به‌راحتی می‌توان آن‌ها را تهیه و آماده کرد.کنسرو‌های لوبیا و نخود را که سرشار از مواد مغذی هستند، می‌توان ماه‌ها یا حتی سال‌ها نگهداری کرد. از این کنسرو‌ها برای تهیه انواع مختلفی از غذا‌ها می‌توان استفاده کرد.ماهی‌های روغنی کنسرو شده مانند ساردین، ماهی خال‌مخالی، ماهی قزل آلا و تن ماهی سرشار از پروتئین، اسید‌های چرب امگا ۳ و طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. از این موارد می‌توان در ساندویچ‌ها، سالاد‌ها یا غذا‌های ماکارونی سرد استفاده و یا به عنوان بخشی از یک غذای گرم طبخ کرد.سبزیجات کنسرو شده مانند کنسرو گوجه فرنگی، حاوی مقادیر کمتری ویتامین نسبت به محصولات تازه هستند، اما زمانی که محصولات تازه یا سبزیجات یخ زده به‌سختی در دسترس باشند، گزینه بسیار خوبی برای جایگزینی آن‌ها هستند.محصولات خشک از جمله حبوباتی مان