یکشنبه, ۵ بهمن, ۱۳۹۹ / 24 January, 2021
ابتذال

۲۱ ساعت قبل
ورای جعل و جنجال
به تازگی مصاحبهای از محمد قوچانی منتشر شده که حرف و حدیثهایی را از اینسو و آنسو برانگیخته و توهینهایی را روانه او کرده است. کسانی که منتظرند او حرفی بزند و بتازند تیترهای جعلی و غیراخلاقی از سخنان او درست کرده و در فضای مجازی که ژرفنگری نادر است و عدهای دنبال هوچیگری هستند، پخش میکنند و بحثهای علمی در این فضا به ابتذال کشیده میشود. یکی از خصلتهای ما ایرانیان هم «عجول» بودن و عقب نماندن از قافله اتهامات و توهینهاست. من هم ابتدا این مصاحبه را نخوانده بودم و همچون بسیاری تصور کردم که آخر چرا قوچانی چنین گفت و چنان کرد. اما ابتدا به اصل مصاحبه رجوع کردم و کل آن را خط به خط خواندم. بد ندیدم این چند خط را بنویسم. البته …

۳ روز قبل / عباس عبدی / بازار بورس
تحلیل عباس عبدی از ریشه ابتذال بورس
ابتذال بورس در ایران از آنجا آغاز میشود که فاقد استقلال است. اگر استقلال داشت نیازی به دخالت دولت نبود. اگر استقلال داشت، نظام نظارتی آن درست عمل میکرد و اجازه نمیداد که شاخص آن حبابوار بالا برود و امروز مجبور شوند با دستکاری از نوع دیگری پایین آورند.

۳ روز قبل
فاجعه یک دورهمی
در برنامه پربیننده تلویزیونی، دو نفر روبروی هم نشستند، یکی مجری معروف است که در تعریف خودش گفته؛ وقتی دیگران سر در زندگی روزمره داشتند من مشغول شخم زدن ادبیات ایران و جهان بودم و وقتی مردم در خارج مشغول آن کارها بودند من به کنسرتهای کلاسیک میرفتم و آن دیگری سلبریتی فضای مجازی است. امکان ندارد چند لحظه در اینستاگرام بروید و سخنی از این روانشناس- سلبریتی نبینید. او که دیگر کم از مجری شهرت ندارد لاطائلاتش به عنوان رهنمونهای زندگی دست به دست میشود. برنامه از قرار معلوم به آخر رسیده بود که من بینندهاش شدم، مجری داشت از میهمان خواهش میکرد آن روایت {قشنگ} مولانا را که همیشه تعریف میکند، در برنامه هم بازگو کند. در پس این خواسته به ظاهر منطقی ابتذالی …

۴ روز قبل / موسیقی
تعبیر «مخدر»، برای موسیقی ابتذالی درست است نه هنر متعالی
علیرضا بلیغ معتقد است که تعبیر موسیقی به عنوان مادهای مخدر درباره بخشی از موسیقی غنایی و مطرب درست است.

۴ روز قبل / ادبیات / کتاب - تاریخ / کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان / کتاب - معرفی و نقد
فرورفتن در سیاهچاله ابتذال شر | نگاهی به کتاب آیشمن در اورشلیم
کتاب «آیشمن در اورشلیم» گزارشی درباره ابتذال شر است که با اینکه بیش از 50 سال از انتشار آن میگذرد، همچنان جنجالیترین اثر هانا آرنت به شمار میرود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ / جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی / سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی / محمد اله یاری فومنی / دفتر موسیقی وزارت ارشاد / حمیدرضا نوربخش / سیامک جهانگیری / امیر شریفی / داریوش پیرنیاکان / علی اکبر شکارچی / مجید کیانی
هشدار برای نفوذ ابتذال در موسیقی/چرا بوشهر برای میزبانی انتخاب شد
اولین جلسه شورای سیاستگذاری سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزارشد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۹ / بابک کایدان / سریال ایرانی / شبکه نمایش خانگی
«چوب خط» سریال جدید تلویزیون/ سعی میکنم به سمت ابتذال نروم
بابک کایدان از تبدیل طرح فیلمنامه سینمایی خود با عنوان «درباره جعفر» به فیلمنامه سریالی به نام «چوب خط» خبر داد؛ سریالی که فیلمنامهاش توسط علی دلگشایی در حال بازنویسی است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸
آتش ترامپ بر جان دموکراسی؛ فصل آخر ابتذال شر!
کنگره آمریکا عصر خونینی را تجربه کرد. دیشب آتش پوپولیسم ترامپ به خانه حامیان سابقش در کنگره آمریکا رسید تا فصل آخر «ابتذال شر» فصلی از حیرت و خشونت و رسوایی باشد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۳
انتقاد عباس عبدی از ابتذال شدید در گفتمان سیاسی کشور: این اتفاق از سال ۸۴ شروع شد
عباس عبدی نوشت: در عرصه سیاست ایران شاهد وضعی هستیم که بعضا افرادی میداندار هستند که گفتار و رفتارشان در ابتذال سابقه و نمونه نداشته است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۳
قانون گرشام در سیاست
یکی از دوستان رسانهای مشهور که جزو اصلاحطلبان هم شناخته نمیشود، چند روز پیش پیام کوتاهی فرستاد و ضمن ابراز محبت درباره یادداشتهایم با بیان یک آرزو نوشت که: «به امید غلبه عقلانیت در کشور» بنده نیز ضمن تشکر پاسخ دادم که: «لطف دارید. متاسفانه برخلاف همیشه که امیدوار بودم، اکنون میان امید و ناامیدی پاندولوار در نوسانم. نمیدانم شما چرا کمتر حضور دارید؟» و در نهایت او پاسخ داد که: «قانون گرشام میگوید پول بیارزش پول با ارزش را از میدان خارج میکند. در حوزه سیاست هم همین است. ظهور سیاستبازان فاقد اندیشه فضا را از اندیشه تهی کرده است. شخصا برای این در سیاست حضور دارم که بیاموزم کم مطلب برای یاد گرفتن هست. امید دارم …

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ / علی صبوری / بازیگر
بلوای مجازی علی صبوری در اینستاگرام بر سر چه بود؟
علی صبوری با انتشار چند استوری در صفحه اینستاگرام خود، به خبرنگار عصر ایران پاسخ داد. صبوری گفته بود «خانم خبرنگار عزیزی که رفتی تیتر زدی و خبر نوشتی که علی صبوری به فالورهایش توهین میکند. من یک بار دیگر توضیح میدهم. من گفته بودم بی لیاقتها و اگر صدبار دیگر هم تکرار شود بدتر از بی لیاقت را میگویم، اما به کسانی که ابتذال را دنبال میکنند.»

۱۳۹۹/۱۰/۰۸
زادروز/ فروغ تولدی دیگر در شعر فارسی
تمامی هنرمندان، نویسندگان و شاعران را از منظر رویکرد آنها به مخاطب میتوان به 3 دسته کلی تقسیمبندی کرد؛ دسته نخست در پی ایجاد رابطه و دیالوگ، تأثیرگذاری و پیشرفت در مخاطب هستند. این دسته گاهی به ورطه ایدهآلگرایی میافتند و گاهی هم دچار قلمفرساییهای پرطمطراق میشوند و از ملانقطیشدن آنها راه گریزی نیست. دسته دوم در پی ایجاد احساس لذت در مخاطب هستند و بنابراین چرخش قلم آنها بر این اساس پیش میرود و بنابراین آثارشان گاهی به ورطه ابتذال کشیده میشود. دسته سوم اما پیرو فردگرایی (individualism) …

۱۳۹۹/۱۰/۰۴
ابتذال روانشناسی در ایدئولوژی بازار؛ کارخانه موفقیت سازی
دکتر عباس نعیمی جورشری، جامعهشناس و عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی با عنوان «ابتذال روانشناسی در ایدئولوژی بازار؛ کارخانه موفقیت سازی» در ویژهنامه پرسه، نوشت: جهان پساصنعتی در حالی پوست اندازی می نماید که علوم جدید جایگاهی متمایز در آن ایفا می کنند. در این راستا شاهد نقش آفرینی…

۱۳۹۹/۱۰/۰۱
خنداندن افراد با تقلید حرکات معلولان یعنی لودگی
آفتاب یزد - گروه شبکه: انگار نمیشود برنامهای ساخت اما در آن خبری از توهین، تمسخر و یا حاشیه نباشد. گویی یاد گرفتهاند برای اینکه برنامه شان پرمخاطب شود یا اینکه نشان دهند چقدر طنازند، هر حرفی را بدون فکر میزنند یا با هر چیزی شوخی میکنند حتی با مشکل مردم. « شبهای مافیا» نام برنامهای به کارگردانی سعید ابوطالب است که در حال تبدیل شدن به پدیده تازه شبکه خانگی است اما با رفتار عجیبی که از بازیگران این مجموعه به تازگی سر زده، وارد حاشیه شده و در صدر اخبار قرار گرفته است.دریکی از قسمتهای این برنامه، آنها برای اینکه یکدیگر را مورد مخاطب قرار دهند با زبان اشاره آنهم به حالت تمسخرآمیز اینکار را میکنند.اکنون تمسخر ناشنوایان و زبان اشاره توسط هنرمندان این مجموعه، باعث انتقادات بسیاری شده است.> …

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / محمدجواد ظریف / محمدجواد ظریف / وزیر امور خارجه / یهودستیزی / مسیحیان
انتقاد ظریف از تحریف اظهاراتش توسط یک موسسه پژوهشی رسانهای
وزیر امور خارجه در توئیتی نوشت: موسسه پژوهش رسانهای خاورمیانه با نزول به سطح تازهای از ابتذال، استفاده طعنه آلود من از کلمه «جهود» را دستاویز متهم کردن من به یهودی ستیزی قرار داده است.

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / محمدجواد ظریف / یهودیان / جهود
توضیحات ظریف درباره استفاده از کلمه «جهود»
وزیر خارجه کشورمان در توئیتی نوشت: مؤسسه پژوهش رسانهای خاورمیانه «ممری» با نزول به سطح تازهای از ابتذال، استفاده طعنهآلود من از کلمه جهود را دستاویز متهم کردن من به یهودیستیزی قرار داد.

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / آسیب های فضای مجازی / اینستاگرام / شاخهای فضای مجازی / محمدجواد آذری جهرمی / وزیر ارتباطات
شوک اینستاگرام در سایه فرافکنیهای جهرمی
مهر نوشت: انتشار فیلم گفتگوی حاشیه ساز یک نوجوان ۱۴ساله با یک چهره نامتعارف اینستاگرامی، بار دیگر گسترش ابتذال و بی بند و باری را در خلاء حاکمیت سایبری و عدم نظارت بر فضای مجازی، گوشزد می کند.

۱۳۹۹/۰۹/۲۲
تراژدی اجتنابناپذیر: کیسینجر و جهان او
دموکراسی آمریکایی برای بیش از ۲۰۰ سال یک موفقیت بزرگ بوده اما چرا چنین است؟ آیا همچنان به «موفقیت» و «موفق بودن» ادامه خواهد داد؟ سیستم آمریکایی چه چیزی برای ارائه و عرضه به جهان دارد؟ این مهاجران یهودی-آلمانی (نه فقط آرنت و اشتراوس بلکه کیسینجر هم) به آن پرسشها با ابهام و پیچیدگی پاسخ دادند، [یعنی] بر اساس تجربه ناخوشایندشان از آلمان وایماری و ظهور آدولف هیتلر. نازیسم به آنها درسهای سختی آموخت که بیشتر آمریکاییها هنوز در مورد آموختن آن مقاومت میورزند و همین درسها آنها را در برابر ابتذالهای استاندارد و کلیشههای شادیآور در مورد دموکراسی که هر گاه که دشواریهای سیاسی رخ مینمود به نمایش کشیده میشدند، ایمن میساخت.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / علیرضا طبایی / شعر / ترانه
همه شاعر و خواننده شدهاند
علیرضا طبایی با اسفبار خواندن اوضاع شعر و ترانه و موسیقی، میگوید همه به صورت ابتذالآمیزی به دنبال شهرت هستند؛ همه شاعر و خواننده شدهاند و روزگار خوبی برای هنر نیست.

۱۳۹۹/۰۹/۱۲
میخواهم دیده شوم!
بعضی پیشکسوتان شناخته شده برای معروفیت بیشتر در فضای مجازی دست به هر اقدامی میزنند.از قدیم گفتهاند کری خواندن، نمک و مزه فوتبال است. اصلا بدون کل کلهای همیشگی هواداری، تنور رقابت های فوتبالی بسیار سرد می شود. این کل کلها و کری خواندنها و حمایت از تیم محبوب اما گاهی از حد قابل قبول خود خارج می شود و وارد دایره بی احترامی و فحاشی به تیم مقابل و هوادارانش می شود.به گزارش خبرآنلاین، این مشکلی بود که سال ها فوتبال ایران با آن دست به گریبان بود و هر از گاهی دیده می شد که هواداران دو تیم فوتبال، به ویژه دو تیم استقلال و پرسپولیس که طبعا بیشترین هوادار را در بین مردم دارند، چه در فضای مجازی و چه روی سکوهای ورزشگاهها، به شدت از خجالت هم در میآیند و شرایط نامناسبی را رقم میزنند. طی فصول اخیر این …

۱۳۹۹/۰۸/۲۶
طایفه تحقیر واژه
رسول بهروش ـ روزنامهنگار ما طایفه تحقیر هر واژهایم؛ جماعتی برای ارزانفروختن باارزشترین چیزهای جهان. هر کلمه باشکوهی را چنان به ابتذال میکشانیم که مدتی بعد، وقتی با واقعیت عریان آن مواجه شدیم، چیزی جز دلسردی فراوان نصیبمان نمیشود. دور نیست زمانی که بادکنکهایمان بترکند و توخالیبودنشان را به رخ بکشند. انگار اما برای ما فرقی نمیکند؛ تا این یکی ترکید، سراغ بادکردن بعدی میرویم و باز بعدی و بعدی... . حالا چند روزی از هیاهوی بوسه شجاع خلیلزاده بر لوگوی باشگاه الریان قطر میگذرد. آتش خشم …

۱۳۹۹/۰۸/۲۵ / سرویس زیارت و گردشگری / استانی-اجتماعی / منطقه قم / ابتذال
با مروجان ابتذال در بخش های مختلف برخورد جدی خواهد شد
معاون دادستان قم از بازداشت اعضای یک تور گردشگری با اعمال مجرمانه متعدد خبر داد و گفت: با افرادی که بدون توجه به اصول گردشگری به دنبال ابتذال در قالب اجرای این تورها باشند، برخورد جدی خواهد شد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴
وقتی همه گناهکارند
بهتازگی کتاب «آیشمن در اورشلیم: گزارشی در باب ابتذال شر» با ترجمهی زهرا شمس در نشر برج منتشر شده است. نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه بیستم آبان به نقد و بررسی این کتاب اختصاص داشت و با حضور نعیمه پورمحمدی، محمود مقدسی و زهرا شمس بهصورت مجازی برگزار شد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / مرکز فرهنگی شهر کتاب / هانا آرنت / نقد کتاب
کتاب آیشمن در اورشلیم نقد و بررسی شد
نشست نقد و بررسی کتاب «آیشمن در اورشلیم: گزارشی در باب ابتذال شر» با حضور کارشناسان در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / استانی-فرهنگی و هنری / موسیقی ایرانی / آواز / ابتذال آواز ایرانی / صداوسیما
تبعات حصر موسیقی اصیل...
«موسیقی از دیرباز در خدمت مفاهیم پر غنای دینی بوده؛ اذان موسیقی است، ترتیل قرآن موسیقی است، صداهایی که در طبیعت میشنویم و آثار صنع الهی هستند، موسیقی است، نوحهخوانی، تعزیه و تمام بیانات احساسی و دینی ما موسیقی است، اما این روزها چنان فقیر شدهایم که برای تعزیه یا نوحهخوانی، دست به دامان موسیقیهای سخیف و متداولی میشویم که در نتیجه حصر موسیقی اصیل ایجاد شدهاند.»

۱۳۹۹/۰۸/۲۱
نیندیشیدن: بزرگترین جنایت
هانا آرنت، فیلسوف و روشنفکری یهودی بود که خود طعم یهودستیزی را در آلمان چشیده بود و در سال ۱۹۶۱ در مقام گزارشگر در دادگاه آدولف آیشمن حاضر شد. آرنت در گزارش این دادگاه، با وجود اینکه خود یهودی است و آسیبهای فاجعه هولوکاست را نیز شخصا تجربه کرده است، کاملا بیطرفانه و دور از احساسات به تحلیل و نقد روند دادرسی و اسناد و شاهدان آن پرداخته و نقصهای قضایی و حقوقی آن را آشکار مینماید. اما مهمترین بخش گزارش آرنت، تحلیل او از ماهیت شر و نقش انسانها در برابر آن است. از نظر او، شر لزوما از هیولاهای شیطانی سر نمیزند، بلکه افراد کاملا معمولی یا ابله هم میتوانند مرتکب شر شوند و آثاری فاجعهبار بیافرینند. آدولف آیشمن شهروندی قانونمدار و از نظر روانی کاملا …

۱۳۹۹/۰۸/۲۱
چرخه کور خشونت
کتاب بحثبرانگیز و پرسر و صدای آرنت حاوی نکاتی است که میتواند درسهای فراوانی برای وضعیت ما و حتی عالم روزنامهنگاری و گزارشنویسی داشته باشد. فرصت غنیمت مطالعه کتاب آرنت به زبان فارسی نسبتا استوار و روان، بعد از سالها فراهم شد و اینک این تجربه برای به درون آوردن و از آن خود کردن آن در اختیار ما قرار گرفته است. کتاب در بعضی از قطعات زیاد هم آسانخوان نیست و طنز مستتر آرنت که خواهان نمایاندن همان ابتذالی است که تمام این وضعیت را دربرگرفته، از ابتذال حرفهای آیشمن تا دادگاه تا سیاستمدارانی که زمینهها و مذاکرات مربوط به دادگاه و ربوده شدن آیشمن را فراهم کردند تا هر آنچه آرنت را در مقابل مهابت آن جنایتی قرار میدهد که اینک برای شستن …

۱۳۹۹/۰۸/۲۱
هیولا را نمیشود قضاوت کرد
این روزها پشت ویترین بیشتر کتابفروشیها، روی جلد یک کتاب، تصویر مردی میانسال را میبینیم که دست به سینه و سر به زیر، در کنار دیوار در حال قدم زدن است، در حالی که به نظر میرسد سخت در حال «اندیشیدن» است و کنار آن بزرگ نوشته شده: «آیشمن در اورشلیم: گزارشی در باب ابتذال شر». کتابی بسیار بحثبرانگیز و حساس نوشته هانا آرنت (1975-1906) فیلسوف آلمانی معاصر که در واقع روایت خاص اوست از محاکمه جنجالی و پر سر و صدای آدولف آیشمن (1962-1906)، یکی از ماموران ارشد رژیم نازی که در سال 1961 پس از ربودن او از آرژانتین در اورشلیم برگزار شد و بعد از برگزاری جلسات متعدد، به صدور حکم اعدام آیشمن و سپس اجرای این حکم ختم شد. آرنت در فصول پانزدهگانه این کتاب، که از زمان …

۱۳۹۹/۰۸/۱۷
شکست ترامپ و پیروزی بایدن/ حکایتِ «رذیلت، فضیلت و فرصت»
این واقعیت که ترامپ، در قاب ابتذال سیاسی و رذیلت اخلاقی قرار داشت، وادارمان نمی سازد تا بایدن را در چارچوب «فضیلت» بنگریم بلکه سخن بر سر «فرصت» است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۴ / روسیه / کتاب - داستان و رمان
شوهرباشی داستایفسکی از زبان روسی خواندنی شد
ویژگی منحصربهفرد فیودور داستایفسکی است که یک داستان معمولی را با تمام جزئیات واقعی و روزمره به ظاهر ناچیز و پیشپاافتاده به گونهای تعریف میکند که تخیل خواننده دائما برانگیخته میشود و نوعی رمز و راز پنهان در پس تمام این ابتذالهای ظاهری زندگی را آشکار میسازد.

۱۳۹۹/۰۸/۱۰ / خواننده / تلویزیون / رادیو / هنرمندان
بازیگر پیشکسوت از ابتذال در جامعه هنری میگوید
فارس نوشت: رسول نجفیان بازیگر سینما و تلویزیون گفت: ابتذال در هنر و جامعه هنری حکومت می کند و چون موسیقی های الان محتوا ندارد، به دل مردم نمی نشیند.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷ / اختصاصی ایرنا / فلسفه / کتاب
ژیژک و خروج فلسفه از برج عاج عافیتطلبی
تهران- ایرنا- ژیژک با استفاده از مثالهای فرهنگ عامهپسند حقایقی را در باب انسان، ذات انسان، وجود انسان و روان انسان برای ما آشکار میکند، ژیژک تلاش میکند از برج عاج چنین فلاسفهای بدون اینکه خودش به ورطه ابتذال بغلتد روی زمین و بین مردم بیاید و امر والا را با تفکر خودش در زندگی روزمره بیاورد.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷
وفاداری به خاطرات
1. خاطرات اعم از شخصی و به ویژه اجتماعی که حقیقتی را در خود نهان دارند، نباید فراموش شوند حتی اگر سالیانی سپری شده و شرایط جامعه در ظاهر عوض شود. مرور خاطرات جامعه یعنی یادآوری و احترام به اهداف و آرمانهایی که در مقطعی از تاریخ عدهای بر دوش کشیدند ولی ناتمام مانده و چشم انتظار اهتمام نسلهای آتی ماندند. در باب خاطره سخنان فراوانی در منابع مختلف گفته شده ولی تحلیل مفهومی خاطره تاکنون به عمل نیامده است. آیا این موضوع به فراموشکاری ما ایرانیها برمیگردد؟ مقوله فراموشکاری، تحت عبارت «ایرانیان حافظه تاریخی ندارند» بارها توسط مورخان و ادیبان، البته بیشتر در قالب کنایات تکرار شده است. احمد کسروی در ابتدای تاریخ مشروطه مینویسد: «یکی از گرفتاریهای …

۱۳۹۹/۰۸/۰۵
فرانسه سفیرش را از ترکیه فراخواند!
پس از سخنان اردوغان مبنی براینکه ماکرون باید به خاطر رفتارش با میلیونها تن از اعضای جامعه مسلمان فرانسه از نظر روانی مورد بررسی قرار گیرد، پاریس سفیرش در آنکارا را فراخواند. به گزارش اسپوتنیک، این اقدام در پی واکنش تند رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در قبال اقدامات جدید امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به بریده شدن سر یک معلم در این کشور از سوی یک مهاجر مسلمان شکل گرفته است. دفتر ریاست جمهوری فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: اظهارات اردوغان غیرقابل قبول است. توهین و اهانت، روش مناسبی نیست. یکی از مقامهای دفتر ریاست جمهوری فرانسه نیز سخنرانی و اظهارات اردوغان را بی ادبی بیش از حد توصیف کرد و گفت: پاریس از اردوغان میخواهد تا رویکرد سیاسی خود را تغییر دهد …

۱۳۹۹/۰۸/۰۲ / نماز جمعه / سید احمد علم الهدی
اگر خیابانها و پاساژها کانون بی بندوباری یک مشت جوان هرزه شود جامعه امنیت نخواهد داشت
امام جمعه مشهد با اذعان به اینکه جریان قدرت و ثروت، منشأ توسعه بیبندوباری است گفت: اگر بنا شد جریانهای متکی به قدرت و ثروت به خاطر داشتن امکانات در کشور در ولنگاری و ابتذال آزادی داشته باشند، نه تنها عفت و ناموس مردم امنیت ندارد بلکه این جامعه نظمپذیر نیز نخواهد بود.

۱۳۹۹/۰۸/۰۲ / علم الهدی / امام جمعه مشهد
علم الهدی: باید در انجام ماموریتهای خود مقابله با منکرات شرعی را مورد توجه قرار دهد / جامعهای که در آن ولنگاری و بیعفتی باشد، امنیت ندارد
امام جمعه مشهد با اذعان به اینکه جریان قدرت و ثروت، منشأ توسعه بیبندوباری است گفت: اگر بنا شد جریانهای متکی به قدرت و ثروت به خاطر داشتن امکانات در کشور در ولنگاری و ابتذال آزادی داشته باشند، نه تنها عفت و ناموس مردم امنیت ندارد بلکه این جامعه نظمپذیر نیز نخواهد بود.

۱۳۹۹/۰۸/۰۳ / علم الهدی / امنیت / ولنگاری / بی عفتی
علم الهدی: میخواهند کشور را کانون عشرتکدههای حرام خودشان قرار بدهند
امام جمعه مشهد با اذعان به اینکه جریان قدرت و ثروت، منشأ توسعه بیبندوباری است گفت: اگر بنا شد جریانهای متکی به قدرت و ثروت به خاطر داشتن امکانات در کشور در ولنگاری و ابتذال آزادی داشته باشند، نه تنها عفت و ناموس مردم امنیت ندارد بلکه این جامعه نظمپذیر نیز نخواهد بود.

۱۳۹۹/۰۷/۳۰
کاغذ زرد بافتدار
علیاکبر شیروانی پرویز قاضیسعید، پاورقینویس بود و داستانهایش از روزنامهها و مجلات بیرون میآمد و در قالب کتاب به چاپهای فراوان میرسید اما تبدیل داستانهایش به کتاب، هیچ از عامهپسندی و ابتذال نوشتههایش کم نکرد. قاضی سعید به سبک دیگر پاورقینویسان، پی برده بود تعلیق خواننده را هر روز یا هر هفته پای دکه روزنامهفروشی میکشد و اگر دیگر پاورقینویسان تعلیق را در معماهایی چون قتل و جنایت و بزه میجستند، او در داستانهای عشقی و مبتذل. زبان قاضیسعید ساده، روان و بیپیرایه است و با کلیشههای …

۱۳۹۹/۰۷/۲۹
با من به لاله زار بیایید!
در میان منتقدان تئاتر در آن سالها تنها منتقدی که به تئاتر لالهزار توجه میکند، پرویز ممنون است. پیش از او بسیاری به دیدن نمایشهای لالهزاری میرفتند، اما مطالب آنها صرفا در2 نوع دیدگاه خلاصه میشد، یکی نوشتههای خشمناک درباره ابتذال تئاتر لالهزاری و دیگری اشاره به وضعیت بحرانی کارکنان این تئاترها. اما در دهه40، پرویز ممنون تصمیم میگیرد به دیدن این نمایشها برود و آنها را از نظر نمایشی، بدون قضاوتهای اخلاقی و زیباشناختی بررسی کند. حاصل گشتوگذار پرویز ممنون در تئاترهای لالهزار، مطالب زیر است …

۱۳۹۹/۰۷/۲۴ / اکبر عالمی / نقد فیلم / نقد تلویزیون
نقد صریح اکبر عالمی بر منتقدان/ مروج ابتذال و سادهاندیشی نباشید!
زندهیاد اکبر عالمی ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه «نقد» و «منتقد» در پویایی جامعه، تزکیه نفس و دوری از خودمحوری را جزو اصول مهم ورود به حوزه «نقد» توصیف میکرد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۴
شیطان، مکبث یا ریچارد سوم
کتاب «آیشمن در اورشلیم: گزارشی در باب ابتذال شر» نوشته هانا آرنت با ترجمه زهرا شمس در نشر برج منتشر شده و در همین بازار لنگ کتاب با استقبال خوانندگان مواجه شده است. هانا آرنت فیلسوف آلمانی- امریکایی در سال ۱۹۶۱ در مقام گزارشگر نشریه نیویورکر در دادگاه آدولف آیشمن افسر مسوول مساله یهودیان در آلمان نازی حاضر شد. دادگاهی که سالها پس از پایان جنگ، با ربودن آیشمن توسط موساد و انتقال او در تلآویو برگزار شد. هانا آرنت گزارشی تحلیلی از دادگاه ارایه داد که ابتدا در هفتهنامه نیویورکر و سپس به صورت مفصل و مشروح در قالب کتاب موردنظر چاپ شد. آرنت ۵۷ سال پیش دست روی نکتهای گذاشت که جدای از نمایش ابتذال شر در درون حاکمیت آلمان نازی، افشاگری …

۱۳۹۹/۰۷/۲۲ / دفاع مقدس / + فیلم / سینما
روایت کارگردان "پایگاه جهنمی" از نقش یک مدیر در تضعیف دفاع مقدس و تقویت ابتذال در سینمای ایران +فیلم
یکی از مدیران سینمایی وقت آمد و گفت که میخواهم سینمای مریض ایران را شفا بدهم و هرچه بیبندو باری و آزادی و بیاحترامی و دختر فراری بود وارد سینمای ما شد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۱
آن انتلکتوئلها
خزیدن به لاک خود و به گونهای سرخوردگی و یأس فلسفی، بعد از کودتای ۲۸ مرداد، دامنگیر جامعه ادبی و بعد از آن، عرصه روزنامه و مجلات شد. هنر، به ویژه، سینما، سرخوش از تولید کیلویی فیلمفارسی بود. لقبی که هوشنگ کاووسی به سینمای آبگوشتی و مبتذل سالهای 40 داد، که با قیصر، کلاه مخملیها و جاهلها و لوطیها، پرده نقرهای را تسخیر کردند. و چه استعدادهایی که قربانی آن شدند. یکی، همین زندهیاد بهمن مفید و بسیاری دیگر، که در تئاتر درخشیدند اما نپاییدند. هنرهای تجسمی به همت استادان فرنگ رفته و کشاندن ایسمهای پرصدای دنیای آن بر بومهای ایرانی، توانست از ابتذال و به گونهای کپیکاری و تکرار کلاسیسم جان به در ببرد. در این میان، روزنامهنگاران فرنگ رفته …

۱۳۹۹/۰۷/۱۹ / شجریان
پیام تسلیت حزب کارگزاران: شجریان نه آوازه خوان بود، نه مبارز سیاسی/ هنرمندی ملی بود
حزب کارگزاران سازندگی ایران در پیامی آورده است: استاد شجریان هنرمندی ملی بود که در اوج ابتذال در موسیقی دهههای چهل و پنجاه پرچمدار احیای موسیقی ملی ایران شد و با وقوع انقلاب اسلامی ایران به موج خروشان ملت علیه سلطنت پیوست.

۱۳۹۹/۰۷/۱۹ / کنکور / سازمان صداوسیما / سازمان سنجش / وزارت آموزش و پرورش / دانشگاه ها / مشرق نیوز
کار کاسبان کنکور به ابتذال رسید
وضعیت آموزش کشور روزبهروز وخیمتر از چیزی که بود و حتی انتظارش را میکشیدیم، میشود. ابتذال فرهنگی و محتوایی روزبهروز بیشتر از قبل به حوزه آموزش رسوخ و نمود پیدا میکند.

۱۳۹۹/۰۷/۱۹
عمق این عشق تا کجاست؟
با آقای شجریان از دهه پنجاه آشنا شدم، روزهایی که همراه جمعی از هنرمندان موسیقی برای اجرا در جشن هنر به شیراز آمده بودند. از همان دوران دوستی صمیمانهای بین ما شکل گرفت که همواره ادامه داشت. همین ابتدا باید تاکید کنم ایشان تمام شرایط و ویژگیهای یک هنرمند و انسان والا را دارا بود. اینکه میبینیم امروز یک انرژی ملی ایجاد شده و مردم اینطور به درگذشت فرزند میهن ادای احترام میکنند پیام روشنی دارد. به یاد ندارم در زمینه موسیقی چنین اتفاقی افتاده باشد، در سینما مثلا وقتی زندهیاد «محمدعلی فردین» درگذشت چنین شد، یا در زمینه شعر و ادب وقتی خبر درگذشت «احمد شاملو» رسید دوستدارانش در سراسر کشور زانوی غم بغل گرفتند اما در موسیقی چنین چیزی در …

۱۳۹۹/۰۷/۱۴ / سینما / تلویزیون / موسیقی
وقتی تلویزیون جولانگاه اوجی میشود / شب موسیقی و تلاشی ناخواسته برای پردآمدها
علی اوجی تهیه کننده حوزه موسیقی و سینما با حضور در برنامه «شب موسیقی» حرفهایی به زبان آورد که دلایل ابتذال این روزهای موسیقی در آن نهفته بود.

۱۳۹۹/۰۷/۱۳ / دهه فجر / چهل سالگی انقلاب / فرهنگ و هنر / ادبیات انقلاب اسلامی
هنر و ادبیات انقلاب اسلامی ـ17| صفکشی در برابر ابتذال هنر در جشنهای 2500 ساله
جشن فرهنگ و هنر شیراز و جشنهای2500ساله با مخالفت همه هنرمندان اصیل مواجه میشود. این درست همان جایی است که روحانیت تشخیص میدهد باید با هنرمندان همراه شود.

۱۳۹۹/۰۷/۰۷ / بازیگران سینما و تلویزیون ایران / تلویزیون / رسانه ملی / سازمان سینمایی / شبکه نمایش خانگی / سریال ایرانی
بررسی قانونی اختلاف بین ارشاد و صداوسیما/ کدام یک فرمانده نمایشخانگیاند؟
نمایشخانگی خشونت را با نمایشِ خودکشی علنی میکند، ابتذال را در سایه عشقهای مثلثی به تصویر میکشد اما به جای عذرخواهی به «آش خورده و کام سوخته» ملّت نعل وارونه میزنند. از حضور مرجع نظارتی جدید در هراسند و با سینماگرهای منفعتطلب، همراه میشوند.

۱۳۹۹/۰۷/۰۲
صبور باشیم و عادت نکنیم
به صبر کوش تو ای دل که حق رها نکند/ چنین عزیز نگینی به دست اهرمنی باشد حافظ در ادبیات کلاسیک یا بهتر بگوییم بخش مهمی از تاریخ اندیشه ایران که به میانجی شعر بیان شده است، با موارد بسیاری مواجه میشویم که دعوت به صبر میکند، صبر را فضیلتی میشناسد و انسان صبور را فرد صاحب فضیلتی معرفی میکند. صبر هم مانند هر چیز دیگری تحت تاثیر دنیای مدرن رنگ و شکل عوض و البته بدیلهای خود را پیدا کرده است. یکی از این بدیلها «عادت» است. آن چیزی که در دنیای مدرن به جای صبر به کار برده میشود همین مفهوم عادت است. صبر با وجود اینکه مترادف با عادت به نظر میرسد تقریبا وضعیتی متضاد با عادت دارد. به ترمینولوژی بحث و تبار واژگان …

۱۳۹۹/۰۶/۲۹ / سازمان صدا وسیما / مرکز آمار ایران / وزارت ارشاد / فاطمه معتمدآریا / بنفشه آفریقایی
شبح آزادی بر زبان بازیگر مبتذل
فاطمه معتمدآریا: «... به نظرم سینما و در رأس آن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تلاش کنند تا صداوسیما ابتذال خود را وارد سینما نکند.»

۱۳۹۹/۰۶/۲۹
هشتگهایی که داغ نشده فراموش شدند
شبکههای اجتماعی که آمدند هیچ مگویی میان هیچ «مایی» باقی نگذاشتند. مرزها و بندها را برداشتند و ما را میان خبرهای درست و نادرستی که میشنیدیم و میدیدیم به هم نزدیکترمان کردند. دنیا در یک قدمیمان بود. یک قدمی هم نه، انگار ما هر لحظه که میخواستیم در هر جایی از این دنیا میتوانستیم باشیم و همهچیز را حس کنیم و با رویدادها و دیگر انسانها به آنی همراه شویم. لحظهای که «واکین فینیکس» اسکار گرفت یا زمانی که بایرن مونیخ به قهرمانی اروپا رسید خوشدل شویم. از اولویتهای «هانکه» یا احساسات «لارنس فون تریه» وقت نوشتن فیلمنامه هیجانزده شویم. از ناآرامیهای خاورمیانه تا اعتصابات گسترده در فرانسه …

۱۳۹۹/۰۶/۲۷
فاطمه معتمدآریا: وزیر ارشاد باید تلاش کند تا صدا و سیما ابتذال سریالهایش را وارد سینما نکند
فاطمه معتمدآریا با اشاره به طرح نمایندگان برای تغییر قانون به سود صدا و سیما بیان کرد: این مسئله نیازمند کار تخصصی آدمهای همین حرفه است و نه کسانی که کارشان صرفا قانونگذاری است. با این حال به نظرم سینما و در راس آن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تلاش کنند تا صدا و سیما ابتذال خود را وارد سینما نکند.

۱۳۹۹/۰۶/۲۸
گپی با فاطمه معتمدآریا از "بنفشه آفریقایی" تا زشتی ابتذال و ....
فاطمه معتمدآریا از آن دسته بازیگرانی است که چندان اهل مصاحبه نیست و شاید فقط برای «تئاتر» باشد که هر گفتوگویی را راحت رد نکند. او این بار برای یکی از فیلمهایش پای صحبت نشست که دوست دارد بیشتر دیده شود ولی با نگاه تیز و منتقدانهای که دارد، قطعا حرفهایش به همین فیلم ختم نمیشود.

۱۳۹۹/۰۶/۲۱
دادستانی: دستگیری اعضای باندهای مروج فساد و فرهنگ ابتذال غربی
با دریافت گزارشات مردمی در این رابطه در جلساتی که با مجموعه مقتدر و تلاشگر اداره کل اطلاعات استان برگزار شد، ضرورت برخورد و ضربه ی اساسی به این باند ها مد نظر قرار گرفت.

۱۳۹۹/۰۶/۲۰ / استانی-سیاسی / کهگیلویه و بویراحمد / دادستان یاسوج / اینستاگرام
ضربه اساسی سربازان گمنام و دادگستری کهگیلویه و بویراحمد به باندهای فساد و ابتذال در اینستاگرام
دادستان عمومی و انقلاب یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: درسنوات اخیر عدهای از مجرمین درلباس هنرمند، با سوء استفاده از فضای مجازی و به ویژه اپلیکیشن اینستاگرام و احساس اطمینان کامل از اینکه، اقدامات مجرمانه آنها قابلیت ردیابی و رصد را ندارد، مبادرت به فعالیت های زشت و مجرمانه در فضای مجازی کشور و استان کرده اند.

۱۳۹۹/۰۶/۱۶
نبوغ مستقل پاسترناک
با فیلم دکتر ژیواگو ساخته دیوید لین بود که نام بوریس پاسترناک در غرب سر زبانها افتاد. فیلم سال 1965 اکران شد، اما رمان پاسترناک چند سال قبل از آن، یعنی سال 1958 در چنین روزی در امریکا منتشر شده بود. مقامات شوروی و رسانههای رسمی بلوک شرق، هم ساخت و اکران فیلم و هم انتشار رمان را بخشی از جنگ روانی و تبلیغاتی امریکاییها در جنگ سرد خواندند و حتی انتخاب پاسترناک به عنوان برنده نوبل ادبی سال 1958 را قطعهای از همین پازل دیدند. منصفانه که نگاه کنیم ـ و البته اسناد هم تایید میکنند ـ این ادعا تا حدی درست بود، اما خود پاسترناک نه مهره بازی غربیها بود و نه حتی خودش را در دوگانه شرق و غرب تعریف میکرد. نویسندهای بود که جهان را متفاوت از حزب حاکم شوروی …

۱۳۹۹/۰۵/۲۷
جشن هنر شیراز
جشن هنر شیراز که آخرین دوره آن تابستان 1356 در چنین روزی آغاز شد و یکی از نمایشهای آن سروصدا و جنجال زیادی هم بهپا کرد، جشنوارهای حکومتی بر محور دو هنر موسیقی و نمایش بود. نخستین دوره آن سال 1346 برگزار شد و 11 دوره پیاپی ادامه یافت. سازمان مستقلی کار برگزاری این جشنواره را به عهده داشت که ملکه سابق، فرح دیبا رییس آن بود. برگزارکنندگانش میکوشیدند که آن را به یک فستیوال معتبر جهانی تبدیل کنند که ضمن معرفی و عرضه هنر کشور ما، مسیر همکاری و تبادلات فرهنگی و هنری میان ایران و جهان را هموار کند. همچنین به هنرمندان گمنام اما توانای حوزههایی مثل خیمهشببازی و نقالی و موسیقی محلی اقوام ایرانی فرصت ارایه هنرشان را دادند و حتی در دوره دهم به تعزیه هم توجه …

۱۳۹۹/۰۵/۲۶ / حسین محمد صالحی دارانی
صالحی: بروکراسی شدید اداری و موانع جدی بر سر راه تولید و اشتغال جوانان را ناامید کرده است
یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با انتقاد از وضعیت فرهنگی کنونی کشور در عرصه استفاده از تکنولوژی عنوان کرد: تغییر جنون آمیز تلفن همراه و غرق شدن در ابتذال ماهواره و تلگرام نوجوانان ما را در کوچه های حیرت و سرگردانی سردرگم کرده است.

۱۳۹۹/۰۵/۱۴
برخورد شورای پروانه نمایش با نامهای مبتذل
انتخاب اسامی نامعمول برای فیلمها توسط برخی سینماگران به سالهای دور برمیگردد و مقولهای نیست که به امروز و دیروز مربوط باشد. فیلمهای زیادی میتوانیم نام ببریم که اسامی نامتعارف دارند نظیر «چند میگیری گریه کنی؟»، «اگه میتونی منو بگیر» ساخته شاهد احمدلو «مادرزن سلام» به کارگردانی خسرو ملکان، «مامان بهروز منو زد» به کارگردانی عباس مرادیان، «پاتو زمین نذار» مرحوم ایرج قادری تا همین فیلم «طلاقم بده به خاطر گربهها» به کارگردانی محمد علی سجادی (که در حال حاضر در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران است) از آن دست فیلمهایی هستند که اسامی طولانی و غیرمعمولی دارند و ایرادی هم به لحاظ …

۱۳۹۹/۰۵/۱۱ / وزارت ارشاد / سازمان سینمایی / رسانه ملی / شبکه نمایش خانگی / سینمای ایران / سینما
نمایش خانگی| منطق «سرمایه و بیزینس» به نمایش خانگی جهت میدهد/ با «خلع ید» وزارت ارشاد به جای اصلاح محتوا و نظارت مخالفم
رویهای که فیلمفارسی پیش گرفت و برای بدست آوردن گیشه و جذب مخاطب، به سمت سکس و خشونت حرکت کرد و به ابتذال رسید، باید درس عبرت و هشداری باشد برای سیاستگذاران و فعالین شبکه نمایش خانگی که به آن دچار نشوند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۷ / داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) / شبکه دو سیما / محمد بحرانی / تلویزیون
مسلم آقاجانزاده: کودکی که موسیقی اصیل گوش ندهد سراغ ساسی مانکن میرود
مسلم آقاجانزاده، تهیه کننده برنامه«بچه محله» درباره انتقادات وارد شده به موسیقیهای پخش شده در این برنامه معتقد است که اگر کودکان به موسیقی اصیل و فولکلوریک ایرانی گوش ندهند به سمت ابتذال کشیده میشوند و وظیفه برنامه کودک این است که کودک را با فرهنگ خود آشنا کند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / عباس عبدی / سرمایه داری / پول / رانت خواری / مطالعات فرهنگی
ابتذال در سبک زندگی لاکچری بچه پولدارها در ایران و کشورهای نفتی از نگاه عباس عبدی
یک روزنامه نگار با انتقاد از رفتار افسار گسیخته برخی از افراد متمول در ایران نوشت: در زندگی شخصی بیل گیتس و جف بیزوس صاحب مایکروسافت و آمازون و فرزندان آنان که دهها میلیارد ثروت دارند رفتار توأم با ابتذال را نمیبینیم.

۱۳۹۹/۰۵/۰۱
ابتذال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حضور سلبریتیها
"کانیه وست"، رپر ۴۳ ساله آمریکایی که اولین کمپین ریاست جمهوریاش را نامتعارف آغاز کرد، ظاهرا تمایل دارد دوباره روی عرصه موسیقی تمرکز کند!

۱۳۹۹/۰۴/۳۰ / شنای پروانه / محمد کارت / آرش فهیم
شنای پروانه به ابتذال اخلاقی و روشنفکری مبتلا نیست؟
ماشاگر فیلم، قادر است به شخصیتها نزدیک شود و همراه و همذات با آنها موقعیتها را به خوبی احساس کند. فضاسازی عالی، کارد برندهای است که به کارت برنده این فیلم و کارگردانش تبدیل شده است.

۱۳۹۹/۰۴/۲۸ / آدهای جعلی / ابتذال سینما / بزرگان فرهنگی / سینمای ایران / سینمای تهی از اندیشه / فرهنگ / قهرمان واقعی / وضعیت فرهنگی در ایران
کارگردان سینما: آدمهای جعلی را جای بزرگان به ما تحمیل میکنند/ شاهد سینمایی بیمعنی، سخیف و تهی از اندیشه هستیم
شفقنا- جلالالدین دری میگوید: «نرگس مست» تلنگری به وضع موجود است که در آن قهرمانان ملی خودمان را فراموش کردهایم و از آنان غافل شدهایم. اکنون نیز شاهد برخی قهرمانسازیهای دروغین هستیم. ایلنا نوشت: فیلم سینمایی «نرگس مست» به نویسندگی...

۱۳۹۹/۰۴/۲۸
موسیقیپروری احمدینژاد !؟
احمدینژاد چنان محبوبیتی بین منتقدان تساهل و مدارا داشت که برخی او را از نشانههای ظهور میدانستند و برخی میخواستند نامش را در کتب درسی بیاورند. همهچیز بر وفق مراد او بود و او میتوانست با گفتوگو و اقناع منتقدان مذهبی، بستر رشد جوانان نوخاسته را فراهم کند تا باوجود تنگنظری در ممیزی شعر و موسیقی، بازهم موسیقی ایرانی؛ یک ظرفیت عظیم آزادیهای اجتماعی- فرهنگی دوران او باشد. اما عملکرد او خلاف علایق فعلی اوست. به یاد میآورم که روزی در سفر استانی هاشمیرفسنجانی به یکی از استانها، امام جمعه یک شهر غرب کشور به انتقاد و ابتذال در ساخت و نمایش فیلم «عروس حلبچه» پرداخت و گفت ما سینمایی را که «عروس حلبچه» نشان دهد، …

۱۳۹۹/۰۴/۲۲ / حیاتی / بازی / زمین / عادل فردوسی پور / ماهواره / مزدک میرزایی / فرهنگ اسلامی / نمایش خانگی / ابتذال در شبکه نمایش خانگی وجود دارد اما در خاطرم نیست / وزارت فرهنگ عرضه مقابله با ابتذال را ندارد؛ صداوسیما باید وارد ش
ارشاد نمیتواند مقابل ابتذال شبکه نمایش خانگی بایستد، صداوسیما باید وارد عمل شود/ تلویزیون کار فرهنگی چندانی انجام نداده/ نمیتوانیم با زور کاری کنیم کسی ماهواره نبیند
ایلنا: مجتبی محفوظی درباره سرمایههای اجتماعی که سالها در تلویزیون تبدیل به برند شده ولی اکنون از این رسانه جدا شدهاند، میگوید: شخصا دلیل جدایی این دوستان را…

۱۳۹۹/۰۴/۱۷ / دولت / صدا و سیما / شبکه نمایش خانگی
صدا و سیما میتواند شبکه نمایش خانگی را از ابتذال نجات دهد!
یک منتقد فرهنگی تأکید کرد که با ورود صداوسیما به موضوع صدور مجوز برای سریالهای شبکه نمایش خانگی، این رسانه میتواند شبکه نمایش خانگی را از ابتذال فعلی نجات دهد!

۱۳۹۹/۰۴/۱۱ / شورای سیاست گذاری / انقلاب اسلامی / جشنواره فجر / هوشنگ توکلی / سید مجتبی حسینی / جشنواره تئاتر فجر / ایرج راد
دبیر جدید جشنواره تئاتر فجر و مسئولیت برداشتن آوار ابتذال!
حسین مسافرآستانه درحالی دبیر سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر شد که این جشنواره در دورههای اخیر به طور آشکار، رو به انحطاط رفته و اکنون از دبیر جدید، انتظار آواربرداری و اصلاح این جشنواره میرود.

۱۳۹۹/۰۴/۰۹ / استانی-سیاسی / مرزبانی / نیروی انتظامی / فرهنگ
فرهنگ ابتذال غرب را در مرزها زمینگیر کنید
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: مرزبانان نیروی انتظامی با فعالیتهای اثرگذار فرهنگی و تقویت روحیه معنوی کارکنان و مرزنشینان، فرهنگ ابتذال غرب را در مرزها زمین گیر کنند.

۱۳۹۹/۰۴/۰۹
ابتذال در موسیقی معنا ندارد / روایتی از انتشار آلبوم «گلهای خرم 3»
رضا خرم فرزند زندهیاد همایون خرم (آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی) در نودمین سالروز تولد این هنرمند و همچنین انتشار «آلبوم گلهای خرم 3» یادداشتی را منتشر کرد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۹ / موسیقی ایرانی / آلبوم موسیقی / موسیقی سنتی
ابتذال در موسیقی معنا ندارد
مهر نوشت: رضا خرم فرزند زنده یاد استاد همایون خرم آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی در نودمین سالروز تولد این هنرمند و همچنین انتشار «آلبوم گلهای خرم ۳» یادداشتی را منتشر کرد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۸ / سریال نمایش خانگی / سینمای ایران / شبکه نمایش خانگی
ابتذال در شبکه نمایش خانگی
دانا نوشت: طی سالهای اخیر با توجه به توسعهی فراگیر ارتباطات بر بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و گرایش طیف وسیعی از اقشار مختلف جامعه به این سمتوسو موضوع تولیدات نمایشی به شکل فیلم و سریال تحت عنوان «شبکهی نمایش خانگی» بهعنوان شیوهی نوینی از عرضهی محتوا داغ شده است.

۱۳۹۹/۰۴/۰۸
کوروش اسدی و زندگی در متن
در روزگار فعلی، سطح انتظارات و اساسا ذائقه نویسندگان و مخاطبان ادبیات داستانی نسبت به آنچه در دهههای اخیر رواج داشته، نزول کیفی چشمگیری پیدا کرده است. کوروش اسدی از قلیل نویسندگان عصر ما بود که تا آخرین لحظه به تقدس ادبیات داستانی متعهد باقی ماند و مطابق با یک باور قلبی، خود را از در افتادن به عرصه ابتذال و سطحینگاری حفظ کرد. اسدی تمام زندگی خود را وقف نوشتن کرده بود. او جز نوشتن، کاری نمیدانست؛ از اینرو ششدانگ حواس و زندگیاش را وقف داستاننویسی کرده بود. برای اسدی، نوشتن نه برای زندگی، بلکه خود زندگی بود. دنیای او در نوشتن و گفتن از داستان خلاصه میشد و در این راه هیچ وقت قلم به نان و نام نفروخت. ارزش و احترامی که برای مخاطب قائل بود، موجب …

۱۳۹۹/۰۴/۰۳
موسسه خیریه فعال در حوزه کودکان فقر و کار پلمپ شد
بازداشت موسس و دو تن از اعضای جمعیت امام علی(ع) موسس و دو تن از اعضای جمعیت امام علی(ع) بازداشت شدند. به گزارش «ابتکار»، حساب توئیتری جمعیت امام علی (ع) که در حوزه امور خیریه داوطلبانه فعال است، از بازداشت موسس این سازمان مردم نهاد و دو تن از اعضای این موسسه خیریه خبر داد. این حساب توئیتری نوشت: «شارمین میمندینژاد موسس جمعیت امام علی(ع)، مرتضی کیمنش مسئول رسانهای جمعیت امام علی(ع) و کتایون افرازه بازرس علیالبدل جمعیت امام علی(ع) بازداشت شدهاند.» همچنین برخی فعالان رسانهای از پلمب دفتر این سازمان مردمنهاد خبر دادند. خبر بازداشت این افراد به صورت رسمی در خبرگزاری تسنیم منتشر شد. در متن خبر این خبرگزاری اینگونه نوشته است: «فردی که در پوشش فعالیتهای عامالمنفعه با همکاری مراکز ضد ایرانی …

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / پایتخت 6 / کیهان
حمله تازه کیهان به «پایتخت»
کیهان در مطلبی نوشت: سازندگان سریال «پایتخت ۶» باید پاسخگوی چرایی ترویج این حجم گسترده از ابتذال در این سریال باشند، نه درخواستکننده ساخت فصل هفتم این سریال! از این گذشته؛ یادمان بماند که بازیگران این سریال خود را تافته جدا بافته میدانند و در اقدامی غیرحرفهای به محض ممیزی صحنهها و دیالوگهای سخیف، در فضای مجازی به رسانه ملی میتازند و زمینه اهانت به صداوسیما را فراهم میکنند.

۱۳۹۹/۰۴/۰۲
حمله دوباره کیهان به مجموعه «پایتخت»: میخواهید با ساخت فصل هفتم، راه برای ستون پنجم دشمن و ترویج ولنگاری باز کنید؟ / باید پاسخگوی این حجم گسترده از ابتذال باشید
روزنامه کیهان نوشت: سازندگان سریال «پایتخت ۶» باید پاسخگوی چرایی ترویج این حجم گسترده از ابتذال در این سریال باشند، نه درخواستکننده ساخت فصل هفتم این سریال! از این گذشته؛ یادمان بماند که بازیگران این سریال خود را تافته جدا بافته میدانند و در اقدامی غیرحرفهای به محض ممیزی صحنهها و دیالوگهای سخیف، در فضای مجازی به رسانه ملی میتازند و زمینه اهانت به صداوسیما را فراهم میکنند.

۱۳۹۹/۰۳/۳۱
مثنوی پژوهی گرفتار حلقه بسته تکرار است
استاد کریم زمانی معتقد است: کار شرحنویسی و گزارش بیت به بیت مثنوی به صورت نثر در حال حاضر به حدّ افراط و ابتذال رسیده و تبدیل شده است به نوعی «بساز و بفروش»، و تفنن و آزمایش طبع!

۱۳۹۹/۰۳/۲۲
ترجمه «گذرواژهها» نوشته ژان بودریار به چاپ دوم رسید
کتاب «گذرواژهها» نوشته ژان بودریار با ترجمه علی رستمیان توسط انتشارات کتاب پاگرد به چاپ دوم رسید. به گزارش مهر، کتاب «گذرواژهها» نوشته ژان بودریار با ترجمه علی رستمیان بهتازگی توسط انتشارات کتاب پاگرد به چاپ دوم رسیده است.اینکتاب دربرگیرنده مطالبی از ژان بودریار فیلسوف و جامعهشناس فرانسوی است که موضوع اصلیشان کلیدواژههای او طی چهاردهه فعالیت فکری و نوشتاری هستند؛ از تولید و ارزش و اغوا و اقتصادِ سیاسیِ جامعه مصرفی گرفته تا مبادله نمادین، ابتذال، کاتاستروف و مرگ.نوشتههای بودریار در اینکتاب، بیشتر، مواضع و اندیشههای متاخر او را در بر میگیرد. یعنی نقد نامتعارف و نیستانگارانه جهانِ افسونزدوده؛ جاییکه انحلال چیزها در یکپارچگی امر مجازی، امکان مبادله، ارتباط و حیاتِ شورمند را در جهانی …

۱۳۹۹/۰۳/۲۰
روایت انتظامی از متن و حاشیه سینما / سختگیری منجر به ابتذال میشود
حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی ضمن تشریح سیاستهای حمایتی این سازمان در حوزههای مختلف، تأکید کرد سختگیری در حوزه فکر و اندیشه منجر به گسترش ابتذال میشود.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹ / شورای نظارت / رادیو ایران / اسماعیل امینی / مسعود صابری / شهاب شهرزاد / شورا کریمی / دکتر مسعود صابری / مصطفی طالبیان
امینی: قدرت های سیاسی و اقتصادی مروج ابتذال در موسیقی امروز ایران هستند
مسعود صابری چقدر سابقه در امر خوانندگی و ترانه داشت؟این همه خواننده خوب داریم، اما این ها کجا هستند؟برای ساکت کردن کسانی که صاحب تفکر و هنرمند هستند از این شخصیت ها چهره می سازند.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹
ببینید | صحبت های جنجالی مهران مدیری در مورد ممنوعیت ابتذال در کار !
مهران مدیری در «دورهمی»: چرا هیج ممنوعیتی برای ابتذال در کار نیست؟! مبتذلساز آزاده اما کسی که حرف حساب میزند را از هشت طرف میگذارند در منگنه . گذاشتن مسیر ابتذال چندان هم اتفاقی نیست.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹
زیرنظر؛ ابتذال به توان هزار سوراخ
زیر نظرِ مجید صالحی به تازگی در دسترس کاربران قرار گرفته و عجیب اینجاست که همه از روشنفکر و عامه بگیرید تا چپ و راست از فیلم ناراضیاند، برخی از نقدها راجع به «زیرنظر» را اینجا آوردهایم.
• علیرضا طبایی • محمدجواد ظریف • شورای نظارت • امنیت • شهاب شهرزاد • شجریان • حیاتی • آواز • بوشهر • سید مجتبی حسینی • مطالعات فرهنگی • ترانه • رسانه ملی • کهگیلویه و بویراحمد • امیر مردانه • دکتر مسعود صابری • بزرگان فرهنگی • بازیگر • داریوش پیرنیاکان