قیمت طلا امروز




 آرین سلیمی تکواندو

 سایت ورزش ۳ / ۳۰ ساعت قبل

وارث طلای 16 ساله: ساعی برایم نقشه کشید

این گفتگوی متفاوت و خواندنی با ستاره ورزش ایران است؛ کسی که در سودای جا به جا کردن رکوردها و قدم گذاشتن در مسیر یک اسطوره بزرگ است.
 وارث طلای 16 ساله: ساعی برایم نقشه کشید
به گزارش "ورزش سه"، رسیدن به سکوی المپیک هیچوقت ناگهانی نیست اما وقتی ارزش بیشتری پیدا می‌کند که حاصلش طلا و محصول یک فرهنگ ورزشی باشد؛ فرهنگی که اگر در رأس هرم آن کسی حضور داشته باشد که خودش مسیر سخت المپیک را طی کرده باشد، ارتباطی گیراتر را شکل می‌دهد. 

16 سال پیش بود که در فینال المپیک 2008، یک تکواندوکار با دست شکسته ولی با تمام وجود مبارزه کرد تا نامش را در تاریخ ورزش ایران ثبت کند و امروز، آرین سلیمی در همان مسیر قدم برمی‌دارد.

آرین سلیمی در تازه‌ترین گفت‌وگویی که با "ورزش سه" داشته، می‌گوید یک فضای خاص در این سال‌ها در فدراسیون تکواندو نهادینه شده؛ البته این مدال آور فوتبالی صحبت‌های جالبی درباره آرزوهای غیر ورزشی خود هم کرده و علاقه‌مندی شخصی‌اش را که حاضر است برایش میلیارد میلیارد هزینه کند را هم لو داده است!

* قبل از هر چیزی بگو که به اسطوره شدن فکر میکنی؟

«خب، اسطوره بودن، مدال آوردن و افتخارآفرینی برای کشور و جامعه، واقعا چیز قشنگی است. هر ورزشکاری وقتی وارد این مسیر می‌شود، قطعا دنبال چنین چیزهایی است؛ چون محبوب بودن و دوست ‌داشتنی بودن خیلی جذاب است. همه از شهرت، پول و خیلی چیزهای دیگر خوششان می‌آید و اسطوره شدن هم خودش یک جایگاه خیلی خاص و دوست‌داشتنی است.

من هم در کنار اینکه واقعا دوست دارم مدال‌های زیادی بگیرم و الگو و اسطوره باشم، اما چیزی که برای من اولویت دارد این است که همه ما انسان‌ها با هم برابر هستیم و کسی بالاتر از دیگری نیست. ما شخصا به این زندگی آمده‌ایم تا کاری را که دوست داریم انجام دهیم و آنچه در درونمان هست را به دیگران نشان دهیم. حس می‌کنم اگر هر کسی راه خودش را برود و کاری را که از نظر خودش درست می‌داند انجام دهد، قطعا زحمت می‌کشد و اگر خداوند هم به او لطف کند، آن شخص اسطوره و دوست‌داشتنی می‌شود؛ چون کار درست را انجام داده و در مسیر درستی قرار دارد.

به شخصه از ثانیه‌ی ثانیه‌ی زندگی‌ام لذت می‌برم؛ از زمانی که در رشته تکواندو هستم، از اینکه نفس می‌کشم و توان مبارزه و مسابقه دادن دارم، واقعا قدردانش هستم. هر روز از خدا کمک می‌خواهم و شاکر نعمت‌های او هستم که می‌توانم این مسیر را ادامه دهم. به نظر خودم، من آمده‌ام که از هر لحظه این رشته و این زندگی لذت ببرم.

اسطوره بودن هم زیباست و خیلی‌ها دوست دارند اسطوره باشند اما ما چه بخواهیم و چه نخواهیم ما ورزشکاران گاهی مطرح هستیم و همین موضوع باعث می‌شود که خیلی‌ها به ما به چشم یک الگو نگاه کنند. پس باید درست رفتار کنیم و درست زندگی کنیم. مسئولیت‌های زیادی بر گردن ماست تا نسل‌های بعدی هم بتوانند مسیر درست را یاد بگیرند وگرنه شاید به خاطر یک الگوی بد، یک نسل مسیرشان از دست برود و جوانان به آن چیزی که واقعا می‌خواستند برسند، نرسند. این موضوع بسیار مهمی است که هر کدام از ما باورها و مسئولیت‌های خودمان را داریم و باید راه درست را انتخاب کنیم تا همیشه از خودمان راضی باشیم.

* کار کردن با هادی ساعی چطور است؟

درباره استاد ساعی هم باید بگویم که به طور مشخص یک اسطوره هستند. ایشان با داشتن دو مدال طلا و یک برنز المپیک، پرافتخارترین المپین ایران و یکی از بهترین تکواندوکاران جهان هستند و ما تکواندوکاران واقعا به ایشان افتخار می‌کنیم. هر بار که نام ایشان می‌آید، یاد فینال المپیک 2008 و آن مسابقه با حریف ایتالیایی می‌افتم. مسابقه‌ای که کل ایران و تمام دنیای تکواندو آن را تماشا کردند. همه یادشان هست که ایشان با چه سختی آن مسابقه را بردند. شاید خیلی‌ها ندانند ایشان چه آسیب‌ها و مصدومیت‌هایی را پشت سر گذاشتند، اما وقتی برای ما خاطراتش را تعریف می‌کند، می‌فهمیم که با چه سختی‌هایی به آن مدال رسیدند و همین باعث می‌شود ایشان واقعا خاص و اسطوره باشند.

ما افتخار می‌کنیم که ایشان رئیس فدراسیون ما هستند و از تمام زحماتشان ممنونیم. ایشان به ما یاد دادند که ذهن ما باید برنده باشد؛ این چیزی است که همه ما ورزشکاران در صحبت‌های ایشان شنیده‌ایم. این فقط نظر من نیست، ذهن ایشان بسیار قوی بود و خدا را شکر که نتایج موفقیت‌هایشان ماندگار بوده و در مدیریت هم نشان داده‌اند که فرد بسیار موفقی هستند.»

* ماندگار شدن نامت در جامعه چقدر برایت مهم است؟

«خب، خیلی‌ها دوست دارند چنین جایگاهی داشته باشند؛ دنیای ورزش هم به لطف هواداران و مردمی که به ورزشکاران علاقه دارند، چنین پتانسیلی را ایجاد کرده است. من هم دوست دارم مثل رونالدو باشم؛ بیشترین دنبال‌کننده را در جهان داشته باشم و به چهره‌ای مشهور و مخصوصا محبوب تبدیل شوم؛ این آرزوی هر کسی است.

خیلی دوست دارم نامم ماندگار شود اما هدف اصلی من برای جنگیدن، این نیست. من برای این می‌جنگم که در زندگی‌ام پشیمان نباشم، کار اشتباهی از دیدگاه خودم انجام ندهم، الگوی خوبی باشم، زندگی سالمی داشته باشم و از لحظه به ‌لحظه عمرم لذت ببرم. احساس می‌کنم خداوند این روحیه و شخصیت را در من قرار داده است تا آن را به بقیه نشان بدهم.

البته خیلی‌ها دوست دارند نامشان ماندگار شود، حتی مثلا روی نام‌گذاری خیابان‌ها. ولی خب، این زندگی است دیگر. اگر شد که چه بهتر، اگر نشد هم اتفاقی نیفتاده است. رونالدو هم به قهرمانی جام جهانی نرسید اما چیزی از ارزش‌های او کم نشد؛ ارزش‌هایی که واقعا نمی‌توان از آن‌ها چشم ‌پوشی کرد. زندگی همین است. گاهی شرایط خیلی خوب پیش می‌رود و گاهی بد، اما ما باید در هر دو صورت تلاش کنیم، زندگی کنیم و شاکر خداوند باشیم.»

* از لحظه قهرمانی المپیک بگو.

«واقعا حس بسیار زیبایی بود. خوشحال بودم که توانستم برای کشورم، جامعه ورزش و مردم عزیزم افتخارآفرینی کنم و دیدن شادی آنها با هیچ‌ چیزی قابل‌ معاوضه نیست. مخصوصا اینکه پس از 16 سال، یک رکورد و تاریخ‌ سازی صورت گرفته و بسیار خوشحالم که این افتخار به نام من ثبت شده است.

البته انسان باید همیشه به یاد داشته باشد که پشت سر هر موفقیت، یک تیم قدرتمند حضور دارد؛ افرادی که کمک کرده‌اند؛ از خانواده، مربیان و حامیان گرفته تا دوستان و همچنین کادر مدیریتی و فنی فدراسیون، همگی در این مسیر نقش داشتند. با این وجود، از اینکه این اتفاق به نام من رقم خورده، بسیار خوشحالم و به آن افتخار می‌کنم.

نکته بسیار جالبی وجود دارد؛ استاد ساعی در فینال المپیک با دست شکسته مسابقه دادند و من هم در فینال المپیک، دقیقا با دست شکسته مبارزه کردم. این تکرار تاریخ برای من حس ‌و حال بسیار دلنشینی داشت. قطعا استاد ساعی یک اسطوره هستند و من قصد مقایسه خودم با ایشان را ندارم، اما صرفا به جذابیت این اتفاق اشاره می‌کنم؛ تا جایی که پیش از شروع فینال المپیک با خودم گفتم: چه جالب، شاید من هم بتوانم با این دست، مثل ایشان به مدال طلا برسم.»

* همه می‌دانیم خیلی به فوتبال علاقه داری. اگر فوتبالیست میشدی کدام پست را ترجیح میدادی؟

«اگر فوتبالیست می‌شدم، قطعا مهاجم یا وینگر چپ بازی می‌کردم. شاید حتی ابتدا در پست وینگر چپ بودم و بعد مثل رونالدو که علاقه بسیاری به او دارم به پست مهاجم می‌رفتم. اما مسیر زندگی من به اینجا ختم شد؛ مسیری بسیار زیبا که واقعا دوستش دارم.

در مورد رشته‌های دیگر هم همچنان فکر می‌کنم؛ حتی به ورزش MMA علاقه زیادی دارم و خیلی دوست دارم آن را تجربه کنم. قطعا اگر تکواندوکار نبودم، در رشته‌های ورزشی دیگری فعالیت می‌کردم.

* شاید این سوال در ذهن همه باشد که کسب درآمد برای یک تکواندوکار چطور است؟

باید شفاف بگویم که در تکواندو برخلاف رشته‌هایی مثل فوتبال یا والیبال نمی‌توان انتظار درآمدهای کلان داشت؛ درآمدهای ما معمولا به پاداش‌های المپیک و برخی مسابقات محدود می‌شود و با ورزش‌های تیمی قابل مقایسه نیست. قصد ندارم کسی را به سمت رشته‌های دیگر بفرستم، فقط واقعیت موجود را گفتم.

با این حال، من با عشق و علاقه این رشته را ادامه می‌دهم. تکواندو سختی‌ها، مشقت‌ها و مصدومیت‌های خاص خودش را دارد که با هیچ رشته‌ای قابل مقایسه نیست. باید در دل این ورزش باشید تا متوجه منظور من شوید. نمی‌خواهم بی‌دلیل از رشته‌ام دفاع کنم، اما واقعا مسیر سختی دارد. گاهی اوقات از خودم می‌پرسم که آیا واقعا این ‌همه سختی ارزشش را داشت؟ شاید خیلی‌ها پاسخ منفی بدهند، اما من به خاطر عشق و علاقه‌ای که به این مسیر دارم، معتقدم که ارزشش را داشته است.»

* دوست داری بعد از 15 سال آینده مردم از تو چطور یاد کنند؟

دوست دارم مردم بگویند که این همان آدم سابق ماند و از نظر اخلاقی تغییر نکرد. دوست دارم از نظر فنی پیشرفت کنم و قطعا باید این اتفاق بیفتد که ماندگار باشم اما دوست دارم از نظر اخلاقی هاون کسی باشم از نظر شخصیتی کامل‌تر است اما چیزی نتواند من را تغییر بدهد چون دوست ندارم به مادیات یا موقعیت خاص، خود را بفروشم.

* درباره مسابقات آسیایی پیش رو هم صحبت کن. آماده‌ای؟

«رقابت‌های تکواندو در سطح آسیا واقعا سخت است. در مسابقات قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا، رقابت اصلی معمولا میان ایران و کره جنوبی جریان دارد که در اکثر موارد، تیم ایران موفق به کسب مقام اول شده است. تنها در یک دوره از مسابقات قهرمانی جهان بود که به دلیل شرایط خاص، با اختلاف بسیار کم نایب ‌قهرمان شدیم؛ با اینکه آنجا هم می‌توانستیم به نتیجه دلخواه و قهرمانی برسیم، اما قسمت نبود. قدرت‌های سنتی تکواندو در آسیا یعنی کره جنوبی، ازبکستان، چین و حتی قزاقستان همچنان جایگاه خود را حفظ کرده‌اند و البته تک‌ چهره‌های جدیدی هم به این جمع اضافه می‌شوند. بازی‌های آسیایی برای ما میدان بسیار سنگینی است؛ شاید در برخی رشته‌های دیگر رقابت‌ها این‌قدر فشرده نباشد، اما در تکواندو، قدرت‌های اصلی دنیا در همین قاره آسیا حضور دارند.

من در وزن خودم حریفان سرسختی دارم؛ مثلا رقیب کره‌ای‌ که سه چهار سال است با او مسابقه می‌دهم و در مسابقات آسیایی هم با او روبرو شده‌ام، یا حریفان قدرتمند ازبک و چینی. قطعا با حضور این رقبا، مسابقات و مبارزات بسیار جذابی پیش رو خواهیم داشت و امیدوارم شاهد بازی‌های زیبایی باشیم.»

* چطور همیشه خودت را قوی نگه می‌داری؟ فقط با تمرین؟

«من در هر مسابقه، در هر پله‌ای از مسیر و در هر فرصتی که پیش می‌آید، دوست دارم به‌ خوبی از آن استفاده کنم، از آن لذت ببرم و بهترین باشم. در واقع، کل برنامه‌ریزی زندگی من همین است؛ هر روز که از خواب بیدار می‌شوم، هدفم این است که مبارز قوی‌تر و بهتری باشم و به عنوان یک انسان، کامل‌تر شوم.

البته می‌دانم که ما انسان‌ها شاید هیچوقت به آن کمال صددرصدی نرسیم، چون هیچ‌کس نرسیده و نخواهد رسید. اما یاد گرفته‌ایم که همواره تلاش کنیم تا بهترین خودمان باشیم. باید سعی کنیم که از نسخه قبلی خودمان بهتر باشیم، نه اینکه صرفا خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. من هم تمام تلاشم را می‌کنم که روز به ‌روز از آدم دیروز خودم بهتر باشم. در تصویرسازی‌های ذهنی‌ام هم دقیقا همین موضوع است؛ فقط می‌خواهم تلاش کنم، از مسیر لذت ببرم و هر روز عملکردم بهتر شود.»

* علاقه شخصی خاصی داری که تا به حال نگفته باشی؟

«شاید خیلی‌ها ندانند، اما آرین سلیمی به شدت به ماشین علاقه دارد؛ موضوعی که شاید برای مردم عادی کمی عجیب به نظر برسد. من تمام خودروها را با جزئیات دقیقشان می‌شناسم. این مسئله را تا به حال جایی عنوان نکرده بودم و شاید هم برای کسی اهمیت چندانی نداشته باشد، اما برای اولین بار است که درباره‌اش صحبت می‌کنم. خلاصه بگویم: من عاشق ماشین هستم. مثلا اگر صد میلیارد تومان داشته باشم، انواع ماشین‌ها را می‌خرم و در پارکینگ خانه‌مان نگه می‌دارم.»

* صحبت پایانی.

«یکی از دلایلی که رونالدو را خیلی دوست دارم این است که در مصاحبه‌هایش می‌گفت حتی اگر میلیاردها یا تریلیاردها پول هم داشته باشی، باز هم خانواده مهمترین رکن زندگی است. همین باور قلبی من است. حقیقتا از خبر ازدواج و مراسم ساده و زیبایی که داشتند، خیلی خوشحال شدم. من خودم نیز به تشکیل خانواده خیلی علاقه‌مندم. عاشق خانواده‌ام هستم و بابت تمام حمایت‌هایشان از آنها سپاسگزارم. قطعا اگر آنها نبودند و حتی ذره‌ای در حمایت از من کوتاهی می‌کردند، امروز اینجا نبودم. آنها فراتر از سطح معمول، از خودشان گذشتند و فداکاری کردند تا من به اهدافی که دارم برسم. افتخار می‌کنم که فرزند این خانواده هستم و عاشقانه آن‌ها را دوست دارم.»







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
از صرفه‌جویی تا خساست شناختی |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

از صرفه‌جویی تا خساست شناختی | انصاف نیوز

کاوه خسروانی، نویسنده، در تلگرام نوشت:
نفرت از خطا، نه خطاکار |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

نفرت از خطا، نه خطاکار | انصاف نیوز

مصطفی ملکیان، فیلسوف اخلاق، در کانال تلگرامی خود نوشت:
پوتین دستور استفاده از بمب هسته‌ای تاکتیکی را صادر می‌کند؟ | بن‌بست در مذاکرات کرملین و اوکراین
سایت اطلاعات آنلاین

پوتین دستور استفاده از بمب هسته‌ای تاکتیکی را صادر می‌کند؟ | بن‌بست در مذاکرات کرملین و اوکراین

سفر مخفیانه رئیس سازمان سیا به روسیه و نگرانی سران ناتو از احتمال اقدام نظامی ولادیمیر پوتین علیه یک کشور اروپایی نشان می‌دهد اوضاع در جبهه جنگ چندان برای اوکراین و پشتیبانان آن خوب پیش نمی‌رود.
هزینه از جیب نظام ممنوع! آقای قائم پناه مسئولیت تصمیم های خود را بپذیرید + عکس
خبرگزاری دانشجو

هزینه از جیب نظام ممنوع! آقای قائم پناه مسئولیت تصمیم های خود را بپذیرید + عکس

ادعای اخیر معاون اجرایی رئیس‌جمهور مبنی بر صدور دستور رهبری برای پایان نبرد با آمریکا و تأیید توافق‌نامه اسلام‌آباد، با واکنش‌های انتقادی نسبت به استراتژی «ه...
سایت تابناک

خون‌خواه رهبرم؛ اما پوشک بچه شده 860 هزار تومن!

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌
روزنامه هفت صبح

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌

کمپین‌های پرزرق‌وبرق سینمایی با حضور سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها، پیش از نمایش فیلم، تصویری از موفقیت آن می‌سازند
زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم
روزنامه هفت صبح

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم

مسئولان منابع طبیعی می‌گویند که آسیب‌های وارده به تاج درختان گسترده نبوده است
         
میگنا - نوشتن، حالم را بهتر می‌کند
سایت میگنا

میگنا - نوشتن، حالم را بهتر می‌کند

شاید در ابتدا این‌طور به نظر برسد که نویسندگان، مدیران، تاجران، روزنامه‌نگاران و سخنرانان بیشترین بهره را از نوشتن می‌برند، اما این باور دیگر درست به نظر نمی‌رسد. هر یک از ما می‌توانیم با تقویت مهارت نوشتاری‌مان از آن بهره‌مند شویم، حتی اگر آن تمرین نوشتن خاطرات روزانه باشد.
سایت خبرآنلاین

ببینید | گرانی و شرایط اقتصادی صدای دستیار قالیباف را هم درآورد

سایت خبرآنلاین

ببینید | واکنش وزیر ورزش و جوانان به ماجرای چادرملو

اصغر فرهادی و مهاجرت تولید
روزنامه هفت صبح

اصغر فرهادی و مهاجرت تولید

‌فرهادی برای «قصه‌های موازی» سه سال در آمریکا زندگی کرد، تحقیق کرد و نوشت
تورم خوراکی‌ها روی میز مجلس
روزنامه هفت صبح

تورم خوراکی‌ها روی میز مجلس

مجلس برای بررسی عملکرد تیم اقتصادی دولت وارد عمل شده، وزیر اقتصاد به‌زودی باید پاسخگوی نمایندگان باشد
روزنامه هفت صبح

شلیک خونین به زن و بچه در برج لوکس مسکونی

سایت هم میهن

گربه‌های خوش‌بختِ خیابانی ما!

چرا اتحادیه اروپا باید توافق‌نامه همکاری خود با اسرائیل را تعلیق کند؟
سایت هم میهن

چرا اتحادیه اروپا باید توافق‌نامه همکاری خود با اسرائیل را تعلیق کند؟

اتحادیه اروپا از یک مبنای حقوقی، یک سازوکار صریح معاهده‌ای و اظهاراتی کم‌سابقه و روشن از سوی نخست‌وزیر خود اسرائیل درباره رفتاری که مستقیماً منافع اتحادیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، برخوردار است.
سایت هم میهن

به اجازهٔ کسی نیاز ندارد اما....

اولویت دولت برای جلوگیری از سقوط معیشت مردم؛ ارز محدود به غذا، دارو و کالاهای حیاتی برسد
سایت صفحه اقتصاد

اولویت دولت برای جلوگیری از سقوط معیشت مردم؛ ارز محدود به غذا، دارو و کالاهای حیاتی برسد

نایب‌رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه سیاست «پول‌پاشی» راه‌حل پایدار برای حمایت از معیشت نیست، گفت در شرایط محدودیت منابع باید به جای جبران کامل تورم برای همه خانوارها، از سقوط حداقل استاندارد زندگی دهک‌های پایین جلوگیری کرد و ارز موجود را به غذا، دارو، نهاده‌های حیاتی، مواد …
پروژه پایان دادن به حکومت‌های چپ‌گرا در آمریکای لاتین با مدیریت مارکو روبیو | آمریکا واقعاً دموکراسی را به ونزوئلا برمی‌گرداند؟
سایت اقتصادنیوز

پروژه پایان دادن به حکومت‌های چپ‌گرا در آمریکای لاتین با مدیریت مارکو روبیو | آمریکا واقعاً دموکراسی را به ونزوئلا برمی‌گرداند؟

اقتصادنیوز: به نظر می‌رسد چشم‌انداز دموکراسی در ونزوئلا رو به بهبود باشد. علتش هم این نیست که ترامپ یک‌دفعه به این موضوع علاقه‌مند شده باشد. به این دلیل است که به وزیر امور خارجه، مارکو روبیو، که واقعاً به فکر پایان دادن به دیکتاتوری‌های چپ‌گرا در آمریکای لاتین است، اختیارات نسبتاً گسترده‌ای داده تا …
ملونی و ماگا: آیا ترامپ با متحدان خود مانند زیردست رفتار می‌کند؟
سایت اکوایران

ملونی و ماگا: آیا ترامپ با متحدان خود مانند زیردست رفتار می‌کند؟

اکوایران: مشکلات ملونی با کاخ سفید تنها بازتاب شخصیت ترامپ نیست، بلکه ناشی از جهان‌بینی جنبش ماگا نیز هست؛ جهان‌بینی‌ای که ظاهراً از متحدان آمریکا انتظار دارد تقریباً به‌طور کامل از واشنگتن تبعیت کنند.
سایت اکوایران

تحریم‌های جدید؛ فشار اقتصادی یا مسیر تازه به سوی جنگ؟

کارزار طرد اقتصادی ایران چگونه چین را هدف قرار گرفته است؟ | الجزیره: غرور قبل از سقوط می آید و امروز هیچ دولتی مغرورتر از دولت آمریکا نیست | دولت‌های جهان کورکورانه به دنبال آمریکا و به سمت فاجعه نخواهند رفت
سایت اقتصادنیوز

کارزار طرد اقتصادی ایران چگونه چین را هدف قرار گرفته است؟ | الجزیره: غرور قبل از سقوط می آید و امروز هیچ دولتی مغرورتر از …

اقتصادنیوز: کشورها، به طور قابل پیش‌بینی، از تسویه حساب با دلار آمریکا دور می‌شوند و میزان نگهداری خود از اوراق خزانه آمریکا را در ذخایر ارزی خود کاهش می‌دهند. آن‌ها همچنین به مدل‌های هوش مصنوعی چینی با وزن‌های باز روی می‌آورند تا نیازهای هوش مصنوعی خود را با یک دهم هزینه مدل‌های بسته آمریکایی برآورده …
سایت فرارو

از بدهی ۹۰ هزار میلیاردی سایپا چه می‌دانیم؟

سایت فرارو

سیلاب اخیر، فیل‌ها را از نپال به هند منتقل کرد

سایت فرارو

علت تأخیر در انتشار قسمت هفتم «بامداد خمار» چه بود؟

وقتی خزر از «حاشیه» به «متن» آمد
سایت فرارو

وقتی خزر از «حاشیه» به «متن» آمد

تحریم‌ها، محاصره دریایی و تغییر مسیر تجارت؛ چرا شمال برای تهران حیاتی‌تر از همیشه شده است؟ دریای خزر که سال‌ها در حاشیه محاسبات امنیتی ایران قرار داشت، اکنون تحت تأثیر عواملی به یکی از عرصه‌های مهم راهبردی ایران تبدیل شده است.
         
گفتن فشار حداکثری آسان است؛ اجرایش چطور؟
سایت فرارو

گفتن فشار حداکثری آسان است؛ اجرایش چطور؟

دولت ترامپ با آغاز «عملیات طرد اقتصادی» می‌خواهد ایران و شرکای تجاری‌اش را تحت فشار قرار دهد؛ با این حال، همراه نشدن چین و روسیه اجرای این طرح را دشوار کرده است. استاد اقتصاد دانشگاه جانز هاپکینز معتقد است کارنامه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، با وجود تمام آسیب‌هایی که به اقتصاد کشور وارد کرده‌اند، از …
         
همه از نتیجه معکوس اقدامات ترامپ می‌ترسند!
سایت فرارو

همه از نتیجه معکوس اقدامات ترامپ می‌ترسند!

طرح «روز دی اقتصادی» اسکات بسنت برای تشدید فشار بر ایران، به‌جای پایان دادن به جنگ و آرام کردن بازار نفت، ممکن است به تشدید درگیری و واکنش نظامی تهران منجر شود. ایران همچنان توان اثرگذاری بر تنگه هرمز و زیرساخت‌های انرژی منطقه را دارد و چین نیز با خرید بخش عمده نفت ایران، مانعی مهم برای سیاست واشنگتن …
         
سایت عصرایران

فرود اضطراری موفق بالگرد اورژانس فارس با مهارت خلبان

سایت عصرایران

تجمع مسئولان، افتتاحیه، کلیپ تبلیغاتی با تصویربرداری هوایی و انتشار با آهنگی پرشکوه! حدس بزنید برای چه؟ / خودتان ببینید!

۶ پیامد جنگ ۶ ماهه آمریکا و اسرائیل علیه ایران به روایت رویترز - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

۶ پیامد جنگ ۶ ماهه آمریکا و اسرائیل علیه ایران به روایت رویترز - مردم سالاری آنلاین

ایران تسلیم نشده است، کشتیرانی از طریق تنگه هرمز همچنان به شدت مختل است و هیچ مسیر مشخصی برای پایان دادن به جنگ که ترامپ زمانی پیش‌بینی می‌کرد در عرض چهار هفته به پایان می‌رسد، وجود ندارد.
«اهدای سلول های بنیادی»/ نجات جان یک انسان تنها با یک اهدای خون ساده؛ چگونه اهداکننده شویم؟
سایت عصرایران

«اهدای سلول های بنیادی»/ نجات جان یک انسان تنها با یک اهدای خون ساده؛ چگونه اهداکننده شویم؟

شنیدن نام «پیوند مغز استخوان» یا «اهدای سلول های بنیادی» برای بسیاری از افراد یادآور اتاق عمل، بیهوشی، شکاف استخوان و دردهای مزمن است. اما آیا این تصویر با و...
پدیده GLOF چیست؟ / بررسی دلیل احتمالی سیل مرگبار نپال و طغیان دریاچه های یخچالی
سایت عصرایران

پدیده GLOF چیست؟ / بررسی دلیل احتمالی سیل مرگبار نپال و طغیان دریاچه های یخچالی

کارشناسان معتقدند جدا شدن ناگهانی یک بهمن یخی عظیم، محرک پدیده GLOF در مرز نپال و تبت بوده که مانند یک سونامی کوهستانی، هر آنچه را که در مسیرش قرار داشت نابو...
ایران و آمریکا به سمت میز مذاکره می‌روند یا دور بعدی جنگ؟
سایت فرارو

ایران و آمریکا به سمت میز مذاکره می‌روند یا دور بعدی جنگ؟

محسن جلیلوند، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی معتقد است .در شرایط فعلی، شاید مهم ترین هدف این باشد که اجازه ندهیم بحران بزرگ تر شود. اگر مذاکره بتواند بخشی از فشارهای اقتصادی و سیاسی را کاهش دهد، همین خودش یک نتیجه است.
۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟
سایت عصرایران

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟

در سال گذشته به ازای هر مرگ، نزدیک به ۲ تولد ثبت شده است؛ این یعنی نسبت تولد به مرگ به حدود ۱.۷ رسیده که پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته است. هرچند این آمار...
سایت تابناک

تصاویر تلخ از سنگ قبر دزدی!

سایت تابناک

تصاویر ورود محسن نامجو به ایران

آقای وزیر؛ اگر از قیمتهای فروشگاه زیرمجموعه وزارتخانه اطلاع ندارید، چگونه از قیمت بازار باخبرید؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

آقای وزیر؛ اگر از قیمتهای فروشگاه زیرمجموعه وزارتخانه اطلاع ندارید، چگونه از قیمت بازار باخبرید؟ - مردم سالاری آنلاین

اگر فروشگاه دولتی قرار است در بازار نقش‌آفرین باشد، باید برای مردم مزیت ایجاد کند؛ وگرنه صرفِ داشتن تابلوی دولتی، نه قیمت را پایین می‌آورد و نه سفره مردم را رنگین‌تر می‌کند.
سایت اکوایران

آمریکا در آستانه بحران بدهی؟

بنزین در محاصره تکذیب و کمبود/ از عیدی اصولگرایان تا صف‌های بنزین؛ میراث ۲۰ ساله یک تصمیم پوپولیستی
سایت اقتصاد ۲۴

بنزین در محاصره تکذیب و کمبود/ از عیدی اصولگرایان تا صف‌های بنزین؛ میراث ۲۰ ساله یک تصمیم پوپولیستی

صف‌های بنزین، تکذیب‌های دولتی و نگرانی از تغییر سهمیه‌ها بار دیگر پرونده قدیمی بحران انرژی در ایران را باز کرده و دولت میان فشار ناترازی و هراس از تبعات اجتماعی هرگونه تغییر در قیمت سوخت، به دنبال راهی برای عبور از بحرانی است که ریشه‌های آن به تصمیمات مجلس هفتم بازمی‌گردد.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ مشاور قالیباف: مردم باعث گرانی شدند!

آتش‌بس در آسمان، جنگ در بازار؛ ترامپ چطور زمین بازی را عوض کرد؟
سایت اقتصاد ۲۴

آتش‌بس در آسمان، جنگ در بازار؛ ترامپ چطور زمین بازی را عوض کرد؟

پس از هفته‌ها سایه جنگ نظامی، حالا نبرد ایران و آمریکا وارد مرحله‌ای شده که در آن تحریم‌ها جای موشک‌ها را گرفته‌اند. واشنگتن با هدف قرار دادن شبکه مالی و نفتی ایران به دنبال افزایش فشار است و تهران نیز تنگه هرمز و ظرفیت‌های منطقه‌ای خود را به عنوان اهرم چانه‌زنی حفظ کرده است؛ معادله‌ای که پایان آن هنوز …
سایت تابناک

4 ویدیو از حادثه آخرالزمانی در مرز چین و نپال

سایت تابناک

تکرار ادعاهای ترامپ از زبان المیرا شریفی مقدم!

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا
سایت تابناک

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا

گاهی در سکوت اتفاقات اساسی‌تری می‌افتد. مثل شب های تهران که گویا شبها و نیمه شب های شهری دیگر هستند با اتفاقات دیگر.
         
نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سفر امروز نخست‌وزیر قطر به تهران، این سفر را علاوه بر مسائل دوجانبه، مرتبط با تحولات منطقه، مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا و موضوع تنگه هرمز دانست و تأکید کرد: پاسخ ایران به پیام‌های منتقل‌شده از سوی قطر و آمریکا روشن است.
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
موبایل‌های آینده چگونه تغییر می‌کنند؟/ خداحافظی اینترنت همراه با دکل
سایت آفتاب نیوز

موبایل‌های آینده چگونه تغییر می‌کنند؟/ خداحافظی اینترنت همراه با دکل

صنعت ارتباطات ماهواره‌ای در سال ۲۰۲۶ با توسعه فناوری «Direct to Cell» به نقطه‌ای رسیده است که احتمالاً تعریف فنی تلفن همراه را برای همیشه تغییر خواهد داد.
قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت …
راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» …
رایحه گیاهان می‌تواند از حافظه و ذهن، محافظت کند
خبرگزاری ایسنا

رایحه گیاهان می‌تواند از حافظه و ذهن، محافظت کند

در تحقیق جدیدی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، رایحه‌درمانی به‌عنوان یک روش مکمل برای کمک به سلامت مغز بررسی شده است. این مطالعه نشان می‌دهد که بوها و ترکیبات معطر گیاهان، فراتر از یک تجربه خوشایند روزمره، می‌توانند بر ذهن و بدن اثر بگذارند.
         
چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟
سایت عصرایران

چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟

«اخوان» پیش از شعر، به موسیقی روی آورد که با منع جدی پدر روبرو شد و برخلاف میل خود، موسیقی را کنار گذاشت.
چای برای کودکان، عادتی کوچک با پیامدهای بزرگ
خبرگزاری ایرنا

چای برای کودکان، عادتی کوچک با پیامدهای بزرگ

ایرنا- تهران- بسیاری از والدین تصور می‌کنند چند جرعه چای برای کودک مسئله مهمی نیست، اما همین عادت کوچک می‌تواند با بی‌خوابی شبانه، بی‌قراری روزانه و کاهش جذب آهن همراه شود. متخصصان تأکید دارند در سال‌های رشد، نوشیدنی‌های کودک نباید بر پایه عادت‌های رایج خانواده باشد بلکه باید با توجه به نیاز بدن او انتخاب …
         
عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه
سایت خبرآنلاین

عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه

استالین پس از این ماجرا برای چند ماه دچار فروپاشی روانی شد؛ او هیچ دستوری صادر نکرد که این امر منجر به هرج‌ومرج در جبهه شد و تنها به پیشروی آلمان‌ها سرعت بخشید. او به ویلای (داچای) خود عقب‌نشینی کرد و سرانجام چند ژنرال شوروی به دیدارش آمدند.
برای زلنسکی انتخابات خطرناک‌تر است یا جنگ؟ / اوکراین بر سر دوراهی مشروعیت و امنیت
سایت اقتصاد ۲۴

برای زلنسکی انتخابات خطرناک‌تر است یا جنگ؟ / اوکراین بر سر دوراهی مشروعیت و امنیت

در شرایط عادی، انتخابات مهم‌ترین ابزار انتقال مشروعیت از جامعه به حکومت است، اما در شرایط جنگی، دولت برای بقای خود ناچار است بخشی از آزادی‌های سیاسی، انتخاباتی و اجتماعی را محدود کند. بنابراین پرسش اساسی این نیست که آیا دموکراسی در جنگ باید وجود داشته باشد یا خیر بلکه پرسش این است که حد و مدت تعلیق برخی …
از نمایش قدرت تا بحران مشروعیت / جنگ ایران چه تاثیری بر سقوط محبوبیت ترامپ در  آمریکا داشت؟
سایت خبرآنلاین

از نمایش قدرت تا بحران مشروعیت / جنگ ایران چه تاثیری بر سقوط محبوبیت ترامپ در آمریکا داشت؟

ترامپ در دوران انتخاباتی خود بر دو وعده متناقض اما در افکار عمومی قابل جمع تکیه کرده بود، از یک سو نمایش قدرت و برخورد سخت با دشمنان آمریکا، و از سوی دیگر پرهیز از جنگ‌های طولانی و پرهزینه خارجی که در مورد ایران، همین دوگانه به یکی از نقاط آسیب‌پذیر سیاست او تبدیل شده است.
چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟

یک جامعه‌شناس با اشاره به واکنش‌های اجتماعی به پرونده پژمان جمشیدی معتقد است در پرونده‌های خشونت جنسی، بخشی از جامعه به جای تمرکز بر رفتار فرد متهم، رفتار و تصمیم‌های زن شاکی را زیر سؤال می‌برد؛ رویکردی که به گفته او ریشه در نابرابری‌های جنسیتی و ساختارهای قدرت دارد.
سایت خبرآنلاین

امسال واکسن آنفلوآنزا گیرمان می‌آید؟ جزئیات نگران‌کننده از بازار واکسن

سایت دیدبان ایران

دریاچه ارومیه آب دارد، اما خبر خوبی نیست/ عدد نگران‌کننده‌ای که همه چیز را تغییر می‌دهد

سایت آخرین خبر

دلیل شلوغی پمپ‌بنزین‌ها؛ حواس‌تان هست؟ | آخرین خبر

معمای کسری ۵۰۰ همتی بودجه؛ دولت به بازار بدهی پناه می‌برد؟ / نسخه دولت: اوراق بیشتر، بودجه عمرانی کمتر
سایت خبرآنلاین

معمای کسری ۵۰۰ همتی بودجه؛ دولت به بازار بدهی پناه می‌برد؟ / نسخه دولت: اوراق بیشتر، بودجه عمرانی کمتر

بودجه دولت در سال جاری در شرایطی وارد مرحله دشوار اجرای خود شده که اقتصاد ایران پس از دو جنگ، با رکود و کاهش فعالیت بنگاه‌ها مواجه است؛ وضعیتی که همزمان درآمدهای مالیاتی و برخی منابع نفتی دولت را تحت فشار قرار داده است. از سوی دیگر، افزایش نرخ سود اوراق دولتی، تأمین مالی از این مسیر را نیز برای دولت …