قیمت طلا امروز




 حبیب مسیحی تازیانی

 سایت اعتماد آنلاین / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

گزارش روزنامه اعتماد از حمله آمریکا به پاسگاه محیط‌بانی سیدجوذر / این پاسگاه هیچ کارکرد نظامی نداشت

حبیب مسیحی‌تازیانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به «اعتماد» می‌گوید: پاسگاه سیدجوذر اساسا جایی نبوده که بتوان برای آن کارکردی نظامی تعریف کرد. این پاسگاه در منطقه حفاظت ‌شده طارم قرار دارد؛ منطقه‌ای حدود ۸۰ هزار هکتاری با زیستگاه‌های دشتی و کوهستانی که در بخش‌هایی از سال محل عبور پرندگان مهاجر هم هست. «پاسگاه کاملا چسبیده به روستا بود. مسجد و چند خانه در کنار آن قرار داشت. اصلا جایی جدا از بافت زندگی مردم نبود.»
 گزارش روزنامه اعتماد از حمله آمریکا به پاسگاه محیط‌بانی سیدجوذر / این پاسگاه هیچ کارکرد نظامی نداشت
کد خبر: 786611 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۵ ۰۸:۱۵:۴۴ اعتمادآنلاین |

سیدعلی پورطباطبایی-سه‌شنبه‌شب، ۲۳ تیر ۱۴۰۵، آفتاب سوزان جنوب ساعت‌هاست پایین رفته، اما گرمای مانده در خاک و دیوارهای پاسگاه محیط‌بانی منطقه طارم هنوز خودش را نشان می‌دهد. سکوت بر دشت‌ها و تپه‌های اطراف سیدجوذر حاکم است و هر چه شب جلوتر می‌رود، هوا قابل ‌تحمل‌تر می‌شود. فرانسه یا اسپانیا؛ کدام تیم صعود می‌کند؟

به گزارش اعتماد، در پاسگاه محیط‌بانی سیدجوذر، کنار روستایی در شهرستان حاجی‌آباد هرمزگان، سه جوان امشب برنامه ساده‌ای پیش رو دارند؛ تلویزیون را به محوطه پاسگاه آورده‌اند و قرار است مسابقه نیمه‌نهایی جام جهانی را تماشا کنند. نمی‌دانیم هر سه طرفدار یک تیمند یا بین دو برادر، مثل خیلی از خانه‌های دیگر، کری فوتبالی هم درگرفته است. شاید یکی فرانسه را بخواهد و دیگری اسپانیا را، شاید هم فوتبال فقط بهانه‌ای باشد تا چند ساعتی کنار هم بنشینند. آنچه می‌دانیم، این است که برای آنها این یک شب عادی است؛ شبی که فعلا هیچ نشانه‌ای ندارد. قرار است با همه شب‌های پیش از خودش فرق داشته باشد. پاسگاه سیدجوذر برای این خانواده فقط یک ساختمان اداری در میان کوه و بیابان نیست. سال‌هاست کار و زندگی خانواده حسن‌زاده با همین نقطه گره خورده است. فاصله زیاد پاسگاه تا شهر و شرایط کار محیط‌بانی باعث شده اینجا در عمل خانه آنها هم باشد؛ جایی که پدر از آن راهی گشت می‌شود، فرزندانش در آن رفت‌وآمد دارند و بخشی از زندگی روزمره خانواده میان همان اتاق‌ها و محوطه پاسگاه می‌گذرد.

«جواد حسن‌زاده» نزدیک به ۲۸ سال است محیط‌بانی می‌کند. بخش بزرگی از عمر کاری‌اش در همین منطقه گذشته؛ میان مسیرهایی که بارها زیر آفتاب پیموده، ارتفاعاتی که می‌شناسد و دشت‌هایی که برایش فقط نامی روی نقشه نیستند. دو سال بیشتر تا بازنشستگی‌اش باقی نمانده و حالا کم‌کم می‌تواند پایان این دوره طولانی را ببیند. اما زندگی خرج و کار دارد. پسرها بزرگ شده‌اند و هر کدام در حال ساختن زندگی خودشان هستند. ماشین خریده‌اند، قسط می‌دهند و برای پرداخت هزینه‌هایشان کار می‌کنند. یکی ازدواج کرده و قرار است زندگی مستقلی را شروع کند. بخشی از وسایلی که برای خانه تازه او تهیه شده هنوز در پاسگاه نگهداری می‌شود، اسباب زندگی‌ای که قرار است به زودی آغاز شود.

جواد هم برای فراهم کردن این زندگی سهم خودش را دارد. در کنار حقوق محیط‌بانی، نخل‌هایی دارد و محصول‌شان را می‌فروشد. پول خرما فقط یک درآمد جانبی نیست؛ بخشی از آن قرار است خرج زندگی فرزندش شود. طبق رسم خانواده‌ها در آن منطقه، پدر هم سهمی در فراهم کردن وسایل شروع زندگی دارد و جواد، مثل بسیاری از پدرها، در حد توانش این کار را می‌کند؛ چیزی می‌خرد، پولی کنار می‌گذارد و امیدوار است وقتی بازنشسته می‌شود، پسرهایش هم هر کدام زندگی خودشان را سر و سامان داده باشند.

مهرشاد، پسر ۲۹ ساله‌اش، حتی آینده خود را خیلی دور از زندگی پدر نمی‌بیند. محیط‌بانی را دوست دارد و بارها از جواد خواسته برای استخدامش پیگیری کند. دلش می‌خواهد لباس سبز محیط‌بانی بپوشد و کنار پدر کار کند؛ همان منطقه را بگردد و از همان طبیعت و حیات‌وحشی مراقبت کند که از کودکی بخشی از زندگی‌اش بوده است. مهدی، برادر کوچک‌تر، ۲۴ سال دارد. شب پیش از این اما یک اتفاق معمول خانوادگی، جواد را از پاسگاه دور می‌کند. حال همسرش خوب نیست و در اطراف پاسگاه مرکز درمانی در دسترس نیست. برای رسیدن به پزشک یا درمانگاه باید راه حاجی‌آباد را در پیش بگیرند. جواد روز را به کار و گشت‌زنی می‌گذراند و شب، وقتی دیگر می‌تواند پست را ترک کند، همسرش را سوار ماشین می‌کند و راهی شهر می‌شود.

پیش از رفتن با مهدی صحبت می‌کند. احتمالا حرفشان نه درباره جنگ است و نه درباره خطر؛ گفت‌وگویی ساده و روزمره میان پدر و پسری که هر دو مطمئنند چند ساعت بعد دوباره یکدیگر را خواهند دید. مراقب اینجا باشید تا برگردم

جواد از پسرانش می‌خواهد تا بازگشت آنها مراقب ساختمان و اموال پاسگاه باشند. مهدی، مهرشاد و عروس خانواده می‌مانند و پدر و مادر، راه حاجی‌آباد را در پیش می‌گیرند. در سیدجوذر، در همین فاصله، زندگی هنوز با ریتم معمول خودش پیش می‌رود. شب از گرمای روز فاصله گرفته است. سه جوان در پاسگاهی نشسته‌اند که سال‌ها برایشان یکی از امن‌ترین و آشناترین نقاط این منطقه بوده. مسابقه فوتبال در پیش است، تلویزیون روشن می‌شود و برای چند ساعت همه‌ چیز می‌تواند حول برد و باخت دو تیم بچرخد.

صبح که برسد، قرار است هر کدام دوباره سراغ زندگی خودش برود. قسط‌ها سر جای خودشان هستند، خانه تازه هنوز باید تکمیل شود، نخل‌ها هنوز محصول دارند و مهرشاد هنوز امیدوار است روزی محیط‌بان شود. جواد هم قرار است برگردد و کارش را از همانجایی ادامه دهد که شب قبل رها کرده؛ با این حساب که دو سال دیگر، پس از نزدیک به سه دهه، بازنشسته خواهد شد.

هیچ‌ کدام از کسانی که آن شب در پاسگاه هستند دلیلی ندارد تصور کنند این ساختمان می‌تواند هدف یک حمله نظامی باشد. اینجا پادگان نیست، مرکز فرماندهی نیست و محل استقرار نیروی رزمی هم نیست. پاسگاهی است برای حفاظت از یک منطقه طبیعی و در آن ساعت از شب، خانه سه جوانی است که منتظر شروع یک مسابقه فوتبالند. آرامش پاسگاه سیدجوذر، اما قرار نیست تا صبح دوام بیاورد. آنجا فقط یک پاسگاه محیط‌بانی بود

حبیب مسیحی‌تازیانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به «اعتماد» می‌گوید: پاسگاه سیدجوذر اساسا جایی نبوده که بتوان برای آن کارکردی نظامی تعریف کرد. این پاسگاه در منطقه حفاظت ‌شده طارم قرار دارد؛ منطقه‌ای حدود ۸۰ هزار هکتاری با زیستگاه‌های دشتی و کوهستانی که در بخش‌هایی از سال محل عبور پرندگان مهاجر هم هست. «پاسگاه کاملا چسبیده به روستا بود. مسجد و چند خانه در کنار آن قرار داشت. اصلا جایی جدا از بافت زندگی مردم نبود.» به گفته مسیحی‌تازیانی، رابطه پاسگاه و روستا فراتر از یک همجواری ساده بوده است. محیط‌بانان و مردم روستا سال‌ها در کنار هم زندگی کرده‌اند؛ محیط‌بان‌ها حضور روستاییان را بخشی از امنیت خود می‌دانستند و مردم نیز با حضور پاسگاه احساس امنیت بیشتری می‌کردند. ساختمان سیدجوذر هم نشانه‌ای از یک تاسیسات نظامی نداشته است. یک بخش آن ساختمان اصلی و محل نگهبانی محیط‌بانان بوده و بخش‌های دیگر شامل انبار علوفه، سایه‌بان و محل نگهداری وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای حفاظت از منطقه می‌شده است؛ خودرو، موتورسیکلت و تراکتوری که از جمله برای آبرسانی در منطقه استفاده می‌شده نیز در همین مجموعه نگهداری می‌شده است. مدیرکل محیط زیست هرمزگان می‌افزاید: «این پاسگاه هیچ اهمیت و کارکرد نظامی نداشت. کارش فقط حفاظت بود.» شب حمله، بخشی از نیروهای محیط‌بانی طارم در نقاط دیگری از منطقه مشغول گشت‌زنی هستند. جواد حسن‌زاده هم برای درمان همسرش به حاجی‌آباد رفته و دو پسر و عروسش در پاسگاه مانده‌اند. خبر حمله در ساعات بامداد به مسوولان محیط زیست می‌رسد. فاصله بندرعباس تا محل حادثه حدود سه ساعت و نیم است. مسیحی‌تازیانی می‌گوید پس از اطلاع از ماجرا راهی حاجی‌آباد می‌شود و خودش را به محل می‌رساند. آنچه می‌بیند، ساختمانی است که بخش عمده آن در حمله تخریب شده و سه عضو خانواده یکی از محیط‌بانانش زیر آوار آن جان باخته‌اند. «وقتی رسیدیم، شرایطی که دیدیم واقعا تکان‌دهنده بود. محیط‌بان برای حفاظت از منابع طبیعی آنجاست. نه نیروی نظامی است و نه پاسگاهش کارکرد نظامی دارد.»

برای مدیرکل محیط زیست هرمزگان، یکی از تلخ‌ترین بخش‌های ماجرا سرنوشت خود جواد حسن‌زاده است؛ محیط‌بانی که بیش از دو دهه از عمرش را در همین منطقه گذرانده و خانه و محل کارش عملا در یک نقطه به هم رسیده است. مسیحی‌تازیانی تصریح می‌کند حسن‌زاده نزدیک به سه دهه از عمرش را در حفاظت از محیط زیست گذرانده است: «کسی که همه این سال‌های عمرش را در محیط زیست گذرانده و با دلسوزی در همان منطقه کار کرده، در یک شب فرزندان و عروسش را از دست می‌دهد.» حمله فقط خانه خانواده حسن‌زاده را ویران نمی‌کند، منطقه حفاظت ‌شده طارم نیز تنها پاسگاه محیط‌بانی آن محدوده را از دست می‌دهد. پس از حادثه، اداره کل محیط زیست هرمزگان برآورد خسارت را انجام می‌دهد و گزارش آن را برای سازمان حفاظت محیط زیست می‌فرستد. آواربرداری نیز آغاز می‌شود و از میان خرابه‌ها، وسایل و تجهیزاتی که کمتر آسیب دیده‌اند، جدا می‌شوند. بخشی از دیوارها و حصار مجموعه نیز آسیب دیده و بازسازی کامل پاسگاه در دستور کار قرار گرفته است. مسیحی‌تازیانی می‌گوید مساله فقط بازسازی یک ساختمان نیست؛ از دست رفتن سیدجوذر، حفاظت از این بخش از منطقه طارم را نیز با مشکل روبه‌رو می‌کند. «این منطقه تک‌پاسگاه بود. برای همین لازم است پاسگاه هر چه سریع‌تر دوباره ساخته شود تا بتوانیم خدمات حفاظتی منطقه را ادامه بدهیم.» اما برای جواد حسن‌زاده، بازسازی پاسگاه به معنای بازگشت به زندگی پیش از حمله نیست. ساختمانی که از بین رفته، علاوه بر محل خدمتش، خانه او و خانواده‌اش نیز بوده است. اداره کل محیط زیست می‌گوید پس از حادثه امکان اسکان حسن‌زاده در مهمانسرای اداره در حاجی‌آباد فراهم شده، اما او در روزهای نخست، به دلیل برگزاری مراسم دو پسر و عروسش، در خانه پدری خود ساکن شده است. سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل استان کمک‌هایی نیز برای هزینه‌های خانواده در نظر گرفته‌اند و هماهنگی‌هایی با بنیاد شهید انجام شده است. به گفته مسیحی‌تازیانی، پیگیری برای جبران بخشی از وسایل شخصی و تجهیزاتی که همراه با ساختمان پاسگاه از بین رفته نیز ادامه دارد. شینا انصاری، رییس سازمان محیط زیست نیز در مراسم روز خبرنگار و در پاسخ به سوال خبرنگار «اعتماد» در این باره می‌گوید: «آنها فرزندان خانواده محیط زیست بودند و وظیفه ما حمایت و رسیدگی به شهدای این خانواده و محیط‌بان عزیزمان است و در این رابطه یگان حفاظت از محیط زیست و مدیرکل محیط زیست هرمزگان مشغول پیگیری هستند.» شب، خارجی، دریای عمان

چند ساعت به عقب برگردیم؛ از پاسگاه کوچک سیدجوذر و سه جوانی که منتظر شروع مسابقه‌اند، به چند صد کیلومتر آن ‌طرف‌تر، بر فراز آب‌های دریای عمان.

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن ماه‌هاست در این منطقه حضور دارد. از آغاز جنگ، جنگنده‌های مستقر بر عرشه آن بارها برای عملیات علیه اهدافی در ایران به پرواز درآمده‌اند. روی عرشه، شب با سکوت سیدجوذر تفاوت زیادی دارد؛ موتور هواپیماها روشن است، خدمه مشغول کارند و جنگنده‌ها برای ماموریت آماده می‌شوند.

یکی از خلبان‌ها قرار است به سمت ایران پرواز کند.

نامش را نمی‌دانیم، نمی‌دانیم چند سال دارد یا چندمین ماموریتش را در این جنگ انجام می‌دهد. حتی نمی‌دانیم فوتبال دوست دارد یا نه. اگر اهل فوتبال باشد، شاید او هم حواسش به همان مسابقه نیمه‌نهایی باشد. شاید عجله داشته باشد ماموریتش را تمام کند و برگردد تا دست‌کم نیمه دوم را ببیند. نمی‌دانیم طرفدار فرانسه است یا اسپانیا؛ همان‌طور که نمی‌دانیم چندصد کیلومتر آن‌ طرف‌تر، مهرشاد و مهدی حسن‌زاده و عروس خانواده طرفدار کدام تیمند. مثل میناب، مشابه لامرد

خلبانی که برای حمله به یک هدف از عرشه ناو یا پایگاهی نظامی بلند می‌شود، هدف را خودش انتخاب نکرده است. پیش از آن، زنجیره‌ای از اطلاعات، شناسایی، انتخاب هدف و صدور فرمان طی شده و در نهایت مختصاتی در اختیار او قرار گرفته است. برای کسی که در کابین نشسته، آنچه روی زمین وجود دارد ابتدا یک مختصات است؛ چند عدد روی نمایشگر و هدفی که باید به آن برسد.

می‌توان تصور کرد که خلبان ماموریتش را حمله به یک هدف نظامی می‌داند. اما کسانی که هدف را انتخاب کرده‌اند، پیش از سیدجوذر تجربه‌های دیگری هم پشت سر گذاشته‌اند؛ تجربه‌هایی که نشان می‌دهد فرق میان یک «هدف نظامی» روی نقشه عملیات و آنچه واقعا روی زمین وجود دارد، گاهی می‌تواند فرق میان یک پایگاه نظامی و یک مدرسه پر از کودک باشد.

۹ اسفند ۱۴۰۴، نخستین روز جنگ، در میناب همین استان هرمزگان حمله‌ای رخ می‌دهد که بعدتر پرسش‌های جدی درباره سازوکار هدف‌گیری ارتش امریکا ایجاد می‌کند. دانش‌آموزان دبستان شجره طیبه آن صبح سر کلاس هستند. ساختمانی که مدرسه در آن قرار دارد، سال‌ها قبل بخشی از مجموعه‌ای متعلق به نیروی دریایی سپاه پاسداران بوده، اما بیش از یک دهه پیش از حمله، مجموعه نظامی از آن مکان به مکانی خارج از شهر نقل مکان داده شده و آن منطقه دیگر کاربری نظامی نداشت. تصاویر ماهواره‌ای آرشیوی نیز وجود مدرسه در آن مکان را نشان می‌دهند.

با این حال، تحقیقات مقدماتی نشان می‌دهد این تغییر در داده‌هایی که برای هدف‌گیری ارتش امریکا استفاده شده، به‌روز نشده بوده است.

نزدیک به یک دهه خطا در پایگاه داده یکی از مجهزترین ارتش‌های جهان؛ ارتشی که به ماهواره، سامانه‌های شناسایی و حجم عظیمی از داده‌های به‌روز دسترسی دارد. حتی برای تشخیص کاربری ساختمان هم نیازی به اطلاعات محرمانه نبوده است. تحقیقات رویترز نشان می‌دهد مدرسه شجره طیبه سال‌ها وب‌سایت و حضور آنلاین داشته، تصاویر دانش‌آموزان و فعالیت‌های مدرسه در اینترنت منتشر می‌شده و با جست‌وجو در منابع عمومی نیز می‌شد فهمید آنجا دیگر یک مرکز نظامی نیست.

اما ماجرا به یک پایگاه داده قدیمی ختم نمی‌شود. روایت‌ها و شواهد منتشر شده از محل از بیش از یک مرحله اصابت حکایت دارند؛ از جمله حمله دوم - یا اصطلاحا «دابل‌تپ» - پس از آنکه امدادگران و افراد حاضر در اطراف برای کمک به مجروحان و بیرون آوردن کودکان وارد محوطه شده‌اند. بنا بر روایت‌های متعدد، بخش بزرگی از قربانیان در همین مرحله دوم جان باخته‌اند.

اگر حمله نخست را نتیجه اطلاعاتی بدانیم که نزدیک به یک دهه به‌روز نشده، حمله دوم سوال سخت‌تری ایجاد می‌کند: در فاصله میان دو حمله، سامانه‌های شناسایی و اطلاعات لحظه‌ای چه چیزی از وضعیت هدف نشان می‌داده‌اند؟ حضور کودکان، خانواده‌ها و امدادگرانی که پس از انفجار نخست در محل جمع شده‌اند، قابل مشاهده نبوده است؟

در روزهای بعد، شمار قربانیان مدرسه شجره طیبه در گزارش‌های داخلی 156 نفر اعلام می‌شود، بخش بزرگی از قربانیان کودکند. در همان روز، کمی آن ‌طرف‌تر در لامرد فارس، اتفاق دیگری می‌افتد؛ اتفاقی که یکی از تازه‌ترین سلاح‌های ارتش امریکا را برای نخستین‌بار از مرحله آزمایش وارد شرایط واقعی جنگ می‌کند؛ موشک بالستیک کوتاه‌برد «Precision Strike Missile» یا PrSM سلاحی تازه در زرادخانه امریکاست. فرمانده سنتکام چند روز بعد اعلام می‌کند این موشک در این جنگ برای نخستین‌بار در عملیات رزمی استفاده شده است. تا پیش از آن، PrSM تجربه میدان جنگ نداشته است.

اما یکی از نقاطی که شواهد استفاده از این سلاح در آن دیده می‌شود، میدان نبرد نیست؛ سالن ورزشی و مدرسه ابتدایی مجاور آن در لامرد است.

سالن هنگام حمله خالی نیست. یک تیم والیبال زنان در آن تمرین می‌کند. گزارش‌های مستقل نیز حضور ورزشکاران در مجموعه را تایید کرده‌اند و تصاویر و ویدیوهای منتشر شده پیش از جنگ نشان می‌دهند این محل به‌طور معمول مورد استفاده کودکان و ورزشکاران بوده است.

PrSM  برای اصابت دقیق طراحی شده است. کلاهک آن می‌تواند در بالای هدف منفجر شود و ترکش‌های تنگستن را با سرعت زیاد در اطراف پراکنده کند. در لامرد، ویدیوهای حمله انفجاری را بالای سالن و مدرسه نشان می‌دهند و آثار باقیمانده روی ساختمان‌ها نیز الگویی از سوراخ‌های کوچک و متعدد دارد؛ الگویی که کارشناسان تسلیحاتی آن را با عملکرد PrSM سازگار دانسته‌اند. میناب و لامرد دو اتفاق جدا از همند، اما یک وجه مشترک دارند. در میناب، یک مدرسه فعال با این توضیح که داده‌ها نزدیک به یک دهه به‌روز نشده‌اند، همچنان در چرخه هدف‌گیری باقی می‌ماند. در لامرد، نخستین استفاده رزمی از یکی از تازه‌ترین سلاح‌های «دقیق» امریکا با اصابت به سالن ورزشی و مدرسه‌ای همراه می‌شود که ورزشکاران در آن حضور دارند.

چند ماه بعد، مختصات دیگری در جنوب ایران وارد چرخه یک عملیات نظامی می‌شود. این‌بار نه مدرسه‌ای است که سال‌ها پیش از یک مجموعه نظامی جدا شده و نه سالن ورزشی‌ای در نزدیکی یک تاسیسات نظامی. ساختمان مورد حمله یک پاسگاه محیط‌بانی است؛ جایی که انبار علوفه دارد، موتورسیکلت محیط‌بان‌ها در آن نگهداری می‌شود و تراکتوری دارد که با آن در منطقه آبرسانی می‌کنند. چند قدم آن ‌طرف‌تر هم خانه‌های روستایی و مسجد قرار دارند.

در آن سوی آب‌ها، خلبان به ماموریتش ادامه می‌دهد. شاید چیزی از میناب نداند. شاید لامرد را هم به یاد نیاورد. شاید حتی نام سیدجوذر را هرگز نشنیده باشد. برای انجام ماموریت نیازی هم ندارد بداند مهرشاد حسن‌زاده ۲۹ سال دارد و می‌خواهد محیط‌بان شود یا مهدی ۲۴ ساله، آخرین بار از پدرش شنیده است که مراقب پاسگاه باشد تا او برگردد. او فقط باید به مختصاتی برسد که در اختیارش گذاشته‌اند. روی زمین اما مختصات دیگر چند عدد نیست. آنجا خانه جواد حسن‌زاده است؛ مهرشاد آنجاست، مهدی آنجاست و عروس خانواده هم آنجاست.

نمی‌دانیم فرماندهانی که مختصات را در اختیار خلبان گذاشته‌اند دقیقا چه چیزی درباره سیدجوذر به او گفته‌اند. فقط می‌دانیم در پایان این مسیر، دو پرتابه به پاسگاه محیط‌بانی سیدجوذر می‌رسند و زندگی جواد حسن‌زاده و خانواده‌اش، در چند لحظه، از این رو به آن رو می‌شود. در انتظار واکنش سازمان‌های بین‌المللی محیط‌زیستی

حمله به سیدجوذر، یک روز بعد واکنش شینا انصاری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست را هم به دنبال دارد. او این‌بار فقط از تخریب یک پاسگاه یا کشته ‌شدن سه غیرنظامی نمی‌گوید، بلکه مساله را متوجه جامعه بین‌المللی محیط زیست می‌کند. انصاری در حساب خود در شبکه ایکس می‌نویسد: «جنایات جنگی امریکا به خانواده محیط زیست کشور رسید.» او شهادت  سه عضو خانواده جواد حسن‌زاده در پاسگاه محیط‌بانی منطقه حفاظت‌ شده طارم را «مصداق دیگری از جنایات محیط‌زیستی امریکا» می‌خواند و در ادامه به موضوع دیگری اشاره می‌کند: سکوت نهادهایی که قرار است در سطح بین‌المللی از محیط زیست و حافظان آن دفاع کنند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست می‌نویسد: «سکوت نهادهای بین‌المللی محیط زیست در برابر این تجاوز آشکار حقوق بشری پذیرفته نیست.» اعتراض انصاری البته یک پرسش دیگر را هم پیش می‌کشد؛ پرسشی که فراتر از واکنش مقام‌های ایرانی است: وقتی یک پاسگاه در منطقه حفاظت ‌شده، بدون کارکرد نظامی هدف قرار می‌گیرد و سه غیرنظامی در آن به شهادت می‌رسند، نهادهای بین‌المللی مسوول حفاظت از محیط زیست و مدافعان آن چه وظیفه‌ای دارند؟ دولت ایران موضوع را فقط در سطح سازمان محیط زیست نگه نمی‌دارد. چند روز بعد، نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در نامه‌ای به شورای امنیت، حمله ۱۴ جولای به پاسگاه محیط‌بانی سیدجوذر و شهادت سه عضو خانواده جواد حسن‌زاده را در فهرست حملات امریکا ثبت می‌کند. اما میان ثبت یک حمله در نامه‌ای دیپلماتیک و پاسخ به پرسشی که انصاری مطرح کرده، فاصله‌ای وجود دارد: نهادهای بین‌المللی محیط زیست درباره سیدجوذر چه گفته‌اند؟ پرسشی که هنوز پاسخی برای آن پیدا نشده است. اخبار مرتبط ۵۰٪ از آمریکایی‌ها معتقدند حمله آمریکا به ایران باعث بی‌ثباتی خاورمیانه خواهد شد ادعای ترامپ: «جمهوری اسلامی دوست‌داشتنی را حسابی می‌کوبیم»؛ ما برای بزرگ‌ترین حمله از زمان جنگ…







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
چرا باید در داخل، فضایی ایجاد کنیم که گلوی خودمان را بفشاریم؟
سایت روزنو

چرا باید در داخل، فضایی ایجاد کنیم که گلوی خودمان را بفشاریم؟

عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با طرح این پرسش که «چرا باید در داخل، فضایی ایجاد کنیم که گلوی خودمان را بفشاریم؟»، اعتقاد جدی دارد: «تصویب چنین طرحی عمل...
    
متن کامل «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه»
سایت عصرایران

متن کامل «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه»

ارتباط اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و حاکمیتی با سفارتخانه ها، دفاتر سازمانها یا نهادهای غیرایرانی در داخل یا خارج از کشور بدون اطلاع‌رسانی و اخذ مجوز کتبی از و...
سایت عصرایران

لحظه بیهوش شدن جمال موسیالا وسط بازی به دلیل گرما

سینما رکس آبادان؛ روایتی از تلخ‌ترین حوادث تاریخ معاصر ایران
خبرگزاری ایرنا

سینما رکس آبادان؛ روایتی از تلخ‌ترین حوادث تاریخ معاصر ایران

آبادان - ایرنا - حادثه آتش‌سوزی سینما رکس آبادان در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷، یکی از تلخ‌ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود، حادثه‌ای که جان شمار زیادی از شهروندان را گرفت و به یکی از وقایع اثرگذار در تحولات اجتماعی و سیاسی سال‌های پایانی حکومت پهلوی تبدیل شد.
چرا دویدن ناگهان باعث پهلو درد می‌شود؟
سایت تابناک

چرا دویدن ناگهان باعث پهلو درد می‌شود؟

درد پهلو هنگام دویدن، معمولا سمت راست و زیر دنده‌ها را درگیر می‌کند و یک درد ناخوشایند و درعین حال شایع و رایج است. گاهی احساس می‌کنیم که معده و شکم‌مان نیز...
[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!
سایت اطلاعات آنلاین

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!

تصاویر آسفالت کردن بستر رودخانه الیگودرز را که دیدم، نخستین واکنشم ناباوری بود. فکر کردم شاید یکی از همان شوخی‌های بی‌مزه فضای مجازی با هوش مصنوعی باشد؛ تصاویری که قرار است چند ساعتی دست‌به‌دست شوند و بعد فراموششان کنیم.
مذاکره برای تثبیت دستاوردها سیگنال ضعف نیست
سایت ایران آنلاین

مذاکره برای تثبیت دستاوردها سیگنال ضعف نیست

تداوم وضعیت «نه جنگ و نه صلح» میان ایران و آمریکا، در شرایطی که دو طرف به گفته کارشناسان به «تعادل هزینه‌ها» رسیده‌اند، ضرورت یافتن راهی برای خروج از این بن‌بست را بیش از گذشته برجسته کرده است.
پیوند ناگسستنی دو تمدن کهن: افق‌های روشن در ۵۵ سالگی روابط چین و ایران
سایت تابناک

پیوند ناگسستنی دو تمدن کهن: افق‌های روشن در ۵۵ سالگی روابط چین و ایران

محمدرضا منافی
         
سایت اطلاعات آنلاین

«زیباترین قاتل سریالی آنلاین» چندان هم زیبا نبود!

[مسعود دشتی درخشان] معنای بشکه در بازار نفت
سایت اطلاعات آنلاین

[مسعود دشتی درخشان] معنای بشکه در بازار نفت

اگر اوپک‌پلاس نگران مازاد عرضه نیست، چرا درست پس از بازگرداندن بخش بزرگی از کاهش تولید خود، تصمیم گرفته افزایش عرضه را متوقف کند؟
خصوصی‌ سازی به سبک دولت؛ عقب‌نشینی تاکتیکی یا توزیع جدید رانت؟/ پشت پرده واگذاری تازه سایپا چیست؟
سایت اقتصاد ۲۴

خصوصی‌ سازی به سبک دولت؛ عقب‌نشینی تاکتیکی یا توزیع جدید رانت؟/ پشت پرده واگذاری تازه سایپا چیست؟

پرونده خصوصی‌ سازی خودروسازان بار دیگر با واگذاری سایپا به بخش خصوصی باز شده، اما حفظ سهم ۲۰ درصدی دولت و تغییر معیار‌های «اهلیت» خریداران این پرسش را جدی‌تر کرده است که آیا قرار است سایپا واقعاً خصوصی شود یا تنها شکل تازه‌ای از همان خصولتی‌سازی قدیمی بازتولید شود.
خانه بر آب؛ سودای کنترل اجاره بها با دستور
روزنامه عصر اقتصاد

خانه بر آب؛ سودای کنترل اجاره بها با دستور

مریم غدیرپور وزیر راه و شهرسازی در مراسم بیست و ششمین نمایشگاه صنعت ساختمان، با رویکردی که بوی تکرار تجربه‌های تلخ گذشته را می‌داد، از ضرورت ورود دولت به تنظیم گری بازار اجاره و سوق دادن بافت‌های فرسوده به سمت اجاره داری حرفه‌ای سخن گفت و در حالی که بنرهای تبلیغاتی انبوه سازان، نوید رونق
هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت | سپندارند: عادت سیاست‌گذار به قطع اینترنت، خطرناک‌تر از خسارت مقطعی است
سایت اقتصادنیوز

هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت | سپندارند: عادت سیاست‌گذار به قطع اینترنت، خطرناک‌تر از خسارت مقطعی است

اقتصادنیوز:صادق سپندارند، استاد دانشگاه تهران، می‌گوید خسارت واقعی قطع و اختلال اینترنت بسیار فراتر از اعداد رسمی است و بخش بزرگی از آن در مهاجرت نیروی انسانی، توقف توسعه کسب‌وکارها و ایده‌هایی که هرگز شکل نمی‌گیرند، پنهان می‌ماند.
نقد یک الگوی حکمرانی؛ از تعدد مراکز تصمیم گیری و تضعیف بخش خصوصی تا فقدان حکمرانی متمرکز | تجربه‌ها دیر شنیده می‌شوند و هزینه در سطح کل سیستم پرداخت می‌شود
سایت اقتصادنیوز

نقد یک الگوی حکمرانی؛ از تعدد مراکز تصمیم گیری و تضعیف بخش خصوصی تا فقدان حکمرانی متمرکز | تجربه‌ها دیر شنیده می‌شوند و هزینه …

اقتصادنیوز:گاهی برای فهم بحران‌های امروز باید به سخنانی بازگشت که سال‌ها پیش گفته شدند، اما کمتر شنیده شدند.
راهکار چهارم حل مشکل قیمت بنزین در ایران | غلامرضا سلامی: چرا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به یک تصمیم بزرگ و پرهزینه تبدیل کرده‌ایم؟
سایت اقتصادنیوز

راهکار چهارم حل مشکل قیمت بنزین در ایران | غلامرضا سلامی: چرا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به یک تصمیم بزرگ و پرهزینه تبدیل …

اقتصادنیوز: اگر دولت‌ها از سال‌ها پیش، به‌جای ثابت نگه داشتن قیمت اسمی حامل‌های انرژی، قیمت آن را به‌صورت ماهانه یا حتی متناسب با شرایط اقتصادی و تورم تعدیل می‌کردند، جامعه به‌تدریج با این تغییرات سازگار می‌شد.
افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!
سایت اقتصادنیوز

افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!

اقتصادنیوز: یک پژوهشگر و کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر تورم ماهانه بالای ۵ تا ۶ درصد است و تورم نقطه‌ای و سالانه نیز بالای 83 یا 84 درصد قرار دارد. بنابراین این‌طور نیست که اگر در قیمت بنزین افزایش جدی صورت بگیرد، تورم ناگهان به سمت ۱۵۰ درصد یا اعداد مشابه حرکت کند؛ چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.
خاموشی خدمات دولتی
سایت روزنامه سازندگی

خاموشی خدمات دولتی

سازندگی چرایی اختلال گسترده در سامانه‌های خدماتی را بررسی می‌کند
بحران اطلاع‌رسانی
سایت روزنامه سازندگی

بحران اطلاع‌رسانی

بررسی عملکرد شوراهای اطلاع‌رسانی سه دولت روحانی ، رئیسی و پزشکیان در بحران‌های سیاسی-اجتماعی
 تکرار نشست‌های بی‌حاصل
سایت روزنامه سازندگی

 تکرار نشست‌های بی‌حاصل

نطق کوتاهی که در حضور رئیس‌جمهور ایراد نشد به‌قلم؛ مریم باقی؛ روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان
سوءاستفاده از خیابان
سایت روزنامه سازندگی

سوءاستفاده از خیابان

قالیباف به تندروهایی که از اجتماعات شبانه بهره‌برداری سیاسی می‌کنند، هشدار داد: خیابان، محل میتینگ‌های انتخاباتی نیست، بلکه میدان‌های اتحاد مقدسی است که باید هسته سخت ۹۰میلیونی را در خود جای دهد
گل‌فشان پیرگل؛ گنجینه خاموش گردشگری سلامت در تفتان
خبرگزاری ایرنا

گل‌فشان پیرگل؛ گنجینه خاموش گردشگری سلامت در تفتان

زاهدان - ایرنا - گل‌فشان پیرگل در جنوب غربی شهرستان خاش، یکی از کم‌نظیرترین پدیده‌های زمین‌شناختی سیستان و بلوچستان است که با وجود ظرفیت‌های طبیعی و خواص درمانی، همچنان در سایه کمبود زیرساخت‌ها قرار دارد؛ ظرفیتی که کارشناسان معتقدند با برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند این منطقه را به یکی از مقاصد مهم گردشگری …
         
فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان
خبرگزاری مهر

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان

انتشار فیلم رانندگی کودکان، در کنار خطرات جانی، می‌تواند والدین را با مسئولیت‌های کیفری و مالی مواجه کند.
سرمقاله خراسان/ بنزین؛ برای ۱۰درصد کمبود، جراحی راه نیندازید | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ بنزین؛ برای ۱۰درصد کمبود، جراحی راه نیندازید | آخرین خبر

خراسان/ «بنزین؛ برای ۱۰درصد کمبود، جراحی راه نیندازید » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم مصطفی غنی زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: یکی از ادعاهای موجود این است که محاصره دریایی و ضربه دشمن به پالایشگاه‌های کشور موجب ناترازی مضاعف در عرصه بنزین شده است. معاون رئیس جمهور آقای س
غربالگری سلامت روان پس از جنگ
سایت روزنامه سازندگی

غربالگری سلامت روان پس از جنگ

ضرورت مداخله یا خطر پزشکی‌سازی رنج جمعی؟
چشم سوم کی‌یف در نبرد با مسکو
روزنامه دنیای اقتصاد

چشم سوم کی‌یف در نبرد با مسکو

اپراتورهای پهپاد روسی شب هنگام در حال استراحت بودند. خودروی سفید آنها در مسیر ورودی یک خانه کوچک در جنوب اشغالی اوکراین پارک شده بود. حدود ۳۰مایل آن‌طرف‌تر، دو اپراتور پهپاد اوکراینی کامیون خود را در میان انبوه درختان در کنار یک مزرعه پارک کرده و یک پهپاد متوسطِ مجهز به دو بمب را سرهم کردند. هدف آنها …
         
افزایش هزینه بدهی در جهان
روزنامه دنیای اقتصاد

افزایش هزینه بدهی در جهان

بازار اوراق قرضه دولتی در اقتصادهای بزرگ جهان تحت فشار قرار گرفته است؛ فشاری که بازده اوراق بلندمدت را به بالاترین سطوح دهه‌های اخیر رسانده است. رشد قیمت نفت، نگرانی درباره ماندگاری تورم، کسری‌های بودجه‌ای سنگین و افزایش انتشار اوراق برای تامین سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با هوش مصنوعی، همزمان به بازار بدهی …
         
 خودروسازان؛ نگران توسعه «مسیر موازی واردات»
روزنامه دنیای اقتصاد

 خودروسازان؛ نگران توسعه «مسیر موازی واردات»

در شرایطی که خودروسازان داخلی نسبت به توسعه تردد خودروهای خارجی در مناطق آزاد و تمدید مجوزهای آن ابراز مخالفت کرده‌اند، پلیس راهور فراجا از سازوکاری خبر داده که می‌تواند حضور خودروهای خارجی در این مناطق را از یک تردد کوتاه‌مدت به حضور بلندمدت تبدیل کند.
قانون شدن طرح «مقابله با نفوذ» ایران را به یک زندان بزرگ تبدیل می کند
سایت عصرایران

قانون شدن طرح «مقابله با نفوذ» ایران را به یک زندان بزرگ تبدیل می کند

«طرح مجلس را باید بیش از آنکه یک اقدام عادی تقنینی دانست، واجد نشانه‌هایی از «محدودیت»، «ضدتوسعه» و «ضدپیشرفت» ارزیابی کرد؛ رویکردی که می‌تواند کشور را از مس...
لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می  رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!
سایت اقتصادنیوز

لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!

اقتصادنیوز: بازار مسکن تهران در مقایسه با بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، دیگر صرفاً یک بازار گران در سطح منطقه محسوب نمی‌شود و در برخی مقایسه‌های بین‌المللی، قیمت هر مترمربع یک واحد لوکس در منطقه یک پایتخت تهران به محدوده شهرهای گران‌قیمت جهان رسیده است.
سایت اکوایران

تخریب یا جریمه؟ ابهام در اجرای نامه شورای امنیت کشور

از داروی ۸ برابری تا بازار دارویی بی‌ناظر - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

از داروی ۸ برابری تا بازار دارویی بی‌ناظر - مردم سالاری آنلاین

دارو کالایی نیست که بتوان خرید آن را به فردا موکول کرد. بیمار  نمی تواند منتظر کاهش قیمت ارز، باز شدن مسیر بانکی یا ارزان شدن هزینه حمل‌ونقل بماند. بیمار نسخه به دست، فقط یک چیز می‌خواهد، دارویی که پزشک برایش تجویز کرده در داروخانه موجود باشد تا بتواند آن را تهیه کند. اما پشت همین خواسته ساده، زنجیره‌ای …
ستیز تمدنی اسرائیل با ایران فراتر از جمهوری اسلامی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ستیز تمدنی اسرائیل با ایران فراتر از جمهوری اسلامی - مردم سالاری آنلاین

مردم ایران! اگر فکر می کنید با روی کار آمدن یک حکومت وابسته به آمریکا کشورتان به رفاه می ...
         
هشدار روزنامه نزدیک به قالیباف درباره سوءاستفاده از نام ولایت برای اختلاف‌افکنی؛ هرکس تندتر حرف زد، انقلابی‌تر نیست - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

هشدار روزنامه نزدیک به قالیباف درباره سوءاستفاده از نام ولایت برای اختلاف‌افکنی؛ هرکس تندتر حرف زد، انقلابی‌تر نیست - مردم …

انتشار ادبیات توهین‌آمیز علیه مسئولان ارشد کشور با ادعای دفاع از انقلاب و ولایت، بار دیگر بحث درباره مرز میان انقلابی‌گری و تندروی را داغ کرده است؛ در حالی که هشدار‌های اخیر درباره سوءاستفاده دشمن از ادبیات دینی برای ایجاد شکاف، این رفتار‌ها را بیش از گذشته در کانون توجه قرار داده است.
کاخ سفید؛ دفتر کسب‌ و کار خانوادگی ترامپ‌ها
روزنامه هفت صبح

کاخ سفید؛ دفتر کسب‌ و کار خانوادگی ترامپ‌ها

افشای درآمد ۲.۲ میلیارد دلاری ترامپ و ورود خانواده‌اش به معاملات ارز دیجیتال و معادن، موضوع سوءاستفاده از قدرت ریاست‌جمهوری برای منافع اقتصادی را مطرح کرده است
روزنامه هفت صبح

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

25 تا 28 مرداد؛ از فتح تا ناکامی
روزنامه هفت صبح

25 تا 28 مرداد؛ از فتح تا ناکامی

روایتی از کودتای 28 مرداد براساس اسناد سیا که ابتدا شکست خورد و بعد با نقشه‌ای تازه برگشت
نفوذ در کجاست؟
روزنامه ستاره صبح

نفوذ در کجاست؟

گروه سیاسی: طرح مقابله بانفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه با ۱۸۳ رای موافق در مجلس دوازدهم تصویب شد. این طرح واکنش‌های‌ گسترده ای در داخل و خارج داشته است.
    
سرنوشت مردم در دستان اقلیت یا اکثریت؟
روزنامه ستاره صبح

سرنوشت مردم در دستان اقلیت یا اکثریت؟

در زمان بنیانگذار جمهوری اسلامی فرد سمج و کذابی به جماران آمد و مدعی بود پیامی از امام زمان برای امام راحل دارد، امام خمینی از این جریان مطلع شد و از آنجا که می‌دانست این فرد کذاب است فرمود: به او بگویید از امام زمانش بپرسد دفتر شعری داشتم که چند سالی است مفقود شده، اکنون این دفتر کجاست؟! در صورتی که …
محمد مصدق و تراژدی یک پیروزی
روزنامه ستاره صبح

محمد مصدق و تراژدی یک پیروزی

محمد مصدق بی‌تردید یکی از اثرگذارترین شخصیت‌های تاریخ معاصر ایران است. نام او بیش از هر چیز با ملی شدن صنعت نفت پیوند خورده؛ رخدادی که نه تنها نقطه عطفی در تاریخ سیاسی ایران، بلکه نمادی از استقلال‌خواهی، عزت ملی و مقاومت در برابر سلطه خارجی شد.
زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود
روزنامه ستاره صبح

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود

دو هزار هکتار زمین، ۴۰۰ هزار اصله نهال و نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری؛ دشت زیدون پلدشت منطقه آزاد ماکو دیگر فقط یک پروژه کشاورزی نیست. اینجا می‌تواند نقطه آغاز یک الگوی تازه باشد؛ جایی که کشاورزی مدرن، اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردشگری در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
    
شباهت‌ها و تفاوت‌های مداخله آمریکا در ایران/ بازخوانی کودتای ۲۸ مرداد و جنگ رمضان
روزنامه ستاره صبح

شباهت‌ها و تفاوت‌های مداخله آمریکا در ایران/ بازخوانی کودتای ۲۸ مرداد و جنگ رمضان

آمریکا و انگلیس پس از ملی شدن صنعت نفت در ایران و در دوره نخست‌وزیری محمد مصدق، تصمیم به تغییر وضعیت رژیم و تضعیف دولت مستقر داشتند.
    
بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند
روزنامه شرق

بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند

سال‌هاست بسیاری از شهروندانی که روزی از سر اعتماد یا ناچاری، ضامن وام کسی شده‌اند، خود را در وضعیتی می‌بینند که هیچ ربطی به بدهی آنها ندارد: حساب بانکی‌شان‌ بی‌آنکه دادگاهی رأیی صادر کرده باشد یا اجرائیه‌ای در کار باشد، یک‌شبه مسدود یا از موجودی آن برداشت می‌شود. این رویه که سال‌ها بر پایه بندهای یک‌طرفه …
الهه کولایی: خزر اولویت ایران نبود
روزنامه شرق

الهه کولایی: خزر اولویت ایران نبود

استاد دانشگاه تهران با بیان این که تعیین حدود بستر و زیر بستر برای ایران بسیار مهم است، در عین حال تصریح کرد که در دریاچه‌های مرزی در مناطق مختلف جهان، ساحل هر کدام از کشورها مبنای توافق است، یعنی هر کدام از کشورها به اندازه ساحل‌شان سهم دارند و بر همان اساس وارد مذاکره می‌شوند.
موتورسواری بانوان  نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه
روزنامه شرق

موتورسواری بانوان نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه

در هر نظام سیاسی، فاصله‌ای میان تغییرات جامعه و به‌روزرسانی قواعد حاکمیتی وجود دارد، اما هنگامی که این فاصله بیش از حد عمیق شود، جامعه ناگزیر دست به خودتنظیمی می‌زند. یعنی پیش از آنکه نظام سیاسی، قواعد جدید را وضع و اجرا کند، شهروندان برای پاسخ به نیازهای روزمره خود، راه‌حل‌هایی را می‌یابند. نمونه این …
نسخه‌های سرگردان
روزنامه شرق

نسخه‌های سرگردان

با وجود وعده‌های مسئولان برای بهبود شرایط، کمبود دارو‌ همچنان ادامه دارد؛ بحرانی که بیماران را برای یافتن دارو، میان داروخانه‌ها و بیمه‌ها سرگردان کرده است. «دارو نیست»؛ جمله‌ای تکراری که اغلب آنها که از داروخانه‌های مهم تهران خارج می‌شوند، به زبان می‌آورند.
روزنامه شرق

اصغر فرهادی در ایران فیلم نمی‌سازد

سایت عصرایران

آوازدرمانی؛ روشی غیرمنتظره برای درمان اختلال نادر آروغ‌زدن

کدام ورزش محافظت بیشتری در برابر بیماری‌ها ایجاد می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام ورزش محافظت بیشتری در برابر بیماری‌ها ایجاد می‌کند؟

پژوهشگران دریافتند انجام برخی انواع ورزش می‌تواند محافظت بیشتری از بدن در برابر بیماری‌ها ایجاد کند و خطر ابتلا به شماری از بیماری‌ها را کاهش دهد.
نشانه‌های زودهنگام افسردگی فرزندان که والدین نادیده می‌گیرند
سایت عصرایران

نشانه‌های زودهنگام افسردگی فرزندان که والدین نادیده می‌گیرند

افسردگی در کودکان و نوجوانان همیشه با غم و گریه آشکار نمی‌شود و تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، تحریک‌پذیری، انزوا، افت تحصیلی و اختلال خواب می‌تواند از نشانه‌های...
پاک‌کردن صورت‌مسئله «نفوذ»
روزنامه شرق

پاک‌کردن صورت‌مسئله «نفوذ»

در شرایطی که کشور با مجموعه‌ای از چالش‌های متعدد دست‌وپنجه نرم می‌کند، هر طرح و لایحه تازه‌ای باید پیش از تصویب‌ نه‌فقط با معیار نیت و هدف اعلامی، بلکه با سنجه پیامدهای واقعی آن در وضعیت فعلی ایران ارزیابی شود.
ترویج ممدانی؟
روزنامه شرق

ترویج ممدانی؟

تا چند ماه پیش می‌شد آنچه را در نیویورک اتفاق افتاد، به ویژگی‌های خاص این شهر نسبت داد؛ شهری گران، جوان، مهاجرپذیر و متمایل به دموکرات‌ها که زهران ممدانی در آن با وعده مهار هزینه زندگی به قدرت رسید. حالا اما پیروزی عبدال السید در میشیگان، پرسش دیگری را پیش کشیده است: آیا «پدیده نیویورک» از مرزهای این …
روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان با مسئولان ارشد وزارت امور خارجه قوم و خویش اند! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان با مسئولان ارشد وزارت امور خارجه قوم و خویش اند! - مردم سالاری آنلاین

وزارت خارجه به مردم ایران گزارش بدهد در قبال امتیازات فراوانی که به حکومت خودخوانده و نامشروع طالبان داده چه امتیازی به دست آورده است؟
سایت خبرفوری

خبر تلخ در باره موتورسواری بانوان: مرگ ۱۸ زن موتورسوار در حوادث رانندگی اصفهان/ هنوز هم گواهینامه مشکل اصلی است

مردان هم به سرطان پستان مبتلا می‌شوند؟؛ علائمی که باید جدی بگیرید - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

مردان هم به سرطان پستان مبتلا می‌شوند؟؛ علائمی که باید جدی بگیرید - مجله اینترنتی کولاک

سرطان پستان در مردان نادر است، اما غیرممکن نیست. توده یا ضخیم‌شدن بافت پستان، تغییر نوک پستان، تغییرات پوستی و ترشح می‌تواند از نشانه‌های هشداردهنده باشد و
ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند/ «عربستان به دنبال سرنگون کردن رئیس امارات است»
سایت خبرآنلاین

ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند/ «عربستان به دنبال سرنگون کردن رئیس امارات است»

«میدل ایست آی» در مقاله‌ای به بررسی پیمان مکه و نگاه امارات و رژیم صهیونیستی به آن پرداخته است.
«بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!
سایت تابناک

«بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!

بانک سرمایه با همان نسخه قدیمی زیان و ناترازی وارد ۱۴۰۵ شده است. بانکی با سرمایه ثبتی ۴۰۰ میلیارد تومان، در حالی به پایان بهار رسیده که زیان انباشته‌اش از ۷۹...
سقوط آزاد ایران‌خودرو در دستان کروز / از وعده اعدام تا رکورد زیان ! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

سقوط آزاد ایران‌خودرو در دستان کروز / از وعده اعدام تا رکورد زیان ! - مردم سالاری آنلاین

در حالی که مصرف‌کنندگان با افزایش قیمت خودروها دست و پنجه نرم می‌کنند، گزارش مالی جدید ایران‌خودرو شوکه‌کننده است ؛ زیان این شرکت ۱۳۶ درصد رشد کرده است! و این یعنی افزایش قیمت نیز نتوانسته جلوی سقوط مالی شرکت را بگیرد.
چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند
سایت تابناک

چرا تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شکست خورد؟/ یک محاسبه اشتباه می‌تواند جنگ را تشدید کند

توافق موقت با هدف پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا روز دوشنبه منقضی شد و عدم‌اطمینان را در مورد راه‌حلی دیپلماتیک برای این درگیری افزایش داد.
واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است
خبرگزاری ایرنا

واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است

نیویورک – ایرنا- روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی درباره وضعیت نیروها و پایگاه‌های آمریکایی و خسارات وارده به آنها در پی جنگ بی دلیل و تجاوزکارانه علیه ایران گزارش داد: پنتاگون (وزارت جنگ آمریکا) به دنبال کاهش حضور نظامی در خلیج فارس پس از جنگ است.
پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران
سایت اقتصادنیوز

پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

اقتصادنیوز: ناوهای آمریکایی به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند و استقرار طولانی‌مدت آنها می‌تواند توان عملیاتی نیروی دریایی آمریکا را کاهش دهد. از سوی دیگر، ایران همچنان تنگه هرمز را در اختیار دارد و می‌تواند با استفاده از ابزارهای نامتقارن و فشار بر زیرساخت‌های انرژی منطقه، هزینه‌های ادامه جنگ را افزایش …