قیمت طلا امروز




 شرکت در آزمون‌ سراسری

 سایت ایران آنلاین / ۵۵ دقیقه قبل

رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به ترکیب داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۵ گفت: یک میلیون و ۷۰ هزار و ۲۴۱ متقاضی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ شرکت کرده اند که ۶۵ درصد زن و ۳۵ درصد مرد هستند.
 رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه
ایران آنلاین:

رضا محمدی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در برنامه تلویزیونی با اشاره به برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ با شرکت یک میلیون و ۷۰ هزار و ۲۴۱ متقاضی در روزهای ۲۹ و ۳۰ مرداد ماه گفت: آزمون گروه‌ آزمایشی علوم تجربی در صبح روز پنجشنبه و آزمون گروه های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی در عصر روز پنجشنبه ۲۹ مرداد و آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در صبح روز جمعه ۳۰ مرداد برگزار می‌شود.

به گزارش مهر، وی افزود: آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ و آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت شهید رجایی در ۴۱۵ شهر، ۵۸۶ حوزه اصلی و ۱۷۱۴ حوزه فرعی آزمون برگزار می شود.

 

برگزاری آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم همزمان با آزمون سراسری ۱۴۰۵

 

معاون وزیر علوم گفت: برنامه زمانی آزمون ها در زمان مناسب به اطلاع داوطلبان می رسد. هدف این است که برنامه آموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را تحت تاثیر قرار ندهد. قرار بود آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت شهید رجایی در ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شود و از آزمون سراسری جدا بود. اما سازمان سنجش پیشنهاد داد این آزمون همزمان با آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ برگزار شود. پیشنهاد ما دائمی بودن برگزاری همزمان بود اما شورای عالی انقلاب فرهنگی فعلا با برگزاری همزمان در سال ۱۴۰۵ موافقت کرده است.

 

یک میلیون و ۷۰ هزار و ۲۴۱ متقاضی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ شرکت کرده اند

 

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: در حال حاضر یک میلیون و ۷۰ هزار و ۲۴۱ متقاضی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ شرکت کرده اند. اگر قرار بود آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم جدا از کنکور برگزار شود باید یک میلیون متقاضی را مجبور می کردیم که دوبار در سال در آزمون شرکت می کردند. از بعد اثربخشی همزمان برگزاری دو آزمون بسیار مهم بوده است. مهمترین دستاورد آن این است که نیمسال اول سال تحصیلی را از دست نمی دهیم و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه ها مختل نمی شود و هر دو نیمسال را خواهیم داشت.

محمدی خاطرنشان کرد: در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی ۱۳۵ هزار و ۸۱۳ متقاضی داریم که ۴۰ درصد زنان و ۶۰ درصد مردان هستند. در گروه علوم آزمایشی علوم تجربی ۴۵۱ هزار و ۵۲۲ نفر شرکت کننده داریم که ۶۹ درصد زنان ۳۱ درصد مردان، در گروه آزمایشی علوم انسانی ۳۲۷ هزار و ۷۳۴ نفر شرکت کننده داریم که ۶۸ درصد زنان و ۳۲ درصد مرد، در گروه آزمایشی هنر ۶۴ هزار و ۹۹۹ نفر شرکت کننده داریم که ۷۸ درصد زنان و ۲۱ درصد مردان، در گروه آزمایشی زبان های خارجی ۹۰ هزار و ۱۷۳ نفر شرکت کننده داریم که ۶۹ درصد زنان و ۲۱ درصد مردان هستند.

 

سهم ۶۵ درصدی زنان و ۳۵ درصدی مردان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵

 

وی گفت: در مجموع ۶۵ درصد شرکت کنندگان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ را زنان و ۳۵ درصد را مردان تشکیل می دهند. نکته قابل تامل این است که روند از سال ۱۴۰۰ حکایت از رشد تعداد خانم ها در آمار کنکور سراسری دارد و از میزان ۶۰ درصد به ۶۵ درصد رسیده است.

رئیس سازمان سنجش افزود: آمار آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت شهید رجایی نیز به همین ترتیب است. چرا که همزمان با افرادی که کنکور می دهند برای این افراد هم علاوه بر دفترچه کنکور، یک دفترچه آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم هم در اختیار آنها قرار می گیرد. ۴۰ سوال و ۶۰ دقیقه برای این دفترچه اختصاصی درنظر گرفته شده است. تنها وجه تمایز آن تعلیم و تربیت اسلامی و هوش و استعدادهای معلمی است.

وی افزود: با تجمیع دو آزمون یک بار انتخاب رشته داریم، یک بار اعلام نتایج داریم و همزمان انتخاب رشته می کنند. در گذشته چالش مهمی داشتیم که به داوطلبان فرصت می دادیم که انصراف می دادند و این از عدالت دور بود چرا که ممکن بود نتیجه آزمون سراسری فرد با آزمون اختصاصی دانشجو- معلم متفاوت باشد و فرد نتواند از فرصت خود درست استفاده کند و همین مسئله باعث تقاضاها و درخواست های متعدد می شد.

 

زمان بندی اعلام نتایج آزمون سراسری سال ۱۴۰۵

 

محمدی درباره برنامه زمان بندی اعلام نتایج آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ گفت: پس از برگزاری آزمون سراسری ۱۴۰۵ در روزهای ۲۹ و ۳۰ مردادماه تمام تلاش خود را خواهیم کرد که نتایج اولیه را در آخر شهریورماه در روزهای ۲۶ یا ۲۷ شهریورماه اعلام کنیم. یک بازه زمانی یک هفته ای برای انتخاب رشته درنظر خواهیم گرفت. تمام تلاش خود را خواهیم کرد که در دهه دوم آبان ماه نتایج نهایی را اعلام کنیم.

وی افزود: تمام تلاش خود را خواهیم کرد که نتایج در آبان ماه اعلام شود تا کلاس های دانشگاهی در نیمسال اول برگزار شود. تمام دغدغه روسای دانشگاه ها و وزیر علوم این بوده است که تحت هیچ شرایطی نیمسال اول را از دست ندهیم. از دست رفتن نیمسال اول سال تحصیلی در ادامه تحصیل و فارغ التحصیلی و همین طور برنامه ریزی آموزشی تاثیر منفی خواهد گذاشت.

 

تلاش برای اعلام نتایج آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ در نیمه دوم آبان ماه

 

رئیس سازمان سنجش گفت: واقعیت این است که تلاش شبانه روزی همکاران ما در سازمان سنجش این است که نتایج در نیمه دوم آبان ماه اعلام شود.

وی گفت: بیش از ۹۰ درصد حدود ۹۰۰ هزار نفر کارت ورود به جلسه را پرینت گرفته اند و امیدواریم در فرصت باقیمانده بقیه کارت خود را دریافت کنند. باجه های رفع نقص از امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد فعال شده است که به داوطلبان توصیه می شود که در صورت مشاهده هر نوع نقص به باجه های رفع نقص مراجعه کنند و آن را رفع کنند.

محمدی اظهار کرد: علاوه بر پرینت کارت ورود به جلسه، داوطلبان حتما یک سند هویتی عکسدار شامل شناسنامه و یا کارت ملی به همراه داشته باشند. افرادی که علاوه بر آزمون های ریاضی، تجربی و انسانی در آزمون های زبان و هنر شرکت کرده اند، دقت داشته باشند که باید دو کارت ورود به جلسه دریافت کنند.

وی گفت: توصیه من به داوطلبان این است که تنها راه موفقیت در آزمون میزان مطالعه و تسلط آنها به دروس است و راه دیگری وجود ندارد. از داوطلبان درخواست می کنم از عضویت در کانال ها و صفحات مجازی که پیشنهادات اغواکننده در اختیار دادن سوالات آزمون در یک ساعت و دو ساعت، خودداری کنند. تا الان حتی یک مورد هم نداشتیم که سوالی در اختیار داوطلب بدهند. پول را می گیرند و بعد از آن هیچ پاسخی نمی دهند.

 

رصد همه صفحات مجازی که ادعای فروش سوال یا لوازم تقلب را دارند

 

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: از یک هفته پیش از آزمون پلیس فتا به همراه سازمان سنجش همه صفحات مجازی که ادعای فروش سوال یا لوازم تقلب را دارند را تحت رصد دارد. دقیقا می دانیم که چه کسانی در آن کانال ها عضویت دارند و اگر حتی از کنجکاوی هم عضو این کانال ها هستند سریع تر از آن خارج شوند.

وی خاطرنشان کرد: آزمون سراسری مهمترین رویداد علمی ملی کشور است و مستلزم عزم و اراده ملی است. براساس مصوبه شورای امنیت کشور ۱۶ نهاد در برگزاری آزمون سراسری درگیر هستند و یکی از آنها شرکت توانیر و وزارت نیرو است که با همکاری آنها قرار است روزهای برگزاری آزمون تحت هیچ شرایطی قطع برق نداشته باشیم. معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه هم برای همه افراد پیامک های آگاهی از تخلف در آزمون ارسال کرده اند.

 

آخرین وضعیت اختصاص سهمیه جنگ در آزمون سراسری ۱۴۰۵

 

محمدی درباره سهمیه جنگ در آزمون سراسری خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکسری سهمیه در کنکور موجود است. سهمیه های ایثارگران در جای خود جاری و ساری هستند. حسب تاکید وزیر علوم، قرار بوده به خانواده هایی که خانه آنها کاملا تخریب شده است و لوازم آموزشی داوطلب از بین رفته تسهیلاتی ارائه شود. چندین جلسه با وزارت کشور، هلال احمر و وزارت مسکن برگزار شده تا جامعه هدف شناسنایی شوند. این کار در مرحله کارشناسی است و هنوز نهایی نشده است. تلاش ما این است که پس از برگزاری آزمون ماده واحده مربوطه را تهیه کنیم و به وزارت علوم ارائه شود تا در مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد. تلاش ما این است که به آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ برسد.

 

شرکت ۲ هزار و ۳۴۹ توانخواه در آزمون سراسری ۱۴۰۵

 

وی افزود: تلاش ما در سازمان سنجش این است که به همه گروه های هدف خدمات بدهیم. یکی از این کارها فراهم کردن شرایط برای توانخواهان است. تعداد ۲ هزار و ۳۴۹ توانخواه شامل ۵۱ درصد زن و ۴۹ درصد مرد در آزمون سراسری ۱۴۰۵ شرکت کرده اند. در این زمینه ساختار چاپ سوال خاصی برای توانخواهان درنظر گرفتیم. برای افرادی که ضعف بینایی داشته باشند دفترچه درشت خط، برای نابینایان دفترچه دارای خط بریل و برای افرادی که نیاز به منشی دارند منشی تهیه شده است. همچنین این افراد ۱.۳ و ۱.۵ زمان نسبت به داوطلبان عادی وقت اضافه دارند.

معاون وزیر علوم درباره رشته های دانشگاهی گفت: برخی رشته های دانشگاهی متناسب با نیازهای روز و جدید هستند که مقدمات تصویب آنها در شورای گسترش فراهم شده است و در زمان انتخاب رشته به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. تغییرات جمعیتی و جنسیتی خیلی سریع در تغییرات درسی تاثیر نمی گذارند. رشته هایی مانند هوش مصنوعی و شبیه آن در رشته های دانشگاهی موجود هستند اما در تحصیلات تکمیلی بیشتر تاثیرگذاری دارند.

وی افزود: در حوزه رشته های جدید و ظرفیت پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ تغییر محسوسی نداشته ایم. در سال ۱۴۰۴ ظرفیت پذیرش ۴۵۰ هزار نفر بود که برآورد این است که در سال ۱۴۰۵ همین تعداد خواهد بود. اکنون در مرحله تدوین دفترچه هستیم و ظرفیت پذیرش و میزان رشته های دانشگاهی در زمان تکمیل دفترچه تعیین می شود.

 

عدم افزایش محسوس در ظرفیت زیادی در پزشکی در سال ۱۴۰۵

 

محمدی درباره ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی گفت: ظرفیت پذیرش پزشکی ۱۸ هزار نفر است که در زمان پذیرش یک مقدار تغییر می کند. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال های اخیر افزایش ظرفیت پزشکی اعمال شده است و از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ سالانه ۲۰ درصد پزشکی و ۱۵ درصد دندانپزشکی افزایش داشته ایم. طبیعی است که به سطح مورد انتظار داشته باشیم. بعید می دانم که افزایش ظرفیت زیادی در پزشکی در سال ۱۴۰۵ داشته باشیم. یک نکته این است که یک ظرفیت داریم یک میزان هم پذیرش داریم که همواره پذیرش بیشتر از ظرفیت اعلامی است که دلیل آن نمره های یکسان است.

وی گفت: در ظرفیت اسمی ۱۸ هزار نفر در پزشکی اعلام ظرفیت می شود اما وقتی انتخاب رشته صورت می گیرد، سهمیه ها اعمال می شود و شکست ظرفیت در مناطق یک و دو و سه و نمره های یکسان انجام می شود. به طور مثال در نهایت ۱۸ هزار نفر به ۱۸ هزار و ۲۰۰ نفر می رسد که به نفع داوطلب است. توزیع ظرفیت به نفع متقاضیان رخ می دهد.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: یک وظیفه برعهده شبکه ملی اجرا و حفاظت آزمون سراسری است که سوالات آزمون در بالاترین استانداردها است. اما مهمترین نقش را خانواده ها در امنیت روانی و مدیریت اضطراب داوطلبان دارند. فضای مطلوب را برای داوطلبان فراهم کنند. خواب مناسب و برآورد مسیر تا حوزه امتحانی را خانواده ها برای داوطلبان فراهم کنند.

وی گفت: ما تمام آزمون های همتا با آزمون سراسری را مطالعه کردیم و استانداردها را شناسایی کردیم. از خانواده ها می خواهیم که فشار مضاعف بر داوطلبان وارد نکنند. دانش آموزان تحت فشار امتحانات متعدد هستند و در زمان کنکور خانواده ها باید امنیت روانی آنها را تامین کنند و فشاری بر داوطلبان ایجاد نکنند.

انتهای پیام/







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
قدرت نوظهور؛ جنگ ایران چگونه معادلات آمریکا در شرق آسیا را تغییر داد؟
خبرگزاری مهر

قدرت نوظهور؛ جنگ ایران چگونه معادلات آمریکا در شرق آسیا را تغییر داد؟

کاهش رزمایش‌های آمریکا و کره جنوبی به دستور ترامپ، تنها یک تغییر نظامی نیست؛ این تصمیم نشان می‌دهد پیامدهای جنگ ایران به محاسبات واشنگتن در شرق آسیا نیز سرایت کرده است.
تاریخ در آتش معامله - همدلی
روزنامه همدلی

تاریخ در آتش معامله - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار بافت تاریخی استرآباد، حافظه زنده گرگان و یکی از مهم‌ترین یادگارهای تاریخی شمال ایران، حالا در نقطه‌ای ایستاده که هر تصمیم درباره آن فقط یک تصمیم اقتصادی نیست؛ تصمیمی درباره هویت یک شهر و بخشی از حافظه تاریخی ایران است. خبر مذاکره برای تملک حدود ۵۰ هکتار از هسته مرکزی بافت [ ]
کودتایی انگلیسی_آمریکایی که هفتاد و سه سال از آن می‌گذرد ۲۸ مرداد؛ بازگشت استبداد - همدلی
روزنامه همدلی

کودتایی انگلیسی_آمریکایی که هفتاد و سه سال از آن می‌گذرد ۲۸ مرداد؛ بازگشت استبداد - همدلی

محمد علی آقایی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ یکی از رویدادهای سرنوشت‌ساز تاریخ معاصر ایران است که به سقوط دولت دکتر محمد مصدق انجامید. این کودتا طی چندین مرحله و با برنامه‌ریزی دقیق انجام شد. در این گزارش، با استناد به واقعیات موضوعی را به تحلیل می‌نشینیم که ۷۳ سال از آن می‌گذرد و باید [ ]
وقتی نفت، آزادی و سیاست به هم گره خورد - همدلی
روزنامه همدلی

وقتی نفت، آزادی و سیاست به هم گره خورد - همدلی

منوچهربرون فعال رسانه ای اوایل دهه شصت، دوران کودکی را در شهرستان می‌گذراندیم. یک روز همراه پسرعمویم که حدود پنج سال از من بزرگ‌تر بود، به مرکز شهر رفتیم. در میان عکس‌هایی که برای فروش گذاشته بودند، چشمم به تصویر پیرمردی افتاد با چهره‌ای متفاوت و موهای تراشیده. از او پرسیدم: «این مرد که [ ]
آدرس غلط در مقابله با نفوذ - همدلی
روزنامه همدلی

آدرس غلط در مقابله با نفوذ - همدلی

ولی الله شجاع پوریان مدیر مسئول طرح اخیر مجلس با عنوان «مقابله با نفوذ بیگانگان»، گرچه با هدف ایجاد چارچوبی قانونی برای شناسایی و مقابله با فعالیت‌هایی که منجر به نفوذ کشورهای متخاصم در ساختارهای داخلی کشور می‌شود مطرح شده، اما از همان آغاز با مخالفت گسترده فعالان سیاسی و مدنی مواجه شده است. [ ]
کودتا و شرایط وقوع آن - همدلی
روزنامه همدلی

کودتا و شرایط وقوع آن - همدلی

مسعود نادری فعال فرهنگی در تعریف کودتا گفته‌اند: «تغییر ناگهانی دولت به زور، به دست مقامات دولتی و ارتشی». تفاوت کودتا با انقلاب نیز در این است که کودتا غالباً از بالا و به دست بخشی از دستگاه دولت، ارتش یا نخبگان حاکم صورت می‌گیرد، در حالی که انقلاب معمولاً با بسیج گسترده اجتماعی [ ]
پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست
مجله پیوست

پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست

کشاورزی دیجیتال در ایران دیگر فقط به چند سامانه محدود نیست. از ثبت میلیون‌ها بهره‌بردار و صدور بیش از ۱.۳ میلیون بیمه‌نامه گندم تا آبیاری هوشمند و صدها پهپاد کشاورزی، نشانه‌های اجرای واقعی وجود دارد. اما هرچه از تعداد سامانه و تجهیز به نتیجه استفاده از آنها نزدیک می‌شویم، داده کمتر می‌شود. هنوز روشن …
دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست
مجله پیوست

دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست

متا با یکی از جدی‌ترین پرونده‌های قضایی خود بر سر نحوه فعالیت اینستاگرام و فیس‌بوک برای کودکان و نوجوانان روبه‌رو شده است. ۳۰ ایالت آمریکا نه‌تنها غرامتی بیش از یک تریلیون دلار مطالبه کرده‌اند، بلکه خواستار حذف یا تغییر قابلیت‌هایی مانند نمایش تعداد لایک، اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار ویدئو و استوری شده‌اند؛ …
اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست
مجله پیوست

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست

اختلال اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین فقط به معنای کاهش فروش در چند روز یا چند هفته نیست. هر بار که دسترسی محدود، کیفیت اتصال مختل یا سرعت اینترنت کند می‌شود، بخشی از مسیر دیده‌ شدن، جذب مشتری، شکل‌گیری اعتماد و انجام معامله نیز آسیب می‌بیند. مسیری که برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، بیش از هر
سایت اکوایران

جنوب ایران جنوب لبنان نمی‌شود/ ایران و آمریکا هر دو از بسته ماندن هرمز متضررند

سایت اکوایران

پیام پنهان باب المندب به بازارها/تجارت جهانی در انتظار ثبات

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، روزنامه‌نگارم و جستجوگر حقیقت | حتی با معیار «صلح کل» مولوی چگونه می‌توان از دکترین هسته‌ای
سایت اقتصادنیوز

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، …

اقتصادنیوز: ناصر مهدوی در نقد مطلب لیبرالیسم نقابدار محمد قوچانی، حمله به عبدالکریم سروش را محکوم کرد. قوچانی هم در پاسخ، از نقد خود بر سوابق فکری و سیاسی سروش، دیدگاه‌های او درباره مدرنیته، اقتصاد و حکومت دینی دفاع کرده است.
معمایِ بزرگ جنگ ایران | کمک به کاهش «شوک نفتی» تنگه هرمز چه منافع اقتصادی برای چین داشت؟ | چین ذخایر مخفی دارد؟
سایت اقتصادنیوز

معمایِ بزرگ جنگ ایران | کمک به کاهش «شوک نفتی» تنگه هرمز چه منافع اقتصادی برای چین داشت؟ | چین ذخایر مخفی دارد؟

اقتصادنیوز: بزرگترین رقیب آمریکا به تنهایی از بحران جهانی انرژی جلوگیری می‌کند. هیچ کس نمی‌داند این کشور چگونه یا چرا این کار را انجام می‌دهد.
آیا ایران در حال از دست دادن مزیت جغرافیایی خود است؟
سایت اکوایران

آیا ایران در حال از دست دادن مزیت جغرافیایی خود است؟

اکوایران: روح اله بوش کارشناس فولاد در یادداشتی نوشت: در روزهای اخیر تحلیل های کارشناسی بسیاری در خصوص درباره تلاش برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای کاهش نقش ایران در تنگه هرمز و ایجاد مسیرهای جایگزین و موضوع تئوری توطئه منتشر شده است. شخصاً با موضوع تئوری توطئه موافق نیستم بلکه رفتار و کنش های …
چرا FATF با یک امضا حل نمی‌شود؟ / پشت پرده هزینه‌های اقتصاد تحریمی ایران
سایت اقتصاد ۲۴

چرا FATF با یک امضا حل نمی‌شود؟ / پشت پرده هزینه‌های اقتصاد تحریمی ایران

ایران هنوز از وضعیت پرخطر FATF خارج نشده است و در آخرین وضعیت رسمی، همچنان مشمول فراخوان برای اعمال اقدامات مقابله‌ای قرار دارد. نشست ژوئن ۲۰۲۶ این وضعیت را تغییر نداد و FATF همچنان ایران را در کنار کره شمالی در زمره حوزه‌های پرخطر قرار داده است.
دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی
سایت اقتصاد ۲۴

دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی

دریای آرال زمانی یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های آبی جهان بود؛ بعد در چند دهه تقریباً ناپدید شد و به نمادی جهانی از یک فاجعه زیست‌محیطی تبدیل شد. حالا خبرهای تازه از قزاقستان از افزایش دوباره آب، کاهش شوری و ادامه بازگشت حیات به بخش شمالی آرال حکایت دارد. اما آیا می‌توان گفت آرال نجات پیدا کرده است؟
سلامت در تله گرانی و بی‌ پولی/ چرا بیمار باید تاوان بدهی دولت را بدهد؟
سایت اقتصاد ۲۴

سلامت در تله گرانی و بی‌ پولی/ چرا بیمار باید تاوان بدهی دولت را بدهد؟

قانون سهم پرداختی مردم از هزینه درمان را حداکثر ۳۰ درصد تعیین کرده، اما سهم واقعی پرداخت از جیب بیماران به حدود ۵۸ درصد رسیده است؛ شکافی که در کنار گرانی دارو، بدهی بیمه‌ها و بحران نقدینگی صنعت داروسازی، سلامت را برای بخش بزرگی از جامعه به کالایی روزبه‌روز دست‌نیافتنی‌تر تبدیل کرده است.
زندگی با حقوق ۲۵ میلیونی و هزینه ۹۰ میلیونی/ وقتی ناترازی معیشت از تمامی ناترازی‌ها پیشی می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

زندگی با حقوق ۲۵ میلیونی و هزینه ۹۰ میلیونی/ وقتی ناترازی معیشت از تمامی ناترازی‌ها پیشی می‌گیرد

هزینه زندگی یک خانواده کارگری در پایان تیرماه از ۹۰ میلیون تومان عبور کرده، در حالی که دریافتی یک کارگر متأهل با تمام مزایا حدود ۲۵ میلیون تومان است؛ این شکاف ۶۵ میلیون تومانی تصویری از فرسایش قدرت خرید، کوچک‌شدن سفره و عمیق‌تر شدن فقر در میان مزدبگیران است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تمجید بی سابقه از سیدمحمد خاتمی در صداوسیما

ادعای حمله هسته‌ای ترامپ به ایران؛ واکنش تهران می‌تواند متناسب با نوع سلاح باشد
سایت اقتصاد ۲۴

ادعای حمله هسته‌ای ترامپ به ایران؛ واکنش تهران می‌تواند متناسب با نوع سلاح باشد

فداحسین مالکی در پاسخ به این پرسش که احتمال حمله هسته‌ای آمریکا به ایران را چقدر می‌داند، گفت: من احتمال اقدام نسنجیده از سوی ترامپ را منتفی نمی‌دانم، اما تصور نمی‌کنم جرأت انجام چنین کاری را داشته باشد، چرا که چنین اقدامی می‌تواند جهان را وارد یک جنگ خطرناک کند.
سرمقاله کیهان/ پیام‌های نهفته در احکام فرماندهان نظامی | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ پیام‌های نهفته در احکام فرماندهان نظامی | آخرین خبر

کیهان/ «پیام‌های نهفته در احکام فرماندهان نظامی» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم داود منظور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: احکام اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح، به‌ویژه حکم رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حاوی نشانه‌هایی از حکمرانی نوین در کش
سرمقاله وطن امروز/ شکست بی‌پایان ترامپ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ شکست بی‌پایان ترامپ | آخرین خبر

وطن امروز/ «شکست بی‌پایان ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم ماشالله ذراتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهایی که رئیس‌جمهور تروریست آمریکا از تهدید به بمباران عمان تا ادعای مالکیت بر تنگه‌ هرمز را در دستور کار خود دارد، نظرسنجی مشترک «رویترز/ ایپسوس» که در بازه‌ ۱۴
سایت رویداد‌ ۲۴

سردار قاآنی در مراسم چهلم رهبر شهید +عکس

وقتی شپارد از متن بیرون می‌آید/ روایتی از سم شپارد و زیبایی‌شناسی اجرا+فیلم
خبرگزاری ایرنا

وقتی شپارد از متن بیرون می‌آید/ روایتی از سم شپارد و زیبایی‌شناسی اجرا+فیلم

تهران- ایرنا- در تئاتر، گاهی فاصله میان یک متن و اجرای آن، همان جایی است که معنای واقعی اثر آغاز می‌شود؛ جایی که کلمات دیگر فقط کلمات روی کاغذ نیستند و باید به بدن، فضا، تصویر، ریتم، صدا، سکوت و تجربه‌ای زنده در برابر تماشاگر تبدیل شوند. سم شپارد و زیبایی‌شناسی اجرا نوشته اما کریدن، با ترجمه مسلم آیینی، …
ورزش‌های پرشتاب؛ محرک اصلی استخوان‌سازی
خبرگزاری ایرنا

ورزش‌های پرشتاب؛ محرک اصلی استخوان‌سازی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه سملوایز مجارستان در مطالعه‌ای جدید دریافتند که ورزش‌های همراه با حرکات انفجاری و تغییر جهت ناگهانی، مانند هندبال و فوتبال، تأثیر چشمگیری بر نشانگرهای ساخت استخوان دارند؛ این تأثیر در پیاده‌روی یا دویدن آهسته دیده نمی‌شود. این یافته می‌تواند رویکردهای رایج برای حفظ سلامت …
۶۰ روزی که هرگز آغاز نشد؛ واقعیت حقوقی تفاهم‌نامه اسلام‌آباد
خبرگزاری ایرنا

۶۰ روزی که هرگز آغاز نشد؛ واقعیت حقوقی تفاهم‌نامه اسلام‌آباد

تهران-ایرنا- با گذشت ۶۰ روز از امضای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد میان ایران و آمریکا، در حالی برخی رسانه‌های غربی از پایان مهلت این تفاهم‌نامه و آتش‌بس میان دو کشور سخن می‌گویند که بررسی مفاد این سند نشان می‌دهد مهلت ۶۰ روزه نه مربوط به آتش‌بس، بلکه ناظر بر مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی بوده و این مذاکرات …
خبرگزاری ایرنا

پیامک‌های وزارت بهداشت را از حالت اسپم خارج کنید

خبرگزاری ایرنا

گل سه‌امتیازی آزادی به نساجی + فیلم

خبرگزاری ایرنا

حیرت جهانیان از اقتدار پهلوان لُر + فیلم

پایان خاورمیانه آمریکایی؛ فروپاشی نظم امنیتی تحمیلی
سایت فراز

پایان خاورمیانه آمریکایی؛ فروپاشی نظم امنیتی تحمیلی

خاورمیانه آمریکایی به پایان راه رسیده است. نظم منطقه‌ای که از سال ۱۹۹۱ حاکم بود، اکنون به یکی از قربانیان پرشمار جنگ ایالات متحده و اسرائیل تبدیل شده است. شک...
سایه جنگ اوکراین بر سر امنیت جهانی غذا
خبرگزاری ایرنا

سایه جنگ اوکراین بر سر امنیت جهانی غذا

تهران-ایرنا- فایننشال تایمز نوشت: حملات متقابل اوکراین و روسیه به صادرات کشاورزی یکدیگر، می تواند امنیت جهانی غذا را به خطر بیندازد و منجر به بروز بحران جهانی غلات شود.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| زندگی در دنیای شایدها برازنده مردم ایران نیست

«زیرمیزی» در تهران به زایمان هم رسید؛ نظام پزشکی گردن بیمه‌ها انداخت
خبرگزاری ایرنا

«زیرمیزی» در تهران به زایمان هم رسید؛ نظام پزشکی گردن بیمه‌ها انداخت

تهران - ایرنا- «زیرمیزی» گرفتن از پزشکان که به یک تخلف رایج تبدیل شده، حالا در تهران به عمل معمولی «زایمان» هم سرایت کرده؛ این در حالی است که رئیس نظام پزشکی مشکلات ساختاری بیمه ها از جمله پوشش ناکافی هزینه ها و تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی را تشدیدکننده زیرمیزی عنوان می‌کند.
تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟
سایت سیتنا

تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟

در حالی که گلایه کاربران از تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت همچنان ادامه دارد، ایرانسل با انجام یک تست عملی مقابل خبرنگاران اعلام کرد در آزمایش انجام‌شده، یک گیگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

درخواست عموپورنگ از پسر شیخ معروف برای مادرش | ببینید

خفاش شب که بود و چه کرد؟
سایت روزنو

خفاش شب که بود و چه کرد؟

غلامرضا خوشرو هیچ تقاضا یا انتظار خاصی از من نداشت. حتی از من نخواست که از کسی درخواست کنم او را اعدام نکنند.
    
بازارسازی بدون خروج از ساختار رانتی
سایت هم میهن

بازارسازی بدون خروج از ساختار رانتی

وجود بازار به‌تنهایی به معنای حرکت به سمت یک ساختار اقتصادی توسعه‌گرا نیست. از منظر اقتصادی ، پرسش مهم‌تر این است که در این بازار چه چیزی مبادله می‌شود و منشأ ارزش آن چیست؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

استایل جدید رامین رضاییان بعد از عذرخواهی در تلویزیون! + عکس

کودتای 28 مرداد؛ از عملیات‌‌ ‌‌«‌چکمه» تا «تی. پی. آژاکس»
روزنامه هفت صبح

کودتای 28 مرداد؛ از عملیات‌‌ ‌‌«‌چکمه» تا «تی. پی. آژاکس»

در تجمع روز پس از کودتا علیه دولت مصدق چه گذشت؟ ‌مصدق سر‌نگون شد؛ تایید‌... تکذیب...
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

غیبت خبرساز لیلا حاتمی در مراسم بزرگ‌داشت پدرش!

آقای وزیر بعد از گرفتن کارت زرد به بازار‌ ی سری بزنید لطفا!
سایت روزنو

آقای وزیر بعد از گرفتن کارت زرد به بازار‌ ی سری بزنید لطفا!

خلاصه کلام اینکه اظهارات نوری قزلجه مبنی بر اینکه «کاهش مصرف سرانه صحت ندارد»؛ با توجه به آمار‌های مصرف سرانه، تولید، صادرات و تاثیر کالابرگ، هیچ مبنایی ندارد.
سایت رویداد‌ ۲۴

خوب، بد، زشت | رامین رضاییان چگونه به جنجالی‌ترین فوتبالیست ایران تبدیل شد؟

سایت روزنو

گاف تازه روابط عمومی بیمه دانا/خبر یک جلسه، عکس یک جلسه دیگر!

دلایل اخراج دانشجویان دانشگاه بهشتی و شریف چیست؟
سایت روزنو

دلایل اخراج دانشجویان دانشگاه بهشتی و شریف چیست؟

موارد تخلف انضباطی واصله به دبیرخانه شورای انضباطی دانشگاه، مطابق ضوابط بررسی و فارغ از فضاسازی رسانه‌ای و منطبق بر ضوابط، مراحل خود را با رعایت انصاف و به د...
خیابان؛ سنگر دیروز، میتینگ انتخاباتی امروز | جنگ قدرت پایداری و قالیباف در معرکه بی‌تماشاگر
سایت رویداد‌ ۲۴

خیابان؛ سنگر دیروز، میتینگ انتخاباتی امروز | جنگ قدرت پایداری و قالیباف در معرکه بی‌تماشاگر

جنگ قدرت در اردوگاه اصولگرایی حالا از مجلس و رسانه به منبر و خیابان کشیده شده است؛ جایی که پایداریچی‌ها و قالیبافی‌ها بر سر تریبون‌هایی که زمانی در اختیار خود می‌دانستند، به جان یکدیگر افتاده‌اند.
سایت تابناک

کدام ایرانی اولین عکس «سلفی» را ثبت کرد؟

سرمقاله آرمان امروز/ شاخص اثرگذاری دیپلماسی | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله آرمان امروز/ شاخص اثرگذاری دیپلماسی | آخرین خبر

آرمان امروز/ «شاخص اثرگذاری دیپلماسی» عنوان سرمقاله در روزنامه آرمان امروز به قلم نیما گلیاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: هیچ امری در طول تاریخ بشر به اندازه دیپلماسی قدرت گره‌گشایی نداشته است. جنگ‌ها و درگیری‌ها همواره ویرانی و رنج به بار آورده‌اند اما آنجا که عقل و تدبیر بر خشم و غرو
اصلاح بنزین، از مسیر تفاهم ملی
سایت ایران آنلاین

اصلاح بنزین، از مسیر تفاهم ملی

با افزایش ناترازی روزانه بنزین به ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر و دشواری‌های تامین این کسری در شرایط موجود، دولت ناچار به اقدام برای کنترل مصرف است.
شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست
سایت برترینها

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست

حتی می‌توان بخش مهمی از این وضعیت را به نحوه مدیریت تهران در سال‌های اخیر نسبت داد؛ شهری که تراکم‌فروشی، مجوزهای ساخت‌وساز و توسعه فیزیکی بدون تناسب با ظرفیت‌های حمل‌ونقل و زیرساختی، آن را هر روز فشرده‌تر و سخت‌تر کرده است.
         
سایت رکنا

فلیم لحظه سرقت موبایل زن جوان مشهدی در کمتر از چند ثانیه

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد
سایت ایران آنلاین

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد

هیأت وزیران در مصوبه‌ای جدید، هرگونه تصمیم یا اقدام دستگاه‌های اجرایی برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌وکارهای دیجیتال را منوط به اخذ نظر ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی و تأیید رئیس‌جمهوری کرد؛ اقدامی که در پی نگرانی‌ها از تعدد مراجع تصمیم‌گیر و اقدامات ناهماهنگ در حوزه فضای …
بازار خودرو آرام اما بدون مشتری!
سایت ایران آنلاین

بازار خودرو آرام اما بدون مشتری!

بازار خودرو دیروز هم روز آرامی را پشت سر گذاشت. قیمت‌ها در بیشتر مدل‌ها تغییر چندانی نداشت و معاملات نیز همچنان در سطح پایینی قرار داشت.
از هرمز تا انتخابات آمریکا؛ آیا ایران می‌خواهد بحران را به کابوس انتخاباتی ترامپ تبدیل کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

از هرمز تا انتخابات آمریکا؛ آیا ایران می‌خواهد بحران را به کابوس انتخاباتی ترامپ تبدیل کند؟

بحران تنگه هرمز حالا وارد یک بازی فراتر از ایران و آمریکا شده است؛ تهران با گره‌زدن بازگشایی این آبراه به شروط خود، می‌تواند از «زمان» به‌عنوان اهرم فشار استفاده کند؛ زمانی که هرچه به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا نزدیک‌تر می‌شود، برای دولت ترامپ ارزش سیاسی بیشتری پیدا می‌کند.
وقتی دارو نیست
سایت سلامت نیوز

وقتی دارو نیست

«دارو نیست»؛ جمله‌ای تکراری که اغلب آنها که از داروخانه‌های مهم تهران خارج می‌شوند، به زبان می‌آورند. در ماه‌های گذشته بارها درباره کمبود انواع دارو نوشته شد. بیماران کلیوی، بیماران پیوندی، بیماران هموفیلی و... و این کمبودها به داروهای روزمره و داروهای اعصاب و روان هم رسید. ویدئوی زنی میانسال که برای …
بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد
سایت روزنو

بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد

آنگاه می‌توان از مردم خواست برای کار با سامانه‌ها و سرویس‌های حاکمیتی از همان مرورگر بومی استفاده کنند.» این جمله آخر، بی‌آنکه قصد چنین کاری را داشته باشد، ی...
افزایش فاصله تورم و دستمزد؛ شکاف ۶ واحد درصدی سفره کارگران+ جدول
سایت اکونگار

افزایش فاصله تورم و دستمزد؛ شکاف ۶ واحد درصدی سفره کارگران+ جدول

گزارش رسمی مرکز آمار نشان می‌دهد که نرخ تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها در تیرماه به رقم تکان‌دهنده ۱۲۸.۱ درصد رسیده است، شکاف میان وعده‌های مسئولان و واقعیت‌های معیشتی طبقه کارگر بیش از پیش عمیق شده است.
پیش‌بینی یک اقتصاددان از تورم نیمه دوم سال
سایت اقتصاد ایرانی

پیش‌بینی یک اقتصاددان از تورم نیمه دوم سال

اقتصادایرانی: تورم سالانه ۶۶ درصدی در حالی به یکی از بی‌سابقه‌ترین سطوح خود رسیده که دولت در حال بررسی افزایش قیمت حامل‌های انرژی و بنزین است؛ تصمیمی که به گفته آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، می‌تواند موج تازه‌ای از افزایش قیمت‌ها را به راه بیندازد.
    
چالش‌های آمریکا در هرمز - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

چالش‌های آمریکا در هرمز - دیپلماسی ایرانی

آمریکا چهار دهه پیش و در جریان جنگ ایران و عراق، با اسکورت نفتکش‌ها توانست مسیر خلیج فارس را باز نگه دارد، اما تکرار آن...
زخم استعمار بر جغرافیای جهان - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

زخم استعمار بر جغرافیای جهان - دیپلماسی ایرانی

برون‌بوم‌ها، شهرهایی در جهان‌اند که گویا از دل تاریخ بیرون‌ زده‌اند. تجربه استعمار و معاهدات قدیمی این نقاط را تبدیل به نقاط بحران کرده است....
         
مسکن از روی کاغذ تا روی زمین
خبرگزاری ایسنا

مسکن از روی کاغذ تا روی زمین

دولت چهاردهم با دو رویکرد اصلی شامل مسکن حمایتی و استیجار عمومی قصد دارد دهک‌هایی را که سال‌ها از گردونه بخش مسکن خارج بوده‌اند، وارد این چرخه کند.