قیمت طلا امروز




 متناسب‌ سازی حقوق

 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

از حمایت معیشتی و اشتغال تا اصلاح نظام بازنشستگی و توسعه تعاون

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴ یکی از گسترده‌ترین مجموعه‌های اجرایی کشور در حوزه سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی بود؛ وزارتخانه‌ای که از یک سو مسئول حمایت معیشتی از خانوارها، بازنشستگان، کودکان و گروه‌های آسیب‌پذیر بود و از سوی دیگر سیاست‌گذاری بازار کار، توسعه اشتغال، تنظیم روابط کار، گسترش تعاون، آموزش مهارتی و مدیریت بخش مهمی از نظام بیمه‌ای و بازنشستگی کشور را بر عهده داشت.
 از حمایت معیشتی و اشتغال تا اصلاح نظام بازنشستگی و توسعه تعاون
گزارش عملکرد این وزارتخانه نشان می‌دهد در سال گذشته، همزمان با تشدید فشارهای معیشتی و اقتصادی، سیاست‌هایی برای حمایت مستقیم از خانوارها اجرا شد و در کنار آن، مجموعه‌ای از اقدامات ساختاری برای اصلاح حکمرانی بازار کار، تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی به اجرا درآمد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ساختار حکمرانی کشور، مسئولیت گسترده‌ای از بازار کار و روابط کار تا حمایت اجتماعی، مهارت‌آموزی، بیمه‌های اجتماعی و توسعه بخش تعاون دارد. دامنه مخاطبان این وزارتخانه نیز از کارگران و کارفرمایان تا بازنشستگان، بیمه‌شدگان، افراد دارای معلولیت، خانوارهای کم‌برخوردار، روستاییان و عشایر و فعالان اقتصادی بخش تعاون را دربرمی‌گیرد. همین گستردگی مأموریت باعث شده است عملکرد سالانه وزارتخانه تنها با یک شاخص قابل ارزیابی نباشد و مجموعه‌ای از سیاست‌های معیشتی، اقتصادی، اجتماعی و نهادی را شامل شود.

گزارش عملکرد سال ۱۴۰۴ نیز در همین چارچوب، عملکرد معاونت‌های رفاه و امور اقتصادی، توسعه کارآفرینی و اشتغال، روابط کار، امور تعاون و امور فرهنگی و اجتماعی را در کنار عملکرد سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و صندوق‌های بازنشستگی و بیمه اجتماعی بررسی کرده است.

 

سیاست رفاهی؛ از کالابرگ تا حمایت از کودک و مادر

یکی از پررنگ‌ترین بخش‌های کارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴، به حوزه رفاه و حمایت‌های معیشتی مربوط می‌شود؛ حوزه‌ای که تحت‌تأثیر تورم، کاهش قدرت خرید خانوارها و افزایش ریسک‌های معیشتی گروه‌های کم‌برخوردار، بیش از گذشته به سمت حمایت‌های هدفمند و مبتنی بر داده حرکت کرد. معاونت رفاه و امور اقتصادی در این سال، مجموعه‌ای از سیاست‌های معیشتی، تغذیه‌ای و حمایتی را دنبال کرد و در کنار آن، تلاش شد زیرساخت‌های حکمرانی و شفافیت در نظام رفاه نیز تقویت شود.

در میان این برنامه‌ها، طرح کالابرگ الکترونیک جایگاه ویژه‌ای داشت. این طرح در سال ۱۴۰۴ در هشت مرحله اجرا شد و در پنج مرحله اول حدود ۶۰ میلیون نفر را پوشش داد. از دی‌ماه، دامنه اجرای نسخه توسعه‌یافته طرح به حدود ۸۶ میلیون نفر از جمعیت کشور رسید و برای هر مرحله جدید نیز ۸۶ هزار میلیارد تومان منابع اختصاص یافت. هدف اصلی این سیاست، حمایت کالامحور از قدرت خرید خانوارها و تضمین دسترسی آنها به کالاهای اساسی عنوان شده است. در کنار کالابرگ، دولت و وزارت تعاون، برنامه‌های حمایتی خود را به گروه‌های آسیب‌پذیرتر نیز گسترش دادند. طرح رفع سوءتغذیه کودکان ۵ تا ۵۹ ماهه در سال ۱۴۰۴ در ۱۲ مرحله اجرا شد و ۳۵۰ هزار کودک را دربرگرفت. میزان حمایت برای خانوارهای دهک‌های اول تا پنجم در هر مرحله ۱۳ میلیون ریال و برای دهک‌های ششم و هفتم هشت میلیون ریال بود. بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت که در گزارش عملکرد وزارت تعاون مورد استناد قرار گرفته است، در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در مجموع ۴۴۰ هزار کودک از این برنامه استفاده کرده‌اند و در بخشی از کودکان تحت پوشش، بهبود وضعیت لاغری، کم‌وزنی و کوتاه‌قدی مشاهده شده است.

حمایت از مادران باردار و مادران دارای کودک خردسال نیز در قالب طرح «یسنا» دنبال شد. این طرح که در چارچوب ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا می‌شود، در سال ۱۴۰۴ چهار مرحله اجرا داشت و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مادر باردار و دارای کودک زیر دو سال در پنج دهک اول درآمدی را پوشش داد. این حمایت در قالب اعتبار تغذیه‌ای و کالاهای ضروری ارائه شد.

در حوزه حمایت از مددجویان نیز نسبت مستمری آنان به حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۴ در سطح ۲۷.۳ درصد تثبیت شد. گزارش عملکرد، این اقدام را بخشی از تلاش برای تقویت کف حمایتی و کاهش شکاف معیشتی میان مستمری‌بگیران و حداقل‌بگیران شاغل ارزیابی کرده است.

 

بازنشستگان؛ اجرای متناسب‌سازی و افزایش حمایت‌های معیشتی

یکی از مهم‌ترین پرونده‌های وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴، موضوع بازنشستگان بود. اجرای متناسب‌سازی حقوق در صندوق‌های اصلی بازنشستگی، پرداخت کمک‌های معیشتی و تسویه بخشی از مطالبات معوق، در کنار برنامه‌های اصلاح ساختار صندوق‌ها، در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این گزارش، برنامه متناسب‌سازی حقوق در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ حدود شش میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق فولاد و صندوق آینده‌ساز را تحت پوشش قرار داد. همچنین معوقات مربوط به متناسب‌سازی فرهنگیان بازنشسته نیمه دوم سال ۱۴۰۰ پرداخت شد. در صندوق بازنشستگی کشوری نیز متوسط حقوق بازنشستگی از حدود ۱۳۹ میلیون ریال در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲۰۹ میلیون ریال در سال ۱۴۰۴ رسید. علاوه بر آن، بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ احکام متناسب‌سازی دریافت کردند. اما سیاست وزارتخانه در حوزه بازنشستگی صرفاً به افزایش حقوق محدود نماند. تدوین دستورالعمل و راه‌اندازی سامانه احراز صلاحیت مدیران سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، با هدف ایجاد معیارهای واحد برای ارزیابی تخصصی و حرفه‌ای مدیران، از دیگر اقدامات سال گذشته بود. این اقدام در راستای افزایش شفافیت، پاسخگویی و انضباط مدیریتی صندوق‌ها انجام شد. 

بازار کار؛ برنامه‌ریزی برای ایجاد یک میلیون و ۴۴۰ هزار فرصت شغلی

در بخش اشتغال، وزارت تعاون تلاش کرد سیاست‌های بازار کار را از حالت پراکنده و صرفاً دستگاه‌محور به سمت برنامه‌ریزی کمی و داده‌محور سوق دهد. تدوین برنامه کمی سالانه اشتغال کشور یکی از محورهای اصلی این رویکرد بود؛ برنامه‌ای که برای بیش از ۸۵۰ هزار طرح اشتغالزا، ایجاد یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۷۵۵ فرصت شغلی را در سطح ملی پیش‌بینی کرده است.

در کنار هدفگذاری کمی، «اطلس ملی اشتغال» نیز برای اولین‌بار به‌عنوان ابزاری برای سیاست‌گذاری منطقه‌ای و رسته‌محور توسعه یافت. این اطلس با استفاده از داده‌های چهار سال اخیر اشتغال، داده‌های ۱۵ ساله بازار کار، اطلاعات صحت‌سنجی مشاغل و اطلاعات مجوزهای کسب‌وکار، تلاش می‌کند تصویری از ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال مناطق مختلف کشور ارائه دهد. هدف از این اقدام، هدایت منابع و تسهیلات به سمت مناطقی است که از ظرفیت واقعی برای ایجاد اشتغال برخوردارند. همزمان، نظام جامع اطلاعات بازار کار یا LMIS توسعه یافت. در این پایگاه، وضعیت شغلی، مهارتی و تحصیلی بیش از ۶۵ میلیون نفر در سن کار ثبت شده و اطلاعات بیش از ۱۲ میلیون کد کارگاهی فعال و غیرفعال نیز تجمیع شده است. این زیرساخت، با مشارکت مرکز آمار ایران، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای توسعه ‌یافته تا سیاست‌گذاری اشتغال بیش از گذشته بر داده‌های واقعی استوار شود.

تأمین مالی نیز یکی دیگر از محورهای سیاست اشتغال بود. سقف تسهیلات خوداشتغالی از ۱۵۰ به ۲۰۰ میلیون تومان، تسهیلات کارفرمایی از چهار به پنج میلیارد تومان و تسهیلات رسته‌های منتخب از ۳۰۰ به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. در سال ۱۴۰۴ تا پایان دی‌ماه نیز تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی به ۱۷۴ هزار و ۴۵۲ طرح خوداشتغالی، دو هزار و ۵۱۵ طرح پشتیبان، چهار هزار و ۶۱۰ طرح کارفرمایی و ۳۰ هزار و ۷۷۰ طرح مستقل پرداخت شد.

یکی دیگر از پروژه‌های مهم، توسعه سامانه ملی جست‌وجوی شغل بود. در این سامانه ۱۳۰۰ کاریابی حضوری و آنلاین تجمیع شدند، ۳۶۹ هزار و ۶۷۸ کارجو ثبت‌نام کردند و کارفرمایان، ۴۰۲ هزار و ۵۸۱ فرصت شغلی را ثبت کردند. بر اساس این گزارش، ۹۶ هزار و ۷۹۲ مورد به‌کارگماری از طریق سامانه انجام و بیش از ۴۳۳ هزار معرفی‌نامه شغلی صادر شد.

ساماندهی اشتغال اتباع خارجی نیز دنبال شد و در سال ۱۴۰۴ تعداد ۵۹۲ هزار و ۵۶۵ پروانه کار برای اتباع خارجی صادر یا تمدید شد. تا پایان دی‌ماه نیز ۵۶ هزار و ۱۴۷ نفر از اتباع خارجی شاغل تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

در سیاست‌های فعال بازار کار نیز حدود پنج هزار دانش‌آموخته بیکار در طرح کارورزی مهارت کسب کردند و نزدیک به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از آنان جذب شدند. همچنین حدود پنج هزار نفر از فارغ‌التحصیلان، زنان جویای کار و گروه‌های خاص از طریق طرح یارانه دستمزد جذب شدند.

 

روابط کار؛ بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی و تمرکز بر کارگاه‌های پرخطر

در حوزه روابط کار، یکی از اصلی‌ترین رویکردها تقویت نظارت بر اجرای قانون کار و ارتقای ایمنی محیط‌های کاری بود. بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار انجام شد و حدود ۷۰ درصد بازرسی‌های ادواری به کارگاه‌های پرریسک اختصاص یافت. در نتیجه این بازرسی‌ها، بیش از ۱۹۵ هزار ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شد. این گزارش همچنین کاهش نرخ حوادث شغلی از ۲۳ به ۱۸ حادثه در هر یک میلیون ساعت کار در سال ۱۴۰۳ را ثبت کرده است؛

 بیش از ۲۵ هزار کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار نیز فعال شد و مقررات مختلف ایمنی مورد بازنگری قرار گرفت. از جمله این اقدامات می‌توان به تدوین آیین‌نامه مدیریت ریسک ایمنی، بازنگری مقررات مربوط به تعمیرگاه‌های خودرو، امور پیمانکاری و آموزش ایمنی و همچنین تدوین دستورالعمل‌های جدید برای فعالیت‌های صنعتی و معدنی اشاره کرد.

در کنار این اقدامات، بازرسی کار وارد مرحله هوشمندسازی شد. سه سامانه تخصصی برای بازرسی ادواری، بازرسی موردی و حوادث شغلی راه‌اندازی شد و سامانه «سامح» برای پایش ایمنی معادن زیرزمینی به بهره‌برداری رسید. همچنین حدود ۱۶۰ هزار درخواست مربوط به بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور مورد رسیدگی قرار گرفت.

وزارت تعاون در بخش روابط کار، تقویت گفت‌وگوی اجتماعی و سه‌جانبه‌گرایی را نیز دنبال کرد. حدود ۶۰۰ نشست با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برگزار و در حوزه تشکل‌ها، بخشی از اختیارات به ادارات کل استانی واگذار شد.

 

تعاون؛ توسعه تولید مردمی در کنار اصلاح ساختار

بخش تعاون نیز در سال ۱۴۰۴ شاهد تشکیل ۷۱۵ شرکت تعاونی جدید با عضویت ۲۸ هزار و ۴۳۷ نفر بود. این تعاونی‌ها ۲۴ هزار و ۴۲۷ فرصت شغلی مستقیم ایجاد کردند. در همین حال، یک‌هزار و ۶۹۸ تعاونی، توسعه یافته و نوسازی شدند.

وزارت تعاون همچنین در مسیر هوشمندسازی و شفافیت بخش تعاون، سامانه جامع هوشمند تعاون را به سامانه ثبت شرکت‌ها متصل کرد. در سال گذشته ۳۲ هزار مورد نظارت قانونی بر تعاونی‌ها و اتاق‌های تعاون انجام شد و ۲۴ هزار تأییدیه ثبتی و رتبه‌بندی ماهانه شرکت‌ها در سامانه جامع صورت گرفت. در بخش تأمین مالی، دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب تفاهمنامه هشت‌همتی سه‌جانبه با بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت پرداخت شد. همچنین مشکلات مالی و اعتباری یک‌هزار شرکت تعاونی با مداخله مستقیم معاونت امور تعاون حل‌وفصل شد.

مسکن کارگری نیز در این سال به یکی از محورهای مهم فعالیت بخش تعاون تبدیل شد. ۸۷۰۰ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن تحویل شد و برای اولین‌بار زمین و کلنگ‌زنی ۹۲ هزار واحد مسکن کارگری در هفت استان انجام گرفت.

در حوزه صادرات نیز تعاونی‌ها توانستند کالا و خدماتی به ارزش یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون دلار صادر کنند و ۳۴۰ شرکت تعاونی در نمایشگاه‌های تخصصی داخلی و خارجی حضور یافتند. توسعه تعاونی‌های دانش‌بنیان و انرژی نیز مورد توجه قرار گرفت؛ به‌گونه‌ای که ۲۱۲ تعاونی دانش‌بنیان با ایجاد ۷۵۰۹ شغل فعال شدند و برای ۳۰ تعاونی نیروگاه خورشیدی، تسهیلات اختصاص یافت.

 

فرهنگ کار و سلامت اجتماعی؛ بخش کمتر دیده ‌شده کارنامه وزارتخانه

عملکرد وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴ تنها به حوزه‌های اقتصادی و بیمه‌ای محدود نبود. معاونت امور فرهنگی و اجتماعی مجموعه‌ای از برنامه‌ها را برای تقویت سرمایه اجتماعی، فرهنگ کار، سلامت روان و نشاط جامعه کار و تولید اجرا کرد. در این بخش، بیش از سه هزار کارگر در برنامه‌های ملی مورد تکریم قرار گرفتند، بیش از ۳۸ هزار کارگر مبتکر و خلاق شناسایی شدند و برنامه‌های متعددی برای تقویت گفت‌وگوی اجتماعی با جامعه کارگری و کارفرمایی برگزار شد. همچنین اولین جشنواره ملی فرهنگی‌ـ‌هنری «اتقان» با تولید بیش از ۲۵۰۰ اثر برگزار و ۶۲ خانه فرهنگ کار در کارخانه‌ها و شرکت‌ها راه‌اندازی یا فعال شد.

در حوزه سلامت اجتماعی نیز آموزش‌های پیشگیرانه گسترش یافت. بیش از ۴۹۱ هزار نفر آموزش پیشگیری از اعتیاد، بیش از ۵۰۲ هزار نفر آموزش سبک زندگی سالم، حدود ۴۸۶ هزار نفر آموزش مهارت‌های فرزندپروری و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر آموزش مهارت‌های زندگی دریافت کردند. همچنین ۴۱۳ خانه بهداشت کارگری جدید راه‌اندازی شد.

ورزش کارگری نیز توسعه پیدا کرد؛ ۴۰ مجموعه ورزشی کارگری به بهره‌برداری رسید، پنج لیگ سراسری برای اولین‌بار شکل گرفت، بیش از ۱۰ هزار زن کارگر در المپیاد ملی بانوان کارگر شرکت کردند و بیش از چهار میلیون کارگر و اعضای خانواده آنان از خدمات ورزشی بهره‌مند شدند. در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل دنبال و به حدود دو هزار کودک در استان‌های تهران، البرز و سیستان و بلوچستان خدمات مددکاری ارائه شد. همچنین شبکه‌ای از ۱۷۲ سازمان مردم‌نهاد فعال در حوزه کودک شناسایی و ساماندهی شد.

  

تأمین اجتماعی؛ اصلاحات دیجیتال در کنار چالش پایداری

سازمان تأمین اجتماعی نیز بخش مهمی از کارنامه وزارتخانه را تشکیل می‌دهد. در سال ۱۴۰۴، این سازمان مجموعه‌ای از طرح‌های تحولی را با هدف ارتقای پایداری مالی، بهبود حکمرانی، هوشمندسازی خدمات و افزایش رضایت ذی‌نفعان دنبال کرد. از میان ۲۰ طرح تحول طراحی‌ شده، چهار طرح وارد مرحله اجرایی شد و پس از ادغام برخی طرح‌های همپوشان، ۱۲ طرح تحولی در حوزه‌های بیمه‌ای و درمانی، تحول دیجیتال، مدیریت منابع و سرمایه‌گذاری در حال پیگیری قرار گرفت.

این مسیر، در واقع بخشی از پاسخ وزارتخانه به یکی از چالش‌های اصلی نظام رفاه کشور است؛ یعنی ایجاد تعادل میان افزایش تقاضا برای خدمات بیمه‌ای و درمانی از یک سو و ضرورت حفظ پایداری مالی صندوق‌ها از سوی دیگر. گزارش عملکرد نیز تأکید می‌کند که کاهش قدرت خرید مستمری‌بگیران، افزایش هزینه‌های درمان و ظهور گروه‌های جدید شغلی فاقد پوشش بیمه‌ای، از چالش‌های اصلی این حوزه بوده است.

 

صندوق بازنشستگی؛ افزایش حقوق و اصلاح سبد دارایی‌ها

در صندوق بازنشستگی کشوری، علاوه بر افزایش حقوق و اجرای متناسب‌سازی، تلاش برای اصلاح ساختار مالی و اقتصادی صندوق نیز دنبال شد. تسهیلات مالی به حدود ۵۰۰ هزار نفر پرداخت شد و سقف وام ضروری از ۳۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. تسهیلات ازدواج فرزندان بازنشستگان نیز از ۳۵۰ به ۶۰۰ میلیون ریال رسید.

بودجه اختصاص ‌یافته از بودجه کل کشور نیز از ۲۵۷ همت در سال ۱۴۰۳ به ۳۹۴ همت در سال ۱۴۰۴ رسید. در بخش سرمایه‌گذاری، پروژه‌هایی در حوزه انرژی، پتروشیمی، صنایع عمومی، معادن و صنایع غذایی به ارزش حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان و ۱.۲ میلیارد یورو در دستور کار قرار گرفت. همچنین بیش از ۴۵ همت سود شناسایی و بیش از ۳۵ همت سود تقسیمی محقق شد.

در صندوق فولاد نیز متوسط حقوق بازنشستگی از ۱۷۰.۷ میلیون ریال در سال ۱۴۰۳ به ۲۳۵ میلیون ریال در شهریور ۱۴۰۴ رسید و بودجه صندوق از ۱۸.۴ به ۲۹.۲ همت افزایش یافت. در همین سال، مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل شد و حدود ۸۰ هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر و نزدیک به چهار هزار بیمه‌پرداز آن، تحت مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری قرار گرفتند.

 

گسترش بیمه در روستاها و میان گروه‌های هدف

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در سال گذشته مأموریت گسترش چتر بیمه‌ای در مناطق کمتر برخوردار را دنبال کرد. تعداد بیمه‌شدگان فعال صندوق از یک میلیون و ۸۷۵ هزار و ۲۳۰ نفر در ابتدای مهر ۱۴۰۳ به دو میلیون و ۱۱۳ هزار و ۸۱۱ نفر در پایان اسفند ۱۴۰۴ رسید که افزایش ۱۲.۷۲ درصدی را نشان می‌دهد.

پوشش بیمه‌ای زنان سرپرست خانوار ساکن روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز حدود ۳۳ درصد افزایش یافت و از ۹۱۵ هزار و ۲۵۵ نفر به یک میلیون و ۲۱۹ هزار و ۵۸۲ نفر رسید. تعداد مادران مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تحت پوشش نیز از ۱۷۰ هزار و ۳۵۷ نفر به ۳۷۴ هزار و ۸۵۹ نفر افزایش یافت.

برای کاهش مراجعات حضوری، اپلیکیشن خدمات بیمه‌ای صندوق راه‌اندازی و امکان ثبت‌نام و تمدید بیمه‌پردازی به شکل غیرحضوری فراهم شد. همچنین برای مستمری‌بگیران، ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد سه درصد اختصاص یافت و تعداد دریافت‌کنندگان تسهیلات از ۲۰۹ هزار و ۶۰۲ نفر به ۲۳۸ هزار و ۹۶۶ نفر افزایش پیدا کرد.

 

عدالت اجتماعی؛ عبور از حمایت صرف به سمت توانمندسازی

اگر قرار باشد مجموعه عملکرد وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴ در یک چارچوب کلی دیده شود، نقطه اتصال بسیاری از برنامه‌های آن را باید در مفهوم عدالت اجتماعی جست‌وجو کرد. گزارش وزارتخانه تأکید می‌کند که عدالت اجتماعی تنها به توزیع منابع محدود نیست، بلکه ایجاد فرصت عادلانه برای دسترسی به اشتغال، مهارت‌آموزی، تأمین اجتماعی و رفاه را نیز شامل می‌شود.

بر همین اساس، سیاست‌های سال ۱۴۰۴ را می‌توان تلاشی برای حرکت همزمان در دو مسیر دانست: از یک سو، حمایت فوری از خانوارهایی که تحت فشار معیشتی قرار دارند و از سوی دیگر، ایجاد زیرساخت‌هایی که بتواند در بلندمدت وابستگی به حمایت‌های مستقیم را کاهش دهد. توسعه نظام اطلاعات بازار کار، اطلس اشتغال، مهارت‌آموزی متناسب با نیاز صنعت، حمایت از بنگاه‌های خرد، توسعه تعاونی‌ها و گسترش پوشش بیمه‌ای روستاییان، در همین چارچوب قابل ارزیابی است.

در مجموع، کارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۴ تصویری از یک وزارتخانه با مأموریت‌های چندلایه ارائه می‌دهد؛ وزارتخانه‌ای که همزمان با اجرای سیاست‌های حمایتی گسترده، درگیر اصلاح ساختارهای بازار کار، صندوق‌های بازنشستگی، نظام مهارت، روابط کار و بخش تعاون بوده است. از کالابرگ و حمایت تغذیه‌ای از کودکان و مادران تا برنامه‌ریزی برای ایجاد بیش از یک میلیون و ۴۴۰ هزار فرصت شغلی، از بیش از ۲۴۰ هزار بازرسی کارگاهی تا توسعه تعاونی‌های دانش‌بنیان و از متناسب‌سازی حقوق میلیون‌ها بازنشسته تا گسترش پوشش بیمه‌ای روستاییان، مجموعه این اقدامات نشان می‌دهد سیاست اجتماعی در سال ۱۴۰۴ در وزارت تعاون صرفاً به پرداخت حمایت‌های نقدی و غیرنقدی محدود نمانده و بخشی از ظرفیت وزارتخانه به سمت اصلاح زیرساخت‌های حکمرانی و ایجاد سازوکارهای داده‌محور و پایدارتر سوق داده شده است.

با این حال، این گزارش نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از مسائل اصلی همچنان پابرجاست؛ فشارهای معیشتی، ناترازی منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی، شکاف مهارتی، اشتغال غیررسمی، آسیب‌های اجتماعی و ضرورت افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها همچنان از مسائل اصلی حوزه مأموریتی وزارتخانه هستند. از این منظر، اهمیت عملکرد سال ۱۴۰۴ تنها در حجم اقدامات انجام‌ شده نیست، بلکه در میزان موفقیت این سیاست‌ها برای تبدیل حمایت‌های کوتاه‌مدت به اصلاحات پایدار و ایجاد فرصت‌های واقعی برای اشتغال، رفاه و امنیت اجتماعی در سال‌های آینده سنجیده خواهد شد.

   برش 

مهارت‌آموزی؛ تلاش برای نزدیک کردن آموزش به بازار کار

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای نیز در سال ۱۴۰۴ رویکرد خود را بر فاصله گرفتن از آموزش سنتی و حرکت به سمت آموزش تقاضامحور قرار داد. بیش از ۱۰۰ پروژه زیرساختی مهارت‌آموزی آغاز و نزدیک به ۳.۵ همت منابع جدید برای توسعه و تجهیز زیرساخت‌های مهارتی جذب شد. در طرح «همنوا»، ۲۴۹ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای با هنرستان‌ها همکاری کردند و ظرفیت آموزش مهارتی برای حدود ۱۰۰ هزار نفر فراهم شد. طرح «کارافن» نیز با هدف اتصال کسب‌وکارهای خرد و خانگی به بازار، سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را در مسیر تبدیل مهارت به اشتغال حمایت می‌کند. از سوی دیگر، کنسرسیوم‌های مهارت در ۲۸ استان تشکیل شد و ۶۶۰ شرکت و بنگاه بزرگ اقتصادی به آنها پیوستند. بر اساس این گزارش، برای حدود ۷۰ درصد مهارت‌آموختگان این طرح، تعهد اشتغال متناسب با نیاز صنایع ایجاد شده است. در حوزه اقتصاد دیجیتال نیز برنامه ایجاد ۳۱ مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته در مراکز استان‌ها دنبال و بیش از ۱۷۰ استاندارد شایستگی مهارتی در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیای صنعتی، امنیت سایبری و انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین شد.

انتهای پیام/







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست این روزها جریان تسلیم‌طلب خط عملیات روانی جدیدی را کلید زده‌است؛ پروپاگاندایی ناشیانه برای گره زدن دلار ۲۰۰ هزار تومانی به پیامدهای جنگ و بستن تنگه هرمز. سناریویی تکراری برای تطهیر خود و آدرس غلط دادن به مردم. اما سؤال ا
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ واکنش فاطمه مهاجرانی به تقلید ادایش توسط یک بلاگر

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟
سایت اکوایران

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟

اکوایران: تلاش جدید بسنت برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران، خطر گسترش اختلال عظیم اقتصادی ناشی از جنگ و تیره شدن روایط واشنگتن با پکن را به همراه دارد.
تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران و خاورمیانه است
سایت اقتصادنیوز

تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران …

اقتصادنیوز: فارن افرز نوشت: عملیات فشار اقتصادی—آن‌گونه که طراحی شده است—بیش از آنکه اقتصاد ایران را تهدید کند، اعتبار آمریکا را با خطر مواجه می‌کند.
سایت عصرایران

گزارش العربیه از پهپاد جدید ایرانی با سرعت ۵۰۰ کیلومتر

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد
خبرگزاری ایسنا

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد

نویسنده و فعال حقوق بشر در نامه‌ای به کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه تشدید تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران، از غیرقابل‌دفاع‌ترین و زشت‌ترین اشکال رفتار سیاسی در نظم بین‌المللی کنونی است، تصریح کرد: «با مردم عادی هرگز نباید به عنوان اهرم فشاری برای دستیابی به اهداف ژئوپلیتیک رفتار …
انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین

انتصاب خداداد غریب‌پور به ریاست هیأت عامل صندوق توسعه ملی، با توجه به مأموریت مهم این نهاد در مدیریت و تبدیل بخشی از منابع نفتی کشور به دارایی‌های ماندگار، توجه‌ها را به سوابق اجرایی و تخصصی رئیس جدید آن جلب کرده است؛ انتصابی که ضرورت شفاف‌سازی درباره معیار‌های انتخاب غریب پور را بیش از پیش برجسته می‌کند.
ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین

وزیر پیشین امور خارجه ایران تاکید کرد که ایران با سربلندی از بحران‌های کنونی خارج خواهد شد.
ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد
سایت اصلاحات نیوز

ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد

ااقتصاددان آمریکایی، با انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ برای جنگ با ایران، این اقدام را «یک اشتباه عمیق» توصیف کرد و گفت: ترامپ با این تصور که می‌تواند تجربه ون...
روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ
سایت تجارت نیوز

روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ

ناکامی آمریکا در جنگ با ایران و ماجرای تنگه هرمز، بیش از آن که نتیجه ضعف نیروی نظامی باشد ماحصل خطای راهبردی کاخ سفید و تعریف ماموریت های ناممکن برای ارتش است.
محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند
سایت اصلاحات نیوز

محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند

کارشناس مسائل بین‌الملل، با اشاره به سفر عاصم منیر به تهران گفت: باید دید آیا او حامل پیامی برای رفع اختلافات میان ایران و طرف مقابل بوده است یا نه و تأکید ک...
دعوای عارف و قالیباف بر سر «طرح نفوذ»؛ مجلس عقب‌نشینی می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

دعوای عارف و قالیباف بر سر «طرح نفوذ»؛ مجلس عقب‌نشینی می‌کند؟

طرح مقابله با نفوذ بیگانگان که با هدف مقابله با فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در مجلس دنبال می‌شود، حالا به محل اختلاف جدی دولت و مجلس تبدیل شده است؛ از هشدار عارف درباره تبعات آن برای علم و فناوری تا تکذیب قالیباف درباره وعده توقف طرح. همزمان، ابهام‌های موجود در مواد مختلف طرح باعث شده بخشی از آن …
ترامپ می خواهد ایران را دچار خفگی اقتصادی کند؟
سایت فرارو

ترامپ می خواهد ایران را دچار خفگی اقتصادی کند؟

یک تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است کهچاره ای به جز ریاضت اقتصادی نیست. تحریم‌ها قدرت خرید، معیشت مردم و تاب‌آوری جامعه را هدف گرفته و دولت نباید سیاست‌هایی را اعمال کند که منتهی به هراس‌آفرینی یا افزایش فشار بر مردم باشد. ما هم اکنون با تحریم، نااطمینانی و کاهش ارزش پول ملی مواجهیم. باید دسترسی عادلانه …
چرا میانجی ها دوباره به تهران آمده‌اند؟ آیا آمریکا آماده بازگشت به مذاکره است؟
سایت فرارو

چرا میانجی ها دوباره به تهران آمده‌اند؟ آیا آمریکا آماده بازگشت به مذاکره است؟

جلال ساداتیان، دیپلمات پیشین ایران در انگلستان معتقد است حتی عمان نیز تحت فشار آمریکایی ها قرار دارد. شاید سفر وزیر خارجه عمان به ایران و رسیدن به یک توافق مشترک بتواند در خلیج فارس و تنگه هرمز گشایش هایی ایجاد کند که در نهایت به نفع ایالات متحده هم باشد.عمان سال هاست که در مسائل مربوط به ایران و آمریکا …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات تازه از حمله به صداوسیما+ ویدئو ؛ ۵۰ نقطه صداوسیما هدف قرار گرفت

از بازدارندگی کلاسیک تا «جنگ نسل‌ها»؛ رمزگشایی از تغییر لحن در ارتش
خبرگزاری مهر

از بازدارندگی کلاسیک تا «جنگ نسل‌ها»؛ رمزگشایی از تغییر لحن در ارتش

تغییر لحن در ستاد ارتش را می‌توان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تثبیت محاسبه ای دانست که در آن، قدرت نظامی تنها به موشک، هواپیما و سامانه پدافندی خلاصه نمی‌شود.
برهنگی زیر سایه وفاق‌بازی مسئولان
خبرگزاری مهر

برهنگی زیر سایه وفاق‌بازی مسئولان

وقتی وفاق بهانه‌ای برای بی‌عملی شود برهنگی آرام‌آرام در برخی فضاهای عمومی عادی می‌شود مسئولان اگر کار سلبی نمی‌کنند دست‌کم بگویند کار ایجابی و فرهنگی‌شان کجاست؟
خبرگزاری دانشجو

نیکزاد: اگر قرار باشد معیشت و اقتصاد مردم ایران تنگ‌تر شود اجازه داده نخواهد شد که دشمنان این ملت در رفاه باشند+ فیلم

افشاگری به سبک معاون جنجالی پزشکیان؛ آقای سقاب اصفهانی اعتماد مردم هم به اندازه شیشه‌‎ها شکستنی است
سایت رویداد‌ ۲۴

افشاگری به سبک معاون جنجالی پزشکیان؛ آقای سقاب اصفهانی اعتماد مردم هم به اندازه شیشه‌‎ها شکستنی است

اظهارات سقاب اصفهانی درباره مافیای قاچاق سوخت، بیش از آنکه پرده از یک شبکه فساد بردارد، یک سؤال ساده را پیش روی افکار عمومی گذاشته است: اگر دکان قاچاقچیان را می‌شناسید، چرا آدرس نمی‌دهید؟ و اگر از شکستن شیشه دفترتان می‌ترسید، چگونه قرار است با مافیایی چند میلیارد دلاری مقابله کنید؟
سایت جهان نیوز

وزارت علوم، حکم اخراج دانشجوی شریف را تایید کرد | جهان نیوز

نیکزاد نقل قول عارف از قالیباف را تکذیب کرد/ دولت در امورات مجلس دخالت نکند
خبرگزاری ایمنا

نیکزاد نقل قول عارف از قالیباف را تکذیب کرد/ دولت در امورات مجلس دخالت نکند

نایب رئیس مجلس، با بیان اینکه اظهار نظرها پیرامون قول قالیباف برای خروج طرح مقابله با نفوذ بیگانگان از دستور کار مجلس واقعیت ندارد، گفت: مجلس یک قوه مستقل است و آیین نامه مجلس هم مشخص است و طبق آیین نامه کارها را پیش می‌بریم.
سایت فرارو

پاسخ یوسف پزشکیان به علیمی مداح/ کی از ایران حمایت می‌کنه؟

برترین‌توافقنامه بین المللی جمهوری اسلامی کدام بود؟ حیف نشد که نشد!
سایت عصرایران

برترین‌توافقنامه بین المللی جمهوری اسلامی کدام بود؟ حیف نشد که نشد!

دستاوردهای بالقوه این تفاهمنامه می توانست پایان جنگ‌، رفع یا کاهش محاصره دریایی‌، عادی شدن کشتیرانی، امکان‌ صادرات نفت و پتروشیمی، دسترسی به بخشی از دارایی ه...
عاصم منیر؛ آخرین شانس احیای تفاهم؟
سایت دیدارنیوز

عاصم منیر؛ آخرین شانس احیای تفاهم؟

کوروش احمدی، کارشناس مسائل بین الملل درباره ارزیابی‌اش از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان به تهران گفت: شاید این سفر یکی از آخرین تلاش‌ها برای این باشد ک...
روزنامه مردم سالاری

اصرار دولت بر حفظ وزرای ضعیف / توپ تغییر کابینه در زمین مجلس - مردم سالاری آنلاین

مقابله با نفوذ یا توسعه مظنونیت کیفری؟
خبرگزاری ایسنا

مقابله با نفوذ یا توسعه مظنونیت کیفری؟

«مسئله بنیادین در ارزیابی «طرح مقابله با نفوذ»، نه اصل مقابله با آن، بلکه کیفیت جرم‌انگاری و حدود اختیارات حاصل از طرح است. قانون کیفری باید به‌گونه‌ای نوشته شود که هم تهدید واقعی را هدف قرار دهد و هم برای شهروند روشن باشد که چه رفتاری ممنوع و مجرمانه است. هرچه عنوان مجرمانه حساس‌تر و مجازات آن سنگین‌تر …
خبرگزاری ایرنا

جبلی: درباره ماندنم در صداوسیما تابع نظر رهبری خواهم بود

روز موعود اقتصادی ترامپ؛ آیا ایران تسلیم می‌شود؟ | اکونومیست: ایران می‌تواند از تهدید ترامپ عبور کند
سایت جهان صنعت نیوز

روز موعود اقتصادی ترامپ؛ آیا ایران تسلیم می‌شود؟ | اکونومیست: ایران می‌تواند از تهدید ترامپ عبور کند

دولت آمریکا پس از ناکامی حملات نظامی و سپس مشوق‌های اقتصادی برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق، اکنون راهبرد تازه‌ای را با عنوان «عملیات طرد اقتصادی» آغاز کرده است؛ برنامه‌ای که هدف آن قطع گسترده‌تر ارتباطات مالی و تجاری ایران با جهان است. با این حال، نشریه اکونومیست بر این باور است که موفقیت این سیاست …
         
پزشکیان در تقسیم‌بندی‌های کلاسیک اصلاح‌طلب اصولگرا نمی‌گنجد
خبرگزاری ایرنا

پزشکیان در تقسیم‌بندی‌های کلاسیک اصلاح‌طلب اصولگرا نمی‌گنجد

تهران- ایرنا- معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم با تاکید بر اینکه پزشکیان تنها براساس منافع ملی تصمیم می‌گیرد و منافع یک گروه و گعده خاص برایش مطرح نیست، گفت: دولتِ چهاردهم، «دولتِ ملت» است و رئیس جمهور تلاش می‌کند که رابطه دولت و ملت به مفهوم واقعی خود ترمیم شده و کشور از نگاه‌های …
سرمقاله آرمان امروز/  دولت فروتن | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله آرمان امروز/ دولت فروتن | آخرین خبر

آرمان امروز/ «دولت فروتن» عنوان سرمقاله در روزنامه آرمان امروز است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: نظریه “دولت فروتن” توسط “میشل کروزیه” جامعه شناس شهیر فرانسوی در کتاب ” دولت فروتن، دولت مدرن استراتژی هایی برای تغییری دیگر ؛ جستاری در فروتنی لویاتان” مطرح شده است. “هفته دولت” و تعمق در ویژگی
از سیگنال‌های کلامی تا تغییر محاسبات راهبردی؛ آیا سناریوی «حمله پیش‌دستانه» روی میز است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

از سیگنال‌های کلامی تا تغییر محاسبات راهبردی؛ آیا سناریوی «حمله پیش‌دستانه» روی میز است؟

هم‌زمانی تشدید فشار‌های اقتصادی آمریکا با تندتر شدن ادبیات برخی چهره‌های سیاسی در تهران، تصویری دوگانه از وضعیت کنونی ایران ساخته است؛ از یک سو میانجی‌ها برای باز نگه داشتن مسیر دیپلماسی در رفت‌وآمدند و از سوی دیگر، از «حمله پیش‌دستانه» و تغییر قواعد بازی سخن گفته می‌شود.
اظهارات جنجالی جبلی درباره کاهش مخاطب تلویزیون
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اظهارات جنجالی جبلی درباره کاهش مخاطب تلویزیون

پیمان جبلی رئیس صداوسیما با اشاره به دوره پنج ساله خود از عملکردش در بحران ها و چالش ها دفاع کرد و این دوره را شبیه به هیچ دوره ای در تلویزیون ندانست.
تنگه هرمز و بازی پرهزینه نفت/ چرا ادامه بحران می‌تواند علیه اقتصاد ایران تمام شود؟
سایت اقتصاد ۲۴

تنگه هرمز و بازی پرهزینه نفت/ چرا ادامه بحران می‌تواند علیه اقتصاد ایران تمام شود؟

اختلاف میان روایت واشنگتن و داده‌های تردد کشتی‌ها، پرسش‌های مهمی درباره وضعیت واقعی تجارت نفت و آینده تنگه هرمز ایجاد کرده است. اما برای ایران، مسئله فقط میزان نفت عبوری از هرمز نیست، زیرا تداوم اختلال در این مسیر می‌تواند به یک فشار فرسایشی بر درآمد‌های ارزی، تجارت خارجی و معیشت مردم تبدیل شود.
ترافیک طرح‌های جنجالی توسط نمایندگان حداقلی/ طرح جنجالی حفره‌های امنیتی را می پوشاند؟/ جدال بی پایان بر سر طرح اصلاح قانون مهریه
سایت اقتصادنیوز

ترافیک طرح‌های جنجالی توسط نمایندگان حداقلی/ طرح جنجالی حفره‌های امنیتی را می پوشاند؟/ جدال بی پایان بر سر طرح اصلاح قانون …

اقتصادنیوز: یکشنبه ۲۵ مردادماه، نمایندگان مجلس به صورت وبیناری، کلیات طرحی را به تصویب رساندند که سنگ‌بنای آن را پس از جنگ ۱۲روزه آغاز کرده بودند.
تحلیل رضا نصری از طرح روز D اقتصادی آمریکا/ این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، آزمون وفاداری جهانی است/  کشورها یا باید تجارت خود با ایران را قطع کنند یا دلار را کنار بگذارند
سایت اقتصادنیوز

تحلیل رضا نصری از طرح روز D اقتصادی آمریکا/ این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، آزمون وفاداری جهانی است/ کشورها یا باید …

اقتصادنیوز: یک حقوقدان درباره طرح وزیر خزانه داری آمریکا علیه ایران نوشت: این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، بلکه «آزمون وفاداری جهانی» است که با استفاده از تسلط آمریکا بر دلار، به‌عنوان ارز ذخیره اصلی جهان، اجرا می‌شود. استفاده از نظام دلاری به این شکل، دلار را به ابزاری برای اجبار یک‌جانبه و تعرض …
فلاحت پیشه: تا چین وارد نشوند توافق ایران و آمریکا به نتیجه نمی‌رسد | بازگشت به تفاهم اسلام‌آباد دشوار است | عاصم منیر احتمالا حامل پیام‌ تهدیدآمیز بوده است
سایت اقتصادنیوز

فلاحت پیشه: تا چین وارد نشوند توافق ایران و آمریکا به نتیجه نمی‌رسد | بازگشت به تفاهم اسلام‌آباد دشوار است | عاصم منیر احتمالا …

اقتصادنیوز: فلاحت پیشه گفت: به طور طبیعی آمریکایی‌ها دنبال توافقی هستند که بخشی از امتیازهایی را که در توافق اسلام‌آباد به تهران دادند در توافق جدید ندهند.
سایت اکوایران

هشدار درباره توافق با آمریکا؛ تکرار تجربه برجام در راه است؟

پشت‌پرده تراستی‌ها؛ چه کسی به معتمدان نفتی مجوز داد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت‌پرده تراستی‌ها؛ چه کسی به معتمدان نفتی مجوز داد؟ - مردم سالاری آنلاین

روزنامه اطلاعات با اشاره به ابهامات موجود درباره عدم بازگشت ارز حاصل از معاملات تراستی‌ها، خواستار شفاف شدن سازوکار انتخاب و صدور مجوز برای این افراد و شرکت‌ها شد و تأکید کرد که باید مشخص شود چه نهاد‌ها و مسئولانی صلاحیت کسانی را تأیید کرده‌اند که قرار بود به‌عنوان «معتمدین» منابع حاصل از صادرات نفت …
زمان به نفع تهران است | اعتراف صریح مقام سابق دولت ترامپ: ۴۷ سال تحریم ایران شکست خورده | فشار حداکثری دیگر جواب نمی‌دهد
سایت رویداد‌ ۲۴

زمان به نفع تهران است | اعتراف صریح مقام سابق دولت ترامپ: ۴۷ سال تحریم ایران شکست خورده | فشار حداکثری دیگر جواب نمی‌دهد

یک مقام سابق دولت ترامپ در یادداشتی در فارن افرز اذعان می‌کند که ۴۷ سال فشار، تحریم و تهدید نظامی نه جمهوری اسلامی را تسلیم کرده و نه امنیت آمریکا را افزایش داده است؛ جنگ اخیر نیز به‌جای تغییر محاسبات تهران، نشان داده که اهرم‌های فشار واشنگتن محدودتر از آن چیزی است که تصور می‌شد و آمریکا دیگر نمی‌تواند …
روزنامه نزدیک به قالیباف: شکست ترامپ به معنی پیروزی ایران نیست
سایت رویداد‌ ۲۴

روزنامه نزدیک به قالیباف: شکست ترامپ به معنی پیروزی ایران نیست

محبوبیت دونالد ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به پایین‌ترین سطوح سال‌های اخیر رسیده و جمهوری‌خواهان نیز در نظرسنجی‌ها از دموکرات‌ها عقب افتاده‌اند؛ وضعیتی که روزنامه خراسان بخشی از آن را به تبعات اقتصادی جنگ با ایران و افزایش قیمت بنزین مرتبط می‌داند.
ضرورت «مذاکره بزرگ»
روزنامه دنیای اقتصاد

ضرورت «مذاکره بزرگ»

حملات ایالات متحده به مناطق جنوبی ایران این پرسش را در میان افکار عمومی مطرح کرد که چرا باید مذاکره کنیم؟ چرا نباید به جنگ ادامه دهیم؟ چرا در جایی که ایالات متحده عهدشکنی کرده، ما باید مذاکره کنیم؟ و غیره. در این میان، اگر کسی از «مذاکره» سخن بگوید از او به‌شدت انتقاد می‌شود. باز برخی می‌گویند مگر …
ضرورت «مذاکره بزرگ»
سایت نواندیش

ضرورت «مذاکره بزرگ»

محمدحسین باقی
فاصله تغییر تا واقعیت
روزنامه آرمان امروز

فاصله تغییر تا واقعیت

یدا‌ طاهرنژاد آرمان امروز : در حالی که برخی اظهارنظرهای اخیر از احتمال شکل‌گیری تغییراتی در رویکردهای سیاسی حکایت داشت، نبود نشانه‌های عملی از این تغییرات در کنار تشدید آثار تحریم‌ها، بار دیگر ضرورت بازنگری در برخی سیاست‌ها، پرهیز از دوقطبی‌سازی و تقویت انسجام ملی را به مسئله‌ای جدی برای عبور از شرایط …
سرمقاله کیهان/ بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟ | آخرین خبر

کیهان/ «بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: 1) دولت ترامپ، نه امروز بلکه از یک سال و نیم قبل (و پیش از آن، در دولت قبلی‌اش) همواره ادعا کرده: این، بدترین و آخرین فشار بر ایران است. ترامپ، 7 سال قبل، از «فشار حداکثری» رونما
سرمقاله شرق/ آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟ | آخرین خبر

شرق/ «آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد. این چهارمین سفر من
سرمقاله جوان/ ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جوان/ ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز | آخرین خبر

روزنامه جوان/ «ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز » عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: اشغال ایران در شهریور ۱۳۲۰ از تلخ‌ترین و در عین حال آموزنده‌ترین رویداد‌های تاریخ معاصر کشور است، رویدادی که نشان داد صرف برخورداری از ارتشی بزرگ و اختصاص بودجه‌های سنگین نظامی،
سرمقاله جمهوری اسلامی/ روی دیگر این سکه را هم ببینید | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روی دیگر این سکه را هم ببینید | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «روی دیگر این سکه را هم ببینید» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: همزمان با هفته دولت، تبلیغات علیه شخص رئیس‌جمهور و عملکرد دولت او در فضای مجازی و در محافل مرتبط با جناح منتظرالحکومه اوج گرفته است. این تبلیغات با اینکه دارای محورهای متعدد
مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است
سایت اقتصادنیوز

مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است

اقتصادنیوز: تحلیلگر برجسته جهان عرب، در سرمقاله روزنامه رای الیوم با رد امکان تسلیم ایران در برابر تحریم‌های جدید آمریکا، تأکید کرد که تهران طی ۴۳ سال گذشته در برابر فشارهای واشنگتن شکست نخورده و حتی سه جنگ تحمیلی نیز نتوانسته این کشور را به عقب‌نشینی وادار کند.
در برابر تحریم های آمریکا کاملا آماده‌ایم
سایت ایران آنلاین

در برابر تحریم های آمریکا کاملا آماده‌ایم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دشمن آمریکایی تلاش کرده از طریق اقدامات نظامی موجودیت جمهوری اسلامی ایران را از زیر سوال ببرند، گفت: دولت چهاردهم از مدت ها قبل برای مقابله با تحریم های آمریکا برنامه ریزی کرده و کاملا برای تحریم های جدید هم آماده است.
افق باز فرهنگ نقد و نظر
سایت ایران آنلاین

افق باز فرهنگ نقد و نظر

یکی از مضمون‌هایی که سال‌هاست علیه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران از آغاز انقلاب تا به امروز مطرح شده و می‌شود، موضوع سانسور است. در پیشنهاد جایگزین «بررسی» به جای سانسور، بخشی از مشکل سانسور شده است! سانسور در ساحت‌های مختلف کلمه و تصویر و یا نقاشی و سینما.
فرار از مسئولیت
روزنامه ستاره صبح

فرار از مسئولیت

سقاب اصفهانی به دلیل نداشتن حداقل شرایط برای تصدی پست معاونت راهبردی انرژی رییس جمهور، گزینه نامناسبی برای این سمت بود .روزی که برگزیده شد هشدارها داده شد اما شنیده نشد .
نفس های آخر دیپلماسی/ تلاش پاکستان برای باز کردن گره مذاکرات ایران و آمریکا
روزنامه ستاره صبح

نفس های آخر دیپلماسی/ تلاش پاکستان برای باز کردن گره مذاکرات ایران و آمریکا

گروه بین الملل: شبکه الجزیره در گزارشی با اشاره به سفر دوباره مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به تهران نوشت که اسلام‌آباد در تلاش است بن‌بست مذاکرات ایران و آمریکا را بشکند.
    
[محمد طاهری] تصویب کنوانسیون خزر؛ حافظ منافع ملی؟
سایت اطلاعات آنلاین

[محمد طاهری] تصویب کنوانسیون خزر؛ حافظ منافع ملی؟

بررسی لایحه کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر در مجلس‌ شورای اسلامی می‌تواند برای دهه‌ها بر حقوق حاکمیتی، منابع انرژی، امنیت و جایگاه ژئوپلیتیکی ایران در خزر تأثیرگذار باشد...
مسأله اصلی مقابله با نفوذ است یا عدم رویارویی با واقعیت هاست؟
سایت روزنو

مسأله اصلی مقابله با نفوذ است یا عدم رویارویی با واقعیت هاست؟

مناقشه‌ای که ۲۵ مرداد با رأی ۱۸۳ نماینده آغاز شد، حالا با مخالفت رسمی دولت پزشکیان وارد مرحله تازه‌ای شده است.
         
[کیومرث کرمانشاهی] پشت نقاب تراستی‌ها!
سایت اطلاعات آنلاین

[کیومرث کرمانشاهی] پشت نقاب تراستی‌ها!

عدم شفافیت و افزایش تبعیض در توزیع عادلانه اطلاعات به‌ویژه در حوزه تجارت، سرمنشاء و موثر در گسترش «فساد و رشد فقر» است و محدودیت در اطلاع‌رسانی مستمر و روشن، موجب تشدید هر دو مسأله در اقتصادِ کشور...
سرمقاله اعتماد/ عبور موفق از کشاکش بحران‌‌ها | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ عبور موفق از کشاکش بحران‌‌ها | آخرین خبر

اعتماد/ «عبور موفق از کشاکش بحران‌‌ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: دو سال از آغاز به کار دولت چهاردهم می‌گذرد، دولتی که تولد اجرایی آن نه در بستری آرام و با فرصت معمول برای سازماندهی، بلکه در کانون یکی از ملتهب‌‌ترین مقاطع تاریخی دهه‌های اخیر کشور رقم
روزنامه اعتماد بازآرایی حکمرانی در کارنامه دولت چهاردهم را تحلیل کرد / دولت کنشگر
سایت اعتماد آنلاین

روزنامه اعتماد بازآرایی حکمرانی در کارنامه دولت چهاردهم را تحلیل کرد / دولت کنشگر

نگاهی به عملکرد دولت چهاردهم در هفته دولت ۱۴۰۵، تصویری از دولتی را نشان می‌دهد که در میان تلاطم‌های منطقه‌ای و فشارهای اقتصادی، از کار باز نمانده است. اگر بخواهیم این کارنامه را در چند جمله خلاصه کنیم، باید گفت دولت چهاردهم موفق شده است با تفکیک میان «بحران‌های کوتاه‌مدت» و «توسعه میان‌مدت» هر دو را …
    
جنگ اقتصادی بی‌پاسخ نمی‌ماند
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی بی‌پاسخ نمی‌ماند

جوان آنلاین: تهدیدات امریکا مبنی بر ایجاد فشار اقتصادی «خفه‌کننده» یا «بزرگ‌ترین تهاجم مالی» بیشتر از آن‌که جنبه اقتصادی داشته باشد، محتوای عملیات روانی دشمن...
کوه تهدید‌های اقتصادی امریکا موش زایید
سایت جوان آنلاین

کوه تهدید‌های اقتصادی امریکا موش زایید

رئیس کل بانک مرکزی: «جنگ اقتصادی» امریکا و محدودیت‌های اعلام شده، فشار تازه‌ای ایجاد نمی‌کند که «جمهوری اسلامی را به فروپاشی برساند»
         
متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین

در بنیاد هر واقعیت، تناقضی نهفته است؛ تناقضی که آن را از سکون به حرکت، از بودن به شدن، و از ذات به تجلی ...