قیمت طلا امروز




 کارشناس مسائل بین الملل

 سایت هم میهن / ۸ ساعت قبل

دلفی: آغاز مذاکرات بستگی به پیامی دارد که عاصم منیر به تهران آورد

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: به هر حال تنگه باز خواهد شد و محاصره برداشته می‌شود؛ ولی بحث هسته‌ای همچنان در دستور کار خواهد بود. اینکه چگونه آن را اداره کنیم، باید حتماً درباره آن مذاکره کنیم و آمریکایی‌ها نیز این موضوع را در دستور کار خود دارند؛ زیرا ترامپ به طور دوره‌ای هر چند وقت یک‌بار مدعی می‌شود که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد و اگر نداشته باشد، مشکل ما حل خواهد شد.
 دلفی: آغاز مذاکرات بستگی به پیامی دارد که عاصم منیر به تهران آورد
به گزارش هم‌میهن آنلاین، مشروح گفتگوی اقتصادنیوز با این دیپلمات سابق و تحلیلگر سیاست خارجی را بخوانید.

* فضای حاکم بر روابط بین ایران و آمریکا به سمت تشدید تنش‌ها در حال حرکت است، در روزهای اخیر چه در فضای داخلی و چه در تحلیل های خارجی با یک‌سری اظهارنظرها مبنی بر اینکه ممکن است یک جنگ جدید شکل بگیرد مواجه هستیم. از سوی دیگر آمریکا تشدید تحریم‌ها و محاصره اقتصادی را هم کلید زده است، تحلیل شما چیست و چقدر فضا را در حال حاضر به سمت تشدید تنش نظامی می‌بینید؟

آمریکایی‌ها که رسما شرایط فعلی را به عنوان شرایط جنگ اقتصادی اعلام کرده‌اند، یعنی به هر حال سیاست آن‌ها در وضعیت فعلی این است که فشارهای اقتصادی را تشدید کنند و وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز سیاست‌های آمریکا را در خصوص تشدید فشارهای اقتصادی، تحریم‌ها و مواردی از این دست را اعلام کرد. بنابراین آنچه در ظاهر امر دارد اتفاق می‌افتد این است که جنگ نظامی فعلاً در دستور کار آمریکایی‌ها نیست؛ اگرچه که آرایش نظامی را همچنان حفظ کرده‌اند، یعنی محاصره دریایی وجود دارد.

آن‌ها تهدیداتی را هم علیه کشورهای مختلف دنیا اعمال کرده‌اند؛ از جمله چین به عنوان شریک اول تجاری و خریدار نفت ما را تهدید کرده‌اند که روابطی با ما نداشته باشد و کمک اقتصادی به ما نکند و بقیه کشورها را نیز به همین ترتیب تهدید کرده‌اند.

برخی رسانه‌ها و یا بعضی از گمانه‌زنی‌ها به این سمت رفته‌اند که گویی ممکن است جنگ نظامی اتفاق بیفتد، در حالی که چیزی در این زمینه به هر حال در واقعیت امر اتفاق نیفتاده است. ضمن اینکه از طرف جمهوری اسلامی ایران نیز به هر حال مذاکرات با عمان در خصوص مدیریت تنگه هرمز درحال انجام است.

وزیر خارجه عمان هم به تهران آمد تا ادامه مذاکرات قبلی را نهایی کنند؛ البته ظاهرا نهایی شده است و در خصوص بیانیه مشترکی که قرار است منتشر شود یا اعلامیه مشترک در حال مذاکره هستند. یعنی مدیریت تنگه هرمز را نیز ما داریم به سمتی می‌بریم که شکل و شمایل رسمی داشته باشد و بتواند این مدیریت برای دنیا روشن باشد. البته تعیین روشن مدیریت تنگه به این معنی نیست که تنگه باز خواهد شد؛ زیرا مقامات اعلام کرده‌اند که این تنگه همچنان بسته است تا زمانی که آمریکایی‌ها شرایط ما را بپذیرند. شما مستحضر هستید که مهم‌ترین اتفاقی که طی یکی دو روز گذشته رخ داده، حضور رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان و وزیر کشور پاکستان در تهران بوده است.

ترامپ از پاکستانی‌ها خواسته تا تماس‌های خود را با طرف ایرانی آغاز کنند و آن‌ها به همین دلیل به تهران آمدند. اینکه ترامپ و آمریکایی‌ها این درخواست را مطرح کرده‌اند و از پاکستان خواسته‌اند که بیاید و میانجی‌گری را آغاز کند، دال بر این است که به هر حال دنبال این هستند که گفتگوها و یا بحث‌هایی که در رسانه‌ها جریان دارد، به شکل عملیاتی بین دو کشور شروع شود. اینکه این گفتگوها می‌تواند شروع بشود یا خیر، بستگی به این دارد که عاصم منیر چه پیامی را با خودش به تهران آورد.

آنچه آمریکایی‌ها پیشنهاد کرده‌اند و مذاکراتی که ایران با پاکستانی‌ها انجام داده‌ اگر بتواند راهگشا باشد، چشم‌انداز جنگ را هر چه بیشتر دور می‌کند؛ لذا همان‌طور که در ابتدا عرض کردم، مسیر و نشانه‌ای دال بر اینکه جنگ در دسترس و نزدیک است، خیلی به نظر نمی‌آید.

*محاصره اقتصادی که شدت گرفته است ممکن است در نهایت ایران را مجبور به حمله پیشدستانه کند؟ این احتمال این روزها در مواضع برخی تحلیلگران و چهره ها دیده می شود و ...

خیر، لزوماً این‌طور نیست. آنچه آمریکایی‌ها در تشدید محاصره و افزایش فشار اقتصادی، انجام می دهند برای این است که ما را به پای میز مذاکره بکشانند تا به زعم خودشان مذاکرات آغاز ‌شود. از سوی دیگر ایران هم در سیاست‌های کلی و براساس آنچه مقامات رسمی اعلام می‌کنند هدف این است که سایه جنگ را از کشور دور کنیم و هر چقدر این سایه جنگ از کشور دورتر شود، باعث تأمین اهداف دولت و نظام خواهد بود.

جنگ هیچ دستاوردی برای کشور نخواهد داشت و تا به حال هرچه بوده، ضرر و زیان بوده است. معتقدم تنها درصورتیکه فضا به سمت جنگ جلو خواهد رفت که خواسته‌های هیچ‌یک از طرفین مدنظر قرار نگیرد و هرکدام مسیر خود را بروند. وضعیت فعلی هم نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها می دانند هنوز میز مذاکره به نتیجه مشخصی نرسیده است و به همین علت به سمت فشار اقتصادی رفته‌اند.

معتقدم آمریکایی‌ها نیز در ظاهر فعلا به دنبال مسیر جنگ نیستند؛ دلیل آن چه این باشد که تجهیزات جنگی‌شان کم است یا نیروهای نظامی‌شان مشکلی دارند، به هر علتی که باشد، واقعیت این است که آن‌ها شرایط فعلی را برای جنگ مناسب نمی‌دانند.

*پس احتمال حمله پیشدستانه ایران را هم منتفی می دانید؟

به نظر من، مواضع رسمی کشور اصلاً نشانه‌ای از اینکه ما به دنبال جنگ هستیم ندارد. البته ما حتماً در دفاع مصمم هستیم؛ یعنی اگر حمله‌ای صورت بگیرد یا تعرضی انجام شود، قطعاً نیروهای نظامی و دفاعی کشور اعلام کرده‌اند که دفاع می‌کنیم و این بخشی از سیاست‌های کلی نظام است.

اما اینکه اقدام پیش‌دستانه انجام دهیم، و حرف‌هایی از این دست که در رسانه‌ها توسط بعضی از جناح‌های داخلی و متأسفانه رسانه ملی در رأس آن‌ها دامن زده می‌شود، یا برخی گروه‌های سیاسی و صاحبان تریبون در جاهای مختلف این سخنان را مطرح می‌کنند، این‌ها جزو مواضع رسمی کشور به حساب نمی‌آیند.

آقای رئیس‌جمهور مطرح کردند که باید در شرایط فعلی که در موضع قدرت هستیم، جنگ را تمام کنیم، نه اینکه با یکدیگر درگیر شویم. البته این به این معنی نیست که ما مثلاً از جنگ گریزان هستیم یا در دفاع کوتاهی می‌کنیم؛ اگر جنگی شروع شود، ما نیز قطعاً دفاع خواهیم کرد.

* فکر می‌کنید در صورت بازگشت دو طرف به میز مذاکره، آیا گره اصلی مذاکرات همچنان مثلا مسئله تنگه هرمز خواهد بود یا اینکه ممکن است ایران در ازای برخی امتیازات اقتصادی و امنیتی، به یک سازوکار کاملا جدید برای عبور و مرور از تنگه هرمز دست یابد؟

آنچه به هر حال بین ما و آمریکا در شرایط فعلی حاکم و برقرار است، یادداشت تفاهم ۱۴ ماده‌ای است. این یادداشت تفاهم توسط رؤسای جمهور دو کشور امضا شده است و هیچ‌کدام از طرفین نیز درباره لغو آن مطلبی بیان نکرده‌اند؛ اگرچه به دلیل نواقصی که در این دو ماه وجود داشته، هنوز اجرایی نشده است. قرار بوده در این دو ماه کارهایی انجام دهند. خیلی هم نمی‌خواهم خوشبینانه صحبت کنم که تفاهم بر سر این سند ۱۴ ماده‌ای به راحتی امکان‌پذیر است و می‌توان آن را فوراً مبنا قرار داد؛ ولی این یادداشت تفاهم به هر حال چارچوب و تعیین‌کننده کیفیت روابط تهران و واشنگتن است.

در تاریخ روابط ما با آمریکا، هیچ سندی یا به اصطلاح یادداشتی بین ما و آمریکا وجود ندارد که به این میزان منافع جمهوری اسلامی ایران در آن مد نظر قرار گرفته باشد. بنابراین، همان‌طور که مقامات کشور نیز اعلام کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران باید با تمام توان تلاش کند تا این سند با همه زیر و بم و کاستی‌هایش، به عنوان فصل‌الخطاب بین ما و آمریکایی‌ها قرار گیرد و آمریکایی‌ها را به نقطه‌ای برسانیم که مجبور به اجرای این سند شوند؛ چرا که امضای رئیس‌جمهورشان پای این سند قرار دارد.

بنابراین اگر مذاکره‌ای شروع شود و گفتگویی صورت بگیرد، چارچوب کلی همان سند خواهد بود. اینکه چه تغییراتی باید در آن ایجاد شود، مثلاً از جهت اولویت دادن به اینکه بند اول، بند آخر یا بند میانی، کدام‌یک می‌تواند در اولویت قرار گیرد، موضوع مذاکره خواهد بود؛ مثلا اینکه آیا ابتدا تهدید نظامی برداشته شود، یا تنگه باز شود، یا تحریم‌ها لغو گردند، یا اینکه ما بتوانیم نفتمان را بفروشیم، یا پول‌های ما آزاد شود، یا اینکه جنگ در کلیه جبهه‌ها متوقف گردد. ترتیب این‌ها که کدام‌یک اول باشد، کدام دوم و کدام آخر، موضوعی است که در مذاکرات می‌توان درباره آن بحث کرد.

اما در شرایط فعلی، موضوع دیگری وجود ندارد که ما در این یادداشت تفاهم نگنجانده باشیم تا کسی بخواهد فکر کند می‌توانیم چیز دیگری علاوه بر دستاوردهای کنونی به آن اضافه کنیم.

*اگر ایران و آمریکا، همان‌طور که فرمودید با هر سازوکار و روشی که ممکن باشد، بتوانند به این توافق مجدد بازگردند و کار به مرحله اجرایی شدن برسد، پس از آن سرنوشت مذاکرات هسته‌ای چطور خواهد شد؟ 

همان‌طور که خدمت شما عرض کردم، در مباحث مربوط به یادداشت تفاهم، همه موضوعات دیده شده است. اینکه برای شروع مذاکرات، اولویت با کدام موضوع باشد، بحثی است که در نهایت توسط مذاکره‌کنندگان، فضای موجود در مذاکرات و ظرفیتی که در طرفین وجود دارد، در پای میز مذاکره مشخص می‌شود. هم موضوع تنگه هرمز مهم است و هم موضوع هسته‌ای؛ زیرا آمریکایی‌ها علیرغم همه ادعاهایی که آقای ترامپ درباره تنگه مطرح می‌کند، آنچه برایشان فصل‌الخطاب به شمار می‌رود این است که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا کند.

این یعنی چه؟ یعنی تمامی بحث‌ها و همه ظرفیت‌هایی که این جنگ را آغاز کرد و وضعیت را به اینجا رساند، ناشی از ادعای آمریکا بود مبنی بر اینکه ما به دنبال سلاح هسته‌ای هستیم؛ علیرغم اینکه ما همواره تکذیب کرده و موضع خود را گفته‌ایم. حتی بررسی‌هایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دوران همکاری و در چارچوب برجام انجام داد، این را نشان داد، اما آمریکایی‌ها هنوز به این جمع‌بندی نرسیده‌اند که بپذیرند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

بنابراین، بحث هسته‌ای از مطالبات آمریکایی‌ها و جامعه بین‌المللی از جمهوری اسلامی ایران است. ما هم که به هر حال همواره گفته‌ایم این کار را نخواهیم کرد، نه انجام داده‌ایم و نه انجام می‌دهیم. لذا بحث هسته‌ای از یک منظر می‌تواند تمام‌شده تلقی شود. ولی خب، آن سازوکاری که ما ثابت کنیم به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، همواره محل بحث است.

البته این موضوع مربوط به مذاکره است و مبنای مذاکره نیز این است که یا به چارچوب برجام بازگردیم و یک مرجع بین‌المللی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که دنیا آن را قبول دارد و ما نیز قبول داریم برای راستی‌آزمایی بیاید، و یا مثلاً همان یادداشت تفاهم یا بیانیه‌ای که در قاهره بین آقای عراقچی و آقای گروسی امضا شد، به عنوان چارچوب اصلی بحث‌های هسته‌ای ما قرار گیرد. لذا بحث هسته‌ای از یک منظر تمام‌شده است و از منظر دیگر، موضوع اصلی ما و جامعه بین‌المللی است.

درست است که تنگه هرمز در حال حاضر بسته است و باید باز شود، اما تنگه که تا ابد بسته نخواهد ماند؛ به هر حال اهمیت تنگه به باز بودن آن است و ما نیز بر این امر اشراف داریم که حتماً تنگه را باز نگه داریم تا بتواند به عنوان محل عبور و مرور انرژی و مایحتاج دنیا اهمیت خود را حفظ کند و این‌گونه نشود که به سراغ بقیه مسیرها بروند که اهمیت تنگه کاهش یابد.

به هر حال تنگه باز خواهد شد و محاصره برداشته می‌شود؛ ولی بحث هسته‌ای همچنان در دستور کار خواهد بود. اینکه چگونه آن را اداره کنیم، باید حتماً درباره آن مذاکره کنیم و آمریکایی‌ها نیز این موضوع را در دستور کار خود دارند؛ زیرا ترامپ به طور دوره‌ای هر چند وقت یک‌بار مدعی می‌شود که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد و اگر نداشته باشد، مشکل ما حل خواهد شد.

من فقط یک نکته اضافه کنم؛ ما در داخل کشور باید اجماع داشته باشیم؛ این موضوع بسیار واجب‌تر از دیگر موضوعات است. موضع واحد کشور حتما باید به این سمت باشد که بتوانیم پای میز مذاکره، دستاوردهای میدانی خود را تکمیل کنیم و این روند را سامان دهیم.

صداهایی که درباره جنگ، ادامه جنگ و رسیدن به اهداف از طریق جنگ بلند می‌شود، قطعاً موضعی نیست که دولت در شرایط فعلی بتواند پاسخگوی آن باشد؛ زیرا فشارهای اقتصادی به هر حال کشور و معیشت مردم را دچار اختلال خواهد کرد. لذا حتی برای منافع بلندمدت کشور هم که شده، گروه‌های سیاسی اعم از کسانی که در مجلس هستند، در احزاب فعالند، در رسانه ملی حضور دارند و در جاهایی که تریبون در اختیار دارند، به همراه شورای عالی امنیت ملی، دبیر شورا و همه کسانی که می‌توانند مسیر را به سمت ایجاد یک صدای واحد هدایت کنند، حتماً باید کمک کنند تا این صدای واحد، صدایی باشد که منافع ملی کشور را در پای میز مذاکره و به دور از جبهه و جنگ تأمین نماید.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
نفرت از خطا، نه خطاکار |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

نفرت از خطا، نه خطاکار | انصاف نیوز

مصطفی ملکیان، فیلسوف اخلاق، در کانال تلگرامی خود نوشت:
هزینه از جیب نظام ممنوع! آقای قائم پناه مسئولیت تصمیم های خود را بپذیرید + عکس
خبرگزاری دانشجو

هزینه از جیب نظام ممنوع! آقای قائم پناه مسئولیت تصمیم های خود را بپذیرید + عکس

ادعای اخیر معاون اجرایی رئیس‌جمهور مبنی بر صدور دستور رهبری برای پایان نبرد با آمریکا و تأیید توافق‌نامه اسلام‌آباد، با واکنش‌های انتقادی نسبت به استراتژی «ه...
سایت خبرآنلاین

ببینید | گرانی و شرایط اقتصادی صدای دستیار قالیباف را هم درآورد

سایت هم میهن

گربه‌های خوش‌بختِ خیابانی ما!

سایت هم میهن

به اجازهٔ کسی نیاز ندارد اما....

وقتی خزر از «حاشیه» به «متن» آمد
سایت فرارو

وقتی خزر از «حاشیه» به «متن» آمد

تحریم‌ها، محاصره دریایی و تغییر مسیر تجارت؛ چرا شمال برای تهران حیاتی‌تر از همیشه شده است؟ دریای خزر که سال‌ها در حاشیه محاسبات امنیتی ایران قرار داشت، اکنون تحت تأثیر عواملی به یکی از عرصه‌های مهم راهبردی ایران تبدیل شده است.
         
گفتن فشار حداکثری آسان است؛ اجرایش چطور؟
سایت فرارو

گفتن فشار حداکثری آسان است؛ اجرایش چطور؟

دولت ترامپ با آغاز «عملیات طرد اقتصادی» می‌خواهد ایران و شرکای تجاری‌اش را تحت فشار قرار دهد؛ با این حال، همراه نشدن چین و روسیه اجرای این طرح را دشوار کرده است. استاد اقتصاد دانشگاه جانز هاپکینز معتقد است کارنامه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، با وجود تمام آسیب‌هایی که به اقتصاد کشور وارد کرده‌اند، از …
         
همه از نتیجه معکوس اقدامات ترامپ می‌ترسند!
سایت فرارو

همه از نتیجه معکوس اقدامات ترامپ می‌ترسند!

طرح «روز دی اقتصادی» اسکات بسنت برای تشدید فشار بر ایران، به‌جای پایان دادن به جنگ و آرام کردن بازار نفت، ممکن است به تشدید درگیری و واکنش نظامی تهران منجر شود. ایران همچنان توان اثرگذاری بر تنگه هرمز و زیرساخت‌های انرژی منطقه را دارد و چین نیز با خرید بخش عمده نفت ایران، مانعی مهم برای سیاست واشنگتن …
         
۶ پیامد جنگ ۶ ماهه آمریکا و اسرائیل علیه ایران به روایت رویترز - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

۶ پیامد جنگ ۶ ماهه آمریکا و اسرائیل علیه ایران به روایت رویترز - مردم سالاری آنلاین

ایران تسلیم نشده است، کشتیرانی از طریق تنگه هرمز همچنان به شدت مختل است و هیچ مسیر مشخصی برای پایان دادن به جنگ که ترامپ زمانی پیش‌بینی می‌کرد در عرض چهار هفته به پایان می‌رسد، وجود ندارد.
ایران و آمریکا به سمت میز مذاکره می‌روند یا دور بعدی جنگ؟
سایت فرارو

ایران و آمریکا به سمت میز مذاکره می‌روند یا دور بعدی جنگ؟

محسن جلیلوند، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی معتقد است .در شرایط فعلی، شاید مهم ترین هدف این باشد که اجازه ندهیم بحران بزرگ تر شود. اگر مذاکره بتواند بخشی از فشارهای اقتصادی و سیاسی را کاهش دهد، همین خودش یک نتیجه است.
آتش‌بس در آسمان، جنگ در بازار؛ ترامپ چطور زمین بازی را عوض کرد؟
سایت اقتصاد ۲۴

آتش‌بس در آسمان، جنگ در بازار؛ ترامپ چطور زمین بازی را عوض کرد؟

پس از هفته‌ها سایه جنگ نظامی، حالا نبرد ایران و آمریکا وارد مرحله‌ای شده که در آن تحریم‌ها جای موشک‌ها را گرفته‌اند. واشنگتن با هدف قرار دادن شبکه مالی و نفتی ایران به دنبال افزایش فشار است و تهران نیز تنگه هرمز و ظرفیت‌های منطقه‌ای خود را به عنوان اهرم چانه‌زنی حفظ کرده است؛ معادله‌ای که پایان آن هنوز …
نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سفر امروز نخست‌وزیر قطر به تهران، این سفر را علاوه بر مسائل دوجانبه، مرتبط با تحولات منطقه، مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا و موضوع تنگه هرمز دانست و تأکید کرد: پاسخ ایران به پیام‌های منتقل‌شده از سوی قطر و آمریکا روشن است.
مذاکره در تراز قدرت؛ پیام صریح قالیباف به منتقدان
سایت صفحه اقتصاد

مذاکره در تراز قدرت؛ پیام صریح قالیباف به منتقدان

نامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، را می‌توان فراتر از یک پاسخ شخصی یا رسانه‌ای دید؛ این نامه در واقع تلاش برای ترسیم مرزی میان «مذاکره» و «سازش» و ارائه تعریفی از عقلانیت انقلابی در مواجهه با دشمن است.
روزنامه مردم سالاری

ماجرای بازداشت حمید بقایی در کرمانشاه چیست؟ | استانداری: اینکه چه زمانی بازداشت و آزاد شده مشخص نیست - مردم سالاری آنلاین

سایت اکوایران

تفاهم یا تخاصم؟ آینده روابط ایران و آمریکا به کدام سمت است؟

وقتی تهران تروریسم اقتصادی را به چالش می‌کشد!
سایت تابناک

وقتی تهران تروریسم اقتصادی را به چالش می‌کشد!

عراقچی در این نامه مواضع ایران درباره «عملیات تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران را تبیین و بر مسئولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و همه دولت‌ها برای محکوم‌ ک...
آیا تحریم‌های آمریکا تحولی جدید است؟
سایت نورنیوز

آیا تحریم‌های آمریکا تحولی جدید است؟

سوالی که در پی اظهارات جدید وزیر خزانه‌داری آمریکا در مورد افزایش فشار اقتصادی بر ایران مطرح است، این است که آیا هدف دولت ترامپ در این مرحله تنها شروع دور جدیدی از تبلیغات و فشار روانی و در کنار آن افزایش فشار سیاسی و دیپلماتیک بر کشورها برای فاصله گرفتن از ایران است، یا ترتیبات اعلام شده شامل تدابیر …
         
ماجرای جنگ آمریکا با ایران
سایت روزنامه سازندگی

ماجرای جنگ آمریکا با ایران

ترامپ به مشورت‌ها گوش نکرد
ترافیک دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

ترافیک دیپلماتیک

وزیر امور خارجه قطر در تهران
تحریف آشکار
سایت روزنامه سازندگی

تحریف آشکار

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران: منظور آقای خاتمی از تفاهم نه تسلیم است و نه کوتاه آمدن
تغییر نگهبان
سایت روزنامه سازندگی

تغییر نگهبان

خداداد غریب‌پور ، جایگزین مهدی غضنفری در صندوق توسعه ملی شد. مأموریت او چیست و چه کاری باید انجام دهد؟
سرمقاله همشهری/ شکست تحریم با اراده یکدست | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ شکست تحریم با اراده یکدست | آخرین خبر

همشهری/ «شکست تحریم با اراده یکدست» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم آیدین نامغ است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: نیمه نخست امسال، ایران همزمان با جنگ و محاصره روبه‌رو بود؛ جنگی که قرار بود امنیت را برهم بزند و فشاری که هدفش فرسوده‌کردن اقتصاد و جامعه بود. تحریم‌ها قرار بود صادرات ن
چرا مدیر مسئول کیهان واقعیت را تحریف می‌کند؟
سایت روزنو

چرا مدیر مسئول کیهان واقعیت را تحریف می‌کند؟

مدیر مسئول روزنامهٔ کیهان در جریدهٔ تحت امرش در قالب نکته خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نوشته است: برخی از شواهد موجود حکایت از آن دارند که یک جریان...
پنج محرک اصلی برای آغاز جنگ جهانی سوم
سایت اکوایران

پنج محرک اصلی برای آغاز جنگ جهانی سوم

گزارش تحلیلی نیویورک‌تایمز هشدار می‌دهد که پیوند بحران‌های منطقه‌ای، شکل‌گیری ائتلاف راهبردی شرق و تشدید آسیب‌پذیری‌های نظامی و اقتصادی بلوک غرب، جهان را در مسیری مشابه آستانه جنگ جهانی دوم و وقوع یک طوفان تمام‌عیار بین‌المللی قرار داده است.
بازی درست ایران در میانه بحران‌ها؛ چگونه دیپلماسی چندجبهه‌ای منافع تهران را حفظ کرد؟
خبرگزاری ایرنا

بازی درست ایران در میانه بحران‌ها؛ چگونه دیپلماسی چندجبهه‌ای منافع تهران را حفظ کرد؟

تهران- ایرنا- مرور مستندات و اخبار رسمی یک سال دیپلماسی در وزارت امور خارجه، تصویری از دیپلماسی چندجبهه‌ای و پرتلاشی را ترسیم و روایت می‌کند که با وجود همه محدودیت‌ها، در تکاپوی این بود که در مسیر صیانت از منافع ملی، هر آن اندازه که مقدور است، فضا را برای بازی درست ایران گسترده کرده و با مدیریت بحران …
دولتمردان رئیسی در صف مخالفان پزشکیان/ سرنوشت وفاق ملی چه می‌شود؟
سایت خبرفوری

دولتمردان رئیسی در صف مخالفان پزشکیان/ سرنوشت وفاق ملی چه می‌شود؟

دو سال از انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور چهاردهم گذشت؛ دو سالی که در آن رئیس‌جمهوری از وفاق گفت و تلاش کرد تا زیر سقف هیئت دولتش، از چپ و راست سیاسی کشور، اما به شرط انجام کار، بگنجاند.
بررسی محرمانه طرح صیانت۲ پشت درهای بسته مجلس؟/ تندروها در بهارستان چه می کنند؟
سایت خبرآنلاین

بررسی محرمانه طرح صیانت۲ پشت درهای بسته مجلس؟/ تندروها در بهارستان چه می کنند؟

طرح صیانت ۲ هم از آن دسته طرح‌هایی بود که در سال گذشته با انتقادات زیادی همراه شده بود. حمید رسایی، موسی غضنفرآبادی و مرتضی آقاتهرانی در آذرماه این طرح را که با استناد به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه هفتم توسعه نگارش شده، به هیأت‌رئیسه مجلس تحویل دادند.
ماجرای قحطی وحشتناک 85 سال پیش در ایران چه بود؟
سایت فرارو

ماجرای قحطی وحشتناک 85 سال پیش در ایران چه بود؟

اشغال ایران توسط متفقین در 3 شهریور 1320 یکی از رویدادهای مهم تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود.
چرا محسن رضایی هم به «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» رسید؟
سایت فرارو

چرا محسن رضایی هم به «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» رسید؟

جریان تندرو در صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی، پس از جایگزینی محمدباقر ذوالقدر با محسن رضایی، موجی به راه انداخت که ذوالقدر به دلیل رأی مثبت به تفاهم‌نامه، از جایگاه نمایندگی رهبر انقلاب در شورای‌عالی امنیت ملی برکنار شده است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| پزشکیان: دفاع از ایران به معنای دشمنی با ملت‌های مسلمان و همسایه نیست

سایت رویداد‌ ۲۴

روایت عجیب مهدی طائب از نقش حضرت موسی در پیشرفت ارتباطات یهودیان

مذاکره و انتخاب قالیباف تصمیم شخصی پزشکیان نبود | دولت بارها منافع ملی را بر توافق ترجیح داد
سایت رویداد‌ ۲۴

مذاکره و انتخاب قالیباف تصمیم شخصی پزشکیان نبود | دولت بارها منافع ملی را بر توافق ترجیح داد

در حالی که پس از تفاهم ایران و آمریکا درباره پایان جنگ، همچنان درباره نحوه تصمیم‌گیری، نقش دولت و مسئولیت تیم مذاکره‌کننده بحث وجود دارد، شهریار حیدری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس، می‌گوید مذاکرات در چارچوبی فراتر از دولت و بر اساس تصمیمات شورای عالی امنیت ملی انجام شده و دولت هرجا احساس کرده ادامه …
طائب: بازار و تولید، لانچرهای جدید ما هستند
سایت عصر خبر

طائب: بازار و تولید، لانچرهای جدید ما هستند

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طائب روز پنجشنبه در همایش کشوری بسیج اصناف و سالروز شهادت حاج مهدی عراقی در قم با اشاره به سابقه فعالیت‌های دینی و
مدیریت بی‌اعتمادی در سیاست خارجی
سایت ایران آنلاین

مدیریت بی‌اعتمادی در سیاست خارجی

وقتی جنگ، میدان را به زبان قدرت و دیپلماسی را به زبان مقاومت وادار می‌کند، دیپلماتی که سکان سیاست خارجی را در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ معاصر ایران در دست گرفته، باید همزمان در دو جبهه بجنگد.
دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری
روزنامه اعتماد

دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری

وضعیت نه جنگ، نه صلح بین ایران و امریکا امکان چرخش ناگهانی بین جنگ یا صلح را رقم می زند. تهران و واشنگتن در سخت ترین سطح به دنبال وزن کشی در چارچوب جنگ ترکیبی تمام عیار هستند. هر کدام از طرفین می خواهند در این تقابل ماتریسی به سطح بالاتری از منافع دست پیدا کنند. حضور فیلد مارشال ارتشبد عاصم منیر …
    
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
    
دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران
سایت ایران آنلاین

دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران

عملکرد دولت پزشکیان و وزیر خارجه در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر

شرق/ «درس عبرت تاریخ از ما» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق به قلم هاشمی طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربو
سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر

وطن امروز/ «چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم محسن ردادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، انتشار 2 خبر متناقض، پرده از یک واقعیت بزرگ و پنهان در ساختار حاکمیتی آمریکا برداشت. خبر نخست، ادعای رسانه‌ها و تحلیلگران غرب (نظیر لری جانسو
ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست
سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست

مدتی از ملاقات عاصم منیر با مقامات ایرانی نگذشته بود که «خرم شهزاد»، مشاور وزیر دارایی پاکستان از تعامل سازنده با ایالات متحده برای دریافت تسهیلات خبر داد؛ خبرگزاری «رویترز» نیز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که تسهیلات درخواستی حدود ۱۰ میلیارد دلار است که در صورت تایید، می‌تواند راه نجاتی برای اقتصاد …
«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود
سایت جوان آنلاین

«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود

روزنامه تلگراف: پروژه طرد اقتصادی ایران محکوم به شکست است چرا که امریکا دیگر نفوذ یک یا دو دهه قبل خود در اعمال محاصره اقتصادی جهانی علیه دشمنانش را ندارد.
مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد
خبرگزاری ایلنا

مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد تیم اقتصادی دولت و افزایش قیمت کالاها و ارز، گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی ممکن است ناشی از شرایط جنگی باشد، اما نمی‌توان رهاشدگی، گرانی‌ها و سوءمدیریت موجود را به جنگ نسبت داد؛ دولت باید با برنامه‌ریزی و تصمیمات فوری، از تشدید فشار معیشتی بر مردم جلوگیری …
دیپلمات روزهای سخت
سایت ایران آنلاین

دیپلمات روزهای سخت

وقتی جنگ، میدان را به زبان قدرت و دیپلماسی را به زبان مقاومت وادار می‌کند، دیپلماتی که سکان سیاست خارجی را در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ معاصر ایران در دست گرفته، باید همزمان در دو جبهه بجنگد.
روزنامه مردم سالاری

ایران در معمای الحاق به زنجیره‌های ارزش جهانی - مردم سالاری آنلاین

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت نفت
سایت رویداد‌ ۲۴

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت …

در حالی نام امیرحسین باقری به‌عنوان یکی از گزینه‌های مدیریت پالایشگاه تهران مطرح شده که سوابق مدیریتی او در شرکت‌هایی مانند نفت پاسارگاد و دوده‌فام، پرسش‌هایی درباره معیارهای انتخاب مدیر جدید این پالایشگاه ایجاد کرده است.
مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین

در علم مقاومت مصالح، مفهومی هست به نام نقطه تسلیم ؛ لحظه ای که ماده از تغییر شکل کشسان ...
         
امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از ضرورت عبور از رویکردهای سنتی و واکنشی و حرکت به سمت معماری ...
         
تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟
سایت تابناک

تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟

تقدیر از مدیران ناکارآمد مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند این پیام خطرناک را به جامعه بدهد که دولتمردان از وضعیت واقعی مردم فاصله گرفته‌اند. مردمی که هر رو...
معمای تصمیم‌گیری در ایران/ چه کسی واقعا تصمیم می‌گیرد؟
سایت اقتصادنیوز

معمای تصمیم‌گیری در ایران/ چه کسی واقعا تصمیم می‌گیرد؟

اقتصادنیوز:در ایران تصمیم‌ها گم نمی‌شوند، مسئول آنها ناپدید می‌شود. و تا زمانی که میان قدرت واقعی تصمیم‌گیری و مسئولیت عمومی آن پیوند روشنی برقرار نشود، پرسش «واقعا چه کسی تصمیم می‌گیرد؟» نه یک سؤال ساده سیاسی، بلکه یکی از بنیادی‌ترین مسائل حکمرانی در ایران باقی خواهد ماند.
معمای تنگه
روزنامه شرق

معمای تنگه

سفر بدر‌ البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران و صدور بیانیه مشترک ایران و عمان درباره ترتیبات تنگه هرمز، در مقطعی حساس از بحران منطقه‌ای انجام شد. هم‌زمانی این تحول با تشدید فشارهای اقتصادی واشینگتن، بر پیچیدگی معادلات افزوده است.
از مدرک تا کارنامه مسئله، حکمرانی شایستگی‌هاست
روزنامه شرق

از مدرک تا کارنامه مسئله، حکمرانی شایستگی‌هاست

طرح موضوع شرایط احراز سمت شهردار و تأکید بر برخی رشته‌های تحصیلی مشخص برای تصدی این مسئولیت، در ماه‌های اخیر بار دیگر یک پرسش مهم را پیش‌روی نظام حکمرانی قرار داد: آیا اداره شهرهای پیچیده امروز، بیش از هر چیز به تخصص رشته‌ای نیاز دارد یا به شایستگی حکمرانی؟
مجلس‌ در پیچ‌ قانونی
روزنامه شرق

مجلس‌ در پیچ‌ قانونی

طرح ۳۳‌ماده‌ای مجلس برای مقابله با نفوذ، با رأی بالای نمایندگان از سد کلیات گذشته است، اما مخالفت دولت همراه با نگرانی دانشگاهیان، خبرنگاران و فعالان اقتصادی، سبب بازگشت مواد اجرایی آن به کمیسیون امنیت ملی شده که نشان می‌دهد اختلاف نه بر سر ضرورت مقابله با جاسوسی، بلکه بر سر مرز میان «نفوذ» و «ارتباط …
معمای تنگه هرمز پیچیده‌تر شد؛ تهران و مسقط دقیقاً بر سر چه چیزی توافق کردند؟
سایت اقتصاد ۲۴

معمای تنگه هرمز پیچیده‌تر شد؛ تهران و مسقط دقیقاً بر سر چه چیزی توافق کردند؟

تهران رسما عنوان داشته که به رغم بیانیه مشترک، کماکان تنگه هرمز بسته خواهد بود. این در حالی است که خبرگزاری ریانووستی به نقل از منابعی در ایران و پاکستان مدعی شد تهران و واشینگتن بر سر آتش‌بسی به توافق رسیده‌اند که آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز نیز بخشی از آن خواهد بود.
سایت خبرفوری

ماجرای دعوای علی کریمی و رضا پهلوی چیست؟ + تصاویر همه استوری‌ها

معمای حل‌نشده سیاست آمریکا
روزنامه دنیای اقتصاد

معمای حل‌نشده سیاست آمریکا

دنیای اقتصاد: نشریه فارن افرز در مطلبی به بررسی جنگ نظامی و اقتصادی اخیر آمریکا علیه ایران و پیامدهای آن برای هر دو کشور پرداخت و نوشت: جنگ اخیر آمریکا با ایران نه گسستی از سیاست‌های ۴۷ سال گذشته واشنگتن، بلکه تکرار همان الگوی فشار نظامی و اقتصادی دانسته می‌شود؛ الگویی که به باور نیت سوانسون نویسنده …
مردم متحدند؛ مسئولان چطور؟
روزنامه آرمان امروز

مردم متحدند؛ مسئولان چطور؟

کاوه عزیزی آرمان امروز : این روزها زیاد از «انسجام ملی» و ضرورت اتحاد مردم سخن می‌گوییم. سخن درستی است. در شرایطی که کشور با فشارهای خارجی و مشکلات داخلی دست‌وپنجه نرم می‌کند، جامعه بیش از همیشه به همدلی و همراهی نیاز دارد. رهبر شهید نیز در مقاطع مختلف از «اتحاد مقدس مردم» سخن می‌گفت [ ]
فصل جدید جنگ تعرفه‌ها
روزنامه آرمان امروز

فصل جدید جنگ تعرفه‌ها

مریم یارقلی آرمان امروز : با تشدید جنگ تجاری میان ایالات متحده و کانادا، دولت کانادا اعلام کرده است که از تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۲۶ معادل ۱۷ شهریور ماه، تعرفه‌های جدیدی به نرخ‌های ۵۰ درصد، ۲۵ درصد و ۱۵ درصد بر حدود هفتصد محصول آمریکایی اعمال خواهد کرد. این اقدام در پاسخ مستقیم به تصمیم [ ]
ایران و نظم امنیتی جدید
روزنامه آرمان امروز

ایران و نظم امنیتی جدید

صلاح الدین خدیو آرمان امروز : سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره «پیمان مکه» میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان، از آن جهت شایسته تأمل است که فراتر از خود این توافق، تصویری از نگرانی ایران از تغییرات احتمالی در معماری امنیتی خاورمیانه را به دست می‌دهد. رضایی این پیمان را حاصل ضعف و [ ]
بازتعریف مفهوم «انسجام»؛ پذیرش تفاوت‌ها، همگرایی در اجرای سیاست‌ها
روزنامه آرمان امروز

بازتعریف مفهوم «انسجام»؛ پذیرش تفاوت‌ها، همگرایی در اجرای سیاست‌ها

آرمان امروز- گروه سیاسی: با وجود آنکه امروز تقریباً همه جریان‌های سیاسی، از جریان پایداری تا جریان‌های تندرو، بر اهمیت «انسجام» در کشور تأکید دارند و آن را یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد قدرت و بازدارندگی می‌دانند، اما همچنان مفهوم روشنی و تعریف یکسانی از انسجام وجود ندارد. این در حالی است که برای تحقق …
تهیه‌کنندگان طرح نفوذ، عین قانون دستگاه امنیتی کره شمالی را ترجمه و ارائه داده‌اند
روزنامه توسعه ایرانی

تهیه‌کنندگان طرح نفوذ، عین قانون دستگاه امنیتی کره شمالی را ترجمه و ارائه داده‌اند

وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز درباره طرح مقابله با نفوذ سرویس های اطلاعاتی دشمن که کلیات آن توسط مجلس مصوب شده است، به دیده