قیمت طلا امروز




 تولید سماق

 خبرگزاری مهر / ۳۴ ساعت قبل

سماق و زغال‌اخته قره‌داغ در انتظار عبور از خام‌فروشی و واسطه‌گری

تبریز-سماق و زغال‌اخته قره‌داغ با وجود ظرفیت بالای تولید با چالش خام‌فروشی و واسطه‌گری مواجه هستند و توسعه صنایع تبدیلی، عرضه مستقیم و برندسازی راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان بشمار می‌روند.
 سماق و زغال‌اخته قره‌داغ در انتظار عبور از خام‌فروشی و واسطه‌گری
خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: سماق و زغال‌اخته از جمله محصولات شاخص شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین و هوراند هستند که سال‌هاست بخشی از معیشت و اقتصاد خانوارهای روستایی منطقه را شکل داده‌اند. با این حال، نبود صنایع تبدیلی کافی، ضعف بسته‌بندی و بازاریابی، فاصله تولیدکننده تا بازار مصرف و حضور واسطه‌ها موجب شده بخش قابل توجهی از ارزش اقتصادی این محصولات خارج از چرخه تولیدکنندگان باقی بماند.

در چنین شرایطی، انتقال جشنواره‌های محصولات کشاورزی از سطح شهرستان‌ها به مرکز استان و تلاش برای شکل‌دهی به یک رویداد مشترک برای معرفی ظرفیت‌های قره‌داغ، می‌تواند نقطه آغاز مسیری تازه باشد؛ مسیری که در آن جشنواره نه یک برنامه مناسبتی، بلکه حلقه‌ای از زنجیره توسعه اقتصادی منطقه باشد.

جشنواره‌ها باید از ویترین محصولات به موتور توسعه روستاها تبدیل شوند

مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری آذربایجان شرقی معتقد است جشنواره‌های سماق و زغال‌اخته زمانی می‌توانند اثرگذار باشند که از معرفی صرف ظرفیت‌های بومی عبور کرده و به برندسازی، بازاریابی، مشتری‌یابی و ایجاد درآمد پایدار برای تولیدکنندگان منجر شوند.

رسول خدابخش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های متنوع شهرستان‌های آذربایجان شرقی اظهار کرد: توانمندی‌های ارزشمندی در مناطق روستایی و عشایری استان وجود دارد که هنوز به شکل شایسته معرفی نشده و در برخی موارد نیز جشنواره‌های مرتبط با آنها به صورت پراکنده برگزار شده است.

وی افزود: این ظرفیت‌ها باید ابتدا در سطح استان و سپس در سطح ملی و حتی بین‌المللی معرفی شوند، چراکه اگر استان‌ها از توانمندی‌های خود به درستی استفاده نکنند، سایر مناطق از این فرصت پیشی خواهند گرفت.

خدابخش با بیان اینکه بخش قابل توجهی از تولیدات روستایی همچنان در سطح معیشتی باقی مانده است، گفت: تولیدکنندگان در برخی مناطق با الزامات بازار، برندسازی، بسته‌بندی، بازاریابی و مشتری‌یابی آشنایی کافی ندارند و این مسئله در محصولاتی مانند سماق و زغال‌اخته بیشتر مشاهده می‌شود.

مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری آذربایجان شرقی تأکید کرد: هدف دولت نباید جایگزین شدن به جای تولیدکننده باشد، بلکه باید بستر لازم را فراهم کند تا خود روستاییان بتوانند محصولاتشان را برندسازی، بازاریابی و عرضه کنند.

وی با اشاره به ضرورت اقتصادی شدن جشنواره‌ها ادامه داد: جشنواره نباید تنها یک رویداد سالانه برای معرفی محصول باشد، بلکه باید مشکلات تولید، بسته‌بندی، بازاریابی و فروش در آن شناسایی و برای تکمیل حلقه‌های مفقوده زنجیره تولید برنامه‌ریزی شود.

خدابخش تصریح کرد: زمانی که سطح جشنواره‌ای از شهرستانی به ملی ارتقا می‌یابد، نتیجه و عایدی آن باید به کشاورز و تولیدکننده‌ای برسد که محصول را تولید کرده است و نباید جشنواره صرفاً به یک رویداد تشریفاتی تبدیل شود.

وی درباره نقش واسطه‌ها نیز گفت: حذف واسطه‌ها بدون ایجاد مسیر جایگزین امکان‌پذیر نیست و باید سازوکاری ایجاد شود تا تولیدکننده بتواند محصول خود را با ارزش افزوده بیشتر و به شکل مستقیم‌تر به بازار عرضه کند.

مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری آذربایجان شرقی همچنین انتقال دانش روز به تولیدکنندگان را ضروری دانست و افزود: کشاورزان باید اطلاعات به‌روز درباره شیوه تولید، زمان و نحوه آبیاری، برداشت و میزان مداخلات مورد نیاز در فرآیند تولید داشته باشند.

وی تأکید کرد: جشنواره‌ها می‌توانند علاوه بر معرفی محصول، به محلی برای رصد ظرفیت‌ها، انتقال تجربه و ارائه آموزش‌های مورد نیاز تولیدکنندگان تبدیل شوند.

خدابخش همچنین بر تغییر رویکرد دبیرخانه جشنواره‌ها تأکید کرد و گفت: دبیرخانه نباید صرفاً مسئول نصب بنر، آماده‌سازی غرفه و امور اجرایی باشد، بلکه باید برای برندسازی، بازاریابی، مشتری‌یابی و توسعه بازار برنامه داشته باشد.

وی از آمادگی دفتر امور روستایی و عشایری استانداری برای همکاری در این زمینه خبر داد و گفت: می‌توان از ظرفیت خدمات توسعه کسب‌وکار (BDS) برای توانمندسازی تولیدکنندگان و توسعه کسب‌وکارهای روستایی استفاده کرد.

کلیبر؛ به دنبال عبور از خام‌فروشی زغال‌اخته

فرماندار کلیبر نیز معتقد است مشکل اصلی زغال‌اخته تنها تولید نیست، بلکه حلقه‌های پس از تولید و بازاررسانی این محصول باید تقویت شود؛ موضوعی که ایجاد صنایع تبدیلی و عرضه مستقیم می‌تواند بخشی از آن را حل کند.

رضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت مشترک شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین و هوراند اظهار کرد: این شهرستان‌ها علاوه بر اشتراکات فرهنگی و اجتماعی، در حوزه تولیدات کشاورزی و دامی نیز ظرفیت‌های مشترک و قابل توجهی دارند و می‌توان با هم‌افزایی میان آنها، زمینه معرفی و رونق اقتصادی منطقه را فراهم کرد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مختلف در شهرستان‌های منطقه گفت: در سال‌های گذشته هر شهرستان به صورت جداگانه برای معرفی محصولات خود جشنواره برگزار کرده است، اما امسال تلاش شده برای نخستین بار رویدادی مشترک با محوریت محصولات شاخص منطقه در مرکز استان برگزار شود.

فرماندار کلیبر با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ هکتار باغ زغال‌اخته در این شهرستان افزود: سالانه حدود یک‌هزار تا یک‌هزار و ۵۰۰ تن زغال‌اخته در کلیبر برداشت می‌شود، اما باغداران در زمان عرضه محصول با مشکلات جدی در زمینه فروش و قیمت مواجه هستند.

محمدی ادامه داد: سال‌هاست در آستانه فصل برداشت، جلسات و برنامه‌ریزی‌هایی برای حمایت از کشاورزان انجام می‌شود، اما تاکنون مشکل بازار زغال‌اخته به شکل کامل حل نشده است.

وی از تلاش برای راه‌اندازی یک کارگاه صنایع تبدیلی زغال‌اخته در کلیبر خبر داد و گفت: بخشی از اقدامات انجام شده و مجوزهای لازم نیز در حال اخذ است و صندوق کارآفرینی نیز برای پرداخت تسهیلات و حمایت از این طرح اعلام آمادگی کرده است.

فرماندار کلیبر افزود: با راه‌اندازی این واحد، علاوه بر محصول تولیدی کلیبر، امکان خرید و فرآوری زغال‌اخته باغداران هوراند و خداآفرین نیز فراهم می‌شود و این اقدام می‌تواند در جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده برای محصول منطقه مؤثر باشد.

محمدی یکی از مشکلات اساسی باغداران را حضور واسطه‌ها عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی ممکن است باغدار محصول خود را حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه کند، اما همان محصول با قیمت‌هایی حدود ۱۵۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد.

وی افزود: این اختلاف قیمت نشان می‌دهد سهم قابل توجهی از سود زنجیره فروش نصیب واسطه‌ها می‌شود، در حالی که بیشترین هزینه و زحمت تولید بر عهده باغدار است.

فرماندار کلیبر همچنین از برنامه‌ریزی برای عرضه مستقیم محصولات منطقه در تبریز خبر داد و گفت: بخشی از محصول می‌تواند به صورت مستقیم در مرکز استان عرضه و بخش دیگر برای فرآوری به واحد مربوطه تحویل شود تا محصول روی دست باغداران باقی نماند.

محمدی بر ضرورت معرفی فرآورده‌های متنوع زغال‌اخته نیز تأکید کرد و گفت: این محصول تنها یک میوه نیست و می‌توان از آن مربا، آب‌میوه، شربت، خشکبار، ترشی و لواشک تولید کرد.

وی افزود: معرفی این فرآورده‌ها می‌تواند موجب افزایش تقاضا، ایجاد ارزش افزوده و توسعه بازار شود.

فرماندار کلیبر در عین حال بر شکل‌گیری برند مشترک قره‌داغ تأکید کرد و گفت: کلیبر، خداآفرین و هوراند را نباید جدا از یکدیگر دید، بلکه این سه شهرستان بخش‌های به‌هم‌پیوسته‌ای از قره‌داغ هستند و می‌توان ظرفیت‌های مشترک آنها را در قالب یک رویداد واحد معرفی کرد.

خداآفرین؛ جشنواره باید تولیدکننده را به بازار متصل کند

فرماندار خداآفرین نیز انتقال جشنواره‌های محصولات کشاورزی به مرکز استان را فرصتی برای عبور از محدودیت بازارهای محلی و ایجاد ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان می‌داند.

مهدی حاتمی با اشاره به اشتراکات اقلیمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی شهرستان‌های قره‌داغ اظهار کرد: شهرستان‌های خداآفرین، کلیبر و هوراند و دیگر شهرستان‌های منطقه دارای ظرفیت‌ها و مسائل مشترکی هستند که باید در قالب برنامه‌های منطقه‌ای دنبال شود.

وی افزود: جشنواره‌هایی که با نام شهرستان‌های مختلف برگزار می‌شوند، در واقع بخشی از ظرفیت مشترک قره‌داغ را معرفی می‌کنند و همکاری فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی شهرستان‌های همجوار می‌تواند به تقویت این رویدادها کمک کند.

حاتمی فاصله جغرافیایی شهرستان‌ها با مرکز استان را یکی از موانع بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت جشنواره‌های محلی دانست و گفت: برای نمونه، خداآفرین حدود ۳۰۰ کیلومتر با تبریز فاصله دارد و جشنواره‌هایی که در داخل شهرستان برگزار می‌شوند عمدتاً با حضور مردم محلی، مدیران و مهمانان دعوت‌شده همراه است و ظرفیت اقتصادی آنها به بازار گسترده‌تر منتقل نمی‌شود.

وی ادامه داد: جشنواره‌های محلی تاکنون بیشتر جنبه قدردانی از کشاورزان و تولیدکنندگان داشته‌اند، در حالی که باید شرایطی فراهم شود تا تولیدکننده محصول خود را با ارزش واقعی و بدون تحمل زیان ناشی از واسطه‌گری عرضه کند.

فرماندار خداآفرین انتقال جشنواره‌ها به مرکز استان را اقدامی مؤثر در این زمینه دانست و افزود: حضور تولیدکنندگان در تبریز می‌تواند محصولات و ظرفیت‌های مناطق کمتر برخوردار را در معرض دید مصرف‌کنندگان، فعالان اقتصادی، بازار و رسانه‌ها قرار دهد.

حاتمی با اشاره به ظرفیت تولید سماق و زغال‌اخته در خداآفرین اظهار کرد: این شهرستان دارای ۲۱۷ هکتار سطح زیرکشت سماق و تولید ۴۵ تن از این محصول و همچنین ۷۰ هکتار سطح زیرکشت زغال‌اخته و تولید ۲۲۵ تن است و در این حوزه رتبه دوم استان را دارد.

وی بر ضرورت معرفی سایر ظرفیت‌های شهرستان نیز تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های عشایری، جشنواره انار، جشنواره توت و دیگر محصولات بومی می‌توانند در قالب یک نمایشگاه و رویداد جامع در مرکز استان معرفی شوند.

فرماندار خداآفرین همچنین پیشنهاد برگزاری جشنواره جامع قره‌داغ را مطرح کرد و گفت: زغال‌اخته در کلیبر، انار در خداآفرین و جلفا و محصولات متنوع دیگری در شهرستان‌های مختلف تولید می‌شود و همه این ظرفیت‌ها می‌توانند در قالب یک رویداد مشترک و با عنوانی جامع به بازار معرفی شوند.

وی تأکید کرد: هدف نهایی باید حرکت به سمت جشنواره‌ای جامع باشد که در آن ظرفیت‌های کشاورزی، عشایری، فرهنگی و گردشگری شهرستان‌های مختلف قره‌داغ در کنار یکدیگر معرفی شوند.

حاتمی همکاری منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس و دستگاه‌های اجرایی منطقه را نیز برای تقویت این رویدادها ضروری دانست و گفت: با تعامل و هم‌افزایی میان شهرستان‌ها می‌توان جشنواره‌ای در شأن ظرفیت‌ها و تلاش‌های مردم قره‌داغ برگزار کرد.

هوراند؛ سماق می‌تواند از یک محصول خام به یک زنجیره اقتصادی تبدیل شود

فرماندار هوراند نیز سماق را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی شهرستان دانست و بر ضرورت حرکت از فروش خام محصول به سمت فرآوری، بسته‌بندی، بازاریابی و توسعه بازار تأکید کرد.

علیرضا ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هوراند از نظر طبیعی، جغرافیایی، کشاورزی و فرهنگی ظرفیت‌های قابل توجهی دارد که بخشی از آنها تاکنون به درستی معرفی نشده است.

وی افزود: این شهرستان در تولید گیلاس نوبرانه و توت نیز ظرفیت‌های قابل توجهی دارد، اما برای تبدیل این ظرفیت‌ها به فرصت اقتصادی پایدار باید برنامه مشخصی برای معرفی و بازاررسانی آنها وجود داشته باشد.

ابراهیمی سماق را یکی از شاخص‌ترین محصولات هوراند دانست و گفت: هوراند را می‌توان پایتخت سماق قرمز ایران نامید و این محصول علاوه بر ارزش اقتصادی، ظرفیت بالایی برای فرآوری و تولید محصولات جانبی دارد.

وی ادامه داد: نباید نگاه به سماق صرفاً فروش محصول خام باشد، بلکه باید به سمت فرآوری، استخراج عصاره، تولید محصولات جانبی، بسته‌بندی مناسب و ایجاد بازارهای جدید حرکت کنیم.

فرماندار هوراند با اشاره به ظرفیت بازار محصولات فرآوری‌شده سماق افزود: برخی بازارهای خارجی نیز به محصولات فرآوری‌شده و مشتقات سماق توجه دارند و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه باشد.

وی تأکید کرد: هرچه زنجیره تولید از مرحله برداشت تا فرآوری، بسته‌بندی و فروش کامل‌تر شود، سهم بیشتری از ارزش افزوده نصیب کشاورزان و بهره‌برداران منطقه خواهد شد.

ابراهیمی همچنین بر ضرورت نگاه منطقه‌ای به ظرفیت‌های ارسباران تأکید کرد و گفت: نباید هر شهرستان به صورت جداگانه ظرفیت‌های خود را معرفی کند، بلکه باید جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مشترکی در تبریز و حتی سایر استان‌ها برگزار شود.

وی از پیشنهاد تشکیل کمیته راهبردی توسعه گردشگری شهرستان‌های ارسباران خبر داد و افزود: شهرستان‌های اهر، هریس، کلیبر، خداآفرین و هوراند می‌توانند با همکاری مشترک، ظرفیت‌های اقتصادی، گردشگری، فرهنگی و اجتماعی منطقه را معرفی کنند.

فرماندار هوراند تصریح کرد: قدرت و ضعف شهرستان‌های ارسباران به یکدیگر مرتبط است و موفقیت یک شهرستان در معرفی ظرفیت‌های خود می‌تواند به نفع سایر شهرستان‌ها نیز باشد؛ بنابراین باید از نگاه جزیره‌ای فاصله گرفت.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره هوراند در شهریورماه گفت: در این رویداد حدود ۲۰۰ مترمربع فضا و نزدیک به ۲۰ غرفه برای معرفی محصولات کشاورزی، صنایع دستی و ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری پیش‌بینی شده است.

ابراهیمی تأکید کرد: جشنواره‌ها نباید تنها به عرضه غذا و پخت آش و کباب محدود شوند، بلکه باید به بستری برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و انسانی منطقه تبدیل شوند.

وی افزود: هدف فقط فروش سماق یا زغال‌اخته نیست؛ بلکه باید هویت، طبیعت، فرهنگ، صنایع دستی و توانمندی‌های انسانی ارسباران نیز معرفی شود تا از این ظرفیت‌ها برای رونق گردشگری و توسعه اقتصادی استفاده شود.

از جشنواره مناسبتی تا زنجیره ارزش محصولات بومی

بررسی دیدگاه چهار مسئول محلی و استانی نشان می‌دهد که مسئله سماق و زغال‌اخته در قره‌داغ تنها به میزان تولید محدود نمی‌شود؛ بلکه حلقه‌های پس از تولید، از فرآوری و بسته‌بندی تا برندسازی، بازاریابی، عرضه مستقیم و توسعه بازار، تعیین‌کننده اصلی میزان درآمدی است که در نهایت به تولیدکننده می‌رسد.

در واقع، افزایش تولید بدون ایجاد بازار پایدار می‌تواند حتی به تشدید مشکلات باغداران منجر شود. تجربه زغال‌اخته کلیبر نشان می‌دهد که وجود صدها هکتار باغ و تولید سالانه هزاران تن محصول، بدون صنایع تبدیلی و بازاررسانی مناسب، الزاماً به معنای افزایش درآمد تولیدکننده نیست.

از سوی دیگر، ظرفیت سماق هوراند و خداآفرین نشان می‌دهد که این محصول می‌تواند از یک کالای خام به مجموعه‌ای از محصولات فرآوری‌شده با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شود؛ مشروط بر اینکه سرمایه‌گذاری، دانش فنی، بسته‌بندی، استانداردسازی و بازارهای جدید در کنار تولید قرار گیرد.

در این میان، جشنواره‌ها می‌توانند نقش حلقه اتصال را ایفا کنند؛ به شرط آنکه دبیرخانه آنها از ساختار صرفاً اجرایی فاصله گرفته و به نهادی برای شناسایی بازار، جذب سرمایه‌گذار، معرفی تولیدکنندگان، آموزش، برندسازی و توسعه کسب‌وکار تبدیل شود.

سماق و زغال‌اخته قره‌داغ امروز بیش از هر زمان دیگری به یک نقشه راه اقتصادی نیاز دارند؛ نقشه‌ای که از باغ و مزرعه آغاز شود و به فرآوری، بسته‌بندی، برند، بازار داخلی و در نهایت بازارهای ملی و صادراتی برسد.

آنچه مسئولان کلیبر، خداآفرین، هوراند و امور روستایی استانداری بر آن اتفاق نظر دارند، ضرورت عبور از جشنواره‌های صرفاً تشریفاتی و حرکت به سمت رویدادهای اقتصادی و منطقه‌ای است؛ رویدادهایی که نتیجه آن باید در زندگی تولیدکننده، افزایش ارزش محصول و رونق کسب‌وکارهای روستایی دیده شود.

اگر جشنواره‌های سماق و زغال‌اخته با چنین رویکردی برگزار شوند و همزمان توسعه صنایع تبدیلی، عرضه مستقیم، آموزش تولیدکنندگان، برندسازی و بازاررسانی دنبال شود، این محصولات می‌توانند از ظرفیت‌های بومی و محلی به برندهای اقتصادی قره‌داغ و ارسباران تبدیل شوند؛ مسیری که در نهایت می‌تواند به ایجاد اشتغال، افزایش درآمد روستاییان، کاهش خام‌فروشی و تقویت اقتصاد منطقه منجر شود. کد مطلب 6924270







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
پزشکان آینده قربانی وابستگی به هوش مصنوعی می‌شوند؟
سایت هم میهن

پزشکان آینده قربانی وابستگی به هوش مصنوعی می‌شوند؟

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در آموزش پزشکی، نگرانی‌هایی درباره تاثیر این فناوری بر توانایی دانشجویان و پزشکان آینده برای استدلال مستقل و تصمیم‌گیری بالینی ایجاد کرده به‌طوری‌که کارشناسان هشدار دادند اتکای بیش از حد به ابزارهای هوش مصنوعی ممکن است باعث شود دانشجویان پزشکی برخی مهارت‌های اساسی را که برای …
روزنامه هفت صبح

چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

لازم نیست اقدامی کنید!  | نوآوری‌ها شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند | چرا نباید ابراز نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی را الان جدی گرفت؟
سایت اقتصادنیوز

لازم نیست اقدامی کنید! | نوآوری‌ها شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند | چرا نباید ابراز نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی را الان جدی …

اقتصادنیوز: ما ۳۰۰ سال شاهد نوآوری‌های شگفت‌انگیزی بوده‌ایم که در آنها ماشین‌ها جایگزین انسان‌ها شده‌اند. نرخ بیکاری ۴ درصد است. هر ماه ۲.۵‌ میلیون نفر در آمریکا شغل خود را از دست می‌دهند و ۲.۶‌ میلیون نفر شغل جدید پیدا می‌کنند. فناوری‌های جدید شغل‌های جدید ایجاد می‌کنند.
دایناسور خراسان یک هشدار بود / چشم‌ها دیگر کافی نیستند؛ چطور عکس جعلی را تشخیص دهیم؟
سایت خبرآنلاین

دایناسور خراسان یک هشدار بود / چشم‌ها دیگر کافی نیستند؛ چطور عکس جعلی را تشخیص دهیم؟

یک تصویر در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود؛ موجودی شبیه دایناسور در میان بیابان‌های خراسان رضوی ایستاده و همه‌چیز در نگاه اول شبیه یک عکس واقعی به نظر می‌رسد. تصویر دست‌به‌دست می‌شود، درباره محل ثبت آن گمانه‌زنی شکل می‌گیرد و حتی به سوژه خبری تبدیل می‌شود؛ اما خیلی زود مشخص می‌شود که خبری از دایناسور …
جوانان و وسوسه واگذاری فکر به هوش‌مصنوعی/ در ستایش تردید در عصر پاسخ‌های آماده / هراس از واگذاری حق اندیشیدن به ماشین
سایت خبرآنلاین

جوانان و وسوسه واگذاری فکر به هوش‌مصنوعی/ در ستایش تردید در عصر پاسخ‌های آماده / هراس از واگذاری حق اندیشیدن به ماشین

نسلی که از هوش مصنوعی استفاده نکند، احتمالا بخشی از فرصت‌های آموزشی و شغلی آینده را از دست می‌دهد. اما نسلی که هر پرسش، تصمیم و نوشته‌ای را به آن بسپارد، ممکن است توانایی مهم‌تری را فراموش کند: ایستادن بر پای قضاوت خود. مساله بر سر انتخاب میان انسان و ماشین نیست. مساله این است که پس از دریافت پاسخ ماشین، …
احیای گذشته یا ساختن آینده؛ فرصتی برای تحول در نظام آموزش عالی - پیوست
مجله پیوست

احیای گذشته یا ساختن آینده؛ فرصتی برای تحول در نظام آموزش عالی - پیوست

کشورها پس از جنگ معمولا آنچه را که از دست داده‌اند بازسازی می‌کنند؛ جاده‌ها، پل‌ها، کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها و ساختمان‌ها. با این‌حال، تجربه تاریخی نشان می‌دهد که تفاوت کشورهایی که صرفا احیا می‌شوند با کشورهایی که در مسیر توسعه قرار می‌گیرند، در میزان تحولی است که در نهادهای آنها رخ می‌دهد. جنگ‌ها تنها …
فیلم‌ های علمی تخیلی چگونه آسیب‌ های روانی هوش مصنوعی را پیش‌ بینی کردند؟ + معرفی پنج فیلم علمی تخیلی درباره هوش مصنوعی
سایت اندیشه معاصر

فیلم‌ های علمی تخیلی چگونه آسیب‌ های روانی هوش مصنوعی را پیش‌ بینی کردند؟ + معرفی پنج فیلم علمی تخیلی درباره هوش مصنوعی

هوش مصنوعی باعث خستگی تصمیم‌گیری، «زوال شناختی دیجیتال» و حتی روان‌پریشی می‌شود
رشد اقتصاد دیجیتال در خدمات، عقب‌ماندگی در توسعه زیر ساخت
روزنامه شرق

رشد اقتصاد دیجیتال در خدمات، عقب‌ماندگی در توسعه زیر ساخت

سهم ۷.۱۴‌درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، فارغ از اینکه چگونه در یک اکوسیستمی که هر روز به خاطر فیلترینگ و قطعی اینترنت، کوچک و کوچک‌تر می‌شود، به این عدد رسیده، تصویری از یک اقتصاد دیجیتال یکدست و رو به رشد را نشان نمی‌دهد. پشت این عدد، شکافی عمیق میان لایه‌های مختلف این اقتصاد شکل گرفته است؛
سایت فرارو

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر
خبرگزاری مهر

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر

رقابت مدل‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶ به مرحله‌ای رسیده است که پرسش سنتی «بهترین مدل کدام است؟» بخش بزرگی از معنای خود را از دست داده است.
از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟

موتورهای جست وجو سهم به‌سزایی در سهولت دسترسی به مطالب و اطلاعات موجود در صفحات اینترنت دارند. این روزها دیگر بدون موتورهای جست‌وجوگر نمی‌توانیم از به‌روزرسانی سایت‌ها با خبر شویم و نیازهای پژوهشی، آموزشی، تجاری و خبری خود را برآورده کنیم.
هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد
سایت هم میهن

هوش مصنوعی مانعی جدید در ورود به بازار کار ایجاد کرد

جست‌وجوی شغل در ۲۰۲۶ با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است، به طوری که متقاضیان از یک سو می‌توانند با کمک هوش مصنوعی در مدت کوتاهی برای تعداد زیادی شغل درخواست ارسال کنند و از سوی دیگر، ممکن است توسط سامانه‌های هوش مصنوعی غربال شده و پذیرفته نشوند.
سایت عصرایران

یوتیوبر شدن سخت‌تر میشه

سایت عصرایران

مرگ عجیب یک ربات انسان‌نما در مسابقه دو

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور
سایت اقتصاد ۲۴

از خاموشی دکل تا فیلترینگ؛ چه کسی اینترنت را کند کرده است؟ / بررسی اختلال سه اپراتور

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟
سایت هم میهن

فیلترینگ، برق یا دکل؛ مقصر افت کیفیت اینترنت کدام است؟

از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می‌کند؛ تجربه‌ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست
مجله پیوست

اقتصاد آنلاین ایران؛ تهران‌محور، کالامحور و فردمحور - پیوست

تجارت آنلاین ایران با سرعت در حال بزرگ‌ شدن است؛ ارزش معاملات بالا رفته، تعداد کسب‌وکارهای رسمی بیشتر شده و ورود به بازار آنلاین آسان‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. اما پشت این رشد کمی، ساختار بازار هنوز تغییر چشمگیری نکرده است. بخش بزرگی از کسب‌وکارها همچنان در تهران متمرکزند، فروش کالا سهم بیشتری از
آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟

اکونومیست می گوید حتی اگر نرسد، ممکن است انسان‌ها با آن مثل موجودی خودآگاه رفتار کنند؛ و این می‌تواند هزینه‌ای سنگین برای بشریت داشته باشد
پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!
سایت فرارو

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در تکالیف نوشتاری، این نگرانی را افزایش داده است که دانش‌آموزان بخشی از مهارت‌های فکری و شناختی خود را نیز از دست بدهند.
رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز
سایت اکونیوز

رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز

اقتصاد ایران: رشد عنکبوتی کیف پول های مجازی بدون تضمین حقوق مالی کاربران می تواند به پاشنه آشیل کسب و کار مجازی تبدیل شود.
گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز
سایت اکونیوز

گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز

اقتصاد ایران: از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می کند؛ تجربه ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست وپنجه نرم
پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ …
         
باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج
         
سایت سیتنا

ماجرای اختلال امنیتی در سایت‌های بانک مرکزی چه بود؟

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست
مجله پیوست

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست

بعد از یک روز سخت کاری یا درسی، با استرسی که جنگ به جا گذاشته و آینده‌ای که هر روز مبهم‌تر به نظر می‌رسد، خودش را به خانه می‌رساند. روی کاناپه می‌نشیند و تلویزیون را روشن می‌کند؛ یا چیزی برای دیدن ندارد یا آنچه پخش می‌شود، بیشتر از آنکه سرگرم‌کننده باشد، اضطراب‌آور است. به سراغ
         
گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟
سایت رکنا

گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟

رکنا:گوگل ابزاری جدید در اختیار ناشران قرار داده که کاربران با کلیک روی دکمه «منبع مورد علاقه»، محتوای آن رسانه را بیشتر در نتایج جست‌وجو، Discover و Google News ببینند.
چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟
سایت خبرآنلاین

چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟

احتمالا کمتر لوگویی در صنعت خودرو به اندازه ستاره سه‌پر مرسدس بنز برای مردم جهان آشناست؛ اما پشت این نماد ساده و ماندگار، داستانی بیش از یک قرن قدمت پنهان شده است.
مالک لنوو کیست؟
سایت سیتنا

مالک لنوو کیست؟

لنوو یک شرکت سهامی عام چینی است که سهام آن در بورس هنگ کنگ معامله می شود. بزرگ ترین سهامدار آن، شرکت Legend Holdings با سهم ۳۱ درصدی است و مابقی سهام در اختیار
         
سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟
سایت فرارو

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟

گوشی TCH مدل nova یک مدل فیچرفون است و به سفارش یک شرکت ایرانی در چین ساخته شده است
سایت تجارت نیوز

ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

سایت کولاک

ترامپ این اطلاعات را پاک کرد - مجله اینترنتی کولاک

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان

تصور کنید وارد هتل می‌شوید، اما پشت میز پذیرش هیچ‌کس منتظر شما نیست؛ چمدانتان را یک روبات تحویل می‌گیرد، سفارش غذایتان را یک ماشین به اتاق می‌آورد و برای تمیزکردن اتاق هم خبری از نیروی خدماتی نیست. این دیگر فقط یک تصویر علمی‌تخیلی نیست. چین در حال ساخت چنین هتلی است.
فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند
سایت اقتصادنیوز

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN …

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.
چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری
سایت آوش

چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری

تا همین چند سال پیش، وقتی از نظارت و نقض حریم خصوصی صحبت می‌کردیم، ذهنمان معمولاً به سمت دوربین، میکروفون، GPS یا حتی ردیابی گوشی می‌رفت. اما حالا فناوری‌ای در حال شکل‌گیری است که می‌تواند معادله را تغییر دهد: استفاده از امواج وای‌فای برای تشخیص و شناسایی انسان‌ها، بدون دوربین و حتی بدون اینکه فرد دستگاه …
ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight …
روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ جدول
سایت خبرآنلاین

روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ …

اخیرا معاون اول رئیس‌جمهوری در حالی از تصمیم پزشکیان برای بسته شدن پرونده فیلترینگ خبر داده است که به نظر می‌رسد دولت برای حل و فصل این کلاف سردگم، راهی سخت و دشوار را در پیش‌روی خود داشته و به راحتی نمی‌تواند به این پرونده پایان بدهد.
سایت تابناک

آیا حباب هوش مصنوعی واقعاً شبیه حباب دات‌کام است؟

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست
مجله پیوست

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست

اختلال اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین فقط به معنای کاهش فروش در چند روز یا چند هفته نیست. هر بار که دسترسی محدود، کیفیت اتصال مختل یا سرعت اینترنت کند می‌شود، بخشی از مسیر دیده‌ شدن، جذب مشتری، شکل‌گیری اعتماد و انجام معامله نیز آسیب می‌بیند. مسیری که برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، بیش از هر
دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست
مجله پیوست

دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست

متا با یکی از جدی‌ترین پرونده‌های قضایی خود بر سر نحوه فعالیت اینستاگرام و فیس‌بوک برای کودکان و نوجوانان روبه‌رو شده است. ۳۰ ایالت آمریکا نه‌تنها غرامتی بیش از یک تریلیون دلار مطالبه کرده‌اند، بلکه خواستار حذف یا تغییر قابلیت‌هایی مانند نمایش تعداد لایک، اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار ویدئو و استوری شده‌اند؛ …
پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست
مجله پیوست

پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست

کشاورزی دیجیتال در ایران دیگر فقط به چند سامانه محدود نیست. از ثبت میلیون‌ها بهره‌بردار و صدور بیش از ۱.۳ میلیون بیمه‌نامه گندم تا آبیاری هوشمند و صدها پهپاد کشاورزی، نشانه‌های اجرای واقعی وجود دارد. اما هرچه از تعداد سامانه و تجهیز به نتیجه استفاده از آنها نزدیک می‌شویم، داده کمتر می‌شود. هنوز روشن …
تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟
سایت سیتنا

تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟

در حالی که گلایه کاربران از تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت همچنان ادامه دارد، ایرانسل با انجام یک تست عملی مقابل خبرنگاران اعلام کرد در آزمایش انجام‌شده، یک گیگ
دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد
سایت ایران آنلاین

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد

هیأت وزیران در مصوبه‌ای جدید، هرگونه تصمیم یا اقدام دستگاه‌های اجرایی برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌وکارهای دیجیتال را منوط به اخذ نظر ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی و تأیید رئیس‌جمهوری کرد؛ اقدامی که در پی نگرانی‌ها از تعدد مراجع تصمیم‌گیر و اقدامات ناهماهنگ در حوزه فضای …
بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد
سایت روزنو

بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد

آنگاه می‌توان از مردم خواست برای کار با سامانه‌ها و سرویس‌های حاکمیتی از همان مرورگر بومی استفاده کنند.» این جمله آخر، بی‌آنکه قصد چنین کاری را داشته باشد، ی...
ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟
سایت فرارو

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

رگولاتوری می‌گوید خبری از کسر ۲.۷ برابری حجم اینترنت نیست اما عوامل دیگری می‌توانند بسته شما را سریع‌تر تمام کنند؛ از مصرف پنهان اپ‌ها تا VPN و دانلود خودکار. چطور جلوی این مصرف را بگیریم؟
سایت عصرایران

تلگرام برای یک میلیارد کاربرش دامنه اختصاصی می‌گیرد؛ «.gram» در راه است

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند
سایت خبرآنلاین

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند

به گفته پاپ: «هیچ الگوریتمی نمی‌تواند جنگ را از نظر اخلاقی پذیرفتنی کند.» جنگ‌های نیابتی و تسلیحات خودکار هر دو معضلات اخلاقی مشابهی ایجاد می‌کنند که بازنگری در سنت جنگ عادلانه، ابزار لازم برای ارزیابی و مهار آن‌ها را فراهم می‌سازد.
سایت خبرآنلاین

مدیر سابق OpenAI: هوش مصنوعی می‌تواند تمامی بیماری‌ها را درمان کند

روزنامه هفت صبح

تغییر بزرگ اما کاربردی در اینستاگرام؛ ویرایش موسیقی پست‌های قدیمی ممکن شد

سایت خبرآنلاین

ببینید | چین با استفاده از هوش مصنوعی یک «قاتل پهپاد» ساخت

سایت اطلاعات آنلاین

تمرین رژه ربات‌های انسان‌نما +ویدئو

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست
مجله پیوست

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست

بانک مرکزی پس از نزدیک به ۱۶ سال کشمکش بر سر راه‌اندازی کیف پول موبایلی، حالا «کیف پول ایران» را به مرحله اجرا رسانده است.
می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست
مجله پیوست

می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست

اگر وسط جنگ و اختلال اینترنت بتوان ظرف سه روز یک مسیر تازه برای سفارش‌گیری ساخت، یا برای حل یک مسئله کاملاً شخصی اپلیکیشن نوشت، ماجرا دیگر فقط توانایی هوش مصنوعی در کدنویسی نیست. ساخت نرم‌افزار ساده‌تر و در دسترس‌تر شده و آدم‌هایی که برنامه‌نویس نیستند هم می‌توانند چیزی بسازند که واقعاً کار کند. اما
۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست
مجله پیوست

۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست

تعداد ثبت‌نام‌ها در طرح «ایران دیجیتال» از چهار میلیون نفر گذشته است؛ طرحی برای آموزش رایگان برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی به دانش‌آموزان که تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر دوره‌های آن را به پایان رسانده‌اند و بیش از ۷۰۰ هزار پروژه دانش‌آموزی در آن ثبت شده است. بیش از ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان این طرح نیز
پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت
سایت خبرآنلاین

پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت

شاید برای شما پیش آمده باشد که از یک اپراتور بسته اینترنتی خاصی را خریداری کردید ولی طولی نمی‌کشد که پس از مدتی گشت وگذار در اینترنت و باز و بسته کردن صفحات وب، پیام غیرمنتظره‌ای با این مضمون که مشترک گرامی شما ۸۵ درصد حجم بسته اینترنت خود را مصرف کرده‌اید دریافت می‌کنید، بدون آنکه فایلی حجیم دانلود …
تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟
خبرگزاری ایرنا

تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟

تهران- ایرنا- تصمیم سونی برای توقف تولید دیسک‌های فیزیکی بازی‌های جدید پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸، به یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیم‌های این شرکت تبدیل شده و اعتراضات گسترده‌ای را از کارزارهای چند جانبه تا شکایت‌های قضایی را در پی داشته است.