VIST
A
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
آگهی
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
آگهی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
VIST
A
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
19 May 2025
VIST
A
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
آگهی
اخبار مهم
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
فرهنگی
بینالمللی
سلامت
علمی
آگهی
فناوری
عکس
فیلم
استانها
گرافیک
وبگردی
استخدام
اینفوگرافیک
سبک زندگی
VIST
A
ادبیات عرفانی
۱۴۰۴/۰۲/۲۱
/ روزنامه شرق
اندیشه بهعنوان امر تاریخی
نخستین همنشینی فرهنگی انتشارات فرهنگ معاصر با عنوان همنشینی با نصرالله پورجوادی، روز هجدهم اردیبهشتماه در مجموعه فرهنگان فرشته برگزار شد. این نشست به نقد و بررسی مجموعه «تاریخ اندیشه، عرفان و ادبیات عرفانی» که توسط فرهنگ معاصر منتشر شدهاند اختصاص داشت.
فرهنگ معاصر
اندیشه
فرهنگ معاصر
اندیشه
نصرالله پورجوادی
ادبیات عرفانی
۱۴۰۴/۰۱/۳۱
/ سایت اندیشه قرن
خبری تلخ از دنیای هنر
بازدید:۳ سید جعفر حمیدی، استاد زبان و ادبیات فارسی در ۸۹ سالگی درگذشت. به گزارش صد آنلاین؛ محمد ولیزاده، شاعر و مدیر نشر «بامداد نو» با اعلام این خبر به ایسنا گفت: دکتر حمیدی حدود ۱۱ شب (شنبه، ۳۰ فروردین) بر اثر کهولت سن و بیماری در منزل شخصی خود از دنیا رفت. به گزارش ایسنا، او سپس گفت: بنا به وصیت …
۱۴۰۴/۰۱/۳۰
/ سایت ویجیاتو
باور ایرانشهری: آسمان به مثابه سنگ
در اعماق باورهای کهن مردمان سرزمین ایران، تصورات شگفتانگیزی از جهان پیرامون شکل گرفته بود. یکی از این تصورات دیرپا، نگرش به آسمان نه به عنوان پهنهای بیکران و تهی، بلکه به مثابه یک ساختار مادی و مستحکم بود. این باور که آسمان همچون سنگی عظیم و یکپارچه بر فراز زمین قرار گرفته است، ریشه در دورانهای بسیار …
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
/ سایت خبرآنلاین
ادیب معاصر: عطار مروج گفتوگو و همزیستی بود/ پدر قصههای عرفانی
ادیب عطارشناس کشور با نگاهی نو به شخصیت فریدالدین عطار نیشابوری، او را نهتنها عارفی بزرگ بلکه مروج گفتوگو، همزیستی و فهم متقابل در دل جامعه معرفی میکند؛ چهرهای که میتواند الهامبخش امروز ما در بازخوانی مفاهیم مدارا و گفتوگو باشد.
عطار نیشابوری
ادبیات
عطار نیشابوری
ادبیات
ادبیات فارسی
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
/ خبرگزاری مهر
نگاه عرفانی ضامن بقای آثار عطار نیشابوری است
مشهد - عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد، نگاه عرفانی و جمالشناسانه عطار به جهان هستی از جمله دلایل ماندگاری آثار اوست.
عطار
فریدالدین عطار نیشابوری
عطار
فریدالدین عطار نیشابوری
مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
/ سایت آخرین خبر
شاعری که آتش به جان عاشقان زد و آثارش در آتش سوخت
مهر/عطار، سنایی و مولوی سه قله بلند شعر عرفانی هستند؛ ۲۵ فروردین روز بزرگداشت عطار است و به همین مناسبت نگاهی به روزگار و آثارش و همچنین رابطهاش با سنایی و مولوی میکنیم. طاهره طهرانی: ادبیات و شعر فارسی به سلسله جبالی میماند که وقتی بر دامنهاش حرکت میکنی یا در نگاهی گذرا بر فرازش پرواز میکنی،
شعر
شاعر
شعر
شاعر
۱۴۰۴/۰۱/۲۳
/ سایت خبرآنلاین
مقاله ای جامع درباره مثنوی معنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی
در نهایت، مثنوی معنوی مولانا جلال الدین بلخی یکی از بزرگ ترین آثار عرفانی و فلسفی جهان است که نه تنها در ادبیات فارسی بلکه در کل تاریخ تفکر بشری تأثیرات شگرفی گذاشته است.
رپرتاژ آگهی
گزارش آگهی
رپرتاژ آگهی
گزارش آگهی
تبلیغ
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
/ سایت اندیشه قرن
علیرضا ذکاوتی درگذشت
بازدید:۱۲۹ علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، نویسنده، پژوهشگر و مترجم در ۸۲ سالگی درگذشت. علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، نویسنده، پژوهشگر و مترجم در ۸۲ سالگی درگذشت. علیرضا ذکاوتی قراگوزلو که امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین) از دنیا رفت، از پژوهشگران و نویسندگان معاصر است که در چهار دهه گذشته آثار متعددی از او در زمینه …
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
/ خبرگزاری مهر
استفاده از الفاظ ادبیات عرفانی مثل«می» و «زلف»در شعر آئینی نامناسب است
امین فروغی گفت: در ادبیات عرفانی، شاعران از اصطلاحاتی مثل «زلف»، «باده»، «می»، و حتی «خرابات» استفاده میکنند که هر کدام در قالب معانی خاصی تعبیر میشوند اما در شعر آئینی نامناسب و مخل است.
۱۴۰۳/۱۲/۲۱
/ خبرگزاری ایسنا
«نظامی گنجوی» شاعر عشق، حکمت و جاودانگی در ادبیات فارسی
یک کارشناس ادبیات گفت: نظامی گنجوی با خلق آثاری همچون لیلی و مجنون و هفت پیکر تأثیری عمیق بر ادبیات فارسی و جهانی گذاشته است. سبک داستانسرایی او که با زبانی شاعرانه، استعارههای بدیع و مفاهیم عرفانی همراه است، الهامبخش بسیاری از شاعران بزرگ همچون سعدی و حافظ بوده و همچنان میراثی ارزشمند برای فرهنگ …
نظامی گنجوی
نظامی گنجوی
۱۴۰۳/۱۲/۰۵
/ سایت مدارا
روزنامه جمهوری اسلامی: برخی سخنرانان، حرف هایی می زنند که خلق خدا با خانه خدا قهر می کنند/ مسجد جغرافیای سیاسی یک جریان خاص نیست - پایگاه خبری مدارا
به گزارش سایت خبری مدارا: روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: این مهم است که افراد به ویژه کسانی که اخلاقی و با ادبیات عرفانی سخن میگویند خود عامل باشند. لااقل
۱۴۰۳/۱۲/۰۵
/ سایت روزنامه آگاه
روایت ادبی فارسی از اسطورههای کهن تا امروز
روایت داستانی در ادبیات فارسی از دیرباز تاکنون، همواره یکی از مهمترین و غنیترین بخشهای ادبیات ایران بوده است. این روایتها نه تنها به عنوان سرگرمی، بلکه به عنوان ابزاری برای انتقال مفاهیم عمیق فرهنگی، اخلاقی، عرفانی و فلسفی به کار رفتهاند. ویژگیهای منحصر به فرد این روایتها باعث شدهاند که ادبیات …
شاهنامه
ایران
شاهنامه
ایران
فردوسی
گلستان
۱۴۰۳/۱۲/۰۵
/ سایت فرارو
برخی سخنرانان حرفهایی میزنند که خلق خدا با خانه خدا قهر میکنند؛ مسجد جغرافیای سیاسی یک جریان خاص نیست
«این مهم است که افراد بهویژه کسانی که اخلاقی و با ادبیات عرفانی سخن میگویند، خود عامل باشند. امید است کسانی را بر منبر ببینیم که خود شرح عملی گفتار خویش باشند. نقد بکنند، اما خدا را و انصاف را در نظر داشته باشند. خانه خدا را به کانون ایجاد انشقاق میان خلق خدا تبدیل نکنند، اما برخی سخنان نهتنها دعوت …
مسجد
مردم
مسجد
مردم
۱۴۰۳/۱۲/۰۵
/ سایت عصرایران
روزنامه جمهوری اسلامی : برخی سخنرانان، حرف هایی می زنند که خلق خدا با خانه خدا قهر می کنند
این مهم است که افراد به ویژه کسانی که اخلاقی و با ادبیات عرفانی سخن میگویند خود عامل باشند. لااقل پاسدارِ کلمات و هندسه ترسیمی خویش باشند. وقتی خود دیوار ساخته شده خویش را فرو میریزند، وقتی خود درخت کاشته شده خویش را از ریشه در میآورند توقع سایه نشینی و شهد کامی مردم را نباید داشته باشند.
مسجد
امام جماعت
مسجد
امام جماعت
خانه خدا
۱۴۰۳/۱۱/۲۴
/ سایت روزانه
دوبیتی و شعر کوتاه درباره امام زمان (ع) گلچین زیباترین اشعار
دوبیتی و شعر کوتاه درباره امام زمان (ع) را در سایت ادبی روزانه به صورت گلچین آماده کردهایم. بسیاری از شاعران و نویسندگان به ویژه در ادبیات عرفانی، از مفهوم
۱۴۰۳/۱۱/۰۷
/ سایت گسترش نیوز
فال روزانه ۷ بهمن ۱۴۰۳ | مسیولیت پذیر باشید
فال گرفتن یکی از سنت های قدیمی ایرانیان است که ریشه در فرهنگ و ادبیات کشورمان دارد و با استفاده از اشعار عرفانی خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی، شاعر پرآوازه قرن هشتم هجری می توان به مراد خود رسید.
فال لو رفته
فال روزانه
فال لو رفته
فال روزانه
فال حافظ
فال قهوه
۱۴۰۳/۰۹/۰۵
/ خبرگزاری ایسنا
حافظ شبیهترین شاعر به شخصیت پیچیده فرهنگ ایرانیان است
عضو هیات علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر فردوسی ایرانی بودن ایرانیها را نمایندگی میکند اگر مولانا نماینده اوج زیبایی عرفانی است و اگر سعدی حکمت ایرانی را نمایندگی میکند؛ حافظ مجموع همه اینهاست و در عین حال شبیهترین شاعر به شخصیت پیچیده فرهنگی ایرانیان در طول تاریخ است.
فرهنگ
حافظ
فرهنگ
حافظ
فرهنگ ایرانی
شعر
۱۴۰۳/۰۹/۰۴
/ خبرگزاری تسنیم
راز ماندگاری اندیشههای عطار در گذر زمان - تسنیم
فریدالدین عطار نیشابوری، شاعر، عارف و حکیم ایرانی، با آثار ارزشمندی چون منطق الطیر و تذکره الاولیا ، جایگاه ویژهای در ادبیات و عرفان فارسی دارد. او با زبانی ساده و شیوا، به بیان مفاهیم عمیق عرفانی پرداخته و بر دل و جان انسانها تأثیر گذاشته است.
ادبیات کلاسیک
کتاب و ادبیات
ادبیات کلاسیک
کتاب و ادبیات
شعر
استان لرستان
۱۴۰۳/۰۸/۲۰
/ خبرگزاری تسنیم
تربیت عرفانی کودکان با اصول توحیدی در قصهها - تسنیم
نقش عرفان در موضوعسازی، ساختارسازی و شخصیتسازی در ادبیات کودک از موضوعات بسیار مهم در شکلدهی به ساختار ذهنی و سبک زندگی نسل آینده است.
ادبیات کودک
حکمت و فکرت
ادبیات کودک
حکمت و فکرت
ادبیات کودک
حکمت و فکرت
۱۴۰۳/۰۷/۲۶
/ سایت فردا نیوز
حداد عادل: علامه«حسن زاده آملی» نسبت به ادبیات فارسی و تاریخ اشراف کامل داشت
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: علامه حسن زاده آملی نسبت به علوم اسلامی، ادبیات فارسی، تاریخ و مباحث عرفانی اشراف کامل داشت.
حداد عادل
حداد عادل
۱۴۰۳/۰۷/۲۶
/ خبرگزاری ایرنا
حافظ «امیرمبارز» را با لفظ محتسب نقد کرده است
تهران- ایرنا- استاد فلسفه و ادبیات عرفانی گفت: ویژگی مدح حافظ این است که او، ارزشهایی غیر از قدرت را تمجید کرده است. اگر او میخواست قدرت را مدح کند، باید امیرمبارز (امیر مبارزه الدین مؤسس سلسله آل مظفر در سال ۷۵۴ ه.ق ) که نماد قدرت در زمان حافظ بود را مدح میکرد؛ در حالی که حافظ اتفاقا هرجا توانسته …
اصغر دادبه
فرهنگستان زبان و ادب فارسی
اصغر دادبه
فرهنگستان زبان و ادب فارسی
ابوریحان بیرونی
ابن عربی
۱۴۰۳/۰۷/۲۰
/ خبرگزاری ایسنا
توجه حافظ به ریشههای آیینی و دینی در اوج اندیشههای عرفانی
عضو هیات علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: حافظ در کنار اوج اندیشههای عرفانی که حتی در بیان مسائل مادی و روزمره به کار میگرفت، ریشههای آیینی و دینی هم در شعر او وجود داشت و شاعرانه به این موارد دامن میزد.
حافظه
۲۰ مهر
حافظه
۲۰ مهر
روز بزرگداشت «حافظ»
شعر فارسی
۱۴۰۳/۰۷/۱۴
/ خبرگزاری دانشجو
امکان گفتوگو با جهان اسلام به برکت ادبیات عرفانی فارسی بود
محمدعلی ربانی مدیر کل همکاریهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اولین روز اجلاس زبان فارسی، میراث معنوی گفت: امکان گفتوگو با جهان اسلام به برکت ادبیات عرفانی فارسی است.
۱۴۰۳/۰۷/۱۲
/ سایت خبرآنلاین
حافظ، سعدی و مولوی در کشورهای غرب
رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن تاکید کرد: ادبیات فارسی در غرب بخاطر تعالیم عرفانی و اخلاقی جذابیت چشمگیری نزد نخبگان غربی دارد.
ادبیات ایران
شعر
ادبیات ایران
شعر
ادبیات
۱۴۰۳/۰۷/۰۹
/ خبرگزاری ایسنا
«مست عشق»، سفری به دنیای عرفان و معنویت
رابطه مولانا جلال الدین رومی و شمس تبریزی، یکی از جذابترین و پیچیدهترین روابط در تاریخ عرفان اسلامی است. این ۲ شخصیت بزرگ، تأثیر شگرفی بر یکدیگر و بر ادبیات و فرهنگ اسلامی گذاشتند. در اشعار عرفانی مولانا، به ویژه مثنوی معنوی، میتوان نشانههای روشنی از این رابطه عمیق و تأثیرگذار یافت.
مولانا
مست عشق
مولانا
مست عشق
شمس تبریزی
عرفان
۱۴۰۳/۰۶/۲۷
/ سایت باشگاه خبرنگاران
زبان و ادبیات فارسی دومین زبان جهان اسلام و گنجینهای جاودانه
زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه «فرهنگ و تمدن ایرانزمین»، با هزاران آثار گرانسنگ در زمینههای مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه و اعتقاد ایرانیان و مردمان سرزمینهای دور و نزدیک بوده است.
روز شهریار
زبان و ادبیات فارسی
روز شهریار
زبان و ادبیات فارسی
روز شعر و ادب فارسی
۱۴۰۳/۰۶/۲۴
/ خبرگزاری مهر
ادبیات فارسی مشعلی برای بیداری دنیای کَمیّت زده غرب است
رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن در نشست ادبی «عطر شعر» گفت: ادبیات عرفانی فارسی مشعلی برای بیداری معنوی در دنیای کَمیّت زده غرب است.
ادبیات
ادبیات جهان
ادبیات
ادبیات جهان
سعدی
روز شعر و ادبیات فارسی
۱۴۰۳/۰۶/۲۴
/ خبرگزاری تسنیم
شعر فارسی سفیر فرهنگی ایران در غرب است - تسنیم
رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن با بیان اینکه ادبیات عرفانی فارسی مشعلی است برای بیداری معنوی در دنیای غرب، گفت: شعر فارسی سفیر فرهنگی ایران در غرب است.
شعر فارسی
زبان فارسی
شعر فارسی
زبان فارسی
شعر
شعر فارسی
۱۴۰۳/۰۶/۱۵
/ سایت گسترش نیوز
ادبیات عرفانی چگونه جای ادبیات حماسی را گرفت؟
عرفان شناخت و احقاق با قلب است و عارف کسی محسوب می شود که در این راه گام برمی دارد تا خدا را با چشم دل ببیند. شاید یکی از بهترین تعاریف عرفان،
ادبیات
ادبیات
۱۴۰۳/۰۵/۳۱
/ خبرگزاری مهر
«ذکر در قرآن، روایات و ادبیات عرفانی» منتشر شد
کتاب «ذکر در قرآن، روایات و ادبیات عرفانی» نوشته سیدسلمان صفوی توسط انتشارات سلمان آزاده و آکادمی مطالعات ایرانی لندن منتشر و راهی بازار نشر شد.
۱۴۰۳/۰۴/۱۹
/ سایت فرهیختگان
مهدیه الهی قمشهای، دختری که راه پدرش را ادامه داد
مهدیه الهی قمشهای، فرزند مهدی الهی قمشهای، دختری بود که در ادامه راه پدر به تحقیق در مثنوی مولوی و تحلیل و تفسیر ادبیات عرفانی و تطبیق آنها با موضوعات قرآنی میپرداخت.
قرآن
مثنوی مولانا
قرآن
مثنوی مولانا
مهدیه الهی قمشه ای
مهدی الهی قمشه ای
۱۴۰۳/۰۳/۲۶
/ سایت انصاف
راز فهم اشعار و مفاهیم عرفانی فخرالدین عراقی | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز
فخرالدین عراقی، عارف و شاعر بلندآوازه ایرانی در سده هفتم هجری بود که غزلیاتی پرشور و زیبا با شیوهای متفاوت از شاعران دیگر سرود و کتاب «لمعات» او در ادبیات
رساله لمعات
عرفان
رساله لمعات
عرفان
فخرالدین عراقی
۱۴۰۳/۰۳/۱۵
/ خبرگزاری مهر
نگاه عرفانی و عاشقانه امام به زندگی/ظاهر و غذای مورد علاقه امام
آنسالها بیش از هشتاد غزل سروده بود و با دیوان اشعار مولوی، حافظ و شعرای عربسرا، بهویژه ابونواس و ابوعتاهیه انسل و الفت داشت. با اشعار ملکالشعرای بهار نیز بسیار مانوس بود.
امام خمینی(ره)
ارتحال امام خمینی ( ره )
امام خمینی(ره)
ارتحال امام خمینی ( ره )
دفتر نشر فرهنگ اسلامی
حوزه علمیه
۱۴۰۳/۰۲/۲۰
/ سایت الف
آگاهی از جهان پیرامون خود
عرفان و روایت، چه به شکل نظم و چه در قالب نثر، از دیرباز در ادبیات فارسی با یکدیگر پیوندی ناگسستنی داشتهاند و نمونه اعلای این پیوند را در متونی همچون تذکرهالاولیا و منطقالطیر میتوان مشاهده کرد. سیروسلوک عرفانی همواره با زبان قصه برای مخاطب عام به مراتب قابل درکتر بوده و از این رو اغلب متونی که در …
کتاب نیستان
کتب داستان
کتاب نیستان
کتب داستان
میلاد شاملو
هیچ مگو
۱۴۰۳/۰۲/۱۳
/ روزنامه دنیای اقتصاد
آیین نکوداشت اصغر دادبه در خانه اندیشمندان
مراسم نکوداشت اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی، دوشنبه 17اردیبهشت برگزار میشود.
استاد فلسفه
اصغر دادبه
استاد فلسفه
اصغر دادبه
خانه اندیشمندان
۱۴۰۳/۰۲/۱۲
/ خبرگزاری ایسنا
برگزاری آیین نکوداشت اصغر دادبه
مراسم نکوداشت اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی روز هفدهم اردیبهشت برگزار میشود.
اصغر دادبه
اصغر دادبه
۱۴۰۳/۰۲/۰۲
/ خبرگزاری همشهریآنلاین
سعدی روانشناس اجتماعی است
اصغر دادبه استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دایرةالمعارف بزرگ اسلامی است. دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهرههای ماندگار، بهعنوان چهره ماندگار در عرصه ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد. با او درباره شناختشناسی سعدی صحبت کردیم.
فلسفه
ادبیات
فلسفه
ادبیات
زبان فارسی
سعدی
۱۴۰۳/۰۲/۰۱
/ سایت خبرآنلاین
کاشتن نهال دشمنی ملک را بر باد می دهد / توسعه بدون شهروندان آزاد محال است
بنیان توسعه پایدار در ایجاد دولت قوی و جامعه قوی است. جامعه بدون قدرت و بدون افراد خودساخته، در نهایت دولتی ناکارآمد و ستمگر خواهد داشت. در ادبیات عرفانی ستم والی، ملک را بر باد می دهد و در نهایت ورطه عمیق تری برای ستمگر آماده می کند. از این روی توسعه پایدار زمانی ممکن است که رهایی از زنجیرهای درون …
توسعه پایدار
توسعه علمی
توسعه پایدار
توسعه علمی
عرفان اسلامی
عرفان کاذب
۱۴۰۳/۰۲/۰۱
/ خبرگزاری همشهریآنلاین
یادداشت وزیر فرهنگ و ارشاد برای روز سعدی | هر نفسی که فرو میرود...
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی برای روز بزرگداشت سعدی میگوید: امروز جهان معاصر بیش از همیشه به سعدی و اندیشههای حکمی عرفانی و اخلاقی او نیاز دارد.
محمدمهدى اسماعیلى
ادبیات
محمدمهدى اسماعیلى
ادبیات
سعدی
۱۴۰۳/۰۱/۲۸
/ خبرگزاری ایسنا
تبیین ۷ وادی سلوک توسط عطار به تاثیر از اندیشههای عرفانی دوران زندگیاش
یک پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی گفت: عطار متاثر از اندیشههای عرفانی روزگار خود ۷ وادی سلوک را به طلب عشق، معرفت، استغناء، توحید، حیرت، فقر و سرانجام فنا تبیین میکند.
عطار نیشابوری
عرفان
عطار نیشابوری
عرفان
منطقالطیر
زبان وادبیات فارسی
۱۴۰۳/۰۱/۲۶
/ خبرگزاری ایسنا
پدر قصهگویی عرفانی کیست؟
مهدی محبتی میگوید: آفریدن، افزودن و جا انداختن هزار قصه منظوم در بطن و متن ادبیات کلاسیک عرفانی امری است بس خطیر و قابل تأمل. برهمین پایه و به دلیل نقش بیبدیل عطار در پیریزی و گسترش قصههای منظوم عرفانی، ناچار باید او را پدر و بل پایهگذار ادبیات منظوم روایی در عرفان ایرانی دانست.
عطار نیشابوری
عطار نیشابوری
۱۴۰۳/۰۱/۱۵
/ سایت عصرایران
امروز با حافظ : دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند / واندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند... از جمله سروده های عرفانی حافظ است. گوته شاعر و ادیب مشهور اروپا پس از سالها مطالعه در ادبیات منظوم جهان به این نتیجه رسید که زبان حافظ اعجاز شعر تاریخ است و هیچ گاه تکرار نخواهد شد.
حافظ
شب قدر
حافظ
شب قدر
۱۴۰۲/۱۲/۰۹
/ خبرگزاری ایلنا
«خمسه» حکیم نظامی؛ مشحون از معارف حکمی و عرفانی
نشست تخصصی « مباحث میان رشتهای علوم انسانی در حوزه نظامی پژوهی» به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، با حضور جمع زیادی از استادان و دانشجویان زبان و ادب فارسی در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار شد.
حکیم نظامی
حکیم نظامی
۱۴۰۲/۱۲/۰۲
/ سایت جوان آنلاین
تأثیرپذیری ادبیات ایران از رنگها و تصاویر ادبیات هند
متون ادبی عرفانی، چه شعر و چه نثر، پیدا کردن یگانگی و مواجه شدن با آن چیزی است که اینقدر عمیق ادبیات ایران و هند را به هم متصل کرده است
شاعران
نمایشگاه
شاعران
نمایشگاه
هند
۱۴۰۲/۱۱/۰۹
/ سایت اقتصادآنلاین
مثنوی معنوی
مثنوی معنوی اثر برجسته مولانا جلالالدین محمد بلخی، بهعنوان یکی از جواهرات ادبیات عرفانی فارسی در دوره اسلام، با 26 هزار بیت و ۶ دفتر، نهتنها یک کتاب شعر نفیس است، بلکه آثاری از حکمت پارسی و عرفان اسلامی را بههمراه دارد. این اثر در ۴۲۴ داستان، به شیوه تمثیل، سختیهای انسان در جستجوی خدا را روایت میکند.
مثنوی معنوی
مثنوی معنوی
۱۴۰۲/۱۱/۰۹
/ روزنامه دنیای اقتصاد
نشست «جامی در چین» در شهر کتاب
بیستمین نشست شهر کتاب از مجموعه درسگفتارهایی درباره جامی، چهارشنبه یازدهم بهمن به «جامی در چین» اختصاص دارد. در این درسگفتار حامد وفایی، استاد زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران و دانشآموخته ادبیات تطبیقی و مطالعات فرهنگی دانشگاه پکن، به همراه شن ای مینگ، مترجم بهارستان جامی به زبان چینی و پژوهشگر …
شهر کتاب
نشست شهر کتاب
شهر کتاب
نشست شهر کتاب
جامی در چین
دریافت اخبار بیشتر
۱۴۰۲/۱۱/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
خرید فالوور واقعی
فالوور اینستاگرام
رتبه بندی شرکت با هلدینگ پارسه
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
19 May 2025
دریافت اخبار بیشتر
خرید فالوور واقعی
فالوور اینستاگرام
رتبه بندی شرکت با هلدینگ پارسه