قیمت طلا امروز




 حمله به نمازگزاران در نیجریه

 سایت اعتماد آنلاین / ۴۰ ساعت قبل

آشوب در نیجریه؛ حمله صدها فرد مسلح به مسجد و ربودن نمازگزاران

مقامات نیجریه اعلام کردند افراد مسلح در جریان حمله به چند روستا و یک مسجد در ایالت نیجر در مرکز این کشور، ده‌ها نفر از جمله نمازگزاران را ربوده‌اند؛ در حالی که ساکنان شمار ربوده‌شدگان را دست‌کم ۶۰ نفر و برخی منابع آن را بین ۶۰ تا ۸۰ نفر اعلام کرده‌اند. پلیس تاکنون رقم رسمی این افراد را تأیید نکرده و می‌گوید عملیات جست‌وجو و نجات برای یافتن ربوده‌شدگان ادامه دارد.
 آشوب در نیجریه؛ حمله صدها فرد مسلح به مسجد و ربودن نمازگزاران
کد خبر: 787640 | ۱۴۰۵/۰۶/۰۱ ۰۸:۴۲:۲۵ اعتمادآنلاین |

به گزارش آسوشیتدپرس و الجزیره؛ افراد مسلح در جریان حمله به یک مسجد و روستاهای اطراف آن در ایالت نیجر در مرکز نیجریه، ده‌ها نفر را ربودند؛ حمله‌ای که در چندین روستا در منطقه دورافتاده بورگو رخ داد و نمازگزاران حاضر در مسجد کپنیا نیز هدف مهاجمان قرار گرفتند.

به گزارش الجزیره، مهاجمان حدود ساعت ۲ بعدازظهر روز جمعه به وقت محلی، پس از حمله به روستاهای گیدان-زانا و کپنیا، به مسجد کپنیا در منطقه دکارا از بخش حکومت محلی بورگو یورش بردند. واسیو ابیودون، سخنگوی پلیس، روز شنبه این موضوع را اعلام کرد. 

ابیودون گفت پلیس از وقوع آدم‌ربایی‌ها مطلع است، اما تاکنون گزارشی درباره کشته‌شدن افراد دریافت نکرده است. او افزود که «یک یگان مشترک امنیتی» برای ارزیابی وضعیت و انجام عملیات نجات به منطقه اعزام شده است.

سخنگوی پلیس همچنین گفت نیروهای امنیتی هنوز نمی‌توانند تعداد افرادی را که ربوده شده‌اند، به طور دقیق تأیید کنند.

الجزیره گزارش داد؛ با این حال، ساکنان محلی به رویترز گفتند بیش از ۶۰ نمازگزار ربوده شده‌اند؛ رقمی که در زمان انتشار گزارش به صورت مستقل قابل تأیید نبود. 

آسوشیتدپرس نیز در گزارش خود اعلام کرد که ساکنان منطقه شمار ربوده‌شدگان را بین ۶۰ تا ۸۰ نفر برآورد کرده‌اند. پلیس رقم دقیقی ارائه نکرده، اما عملیات جست‌وجو برای یافتن افراد ربوده‌شده و بازماندگان از روز شنبه آغاز شده است. 

عبدالله محمد نصیر، رئیس شورای منطقه بورگو، به آسوشیتدپرس گفت دست‌کم ۶۰ نفر ربوده شده‌اند و شماری از افراد نیز هنگام تلاش برای فرار از مهاجمان هدف گلوله قرار گرفته و زخمی شده‌اند.

او گفت: «مردم روز جمعه در حالی که در مسجد جامع مشغول نماز بودند ربوده شدند. همان زمان بود که افراد شرور آمدند، مسجد را محاصره کردند و آنها را با خود بردند.» 

زوبیرو عمر تالبا، یکی از رهبران جوانان منطقه دکارا در بورگو، نیز به آسوشیتدپرس گفت پدر ۸۵ ساله‌اش در میان افرادی است که ربوده شده‌اند.

او گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند تعداد دقیق افراد ربوده‌شده را به شما بگوید، زیرا تاکنون حدود ۸۰ نفر از مردم ما ربوده شده‌اند و بسیاری نیز از منطقه فرار کرده‌اند.»  روستاها هم درامان نبودند

بر اساس گزارش الجزیره، حمله به مسجد پس از آن رخ داد که مهاجمان روستاهای گیدان-زانا و کپنیا را هدف قرار داده بودند. پلیس اعلام کرده است که این حملات در منطقه حکومت محلی بورگو، واقع در بخش مرکزی ایالت نیجر، رخ داده است. این منطقه از مناطق دورافتاده این ایالت به شمار می‌رود.

مهاجمان سپس به مسجد کپنیا در منطقه دکارا حمله کردند؛ جایی که نمازگزاران برای اقامه نماز جمعه گرد هم آمده بودند. 

آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که حمله روز جمعه بخشی از مجموعه‌ای از حملات در چندین روستای منطقه بورگو بوده است. به گفته پلیس، افراد مسلح پس از حمله به چند روستا، به مسجد کپنیا یورش بردند و شماری از افراد حاضر در مسجد را ربودند.  بازمانده: «با اسلحه، چاقو و قمه به ما حمله کردند»

برخی بازماندگان از خشونت شدید در جریان این حمله خبر داده‌اند.جبرئیل احمد، یکی از بازماندگان حمله به دکارا، اعضای گروه مسلح «لاکوروا» را عامل حمله معرفی کرد.

احمد به خبرگزاری فرانسه گفت: «کمی پس از پایان نماز معمول روز جمعه، گروه مسلح لاکوروا که تعدادشان به صدها نفر می‌رسید و اسلحه، چاقو و قمه در دست داشتند، شروع به حمله به ما کردند.»

او مدعی شد که شماری از مردم «قتل‌عام شدند». احمد همچنین گفت در جریان حمله، گروه مسلح دیگری به نام «محمودا» وارد درگیری با آدم‌ربایان شد.

به گفته او، درگیری میان گروه محمودا و مهاجمان باعث شد برخی از افراد ربوده‌شده بتوانند فرار کنند. 

جفارو محمد، نماینده مجلس فدرال نیجریه، نیز به خبرگزاری فرانسه گفت چند روستای دیگر در نزدیکی این منطقه هدف حمله قرار گرفته‌اند.

محمد گفت: «برخی از اعضای گروه محمودا با عقاید و آموزه‌های لاکوروا مخالف بودند و وقتی از اقداماتی که لاکوروا انجام می‌داد مطلع شدند، با آنها درگیر شدند.» روایت‌های متفاوت درباره شمار کشته‌شدگان

در حالی که برخی ساکنان از کشته‌شدن افراد در جریان حمله خبر داده‌اند، پلیس نیجریه تاکنون هیچ کشته‌ای را تأیید نکرده است. واسیو ابیودون، سخنگوی پلیس، گفت پلیس گزارشی درباره کشته‌شدن افراد در حملات روز جمعه دریافت نکرده است.

آسوشیتدپرس نیز گزارش داد پلیس اعلام کرده است که در حملات روز جمعه کسی جان خود را از دست نداده است، هرچند رئیس شورای منطقه بورگو از زخمی‌شدن شماری از افراد بر اثر تیراندازی هنگام تلاش برای فرار از مهاجمان خبر داده است. 

در مقابل، برخی ساکنان به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که افراد مسلح چندین نفر را کشته‌اند. این ادعا تاکنون به صورت مستقل تأیید نشده است.

الجزیره دراینباره نوشته است: درباره تلفات این حمله همچنان روایت‌های متفاوتی وجود دارد؛ پلیس کشته‌شدن افراد را تأیید نکرده، اما شاهدان از وقوع خشونت شدید و کشته‌شدن شماری از مردم سخن گفته‌اند.

آسوشیتدپرس گزارش داده است که چنین حملاتی در نیجریه، جایی که گروه‌های مسلح متعددی فعالیت می‌کنند، سابقه دارد. این گروه‌ها در موارد مختلف اقدام به کشتن و ربودن افراد برای دریافت باج می‌کنند و گاهی نیز بر سر نفوذ و فعالیت‌های خود با یکدیگر درگیر می‌شوند. 

حمله اخیر در ایالت نیجر نیز در شرایطی رخ داده است که مناطق مختلف شمال و مرکز نیجریه طی سال‌های اخیر با افزایش فعالیت گروه‌های مسلح و آدم‌ربایی‌های گسترده روبه‌رو بوده‌اند. اخبار مرتبط ادعای ترامپ: «ابوبلال المینوکی» فعال‌ترین تروریست جهان و نفر دوم داعش در ماموریت مشترک بین نیروهای… ساعت بازی امروز تیم ملی فوتبال ایران مقابل نیجریه







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
قاب زندگی | رقص با آب و باد
خبرگزاری ایرنا

قاب زندگی | رقص با آب و باد

تهران - ایرنا - من، یک پلیکان، پرنده‌ای با بال‌هایی گشوده به وسعت آسمان و منقاری چون سبدی شکاری، داستان زندگی خود را در این سرزمین پر آب و باد، تالاب‌های ایران، آغاز می‌کنم.
چرا فقط چند حیوان در تاریخ بشر اهلی شدند؟
سایت تابناک

چرا فقط چند حیوان در تاریخ بشر اهلی شدند؟

اهلی‌سازی حیوانات فقط به معنای رام کردن یک حیوان وحشی نیست؛ بلکه فرایندی طولانی برای تغییر ویژگی‌های یک گونه به‌گونه‌ای است که با زندگی انسان سازگارتر شود. ب...
         
روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد
روزنامه هفت صبح

روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد

قانون کجای زندگی افراد HIV مثبت ایستاده است؟
تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات
روزنامه هفت صبح

تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات

سال 1400 و اواخر مرداد بود که تبلیغ شرکت بستنی‌سازی دومینو خبرساز شد
ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند
روزنامه هفت صبح

ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند

وسیله ساده نوشیدن چای و قهوه به کالایی برای نمایش سلیقه با قیمت‌های بالا تبدیل شده‌است
داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه
روزنامه هفت صبح

داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه

کولبرانی که با شجاعت و ابتکار از مسیرهای سخت کوهستان به کسب‌وکار خودشان رسیدند
    
مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی
سایت رویداد‌ ۲۴

مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی

انتشار گفت‌وگوی تازه مینا نامداری، بلاگر پرحاشیه‌ای که سال‌ها با ویدیوهای جنجالی در شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شد، حالا با پرسش‌های تازه‌ای همراه شده است: آیا با یک تحول شخصی روبه‌رو هستیم یا تلاشی برای استفاده از چهره‌های پرمخاطب در بازتعریف روایت رسمی؟
ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟
سایت عصرایران

ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟

دو کشتی در مسیر مشابه با یک صخره زیر آب روبه‌رو می‌شوند، اما تصمیم دو کاپیتان نتیجه‌ای کاملاً متفاوت رقم می‌زند. یکی پس از وقوع حادثه قهرمان می‌شود و دیگری ب...
دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت
سایت عصرایران

دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت

این تفاوت ظریفی است اما در بازاریابی اهمیت زیادی دارد. یک شرکت کوچک تر معمولا نمی تواند با رهبر بازار در همه زمینه ها رقابت کند...
شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند
روزنامه هفت صبح

شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند

در این تست شخصیت شناسی، تصویری را مشاهده می کنید که چند عنصر مختلف در آن دیده می شود. کافی است بدون دقت زیاد به جزئیات، به اولین چیزی که در تصویر توجه شما را جلب می کند فکر کنید. انتخاب شما می تواند نشان دهنده مهم ترین خواسته و نیاز فعلی شما در زندگی باشد.
درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد
روزنامه هفت صبح

درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد

خبر وصلتش با رامبد ‌همه را شگفت‌زده کرد‌‌. جدایی از رامبد در سال 1393‌، ‌او را به یک ستاره مهم سینمای ایران تبدیل می‌کند
عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا
سایت خبرآنلاین

عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا

دوستی بین ماری کوری و آلبرت انیشتین (دو فیزیک‌دان برجسته) با نامه‌ای آغاز شد که انیشتین در سال ۱۹۱۱ به کوری نوشت؛ یعنی در دورانی که کوری با بحران‌های شخصی و حرفه‌ای بزرگی در زندگی‌اش دست‌وپنجه نرم می‌کرد.