قیمت طلا امروز




 شبکه ملی نخبگان علوم پزشکی

 خبرگزاری ایسنا / ۲ ساعت قبل

روند خروج اساتید از دانشگاه‌های بزرگ متوقف نشد/اتفاق خاصی در روند بازگشت نخبگان نمی‌بینیم

جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه روند خروج اعضای هیئت علمی از دانشگاه‌های بزرگ کشور متوقف نشده است، گفت: عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند که یکی از مهم‌ترین آنها مسائل مالی است و تلاش وزارت بهداشت این است که این روند را کاهش دهد.
 روند خروج اساتید از دانشگاه‌های بزرگ متوقف نشد/اتفاق خاصی در روند بازگشت نخبگان نمی‌بینیم
دکتر علی جعفریان در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب درباره وضعیت همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی با ایرانیان نخبه خارج از کشور، اظهار کرد: بسیاری از همکاران ما که از سطح علمی بالایی برخوردار هستند و خارج از کشور حضور دارند، مایل به همکاری با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند و این امکان از سال‌ها قبل در وزارت بهداشت فراهم بوده است.

وی افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی از حدود ۱۵ سال قبل مدلی تحت عنوان «هیئت علمی وابسته» برای استادان خارج از ایران داشته‌اند و این افراد به شیوه‌های مختلف با دانشگاه‌های ما همکاری می‌کنند؛ از جمله اینکه این اساتید در کنگره‌ها حضور می‌یابند، برنامه‌های آموزشی برگزار می‌کنند و به صورت آنلاین به همکاران ما مشاوره می‌دهند. برای این افراد نیز احکام هیئت علمی وابسته صادر می‌شود.

جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه «این مدل همچنان امکان اجرا دارد»، ادامه داد: مشکلی که وجود دارد این است که وقتی ارتباطات و رفت‌وآمدها دشوار می‌شود، طبیعی است که این همکاری‌ها نیز رونق مورد انتظار را پیدا نمی‌کند.

جعفریان تأکید کرد: اگر بخواهیم موضوع را درست ببینیم، باید بتوانیم نه فقط با ایرانیان خارج از کشور، بلکه با هر استادی که در یک حوزه تخصص و تبحر دارد و علاقه‌مند به همکاری با ایران است، ارتباط علمی برقرار کنیم. در برخی حوزه‌ها در این زمینه موفق بوده‌ایم و در برخی موارد نیز موفق نبوده‌ایم که عمدتاً مسائل حاشیه‌ای و عوامل دیگر در آن نقش داشته است.

روند خروج اعضای هیئت علمی متوقف نشده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره روند مهاجرت اعضای هیئت علمی از دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز گفت: اینکه در طول سال‌های گذشته اعضای هیئت علمی از دانشگاه‌های بزرگ کشور به خارج رفته‌اند، کاملاً درست است؛ اما اینکه این روند اکنون ادامه دارد یا خیر، در حد اطلاعاتی که من دارم، باید بگویم متوقف نشده است.

جعفریان افزود: دلایل متعددی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها مسئله مالی است. وقتی عضو هیئت علمی ما در داخل کشور درآمد مشخصی دارد و همان فرد می‌تواند با حضور در یک کشور یا منطقه دیگر چندین برابر، مثلاً ۱۰ برابر درآمد فعلی خود، درآمد داشته باشد، این موضوع طبیعتاً زمینه‌ساز خروج او خواهد شد و چندان تعجب‌برانگیز نیست.

وی با اشاره به تلاش‌های وزارت بهداشت برای کاهش این روند اظهار کرد: همه تلاش ما این است که این روند را کاهش دهیم، اما بخشی از این تلاش‌ها به نتیجه رسیده و بخشی نیز به نتیجه نرسیده است. ممکن است تلاش ما کافی نبوده باشد، زمان کافی برای نتیجه دادن آن نگذشته باشد یا اینکه دیگران به اندازه کافی متوجه ابعاد این مشکل نشده باشند؛ بحث حقوق اعضای هیئت علمی یکی از همین موارد است.

همه کسانی که در خارج هستند لزوماً نخبه نیستند

جانشین وزیر بهداشت در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه به ظرفیت نیروهای علمی داخل کشور گفت: یک نکته مهم را باید مورد تأکید قرار دهم؛ نباید فراموش کنیم کسانی که در داخل کشور هستند نیز نخبه‌اند. اینکه فردی از کشور خارج شده، لزوماً به این معنا نیست که نخبه بوده و کسانی که مانده‌اند نخبه نبوده‌اند.

وی ادامه داد: هر کسی که در کشور مانده و در شرایط موجود کار مثبتی انجام می‌دهد و به مردم خدمت می‌کند، چه در حوزه آموزش، پژوهش، درمان یا بهداشت، نخبه است؛ چراکه با امکانات محدود و با وجود مشکلات متعدد، کار مردم را پیش می‌برد.

جعفریان با اشاره به وضعیت علمی و خدمات سلامت کشور گفت: سطح پزشکی و خدمات پزشکی ما در حوزه‌های بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش همچنان در سطح قابل قبولی قرار دارد. البته نمی‌گویم عالی یا ایده‌آل است و نمی‌توانم بگویم افت نداشته‌ایم؛ به‌ویژه در حوزه پژوهش با افت جدی مواجه بوده‌ایم.

وی یکی از عوامل مؤثر بر این افت را مشکلات مربوط به دسترسی به شبکه اینترنت عنوان کرد و گفت: در سال گذشته یکی از مسائلی که داشتیم، بحث اتصال به شبکه اینترنت بود که باعث کاهش مقالات ثبت‌شده ما در سایت‌های علمی شد و این مسئله قطعاً می‌تواند موجب افت رتبه پژوهشی شود.

جانشین وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با وجود ده‌ها مشکل، زیرساخت‌ها و نیروی انسانی کشور همچنان ظرفیت بالایی دارند و اینکه با این میزان محدودیت توانسته‌ایم در رتبه‌های علمی جهانی، از جمله رتبه‌های حدود ۱۷ یا ۱۸ دنیا قرار بگیریم، کار ساده‌ای نیست.

جعفریان درباره بازگشت متخصصان و نخبگان ایرانی به کشور نیز گفت: در زمینه بازگشت افراد به کشور نمی‌توانم عدد دقیقی ارائه کنم و بگویم این روند زیاد یا کم شده است، اما اتفاق عجیبی که نشان‌دهنده یک تغییر بزرگ در روند بازگشت باشد، در حال حاضر مشاهده نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: در عین حال، ظرفیت همکاری با ایرانیان خارج از کشور وجود دارد و بسیاری از همکاران ما که در سطح علمی بالایی قرار دارند، علاقه‌مند به همکاری با کشور هستند. باید از این ظرفیت استفاده کنیم و موانع ارتباط و همکاری علمی را تا حد امکان کاهش دهیم.

جعفریان در پایان خاطرنشان کرد: هدف نباید صرفاً همکاری با ایرانیان خارج از کشور باشد؛ بلکه باید بتوانیم با هر استاد برجسته‌ای در هر نقطه از جهان که علاقه‌مند به همکاری علمی با ایران است، ارتباط برقرار کنیم و از ظرفیت علمی او برای ارتقای آموزش و پژوهش در کشور بهره بگیریم.

انتهای پیام




چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
رازهای زیبایی زنان افسانه‌ای تاریخ؛ روش‌هایی که باورشان سخت است!
روزنامه هفت صبح

رازهای زیبایی زنان افسانه‌ای تاریخ؛ روش‌هایی که باورشان سخت است!

در ادامه با چند مورد از عجیب‌ترین روش‌های زیبایی منسوب به زنان مشهور تاریخ آشنا می‌شویم.
         
قاب زندگی | رقص با آب و باد
خبرگزاری ایرنا

قاب زندگی | رقص با آب و باد

تهران - ایرنا - من، یک پلیکان، پرنده‌ای با بال‌هایی گشوده به وسعت آسمان و منقاری چون سبدی شکاری، داستان زندگی خود را در این سرزمین پر آب و باد، تالاب‌های ایران، آغاز می‌کنم.
چرا فقط چند حیوان در تاریخ بشر اهلی شدند؟
سایت تابناک

چرا فقط چند حیوان در تاریخ بشر اهلی شدند؟

اهلی‌سازی حیوانات فقط به معنای رام کردن یک حیوان وحشی نیست؛ بلکه فرایندی طولانی برای تغییر ویژگی‌های یک گونه به‌گونه‌ای است که با زندگی انسان سازگارتر شود. ب...
         
روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد
روزنامه هفت صبح

روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد

قانون کجای زندگی افراد HIV مثبت ایستاده است؟
تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات
روزنامه هفت صبح

تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات

سال 1400 و اواخر مرداد بود که تبلیغ شرکت بستنی‌سازی دومینو خبرساز شد
ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند
روزنامه هفت صبح

ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند

وسیله ساده نوشیدن چای و قهوه به کالایی برای نمایش سلیقه با قیمت‌های بالا تبدیل شده‌است
داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه
روزنامه هفت صبح

داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه

کولبرانی که با شجاعت و ابتکار از مسیرهای سخت کوهستان به کسب‌وکار خودشان رسیدند
    
مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی
سایت رویداد‌ ۲۴

مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی

انتشار گفت‌وگوی تازه مینا نامداری، بلاگر پرحاشیه‌ای که سال‌ها با ویدیوهای جنجالی در شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شد، حالا با پرسش‌های تازه‌ای همراه شده است: آیا با یک تحول شخصی روبه‌رو هستیم یا تلاشی برای استفاده از چهره‌های پرمخاطب در بازتعریف روایت رسمی؟
ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟
سایت عصرایران

ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟

دو کشتی در مسیر مشابه با یک صخره زیر آب روبه‌رو می‌شوند، اما تصمیم دو کاپیتان نتیجه‌ای کاملاً متفاوت رقم می‌زند. یکی پس از وقوع حادثه قهرمان می‌شود و دیگری ب...
دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت
سایت عصرایران

دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت

این تفاوت ظریفی است اما در بازاریابی اهمیت زیادی دارد. یک شرکت کوچک تر معمولا نمی تواند با رهبر بازار در همه زمینه ها رقابت کند...
شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند
روزنامه هفت صبح

شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند

در این تست شخصیت شناسی، تصویری را مشاهده می کنید که چند عنصر مختلف در آن دیده می شود. کافی است بدون دقت زیاد به جزئیات، به اولین چیزی که در تصویر توجه شما را جلب می کند فکر کنید. انتخاب شما می تواند نشان دهنده مهم ترین خواسته و نیاز فعلی شما در زندگی باشد.
درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد
روزنامه هفت صبح

درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد

خبر وصلتش با رامبد ‌همه را شگفت‌زده کرد‌‌. جدایی از رامبد در سال 1393‌، ‌او را به یک ستاره مهم سینمای ایران تبدیل می‌کند
عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا
سایت خبرآنلاین

عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا

دوستی بین ماری کوری و آلبرت انیشتین (دو فیزیک‌دان برجسته) با نامه‌ای آغاز شد که انیشتین در سال ۱۹۱۱ به کوری نوشت؛ یعنی در دورانی که کوری با بحران‌های شخصی و حرفه‌ای بزرگی در زندگی‌اش دست‌وپنجه نرم می‌کرد.